Кол център - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Кол център
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 7496 пъти
Здравейте!
Напоследък често чувам, че във въпросните колцентрове щели да работят все повече млади хора и точно такива се търсели. Та въпроса ми е каква дейност се извършва там?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: 93defaab6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Не си ли се обаждала на кол центъра на мобилен оператор или банка?
У нас иначе има такива центрове, но за чужбина ще са повечето и трябва да знаеш и ГОВОРИМО много добре някакъв западен език. Ще се извършват различни дейности, така както в кол центъра на банката и в този на Мтел се извършват различни работи. Общо взето в момента заплащането е добро за България, но не знам как ще е в бъдеще. Причината е, че тези центрове по принцип винаги са нискобюджетни. У нас става дума за аутсорсинг-услуга. Например английска фирма за производство на арматури не иска да дава луди пари за служители за такъв център, а по закон трябва да имат, дава на наша фирма сума, сключват договор и се прави един 0800- номер, които като наберат хората в Англия да им отговаряш ти.
На опаковката на всеки продукт имаш такъв номер, на които можеш да се обадиш. Известна е Индия като страната с най-много кол центрове, особено за САЩ и има много вицове по темата, но тенденцията в момента е друга - изнасят по техните селца кол центровете, но за ЕС си е все още далавера да изнсят към България центровете, но не си мисли, че ще дадат тоооолкова много работа, че да огрее всеки. Ще намажат преди всичко хорта, които са учили в чужбина, филология някаква или са живяли в чужбина и знаят чужди езици говоримо много добре.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 4b73903fd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имам доста приятели, работещи в кол-центрове и да - заплащането е доста прилично, и да, както казва номер 1, си трябва чужд език.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 00280c933b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   А предполагам си трябва някакъв опит или се предлага там на място? И като отидеш в някой колцентър има ли отдели-например този отдел заа мобилни устройства, другия за някакви други консултирания?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 93defaab6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Н. 3 - освен езиците, не иската особен опит, разбира се - компютърна грамотност, някаква степен на образование.
В моя случай си сложих профил в един сайт, защото се бях върнала с образование в чужбина и си търсих работа и ми се обадиха от такъв център, предлагайки ми 2000 лв. нето - бяха доста агресивни, след като им отказах и почнаха да искат да им препоръчам други хора, които са били в чужбина и може би не са успяли да завършат, което отказах. Според мен просто това не е работа за човек с висше, освен ако не е било филология. Бях си учила специалност, имах си и стаж и си намерих работа по специалността, но бях забравила да изтрия този профил и ми са се обаждали многократно пак от такива центрове и заплащането беше същото като предложение.
Понеже съм учила на Запад знаех, че работата там просто не е много интересна, а и заплащането не ми беше интересно, но все пак може би е интересно за други хора. Езикът ГОВОРИМО им беше най-голямото изискване и не искаха никакъв опит, то няма и къде да си го придобил.
Аз, ако работих в HR на такава фирма, бих еквирирала направо от добрите езикови гимназии хората както и в университета стодентите по филология да ми работят почасово да кажем.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: b5352246bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Колят се с колове най-вероятно... Иначе какво може да се прави в един кол-център? Или нещо с коли и колела правят.

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 00280c933b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ако дъщеря ми кандидатства за такава длъжност, при условие, че есамо със средно ообразование от езикова гимназия и владее немски и английски на много високо ниво, има реални шансове да бъде наета без да има какъвто и да е стаж? Там има ли някакъв курс за подготовка?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 22 дни
hash: 00280c933b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хич не мога да разбера за какво точно става дума. Нали трябва да говорите за нещо-различни центрове ли има с различна дейност? Или навсякъде става въпрос за продажби?

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 3fb0b5ab60
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравейте,
Казват, че в кол центровете плащат много добре, чувала съм за заплати от 1000 лв и нагоре, но и че работата била много трудна и натоварваща, така ли в действителност? И какво трябва да е нивото на владеене на чуждия език, дали биха взели човек със завършена езикова гимназия?

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 5989c94e41
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Нивото трябва да е отлично. 1000 лева си е нормална заплата за София.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 3418227de0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Работата в кол център е много добро начало за старт на кариерата, най-често се работи на смени, ако клиентите са в чужбина, заплаща се добре, обикновенно колектива е от млади хора. Тъй като се работи с клиенти, понякога наистина е стресиращо, но си има обучение как да се справяте с различни ситуации.

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: fbef836376
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   2000 лв в кол център не дават никъде, всъщност там заплатите са ниски и това е точно целта на аутсорсинга - евтината раб ръка

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 9e2e1f880b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Зависи от кол центъра, но с две думи работи се изцяло по телефона и понякога на компютър. Пример, когато имаш някакъв проблем с кабелната ти се обаждаш на оператора, нали? Е, точно хората от кол центъра са тези, които поемат обаждането и предават на техниците какъв е проблемът. Обаче има и друг вид кол центрове когато не ти им звъниш, а те на теб. Примерно хората от кол центъра на банката, които ти напомнят, че наближава срока за поредната ти вноска. Или пък хората, които правят проучвания по телефона. Всички те работят в кол центрове. Заплатите по тези места са общо взето добри, но понякога се работи на смени и работата е стресираща. Особено ако имаш работа с изнервени клиенти. Представи си някой да е без интернет цяла сутрин, е естествено няма да е в супер настроение и ще е готов да се скара с теб по телефона. Още по-гадно става когато пък ти трябва да звъниш на някого за нещо неприятно. Примерно спешно трябва да си върне парите по кредита. Е, не очаквай много да ти се зарадва! Или пък звъниш на някой затрупан от работа и започваш да му правиш промоции по телефона на някакъв продукт, а в момента главата му пуши. Е, имаш късмет ако само ти затвори телефона без да те напсува. Така, че това определено не е работа за всеки, но ако не вземеш нещата много навътре, става, но пък е идеалната работа за студенти, защото можеш да си направиш смените така, че да не ти пречат на лекциите.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 5d908b36a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   в колцентър не става въпрос за никаква кариера, там няма никакво развитие

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: dabd4f0ed0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Кол центровете са за посредствени хора... или такива които учат нещо друго. Пълна загуба на нерви и на време е, разберете го! Старта на кариерата хахаха като какво като телефонистка ли? Като станеш мениджър в кол център може да си мениджър само в кол център, защото в другите фирми никой няма да наеме човек с опит в кол център.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker