Не мога да си намеря работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Не мога да си намеря работа
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 2244 пъти
Здравейте, имам проблем. Не мога да си намеря работа от известно време и това започва да ме притеснява.
Работил съм и преди, но не и по специалността ми. Искам да намеря работа, която да ме бутне, така да се каже напред. Да не съм в застой.
От София съм, не е като да няма работни позиции.
По образование съм икономист, степен бакалавър. Като кандидатствам за работа, или работодателите се оказват адски кофти хора (шефове "гадняри", предлагащи 12 часа на ден работа за 450 лв), или не ме викат на интервюто, което искам.
Уверен съм, имам знанията, но нищо не се получава.

Моля Ви дайте ми съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: 14df55398a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Работата е тегава за всички. Разбирам те, аз пък дори нямам висше образование. Записах а после се отказах защото осъзнах че няма да се реализирам по специалността ми. Икономисти има много до колкото знам, следователно и конкуренция.

Тези които искат да си намерят работа по специалността според мен, трябва да имат и опит в нея. Ако има кой да те препоръча това е плюс при кандидатстване за позиция. Много хора поемат по пътя на стажантството, като хем добиват опит, хем после могат и да помолят за препоръка при кандидатстване. Работата е кофти от гледна точка на това че работодателите като цяло биха приели с отворени обятия бачкатор за без пари. Съчетанието трупане на опит и издръжка пък в същото време е кофти момент, защото приходите са или минимални или никакви.

Успех.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e27a2511be
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Вече 20 години куцо, кьораво и сакато излизаше с икономическо образование. Ето ти го и резултата.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 50c387f2f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Нали знаеш, това е въпрос на конкуренция. Наемат най-опитния, с най-доброто образование или най-амбициозния, този които е готов на всичко.
Тъй като ти явно не си най-оптиния, нямаш и магистратура и искаш работа с преспектива, т. е. някой да ти даде шанс да се учиш, тогава ще ти се наложи да си най-амбициозния - да си готов да излезеш от зоната си на комфорт - да се учиш, да работиш по повече часове, да взимаш малко пари. Нваякъде е така в началото. Като натрупаш опит на определената позиция, тогава може да се класираш като оптиния и знаещия, които да избута конкуренцията за по-хубавите места.
Щом си икономист, знаеш как е на пазара, а това си пазар на труда - търсенето, предлагането, конкурентните предимства....

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: bf4acd03e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За да сте издигне човек на висока позиция и заплата, чрез икономическо образование, трябва да минат доста години в изграждането на кариера и опит. Не може просто така да започнеш на 800-1000лв. заплата. Трябва да покажеш опит, който не се добива от днес за утре, а с доста години усилен труд, който понякога може да достигне и до 14 часа на ден.

Аз работех във фирма, в която управителя идваше рано сутрин на работа в 7 часа, заедно с нас и си тръгваше вечерта в 7-8, а реално в договора е на 8 часов работен ден. Мисли, приятел... нещата не стават просто така...

Сега не ми давайте за пример льо-льо и ждрольо, дето завършили и си намерили работа на 1500лв заплата. Има ги такива хора, но това са в мамените и бащините фирми, или чрез яки връзки, които ти нямаш, защото ако имаше нямаше да се жалваш тук.

Търси си работа в сериозни компании, в които има доста работни позиции (не работни места, а позиции - длъжности), и има и израстване и реалната възможност за успех. Но са нужни години.

Не може просто така да започнеш на висока заплата!

Поздрави, Узунов

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 3cc2c6f130
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Много си специален, направо един куфар с пачки да ти дадат не щеш ли? . Работа винаги има, мераклиите са малко. Не може изведнъж и айде 1000лв заплата. Иска труд, постоянство и пак труд. Хората работят в мини, по пътищата на полеви условия, по гори. Някой се мъчат 24 часа за 20лв и се прибират живи мъртъвци и пак не се оплакват. Пази боже, сляпо да прогледа и Който не работи не трябва да яде. Припомни си смисъла.

м25

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 481f64f5c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Събирай сили и продължавай да опитваш. Късметът все някога ще те споходи.
За съжаление в нашата държава работодателите се подиграват с хората, като това може и да си го забелязал вече - още на интервюто се държат неуважително и непрофесионално с кандидатите, да не говорим за идиотските въпроси, които задават и това действа адски демотивиращо на търсещия работа. Много малко шансове се дават на младите хора и всеки иска специалисти с 3 години и нагоре опит, но нали трябва да започнат от нулата за да го имат след три години този опит!
Аз също уча икономическа специалност и след 2 години завършвам. Търся активно работа, но ако не успея да намеря до тогава или след като завърша, съм решил да напусна страната. Трудно решение е, но в тази държава нормален живот не може да се води.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 5ba70307d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Абсолютно същото се получава и при мен, 1:1!

М 28

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 87a2df76ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   То е проблем на 50% от българите това за липсата на работа и мизерна заплата са виновни от Желю през Костов и Царя до боко тиквата ,тях обвинявай. :)

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 5f7475f605
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Стани гангстер като ку ку куката

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 1dd0a577e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Явявай се по конкурси за работа в администрацията. Там поне всичко е регламентирано. Ако извадиш късмет можеш да попаднеш и на някой, който не е предварително уреден.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker