На работа ме тероризират и астмата ми се отключи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

На работа ме тероризират и астмата ми се отключи
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 2137 пъти
Здравейте,
от няколко месеца работя в една фирма. Върша си работата много съвестно и добре. В края на всяка седмица аз и всички мои колеги се отчитаме в една голяма таблица колко работа сме свършили. Когато погледна таблицата винаги аз съм свършила най - много работа, защото ме товарят максимално. Не се оплаквам от работата, защото с всяко ново начинание се чувствам сякаш пред себе си имам предизвикателство и се стремя да подобрявам личните си рекорди. Редовно клиентите ми изпращат кутии с бонбони, пишат ми писма и изразяват задоволството си от работата с мен. Колегите ми правят грешки и не получават такива похвали, те пък са близки на работодателката ни. Получава се, че ако аз сбъркам, което се случи два - три пъти в началото ме правеха луда калинка и не ми платиха заплата, а ако те сбъркат, което се случва редовно, обвиняват мен за техните грешки и на тях не им се правят забелебки. Общо взето се получава така, че работя във фирма, която е с 90% служители, които са си близки приятели и роднини и само аз съм "черната овца". Колкото и жестове да съм правела, колкото и да съм се трудила получих едно огромно нищо. Договора, осигуровките ми са не както трябва, взимам едни пари, осигуряват ме на други, постоянно ме карат да работя на официални празници, събота не почивам никога. Търпя унижение от тези 90% хора, които ме тероризират по "интелигентен" и индиректен начин. Следят ме, слагат ми скрити камери, не ми говорят, по цял ден само ме следят какво правя. Вчера ми намалиха заплатата с 50 лева, защото се бях облегнала на стола, а днес ми крещяха че съм седяла с облегнати ръце на бюрото вместо да работя и пушек да се вдига. Казаха ми, че ако освен работата, която върша не им избивам поне 1000 лв с допълнителен труд не съм им необходима. Искат да ме махнат, но нямат реална причина, тъй като работя съвестно и сега ме тероризират. По договор дори не върша работата, която върша в момента. Не съм се държала лошо с тях никога, дори когато ме обиждат и ругаят се усмихвам и казвам, че ще помогна да оправим нещата с едни документи да речем, не са моя работа, но казах, че ще помогна на колегите да ги свършат по - рано, за да нямат притеснения. Казаха ми "Не ме интересува кво ше помогнеш, ама скоро ще хвърчиш". Не отговорих нищо. Реално от един месец съм с постоянен трудов договор и не могат да ме махнат, но този терор ми скапва здравето. Имам астма, която се отключи заради тревогите и се наложи да взема болничен заради състоянието си, не исках да споделям какво ми е и ме накараха за отсъствието си да дам от платения си отпуск, вместо болничен. Когато се върнах на работа ми прехвърлиха задачите и на други колеги за да работя двойно заради отсъствието си предния ден, а колегите, чиято работа бях взела /които са техни приятели или роднини/ стояха цял ден и си приказваха. Въпреки че ме натовариха и с тази работа на края на деня шефката мина и каза чао на всички колежки, а мен ме подмина... сякаш съм призрак... утайка...
Това ли е на всяко работно място? Заплатата ми не е висока.. Имам висше образование, работя горе долу по специалността си и взимам 400 лв... а осигуровки на 320 лв.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: d06264b342
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Историята е измислена, преувеличена и манипулативна. Няма работодател да си хаби времето с камери и глупости ЗА РАБОТА НА БЮРО и не е проблем да изхвърлиш някого, когато искаш, не е нужно да тормозиш, а в една фирма, в която всички били близки на шефа, защо да не назначат още един близък и защо да назначават чужди. Глупости - просто някой изживява критиката към работат си лично

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: d8ecd47db2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И защо още стоиш там? ! Щом е толкова зле положението и заплатата е толкова ниска? То направо звучи като измислена история... ако не е, не знам какво да кажа. Не разбирам хора като теб - като не ти харесва си хващаш чантичките и се местиш. Ти през това време дето си похабила в нерви, да си си намерила пет пъти друга работа. Можеш и да ги издадеш за незаконните им действия.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: d3715208e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 1, никъде не пише че авторката работи в офис. Не пиши глупави коментари преди да си прочел/а. Хейтването не беше ли забранено тук???

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 3a8e47b89e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не виждам причина защо да стоиш там?

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 099db40ea4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   здравей,
за 300 лв. не си пропилявай здравето!
само това ще ти кажа

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 3731a4f4b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Защо имам чувството, че тази история чета вече в 5тия си вариант.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: b5e21dfc96
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 5, с какво допринасяш с твоя коментар? Откъде си толкова сигурен/на, че историята е писана много пъти, защото аз лично следя сайта от години и има и други подобни истории, но всички те се различават. Запази си "компетентните" мнения за себе си.
Авторке, е* ма*та на всичко и приключи, това е болест. Пази си здравето.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 42f5d5afde
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Напускай веднага тази работа! Изключително много съжалявам че си попаднала в такава среда на боклуци! Аз знам какво е, защото съм минавал по същият път! Сигурен съм че можеш да си намериш нова работа, която да е по-лека и където хората са по-човечни!

И аз съм работил супер здраво, където моите колеги бяха подмазвачи на шефа и крадяха, мен ме натоварваха със най-гадната и мизерна работа и ми се присмиваха зад гърба, като ми казваха че върша гадната работа като наказание защото съм бил згафил някъде си. Тая работа така или иначе трябваше да се свърши от някой, но винаги аз я вършех. Отговора ми към тези тъпаци беше че това е работа като работа и трябва да се свърши. Накрая аз се научих да бъда трудолюбив и като има нещо, каквото и да е то, аз знам че мога да го свърша. На базата на това и поисках увеличение и получих такова, каквото тези не са и очаквали, защото направих шефа си на две стотинки заради глупостите които изтърпявах от страна на колеги, които пръста си не мръдват, но и на които шефа нищо не казваше защото му се мазнеха постоянно. Както и да е - аз се научих да съм трудолюбив, получих увеличение на заплатата и си повдигнах самочувствието защото не таях всичко смирено и във себе си.

Тези хора са те съсипали психически - трябва да си по-самоуверена. Ти си човешко същество с достойнство и заслужаваш уважение за работата която вършиш, още повече че си много по-продуктивна от подлизурковците! И знаеш ли какво още ? Щом вярваш във качествата си и уменията си, защо не им теглиш една майна, защото те са подлизурковци и такива ще си останат за винаги - те са група, която се храни с общата омраза към някого и плете интриги и си стоварва комплексите без да виждат колко ниски са те самите! Ако вярваш във себе си и уменията си, ако си допила достатъчно опит във сферата в която работиш и най-важното, ако ти харесва работата която вършиш, започни просто свой бизнес! Ще си си шеф на себе си и няма да имаш тези главоболия които имаш сама. Или просто смени работата с друга. Не забравяй, че има шефове, има и лидери. Всеки може да е шеф, ама повечето "шефове" са ясни що за стока са.

Стой далече от интриги, защото те са една от най-гадните черти в манталитета на българите.

Повдигни си самочувствието!!!!! Погледни се в огледалото и се замисли ти самата каква си и след като си опознала колегите си, можеш пре-спокойно да осъзнаеш че ти си над тях.

Има три класи хора. Аз обаче имам малко приятели. Познай защо ? Гледам обкръжението ми да е от хора които си заслужават. Майната им на работата и всичките всезнайковци на работното място. Ти си над тях. Още повече че работата ти няма перспектива за развитие и само те тормозят, напусни и не им доставяй удоволствието те да те гонят. Не забравяй да им кажеш всичко което мислиш за тях, но го направи по интелигентен начин, защото те са си друшки ама никой от тях не струва. Дето викам по-горе, хората ги сплотява да мразят някого. Ти като се махнеш, друг ще е на мушка. Това е много гадна черта. За това и макар и да съм българин, избягвам да съм около българи.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 97f7efaa14
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Това същото трябва да го напишеш, но до Инспекция по труда.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker