Нова работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Нова работа
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 5682 пъти
Здравейте..

Въпросът ми е следния...

На 28 г. съм, с много малко трудов стаж (в сферата на Маркетинга) не ме питайте защо. СВ-то ми е на такива големи дупки в последната една година. И там не ме питайте защо. Нашите ме съветват да продължа с маг-ра и да си гоня по-високи цели, което съм го обмисляла от години, обаче заради тази дупка в св-то, а и никога не са ме одобрявали за по-хубава работа заради липсата ми на стаж, ме кара да започна въобще всякаква работа, стига да съм сред хора и да правя нещо. Утре имам интервю в Кауфланд за редене на стока или на витрина нещо. И сигурно ще ме вземат. Там изискванията не са кой знае какви. Завършила съм бакалавър, с два езика английски и немски.

Въпросът ми е... да започна ли там, впредвид липсата ми на опит, все ще науча нещо и каква е работата там? Ще съм благодарна за отговори. За кариерно развитие не бих и посмяла да питам, хах. Все пак тр отнякъде да се започне.. :)

Последните години бях доста изолирана.. работила съм малко от вкъщи във фирмата на бившия ми приятел. Имала съм онлайн контакт с клиенти. Чудя се дали да не се захвана самостоятелно с това, пък каквото стане или да си започна нормирана работа, сред хора. В много голяма дилема съм...

Мислела съм за онлайн магазин за облекла ама тук много се навъдиха... работила съм с диаманти, които се продават онлайн, в интернет, в Германия в същата тази фирма, която споменах. Ама за това не е за нашите широти, пък и сега е криза. Подадох СВ-та в няколко магазина за бижута и диаманти.

В Кауфланд.. пък знам немски език, ще съм сред хора, мога да израсна нещо, то всичко си е до човека и неговите амбиции.

Много объркано момиче съм, хахах. За средства, не мога да се оплача, стигат ни, въпреки че не сме някакви много добре. Баща ми и брат ми работят. Не мога да стоя вкъщи и нищо да не правя, вчера гледах по тв, как голям процент от младите хора са така.. като мен, не работят, не учат, хах. Та.. това трябва да го променя, нали така. ;)

Ще очаквам съветите ви.

П. С. Истината е, че досега винаги съм била домакиня. Така съм била и във връзките си. Явно такъв ми е х-ра.

Лек и успешен ден ви желая. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: a4098467df
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   При работата в кауфланд (нареждане на стока) ти си преквалифицирана - възмонжо е съвсем сериозно да не те вземат!
Немски и английски там с консервите ли ще си говориш???
Определено си търси работа, но не такава. Бъди готова да работиш сезонна работа/в друг град. Не учи и магистър, защото ще станеш на 40 г. и пак ще си без стаж.
Ако действително знаеш въпросните езици и имаш някакво висше, според мен е много подходящо за теб да си търсиш работа като рецепционистка (хотел), в маркетинг проучвания (в София има доста такива фирми), дори като си толкова добре по езиците - давай частни уроци.
Аз съм против онлайн работата на този етап. Работи някъде, научи нещо от кухнята на някакъв бизнес и тогава си прави свой бизнес и фирми. Ти, според мен, в момента нямаш нито опита, нито ресурсите за такъв.
На 20 г. можеше да почнеш в Кауфланд като студентка да кажем, но на 28 г. да нареждаш в Кауфланд стоката и да се надяваш за кариера там?
Тези хора са обикновено най-ниско квалифицирани и се уволняват и назначават според нуждите.
Стажанско място по специалността?
Пита ли в бюрото по труда за нещо по програми, за да се закачиш? Записана ли си в бюрото по труда?

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5345374f04
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Само не прави тази грешка да идеш в Кауфланд, чети за тях в бг работодател.. истина си е!!!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: bd45aa90e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Няма как да ти е характера да си домакиня. И аз разполагам с нужните средства, но да си седя вкъщи по цял ден и нищо да не правя сякаш не върви. След като имаш образование вземи се хвани на по-хубава работа, а не в кауфланд. След това ще имаш собствено удовлетворение, че хляба ти е в ръцете. Но определено потърси нещо друго като работа

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 1f819fbe6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Здравей, работя в такава верига магазини и те съветвам да не започваш такава работа. По-добре почни някаква, както те е посъветвала номер 1 -дори рецепционист. Вярно, чепак не е квалифицирана, но поне контактите ти с хората ще са гарантирани може би ще ползваш и езиците си, а през това време си търси нещо по специалността. Просто за д ане си без доход почни нещо, което ще ползваш поне езиците, които знаеш. В магазин от личен опит ти казвам, че не е добре. Първо кризата е голяма и като няма оборот ще бъдеш увиквана за щяло и нещяло, а да не говорим и за изнервените клиенти, които си го изкарват на теб - ако си каса или им вземаш пряко парите. А за подреждане - не! Още по-зле. Предполагам търсиш работа, защото си без доход и защото искаш, а не защото си гледала тв и са казали така. Мисля, че на 28 години и да нямаш, кой знаеш какъв стаж не е много добре, но не се и заблуждавай, че ако имаш пък какъвто и да е че ще помогне. Ако си работила в магазин като човек, който чисти и идеш във фирма като счетоводител примерно, хората ще видят дали имаш стаж по специалността, а не че ще е от значение, че си подреждала в Кауфланд. Тук във форума имаше някъде такава тема за Кауфланд, дори наскоро я четох. Отзвуците не бяха много добри. Но това понякога не е критерии, че навсяка цена ще е и за теб така. Успех ти решаваш!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: db4dce7278
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Да.. но от толкова години съм ходила на интервюта по специалността... и нищо. Заради езиците ще се пробвам и в туристическа фирма или стюардеса. Може и в кол център. Все за нещо ме бива... ще бъда по-упорита и така. Ами канд за тези позиции, защото наистина се чувствам финансово зависима. Преди от мъж, сега нашите. Не може вечно да е така. Вече спестяванията ми привършват, на зъболекаря що пари отидоха. Засега ще пусна обяви за уроци по немски език, тя една приятелка търсеше преди време, ама аз тогава отказах. Сега ще приема, ако не си е намерила. И паралелно с товя ще търся работа с езиците. Не може да съм толкова зле, все на някое място ще ме одобрят. Толкова години съм учила.. да отидат напразно. Ще си оправя СВ-то и така. Не искам да съм мързелива и да си стоя вкъщи затова търся нещо. Преди имах големи амбиции (и сега съм така), но не съм имала късмет с интервютата. Пък и това, което казах за приятеля ми, тези неща, които се случиха в личен план, допълн ме скапаха. Хората работят, борят се с живота, а аз хленча за такива неща и се оплаквам. Тр да се стегна. Все в нещо ме бива.. имам толкова натрупани знания.. от всякакви неща, но нямам посока/цел в живота. След 5 години застой в две връзки и нищо правене изведнъж се събудих и видях как хората живеят, пътуват, всички мои приятели имат интереси, хоби, занимания... само аз нямам. :( тези две връзки много ме изолираха от живота и света. Имам предвид работещия свят. И сега ми е трудно пак да навлезна. Да спазвам графици.. раб време, началници и т. н.. това не съм го имала от години.

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 100ddf8fd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз мисля, че си вече жена, а не момиче. Да определено трябва да се занимаваш с нещо, нали все пак няма все баща ти да те издържа, какво друго-успех ти ппжелавам.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: db4dce7278
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мерси... сега си оправям СВ-то. :)

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: df132d78a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   След като знаеш езици и имаш висше образование съвсем спокойно можеш да си потърсиш и доста по-добра работа от това да редиш щандове в Кауфланд, пък и за в бъдеще, ако има възможност да си работиш по специалност едно е да пише, че си била секретарка или си работила в кол център, друго е да си редила щандове. Последното е нещо, което и някой със завършен 8 клас може да прави. Да не говорим, че ако почнеш работа в кол център ще си упражняваш езиците и не на последно място заплатата ти ще е по-добра отколкото в Кауфланд. Така, че моят съвет е, запази Кауфланд и подобните магазини само като последна опция, ако не намериш нищо по-подходящо, но с твоето образование имаш шанс за нещо много по-добро. Мъжът ми е маркетинг специалист и работи в нещо като кол център за голяма международна компания, мога да ти кажа, че печели много добре за българските стандарти, така че нищо не ти пречи и ти да опиташ нещо такова вместо да редиш консерви по цял ден, а и това с консервите си е доста трудно чисто физически. Според мен това си е работа за мъж, защото се вдига тежко. Ти си знаеш, ама аз нищо, че съм само с английски пък и висшето ми образование е хуманитарно никога не бих работила в супермаркет освен ако наистина нямам никаква друга опция. Работата е изморителна, а заплатите са доста ниски.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 8f8c6a57a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Знаеш ли как постъпват баш рибарите? Залагат мрежите за едър улов, а дребните рибки ги хвърлят обратно в езерото. Набележи си крайната цел, според специалността, която следваш (маркетинг, доколкото разбрах). И оттук нататък се приближавай стъпка по стъпка към нея. По-добре последна дупка на кавала в маркетинговия отдел на най-загубената фирма, отколкото барманка в най-лъскавия бар. На този етап не гледай заплатата, сега най-важно ти е да направиш атрактивно СВ, пък ако ще и без пари да работиш. Всичко после ще ти се изплати с лихвите, няма страшно.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 3297ad208d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   магистратурата я остави за по-нататък. щом на 28 с малък трудов стаж ти е трудно да намериш работа, на 30 след като я завършиш, ще ти е още по-трудно, защото дупката ще е още по-голяма.
по-горе са ти дали разумни съвети - кол център е добра идея, екскурзовод, учителка в школа, все трябва да започнеш отнякъде по специалността. оттам нататък ще ти е по-лесно.
и наистина няма домакиня по характер :-) мен пък винаги са ме възпитавали да съм независима. баба ми казваше: винаги гледай да имаш резервен вариант - покрив над главата и работа, с която да се изхранваш. другото са екстри, които е добре да имаш, но в краен случай можеш и без тях.
успех!
Ж43

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: db4dce7278
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Ами да.. от другия месец, ако ме извикат ще започна рецепционистка в хотела. Не знаех, че съм толкова зле... дано поне това стане, защото дупката ще се увеличи. Иначе съм си дала телефона на няколко фирми вече.. пък каквото стане. Наистина ми е важен много в момента стажа, защото ми липсва. Имам предвид сериозния стаж от поне няколко години. За туризъм ми трябва такова образ или сертификат, питах не става, тепърва да губя още години в следване, не мерси. За преводи искат заклет преводач, но се съгласиха на 2 места свободни преводи, но не са ми звъняли още. Засега ми остава рецепционистка като вариант, дори и ниска заплата да натрупам стаж и от един кол център дето ми звъннаха преди дни. Наистина съм готова да работя... каквото и да е вече, стига да е работа, но все пак гледам да е с езиците нещо. Макар че и за продавачка съм разпитвала наляво надясно вече. :)

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: db4dce7278
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мерси на всички

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 4ff8749316
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   И аз гледах по новините, че голям процент от младежите нито учат, нито работят.
Авторке, успех с намирането на работа, нищо че нямаш стаж, понякога късмета е по-важен. Ти си завършила хубава специалност, английския навсякъде се търси, с немски също има работа, даже доста. Ако си завършила приложна лингвистика във Велико Търново, значи имаш много добра подготовка и по двата езика :)

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: df132d78a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Аз съм рецепционистка в хотел и мога да ти кажа, че работата хич не е лоша. Да, парите не са кой знае колко много, но пък работиш с много хора, доста често и с чужденци и всеки ден научаваш нещо интересно, особено ако работиш в малък хотел като мен и клиентите са склонни да прекарват доста време в приказки с теб. Нямаш представа с какви интересни хора съм се срещала! А и не на последно място, от както започнах работа тук нивото на английския ми се подобри защото говоря и пиша на английски всеки ден (много от резервациите се правят по е-майл). Така, че забавно е и не го приемай като някакво наказание, ами гледай от хубавата страна. И аз не съм учила за това, ама така се случи и вместо да се оплаквам, че не си работя по специалността се опитвам да намеря нещо положително в цялата работа, а и имам бонус, че ме осигуряват на реалната заплата.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: db4dce7278
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   А как се справяш с парите, оборота и касата. Досега не съм работила с валути и касов апарат. Страх ме е да не объркам нещо и да върна повече или по-малко и да ми резнат от и без това малката заплата, не съм добре със сметките по принцип. Не съм работила с пост терминал, по мое време нямаше такова чудо, преди години имам предвид. И другото - няма машинка за фалшиви пари, на пипане трябва да ги разпознавам, а въобще не знам как. Често ли се случва да сбъркаш, като научиш стаите само ги показваш нали така, не ходиш с клиента да му я показваш, развеждаш и т. н. Нощно време няма охрана в този хотел, но пък собствениците са семейство и спят в хотела, ако има нещо мога да им звъня. Така казаха. Освобождаването на стаите става по различно време. Зависи кой колко нощувки е заплатил. Най ме притеснява това с отчитането накрая на смяната, дали няма да излезна на минус или нз и аз.
Благодаря ти предварително. За човек без грам опит това са много въпросителни.
Другия ми вариант е една друга работа от вкъщи, за 400-600 евро, но там трябва сама да си регистрирам фирма и да си поема разходите по счетоводството всеки месец, пак обслужване на клиенти, inbound calls. Трябва сама да си издавам фактурите, а аз грам опит нямам в това, освен превода на няколко фактури от вкъщи като преводач. В хотела заплатата е 500 лв мисля. Чудя се дали е добра идея да си рег фирма, при полож че грам опит нямам в издаването на фактури. А и дали рсзходите за фирма няма да са повече, отколкото работата в хотела.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: a4098467df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   15, стига се панира. Днешните касови апарати ти показват колко да върниш дори - за хора е направено. СПОКОЙНО, ще се справиш, ако имаш 4 клас образование.
За фалшивите пари - в хотелите хората да не са луди да плащат с фалшиви пари, нали си дават личните документи. Освен това повечето плащаме и без това с карти или става, или не. СПОКО. Малко повече самочувствие няма да ти е излишно. За хора е направено, ще ти се обясни и ще се справиш.
Теб те е страх с касов апарат да работиш, а фирма искаш да правиш по някаква смахната схема при това? Не се занимавай! Поработи малко, натрупай самочувствие и стаж и тогава прави фирми.
И УМНАТА, ПО-СПОКОЙНО, ПО-УВЕРЕНО, млад човек си - ще се справиш!!!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: db4dce7278
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Мерси много 16. Наистина си права. Много съм зле наистина само се панирам от всичко. Каква ти фирма като аз не знам как се издава фактура.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 2179380d95
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Здравей, авторке, искам да те попитам, когато ходиш по интервюта проблем ли e за работодателите това, че не си работила и нямаш стаж, питат ли те защо не си работила досега? Питам защото и аз съм в подобно положение.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: db4dce7278
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Ами не.. аз имам към половин година (даже по-малко) стаж. Казвам, че съм се занимавала с учене. Писане на статии от време навреме и преводи, но това не е сериозна работа, и никой не го взема впредвид. Въпроса е, че не знам с какво искам да се занимавам и да правя в живота си. Пробвах като продавачка, не искам, доста учих и езици. Яд ме е най-много за хотела, извикаха ме рецепционистка, хем ми е близо, но аз пак се уплаших от работа с пари, валути, каса. А и ме е страх от нощните смени, защото няма охрана. Наистина нз какво искам да правя и няма угодия при мен. Хората на моите години са с няколко години стаж, а аз през това време се размотавах с някакви богаташи. Най-лошото е и, че се скапвам чисто физически от нищоправене, зъбите ми се скапват защото гледам да пестя пари и да не натоарвам нсшите. Нз наистина какво ми има. Ходила съм и на психиатри за състоянието ми. Защо съм така и какъв е проблема. Ти защо не си работила досега? :) Поздрави
Ако мога... бих искала никога в живота си да не работя. Ако финансите го позволяват това. Засега кретам. Знам, че звучи много налудничаво и долно от моя страна, всички други работят, а ти не, но такава съм си. Ако намеря мъж, който да ме приеме такава, каквато съм ще се чувствам най-добре, но него го няма. :( Появяват се всякакви други, но не и този, когото търся.
Животът ми досега беше приказка, ако може, всичко бих дала това да се повтори още веднъж. С или без опит... важното е, човек да е щастлив, а аз съм нещастна. На работа още повече се стресирам и онемявам. Това е само излишен стрес за мен, хаха. :)

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: db4dce7278
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Н18 на колко си години? :)

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 2179380d95
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   От номер 18:
Здравей :) Аз съм жена на 26 съм. Много добре те разбирам, даже припознавам себе си в някой неща, които казваш. На мен близки и познати ми се чудят как може да си стоя така, да не работя, знам че са прави да ме упрекват, всеки е прав за себе си. Аз след като завърших университета (английски и руски) реших да се прибера за известно време в родния ми град, да си почина след всички неща, които ми се бяха насъбрали, държавни изпити, проблеми в личен план и. т. н и хем да реша накъде да поема след завършването. Но плановете ми съвсем се объркаха и тези месеци, които бях решила да си почина се превърнаха в година... не знам и аз какво ми стана, депресия ли беше, какво беше, но се откъснах от всичко и всички, с нищо не исках да се занимавам, само отлагах започването на работа, в чужбина щях да заминавам, но и това все отлагах и така стана един омагьосан кръг, една рутина, от която ми беше трудно да изляза. Иначе аз съм работила няколко лета по морето, с преводи съм пробвала, но не е това нещото, с което искам да се занимавам. Много съм объркана и аз, не знам какво искам да правя, съвсем се изгубих, а преди не бях такава. Когато бях студентка бях много амбицирана, исках по-бързо да завърша, за да започна работа или да замина в чужбина, а сега не мога да се позная, не знам какво така ме промени. И сега всичко ми се вижда много трудно, изгубила съм увереност в себе си и имам чувството, че ако се захвана с някаква работа няма да се справя, че ще се проваля. Но трябва да направим първата крачка и вярвам, че нещата ще започнат да се нареждат.
Желая ти успех :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: db4dce7278
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Н21 абсолютно същото положение съм и аз. Точно същата история като теб. Като завърших университета много амбицирана да започна работа, да замина в чужбина не съм го мислила (бях но по други причини). Ходих по сумати интервюта със свръхамбиции (но без покритие, разбира се), а сега какво се промени.. не мога да се позная. Чувствам се объркана, нз какво искам и с какво искам да се занимавам. Плаха, неуверена.. никакъв опит и знания, същевременно претенциозна за работата, заплатата и т. н. като видя касов апарат и валути и продажби и започвам да се стряскам.

Досега от рсботите, които са ме одобрявали единствено това с рецепционистката по ме кефи, но се уплаших, защото от години не съм работила с касов апарат и ме е срам отново да се върна там. Досега единствената ми работа е била маркетинг.
Не знам какво да направя.. дали да се върна в хотела, въпреки че си съсипах реномето вече или да се регистрирам по ДДС като физ. лице. Удобството е, че работата е от вкъщи, каквато съм затворена по принцип, раб време е гъвкаво, няма да спазвам смени и графици, но пък тр сама да си отчитам фактурите, разходите и т. н., а никак не ме бива в това, ама с чужда помощ ще се справя.
Въпроса е аз какво искам... и кое от двете да избера.. направо се разкъсвам от питанки и въжделения... тая работа от вкъщи е уж за повече пари, ама като сметна ддс-то и тем подобни.. (което четох, че се възвръща) май излиза същото като в хотела. В хотела е 500 май (може и да я повишат ако се справям добре), а тази от вкъщи е 400-600 евро. Така каза този.
То работата си е работа където и да си... въпроса е... сама ли вкъщи искам да съм и да работя с клиенти.. или да ходя всеки ден на работа, на смени де.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 2179380d95
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   От н. 21,
Аз не съм работила като рецепционистка, но сега започват да пускат доста обяви за такава работа по морето и мисля да кандидатствам. За работа като екскурзовод или на трансфери съм гледала, но освен език искат и завършен туризъм и няма как да стане. Мислех за магистратура туризъм, но трябва още 2, 3 години да се мотая из университета и не ми се иска, защото първо трябва да започна някаква постоянна работа и след това вече, ако имам възможност бих записала магистратура.
А мислила ли си да преподаваш в някое езиково училище например? Иначе ти в момента явно трябва да решиш дали искаш да работиш сред хора или както казваш за другото, което са ти предложили да работиш от вкъщи. На мен лично, по-сигурно ми звучи работата на рецепцията, но ако пък има кой да ти помага с тази по интернет, тогава би било добре. Ти си млад човек и мисля, че работата сред хора би ти се отразила по-добре, ще се запознаеш с нови хора, ще ти се случват повече интересни неща.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: a4098467df
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   н23, мога да ти дам един основен съвет - от теб зависи дали ще ме послушаш. На интервютата ТРЯБВА да бъдеш със самочувствие и увереност. Ако например те попитат - „работили ли сте на рецепция“ - ти казваш „не, но съм работила... и мога да се справя много добре с.... “ За касовия апарат и най-вече за апарата с картите ще кажеш, че е лесно за теб, но трябва да ти се покаже, свикнала си да работиш с компютри и бла-бла.
Ако покажеш и малко несигурност или почнеш да се оправдаваш с нещо - край.
Например Работа за екскурзовод кой ти каза, че изисква да си завършил туризъм? Нищо такова - трябва ти езика, да можеш да научиш елементарните неща за забележителностите на този език, но преди всичко организация и самочувствие. Човек със Завършена История какво да работи? Дори без висше можеш да станеш екскурзовод.
Кандидатствай за всякакви места СЪС САМОЧУВСТВИЕ, че ще се справиш.
Ако имаш някакви въпроси и си несигурна, търси НЕПЛАТЕН стаж или ако имаш приятелка-рецепционистка нека за 1 ден да ти обясни някои неща да кажем.
Личи си, че нямаш самочувствие ПО ПРИНЦИП, което е страшен препъни-камък.
Търси задължително връзки, за да има кой да гарантира за теб в началото, защото без увереност и самочувствие и 20 магистратури да завършиш специално при работа с хора не може да ти помогне
ПРАВИЛНО си решила да работиш, вместо да мериш коридорите в университета, защото точно рецепционист и с туристи се работи с практика - има хора БЕЗ всякакво висше и го работят това - не е голямата философия.
И още - ако знаеш вече езика - та ти можеш сама да почнеш да организираш туристически обиколки,- ей така, за упражнения. Даваш си данните в Туристическа информация в града ти или там, където дават квартири и БЕЗПЛАТНО разкарваш туристи из града -така не ти трябва и фирма. На подарен кон не се гледат зъбите, така че и да сбъркаш никой няма да се разсърди. Дори бг. туристи да разкарваш е пак супер упражнение. Стига се спича....Ако ми беше дъщеря, щях да те пратя да правиш курс по актрьорско майсторство или нещо на сцена, за да се ОТПУСНЕШ, за да се престрашиш и пречупиш.
В университетите НИЩО не ви учат и не ви учат на най-важното - да имате вяра в себе си!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 2179380d95
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   н24 Благодаря ти за отговора, ще послушам съвета ти.

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 5690a42e92
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Трудно е човек да си намери работа по специалността. Университетите предлагат толкова много различни специалности, повечето от които трудно намират приложение на пазара на труда. И все пак всичко си е и до късмет с намирането на работа.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: ac864f1e10
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   До сега си си губила времето с някакви богаташи, казваш, т. е. си от оная порода златотърсачки, но си остаряла за този бранш и са те сменили-трудно ще ти е да работиш, затова капризничиш, това не е като да спиш до обяд и да харчиш по цял ден в моловете.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: f98ca5cb99
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Здравейте, това е стара тема, дано проблема да е решен, но все пак да кажа. Според мен вие сте дълбок човек и вашата сила е в изкуството и по_самотните занимания, защо не преводи на художествена литература

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 33b6316f5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Въпроса е, че няма реализация и като видят младите хора, че без връзки ще си останат с реденето на щандове и 2 висши образования и нямат жилание за нищо. В България не съществува икономика, всичко е гаражна търговия, еврофондове и най добрия случай аутсорсинг. Има търсене на инженери, но не могат всички да са инженери

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker