Моля за съвет, работя в "затвор" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Моля за съвет, работя в "затвор"
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 2409 пъти
Здравейте,
много моля за съвет от хора, които са били в същата или подобна ситуация. Надявам се модераторите да публикуват историята ми, защото ми е много тежко и имам нужда от подкрепа. Става въпрос за работата ми - отивам с нежелание и когато се прибера от там не мога да се оттърся от неприятните емоции с часове, а тъкмо когато ми мине е вече станало време за работа отново.

Попаднах на място, в малка фирма, където собственичката е взела на работа свои роднини или роднини на близки приятели. Само аз съм там без никаква връзка. Няма проблем, че поемам почти цялата работа, все пак съм там за това, не се оплаквам от това, но постоянно си превишават правата и измислят нови и нови изисквания, а това което дават е много малко. Работя по 6 дни в седмицата за 500 лева с висше образование. Забраняват ми да ходя до тоалетна повече от 3 пъти дневно, като при всяко ходене се записвам в книга, въпреки че над тоалетната има камера, която ме снима в колко часа ходя. Не ми позволяват да си нося вода и да си я слагам до мен докато работя, не ми позволяват да си ползвам личните вещи - телефон, дори гланц за устни на територията на работното място /само ако съм навън/, забраняват ми да си пипам косата, ако нещо съм се разрошила нямам право да се вкарам в ред, забраняват ми да стоя отпусната докато седя седнала на стол, една от служителките, която е от хората, които спускат информация на шефката стои до мен и ме наблюдава как работя, въпреки че я взеха на работа след мен. Усмихва ми се, а ходи зад гърба ми да ме клевети и шефката се държи грубо с мен, като си позволява дори пред трети лица да ми крещи за грешките на другите. Казаха ми, че съм некадърна, защото някой си бил сбъркал някъде и ми крещяха, че нямало ножица в някакъв си шкаф, в който никога не бъркам откакто съм там и не съм пипала тази ножица. Няколко пъти повиших тон и не се сдържах, просто им казах, че това не е редно и не може да го изискват от мен, но няма промяна, продължават да са такива. Не съм говорила с шефката, защото я наблюдавам внимателно и донякъде усещам какво може да си мисли, като цяло се дразни, че изобщо трябва да ми плаща заплата, от тези работодатели е, които искат да им вършиш всичко за без пари и не признават образованието и труда на хората. Всеки ден ме въвличат в нови и нови интриги, въртят се, питат ме "как си", но не защото им пука, а защото се надяват да кажа, че ми е зле.

Аз естествено казвам, че съм добре, и рядко показвам какво ми е всъщност, но истината е че ми е много много зле и се прибирам изморена и натоварена. Най - тъжното е че съм вече на 29г., а нямам възможност да се докажа като професионалист или в случаите, в които правя нещо грандиозно никой не го забелязва... точно като онзи филм "Какво искат жените" - онова момиче, секретарката, която носи листовете и си казва, че някой ден ще си тръгне и може би никой няма да забележи, че я няма. Така се чувствам. Работила съм и на други места и хората съжаляваха, че си тръгвам, т. е. казваха ми, че се надяват някой ден да се върна пак и всичко си беше наред в добри отношения, не напусках, защото са гадняри, а защото ми се налагаше да се преместя да живея другаде. Но тук не ме ценят заради мен като професионалист в областта ми, а съм просто предмет и от това ме боли.

Не съм сигурна дали ще им пука ако отида и говоря в очите, говоря за шефката. Мисля, че не и пука за мен. Редовно може човек да я чуе да казва "Аз искам това, не искам онова, тоя не ми харесва, не ме кефи прическата му, уволнете го, не ми е нужен... ". Не я съдя за това, което е тя, а просто не знам как да променя живота си, постоянно си търся нова работа, но все се оказва, че интервютата са само проформа и имат техен човек, на който е обещана позицията. Това го разбирам по - късно, защото имам познат, който ми дава информация за мястото, за което се боря, но пък той не може да ми помогне по никакъв начин. Просто на всяка обявена позиция, на която отговарям се явявам докато не свършат техните хора и не приемат някой чужд като мен, който наистина издържа тестовете им и се справя. Моля за съвет от всички вас, споделете ми как сте се справили с трудностите на работа и как си защитавате правата на работа, защото явно проблема при мен е че не мога да се защитя сама и всички го виждат и ме мачкат.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: 6fd5a10bfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това ти е третата тема тук по темата - като си толкова квалифицирана и тем подобни, защо просто не напуснеш? Във всяка фабрика за авто-части плащат над 600 лв. без всякакво образование. Какво си се гибсирала?
Толкова коментари писахме в другата ти тема - прочети ги отново и готово.
Разликата между затвора и работата е, че второто е доброволно. Никой не те е вързал.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 59b1aec3d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Авторка: Номер 1, това е първия път, в който пиша в този сайт. Защо получавам това отношение? Нямам друга тема...! Какво постигна с коментара си? Изби комплекси ли?

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 2f28db5baa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 1 имаш много глупаво мислене. Поправи си виждането за света. Откъде на къде решаваш дали тази тема е писана и друг път... хах! Кефиш ме, много зле!
Авторке, бягай веднага оттам, това не е нормално, най -вероятно работодателката ти е злобна като номер 1. Такива хора не са нормални, бягай от тях!!!
Успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 7dd0ee1f5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Тук наистина имаше много подобна тема... Може би е била на предишен служител в тази или в подобна фирма.
Моят съвет е да продължаваш да си търсиш нова работа, все в един момент ще намериш. Стискам палци да е по-скоро.
С такива хора се съмнявам, че можеш да се разбереш.
И най-добре, като напускаш остави коментар за фирмата в някой сайт от сорта на работодател бг, за да знаят хората и да на се лъжат да започват работа там.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 25ffb7e08e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен, трябва да напуснеш, това е нечовешко!

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 9a0c1497fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Първо си потърси нова работа и напусни сегашната като им си излееш всичко. Това е, друг изход аз лично не виждам, освен да си останеш там до неизвестно време и да търпиш.
Късмет!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: cb29c6396c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Мацка я напускай, честно не си заслужава нервите, които вкарваш просто за едната реализация, както се изрази. Все пак не вярвам да няма други фирми, които са сходни със сферата, в която искаш да се реализираш. Но ако търпиш това след време ще си докараш някоя болест, все пак ни е известно, че причината за повечето болести е именно стреса. Е според теб заслужава ли си за 500 лв да се разболееш? А пък съм и убедена, че един човек ако има желание за нещо, то след време се реализира, защо същия не спира да опитва въпреки провалите си.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 51284d93e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много странно ми звучи тази изповед. Ако наистина толкова дразниш шефката си, вероятно щеше да те освободи. Особено ако задълженията ти са да заемаш правилна стойка.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 7519723984
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, няма какво да го мислиш, тая фирма е за напускане и то колкото се може по-скоро. Лошото е, че много голяма част от българските фирми, особено малките и средните са досущ, като твоята. Аз също бях в подобно положение, когато започвах работа. Всъщност там повечето колеги бяха готини, но пряката ми "началничка" беше много злобен човек. Буквално я бяха спуснали с връзки на позицията й, без да има абсолютно никакъв стаж. Изтърпях почти 3 години там, но веднага след като понатрупах стаж започнах да си търся неуморимо друга работа. В крайна сметка късметът ми се усмихна и си намерих страхотна работа, където не само, че израснах, но и научих страшно много неща. Изчезвай от тази работа колкото се може по-скоро. Ако нарушават законите им изпрати Инспекция по труда, НАП, Икономическа полиция и изобщо каквото трябва. Такива хора, като работодателката ти не бива да се оставят, да си разиграват коня дори за миг.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: bdebef9eab
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Мисля, че си от онези добри хора които са прекалено доверчиви, прекалено открити и прекалено откровенни и отзивчиви за да казват какво мислят. На такива им се качват на главата. Не смятай, че светът е перфектното място.
Не смятай, че в всяка друга фирма в която отидеш ще е свободно откъм идиоти и олигофрени.
Просто трябва да се научиш да комуникираш или да избягваш комуникация с някои хора така, че да ти върви работата.
Ако ходиш без желание, но парите са ти екстремно нужни търси си друга работа своевременно, но не напускай тази веднага, без да имаш нещо готово. Опитай се да вникнеш в ситуацията в офиса си за да анализираш изворът на проблемите.

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 48eda04007
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Мила, просто напусни! Явно това не е твоята работа и не си струва да си разсипваш нервите за толкова малко пари. И моята работа не е идеална, но няма нищо общо с този ужас, който описваш! За това, подай молба за напускане и се махни от там преди напълно да те побъркат! Здравето е най-важното, а ти явно сериозно се стресираш, за това действай! Не пишеш с какво образование си, но със сигурност ще си намериш нещо по-приятно, пък дори и да не ти е по специалността.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: c2fb5b41c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   ставай и заминавай при първа възможност, това става така, пускаш си болничен, ходиш на интервюта и накрая теглиш една сочна на шефовете си.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 377506fcd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Личи си, че си много сдържан и търпелив чове, но за жалост точно такива хора си го обират накрая. Според мен трябва да бъдеш по-уверена в себе си. Щом те мачкат така и в същото време те държат там, въпреки, че си единствената, която не е от родата, значи си много полезна и съвестно си вършиш работата. За жалост това отношение не е като към човек и ти трябва да си наясно струват ли да търпиш това отнопение. Това, което мога да те посъветвам е да си по-смела и да вярваш в себе си!! Българската жена е силна и ти си достоен пример затова. Енергийните вампири ги " лекувай " с игнор, така не могат да ти направят нищо и не могат да ти изсмукват силите.
Най-вече, потърси си такава работа при друг работодател, щом веднъж са те оценили, това означава, че си качествен човек и си разбираш от работата, пак ще намериш хората, които да те ценят. Не спирай да търсиш!
Поздрави и успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker