Имам ли шанс - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Имам ли шанс
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 1702 пъти
Здравейте! Жена съм, почти на 50 години, спретната, модерна, изглеждаща добре. Въпросът ми е насочен към всички, които биха искали да изразят мнение и имат някаква позиция на мислене по проблема. От няколко години сменям вече доста работни места, като единственото, което ми харесваше и беше с добро заплащане, за мое най-голямо съжаление бях съкратена от това работно място, въпреки, че се справях отлично, но щатове се закриха, а аз бях от хората, които разчитат само на собствените си умения и качества, а не на връзки. След това попадах на некоректни работодатели, не изплащаха заплати навреме, работеше се на студено, а други не искаха договор да ми направят. От всички тях напусках, след като разбера какви игри играят. Но все търсех, и търсех, с надеждата, че ще ми се усмихне късметът да попадна на добро място. И почти без работа не съм останала, винаги намирам нещо, макар всичките ми работни места да са от различна сфера на дейност. Не знам дали има някой, като мен, но всеки път аз тръгвах с надежда на ново работно място, усвоявах работата, работех добре и усърдно, но в един момент откривах нещо, което не харесвам, а и кой би харесал, например да ти кажат, че този месец заплати няма да има, а другия. На следващия месец ти хвърлят 50 лева и пак ти казват, че няма пари за заплати, ще имате да вземате в бъдеще. Ето такива подобни несгоди, неуредици и несправедливости. И аз си тръгвам. Така мога да си продължавам още много време, обаче взе да ми писва. Сега от 20 дена отново съм безработна и си търся работа, до преди 2-3 дни, когато случайно синът ми ме втрещи с изказване, от което се отчаях. Каза ми-Ех мамо, какво се хвърляш да ходиш, да блъскаш такава тежка работа, да търсиш заплащане и други екстри, пък и имай предвид, че никой не гледа на теб, че можеш да работиш, както може един по-млад човек, а и отношението винаги е различно. Това ме срази и приземи, и надеждите ми изпари. Защото имам енергия, работлива съм, всичко бих направила да работя качествено и на ниво за един работодател, който цени хората си, и по този начин уважава достойнствата им. Кажете, имам ли шанс да срещна такъв, би ли взел на работа една почти 50 годишна жена, би ли гледал сериозно и с уважение, като на пълноценен човек-работник, служител. От голям град съм. Много бих искала да разбера мнението на повече хора, ако има и работодатели, също. Защото пред мен, живот и здраве има още много години, които трябва да работя. Благодаря за отделеното време и внимание!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: a7b6e7bb72
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много зависи от работодателя. Ако прецени, че имаш нужната квалификация, възрастта не би трябвало да е такъв проблем. Да не говорим, че доста от младите не могат да си намерят работа, защото нямат опит и стаж.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: becf3a6684
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз мисля че бих се доверила на човек като вас! Не се отказвайте! Понякога младите хора на моята възраст 28год са несериозни... Аз също трудно намерих работа въпреки младостта си. При нашето поколение искат стаж и опит така че пак не е лесно. Но с упорство намерих желаната работа. И вие ще успеете! Изглеждате ми отговорен човек, а и както казах вие ще имате и стажа, и опитът... това е предимството ви пред младите хора. Няма как Бг работодатели да не наемат хора на 50и нагоре след като възрастта за пенсиониране се покачи и отделно бг население е състаряващо... Дерзайте и успех! От голям град сте не се отказвайте ще излезе нещо и за вас. Много обичам да казвам, че има съдба и всичко се случва защото трябва да стане така!!!!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 766417fd0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   въпросът е доста общо поставен. зависи в каква сфера търсиш работа. примерно ако става дума за счетоводител, аз бих предочела теб пред някой сега завършил, защото ще имаш опит. ако става дума за програмист, не бих те взела, защото не вяврам да си в час с технологиите, толкова бързо се променят.
от написаното правя извод, че нямаш определена квалификация или поне не работиш по специалността си, а сменяш браншовете с цел изобщо да работиш нещо (не те обвинявам, просто излагам фактите). това снижава "качеството ти" в очите на работодателите, позволява им да не ти плащат, защото си лесно заменима.
на въпроса ти: можеш, разбира се, щом си съвестен служител, ще намериш работодател, който да те оцени.
успех!
Ж43

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 9e116d599a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ще се изкажа мнението от лице на работодател - на мен пък ми писна от млади, необразовани, почти деца, без грам работна култура, навици и дисциплина. За съжаление работата ми е такава, че ни трябва висока компютърна грамотност и други умения, които само младите хора ги притежават. Но като знам колко са безотговорни, нахални и невъзпитани, направо се чудя какво ще стане след 10-20 години...

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 329ebeb6fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ето пак лицемерни коментари, а действителността жената я вижда с очите си. Точно така е, както казвате, освен ако не сте много тесен специалист и трудно заменим както споменава някой. За останалите работни места се предпочитат млади хора, но никой не е казал, че им заплащат и се отнасят с тях по-добре. Без връзки всеки е за никъде. Освен това младите хора имат повече знания по езици и компютърна грамотност за неквалифицираните работни места, някои имат добра външност и повече енергия. За перспективните работни места обаче те също са дискриминирани, тъй като са заети само от близки хора.

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 92c19dc0a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Щом си от голям град имаш известен шанс, въпреки че дори и в София повечето работодатели като чуят, че си почти на 50 ще те отпратят без дори да си направят труда да ти прочетат СВ-то. Направо човек не знае вече да се смее ли или да плаче, ама голям процент от работодателите в България направо не знаят какво искат. Много съм се забавлявала с обяви от типа, "търсим човек за... позиция до 30 години, с 15 години стаж! " И същия тоя после реве, че няма кандидати, които да отговарят на обявата. И дори не може да проумее, че иска почти невъзможни неща. Защото не ми е ясно тоя 15 годишен стаж как може да го натрупа човек под 30 години. Доколкото знам началното училище не се брои за стаж.
Така, че не знам какво да те посъветвам освен да си упорита и дано най-накрая попаднеш на нормални хора, които ще те оценят като професионалист, а не на база ЕГН. Успех!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: f070ab58cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не, нямаш много шанс. И аз съм на тоя хал. Изпратила съм си-вита на много места, но никой не ме е повикал на интервю. Какво да говорим, то младежите стоят без работа, тогава каква работа остава за нас. Освен да се примириш с най-долнопробната и нископлатена. На хубавите работни места се ходи само с връзки. Като че ли си тръгнал да просиш, а не работа да търсиш. Положението е сложно и унизително, какво признание търсиш. Ценностната система на хората се промени. Гледат те като извънземно, а зад гърба ти-не искам и да го мисля...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker