Отношения в службата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Отношения в службата
преди: 9 години, 15 дни, прочетена 1568 пъти
Здравейте! Съвсем скоро започнах нова работа. Това ме радва, защото работата е свързано отчасти с това, което завърших занимавам се с много документи и ми е трудно, но смятам, че ще се науча. Проблемът е че жената, която е с моя ранг, но е там от 7 години и преди тя се е занимавала с тези документи си предава непрекъснато тежаст. Постоянно се изтъква и играе роля на, , старото куче". Непрекъснато ми се натяква, че това което правя не е свързано с това, което съм учила отчасти не е свързано найстина, но какво да правя тук имах възможност да почна. А нея я е яд, че не е сложила свой човек. Как да постъпя всички ми казват спокойно това е време на адаптация тя ще се примири с това, че не е насадила своя човек. От друга страна ме нахвърля много неща накуп, които като човек, който няма стаж в тази сфера всичко ми се вижда ново и трудно. Искам да свикна да се науча, но как да стане като непрекъснато съм притискана и заплашвана от това, че ще сгафя... Дайте съвет. Няма да се откажа, защото нямам работа и разчитам на тези пари на уменията и знам, че ще справя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 14 дни
hash: 889c82a16b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Поздравления за новата работа!!! Пожелавам ти много успехи!!!

Много се радвам, че ни пишеш тук! В последните 2-3 години, поне откакто аз чета този сайт са се появявали много подобни въпроси като твоите.

Първо искам да ти кажа take it easy. Знам, че се притесняваш, но просто това няма да ти помогне. Затова си поеми дълбоко въздух и издишай целия този негативизъм, който ти всява тази лелка.

Това, което описваш е нормално явление във всяко работно място по света! Аз също бях в подобно положение преди 10ина години и много ме беше страх от такива. Сега вече знам как да се справям с такива персони.

Силно ти препоръчвам да прочетеш книгата Toxic People: Decontaminate Difficult People at Work Without Using Weapons Or Duct Tape от авторката Marsha Petrie Sue.

Иначе с тази г-жа трябва да си винаги с високо вдигната глава! Колкото по-смела изглеждаш пред нея, с високо вдигната глава, толкова повече ще й спада ентусиазма да те мачка.

И трябва да си винаги усмихната и приятелски настроена. Ако почне да ти крещи, например, й отговаряш "Мен са ме учили никога да не крещя. "

А дори ще й кажа "Много обичаш към мене лошо да се отнасяш! " Тя наистина ще си свие опашката, защото ще й стане пределно ясно, че си я "разкрила".

Когато ти дава нещо, което не разбираш, отиваш и я молиш за разяснение: "Моля те да ми обясниш как да направя това" и т. н.

Въобще не се страхувай от нея. Най-вероятно и колегите й знаят що за стока е тя.

Ти имаш ли пряк началник. Непременно се опитай да сближиш с него/нея и всеки ден върви и говори с него. Разказвай какво правиш, как минава денят ти и т. н.

Дано да ти е било полезно това! Пиши ако имаш още въпроси!
Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 14 дни
hash: a5a9c5757c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами като за начало - научи се да пишеш грамотно на Български език.... Как завършвате "вишу", а дори не можете да напишете едно изречение без 3-4 грешки в него!? И после - тоя ви е виновен, оня ви е крив. Ти хем казваш, че не ти е ясна работата, хем очакваш от "старото куче" да те уважава и приема за равна? Ами и аз на нейно място бих предпочел "свой човек"...

М28

 
  ...
преди: 9 години, 14 дни
hash: 8ae5dd936e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Много е добре това, че си амбицирана и искаш да натрупаш опит. Моят съвет е да не се оставяш на т. нар. ти колежка да те мачка и да ти прави изречения. Насоли я веднъж и ще видиш следващият път колко благо ще се държи с теб. Още повече, че с времето ще свикнеш и ще придобиеш самочувствие. Започнеш ли да им мълчиш, ще стане по-лошо! Колкото до бъркането, всеки греши, само който не работи, не го прави. Успокой се и трупай знания и опит. Не очаквай обаче някой да ти покаже нещо наготово. Точно обратното, най-вероятно дори ще крият от теб. Занаят се краде са казали хората и поне от това, което аз съм видял до момента си е точно така. Не, че няма изключения, но те са доста епизодични.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker