Как да си намеря работа на 19 години? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Как да си намеря работа на 19 години?
преди: 9 години, 9 дни, прочетена 2845 пъти
Здравейте! На 19 години съм и искам да си намеря работа за през лятото. Нямам никакъв стаж. От малък град съм, не мога да ида на морето това лято, защото ми предстои кандидатстване в университет. Обикалях да питам по магазини, като чуят че е за лятото - казват не, навсякъде искат да наемат работници с постоянен договор. Проблемът е там, че не ставам за сервитьорка, ако се справях с тази работа сигурно щях да я работа от 16-годишна! Гледам за обяви, някой да търси детегледачка, чистачка или нещо такова, в тоя малък град където дори кино вече няма, не знам как ще се оправя! Според вас търсят ли се миячки на чинии в заведенията много, сега за това мисля да гледам. Отчайвам се, иде ми да се самоубия, без никакъв стаж какво ще правя??? Моля, помогнете ми със съвет!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 дни
hash: b231288fa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Къде живееш? Примерно не казвай, че е за лятото.. Аз също живея в малък град, но има доста места за работа. Примерно в някакъв завод.

 
  ...
преди: 9 години, 9 дни
hash: f1320e31d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Е ти защо казваш, че искаш временна работа?? Няма нужда да им обясняваш много-мнного. Завършила си и търсиш бачкане. Толкоз. После винаги можеш да напуснеш. Приели са те неочаквано и това е. (Сигурно ли е? Ако не, поне работа ще имаш. )

 
  ...
преди: 9 години, 9 дни
hash: e669d4cf3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Малко си закъсняла с университета. Аз кандидатствах по-рано, именно за да работя лятото. Хубаво е да работиш възможно най-много, защото всякакъв опит в CV-то е плюс. Аз работя от 16-годишен всяко лято и определено помага, когато кандидатстваш, ако имаш някакъв опит. По-добре изчакай и ако те приемат в унито, направо отивай в съответния град възможно най-скоро и започвай да търсиш там. Така според мен е по-добре, защото ако намериш нещо, ще можеш да работиш и по време на ученето.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 дни
hash: d6edbb2d90
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Стаж във България? !? !
Във България няма бъдеще, икономиката е срината, политиците крадат всичко.
Емигрирай във чужбина, бачкай здраво, после ни почерпи по едно :)

 
  ...
преди: 9 години, 8 дни
hash: 7737df51de
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Здрасти. Ще пускаш обяви постоянно и ще предлагаш и ти услугите си. Ще четеш обявите 3 пъти на ден, ако трябва ще пътуваш до най-близкият голям град, ще разпространиш на всички познати, роднини и съседи, че търсиш и, ако си много упорита ще се получи. На морето има много работа, но и голямо текучество, т. е. там може и сега да се започне и за август и септември.
Ако трябва и си много на зор и като сервитьорка ще бачкаш. Когато човек иска и има голямата нужда от парички работи всичко!
Ама, ако ставаме на обяд, пием кафенца и си чатим, а после си оправяме косата с преса още 2 часа... и ако на масата има кинти от мама и тате... не искам да те засягам, но дано не си последно изредените. Успех!

 
  ...


...
преди: 9 години, 8 дни
hash: 5229bac7a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   "постоянна" работа за лятото трудно ще се намери. Предвид че си без опит, каквото и да започнеш поне 2 - 3 месеца трябва да се учиш, реално погледнато през това време работодателя ти ще губи пари. Точно когато вече си придобила минималлния опит, и е време да започеш да "връщаш инвестицията" която работодателя ти е направил в теб, ти ще напуснеш, преместиш и започнеш работа за друг.
Никой не е луд да те обучи а после да избягаш. За това работодателите (поне тия дето имат някаква визия за бъдещето) гледат или да си намерят обучен персонал, или да си назначат хора като теб но дългосрочно.
Успех все пак!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 дни
hash: 400f6cc592
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   n. 4, преди да сипеш глупости относно „във България“ се хвани малко да научиш български език или най-добре ТИ отиди да „бачкаш здраво“ в чужбина и престани да лапаш на готово.

 
  ...
преди: 9 години, 8 дни
hash: 055a5902a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   От авторката: НОМЕР 3, тази година завърших, в началото на юли ми е изпита, няма как да съм кандидатствала по-рано. И аз обмислям като краен вариант да работя в града в който ще уча, дай Боже да намеря работа там и да се получат нещата. НОМЕР 5, нито ставам на обяд нито съм от тези кифли които ми описваш, животът ми така се стече последните 3 години, че не можех да работя през летата. Имам сериозен здравословен проблем (не физически) и всичко става по малко по-труден начин при мен. Благодаря на всички за съветите, днес пак ходих да търся по различни места, от един магазин казаха че може да ми се обадят, ако не стане там и не намеря друго, понеделник отивам да търся за работа като миячка на чинии някъде, дано не е късно! Благодаря ви.

 
  ...
преди: 9 години, 8 дни
hash: e669d4cf3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   В чужбина няма смисъл да се емигрира, освен ако вече имаш образование и работа в България, и ти предложат по-висока (и то значително) заплата в чужбина. Без висше е абсолютно безсмислено да се заминава. Аз работих навън, върнах се в България и тук имам доста по-висок стандарт на живот и отделно успявам да спестявам повече, отколкото с двойно по-висока заплата в чужбина. Прави си сметките. Отделно, цяла Европа ни намрази, заради мургавите ни събратя и навсякъде на българите се плаща възможно най-малко. Просто ми писна Сульо и Пульо да хвалят чужбина и да плюят по България (извинявам се, ако звуча грубо). Иначе, влизаш в jobs и започваш да търсиш или разпитваш познати, няма по-добър начин. Работа има много, успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker