Безработен, отчаян и самотен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (111075)
 Любов и изневяра (26816)
 Секс и интимност (13062)
 Тинейджърски (21258)
 Семейство (5742)
 Здраве (8812)
 Спорт и красота (4512)
 На работното място (2710)
 Образование (6857)
 В чужбина (1472)
 Наркотици и алкохол (1025)
 Измислени истории (781)
 Проза, литература (1640)
 Други (16242)
 Избор на редактора (146)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от На работното място

Безработен, отчаян и самотен
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 15349 пъти
Аз съм момче на 30 години от град в централна България. Откакто завърших висшето си образование съм безработен. Никога досега в живота си не съм работил. Подавал съм молби за работа на няколко места, но без никакъв резултат. Нямам никакъв шанс да ме вземат на работа. Навсякъде искат трудов стаж и опит, а аз нямам. Къде да го направя, като навсякъде излизат с този мотив. Нямам никакви средства и съм напълно зависим от родителите ми.
Бях се записал в бюрото по труда с надеждата да ми съдействат за някаква работа. Вместо това те ми казаха да си търся сам и да подавам молби на много места. Нищо не ми предложиха а дори имаха нахалството да се карат защо чакам на тях. Та нали за това е тая борса те да търсят работа. Само се подиграват с хората. За всяко кандидатстване трябва да платя 15 лв за медицинско и 10 лв за свидетелство за съдимост. И тези пари хвърлени на вятъра, защото никъде не ме взеха. Овен това не ги дадох аз, а баща ми. Цялото семейство сме много зле. И майка ми е безработна и с нестабилно здраве. Живеем само с пенсията на баща ми. Напълно съм отчаян. Не зная как ще се издържам без работа. Нямам никакви връзки. Постоянно ми се натяква за парите, които са похарчени за моята храна. Без пари не мога да си позволя да изляза и да се запозная с приятели. Сам съм като куче. Няма с кого да си кажа една думичка. Самотата и безпаричието пречупва. От среден по население град съм в централна България. Без пари не мога да отида в друг град още по-малко пък в чужбина. А имам това желание да се махна от собствения си град и да заживея в по-голям град или в чужбина. Искам направо да замина за чужбина. Но няма кой да ми подаде ръка. Нямам роднини или приятели в чужбина. Като ще започвам тепърва от нулата по-добре в чужбина отколкото в България. Знам малко английски, всеки ден си го чета и преговарям. Не искам повече да живея в България. С две висши образования съм но нямам състуденти. По време на магистратурата бяхме само 5 човека. А другите бяха семейни от други краища на България и много по-големи от мен. Още тогава като следвахме ги попитах за работата но не можеха да ми помогнат. Така че нямам абсолютно никакви познати вече от университета. Още откакто следвахме не съм ги виждал, нито поддържам контакти, всеки е със семейството си и за себе си. Пък и минаха доста години. Аз не пуша и не пия. Културен и интелигентен съм. Но нерадостно и отчайващо е положението ми. А като нямаш работа не може да имаш и приятелка. Коя ще хареса безработен? А и нямам контакти с момичета. Нямам пари и приятели с които да излизам. Седя си само вкъщи. А не искам да е така но не виждам изход. Искам нормалните добри неща да се получат - работа и приятелка. Да мога да се издържам сам. Баща ми ме мрази за това, че не нося никакви пари вкъщи и постоянно ми се кара.
За моята безработица той обвинява само мен. И постоянно ми натяква че ни храни. И мен и майка ми. А и не ни храни кой знае колко, гладуваме доста. Примерно ако ми трябват обувки или четка за зъби или нещо от този род, трябва да гладувам доста дни само на хляб за да събера от мизерните точно определени пари които дава за храна за да си купя тия неща. Той има и алкохолна агресия, лошо пиянство, пие всеки ден от много години и става все по-лошо. От сутринта започва с твърд алкохол всеки ден и все по-често пие и бие мен и майка ми. Няма къде да се махнем с нея от този ад поради безпаричие и безработицата. Но това си заслужава направо нова статия затова няма да влизам в подробности. Отчаян съм много от живота. Не зная как ще се издържам без пари. Обидно и унизително е положението ми. За първи път пиша статия тук.
Моля Ви, посъветвайте ме какво да направя, за да си намеря работа и да се измъкна от този ад.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 109

преди: 7 години, 2 месеца
hash: 62d6daf6c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

1.   Тъжно ми стана за теб, но не те съжалявам. Мисля, че съжаление не ти трябва - самосъжаляваш се за целия свят.
Ти гледаш само лошото, но позитивното не гледаш.

Първо - ТИ СИ МЛАД И ЗДРАВ МЪЖ. Това е най-важното!
Забрави за момент за висшите си и се огледай изобщо каква работа има. В момента има работа на морето - МНОГО РАБОТА например. Ако не можеш да отидеш на място, виждам че имаш интернет - просто изпрати МНОГО ДОБРО МОТИВАЦИОННО ПИСМО и автобиография на ВСИЧКИ ХОТЕЛИ, ресторанти и така нататък, чиито страници намериш - пиши, че имаш мотивация да работиш каквото и да е било.
Аз дори бих отишла по-далеч- взимаш едни 200 лв. заем - направо отивам с рейс до Бургас и там тропаш на всички врати без изисквания освен храна и спане в началото и поне 600 лв. заплата. Ще спиш по пейките ако трябва, но на другия ден пак чукаш на поне 10 врати. За 2 дни най-много ще си си намерил работа. Нищо не ти трябва освен УСМИВКА, здраве, бг. лична карта.
НЕ ТИ ТРЯБВАТ МЕДИЦИНСКИ И СВИДЕТЕЛСТВА ЗА СЪДИМОСТ. Тези неща трябват при постъпване на работа, АКО ТИ ГИ ИСКАТ. Не знам защо ти при кандидатстване изкарваш такива неща. Свидетелство за съдимост не се иска по закон (ами съдените без работа ли да стоят! ), а медицинско се иска САМО при работа в гастрономията и то само заразни болести в ХЕЙ се прави. Вземи каквото имаш вече, но не прави нови!

Лошото е, че не идваш от най-работното семейство. Никой от вас не работи, а родителите ти са работили най-вероятно при комунизма или в някакво такова предприятие - те не могат да ти кажат как да кандидатстваш за работа.

Една единствена грешка си направил в живота си - учил си до 30 г. БЕЗ да работиш. Няма да се уморя да казвам на всички студенти тук - РАБОТЕТЕ каквото и да е. Така се правят връзки, така се създават трудови навици, самочувствие. Работата не е само пари, тя извисява човека, а без работа един човек като Автора има вече и психически проблеми.

За бюрото по труда - отиди последен път и без да се заяждаш ги помоли да ти дадат КАКВАТО И ДА Е РАБОТА - строителство общ работник, келнер, на морето най-важно.
Ти в чужбина нямаш работа. Първо нямаш квалификация (майстор? , какво можеш всъщност? ), второ нямаш пари, трето нямаш кой да те уреди - дори плодчета не можеш да береш, защото нямаш трудови навици.
Трябва ти каквато и да е работа, за да се научиш какво е работа на пръв момент. ЕДВА СЛЕД ТОВА ти можеш с твоето образование да се пробваш за повечко.
Работя от 19 годишна и по време на следването си работих на макс. Винаги е имало работа и съм работила на много места. Работа има и не само в София или в Чужбина, но ти трябва да се махнеш от тази семейна среда и да се научиш просто да живееш сам. На морето в момента например има огромен недостиг на хора и на 100% ще си намериш работа, но ти все ще си намериш причина да не си намериш, нали?
Преди, но и сега, в строителството за мъже имаше/има много работа - по 2000 лв изкарваха общите работници. Къде беше тогава? Какво прави ваканциите и защо записа магистратура вместо да търсиш работа?
Но това са обаче минали неща. Не те обвинявам с нищо, но от теб зависи бъдещето ти - да се вдигнеш и да работиш.
Бойко Борисов е прав тук - има работа дори за овчари, всякаква работа има, но няма кой да работиш.
Аз съм чистила тоалетни, гледала съм болни деца и хора, вършила съм какви ли не и тежки работи паралелсно със следването си и да знаеш едно нещо от мен, което може би в семейството си на неработещи няма как да научиш - СРАМНА РАБОТА НЯМА, НЕработата Е СРАМНА.
Успех

П. П. И запомни - за кандидатстване за работа трябва Автобиография, МНОГО ПОЛОЖИТЕЛНО и мотивирано писмо, в което пишеш само добрите неща за себе си и КАКВО МОЖЕШ, че си готови да учиш и така нататък и действащ телефонен номер.
Най-добре е човек на място да отиде и да обикаля, искайки среща с управител или собственик. Сега е моментът на Морето да си намериш работа- в Слънчев бряг като отидеш е един огромен град с хиляди хотели, хотелчета, ресторантчета - на теб ти трябва 1 работно място - камериер, в кухня дори, каквото и да е било!!! Важно е да почнеш!!!

УСПЕХ И ВЯРВАЙ В СЕБЕ СИ, ти си млад, ти си здрав - ще си намериш работа!
Хубавото в твоята ситуация е, че няма какво да губиш. Ти щом гладуваш, няма да имаш и претенции някакви.
Знам, че много хора ще те съветват да се пробваш по някакви Евро програми и е добра идея след Октомври, но ти така трудови навици трудно ще придобиеш. На морето ще работиш по 12 часа на ден ако трябва, но след такъв трудов ден ще изпиташ страшно удоволетворение. Не искай много пари в началото, макар че там ИМА и заплати по 1200 лв. за кухненски работници, но ти не ходи с такава нагласа - надявай се на 600 лв. с храна и спане, защото няма да те лъжа - ти нямаш никаква квалификация, професия и най-важното - трудови навици и препоръки. Това те спъва, не липсата на стаж по специалността НЕГАТИВНОТО в теб и мрънкането, самосъжалението. Усмихни се на следващото интервю, кажи МОГА и вярвай в себе си, но за да се случи това ти трябва да се махнеш от майка си и баща си, защото те ти казват 10 пъти на ден, че не можеш, че няма работа, е - как ще има работа и как ще ВЯРВАШ в себе си тогава?
В твоя случай дори страната и градът не са проблем - ти никъде така не можеш да си намериш работа. УСМИХНАТО лице, спокоен, спретнат, със самочувствие (поне престорено) - това е твоята диплома това лято.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: a42db9b9df
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   Безспорно трудна ситусация... Имам мнение по въпроса но едава ли ще ти хареса:
На първо място това че имаш две висши не ти дава кой знае какво предимство, в същото време имаш измамното усещане че си нещо повече от другите... Нали?
И аз съм почти на твоята възраст, и след няколко седмици ми е държавния изпит с който ще си защитя втората диплома, но за разлика от теб аз работя от 10 годищен и вече имам 10 години опит зад гърба си! От както станах на 18 никога не съм разчитал на родителите ми да ме издържат, да помагали са ми по малко но не съм разчитал на тази помощ за да преживея!
Не знам какво очакваш ама като си на 30, то полувината ти активен живот е минал вече...
Съвета ми е да започнеш работа дори с минимално заплащане но да има на къде да се изграждаш и да приложиш знанията си....
Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: db88d2bdcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Поздравления номер 1, напълно съм съгласна с написаното от теб. Ето още доказателства, че на сляпо не се записва следване без да си работил. Аз след средното веднага се хвърлих да си търся работа, въпреки че родителите ми много настояваха да пиша висше заради високата диплома. Търсих и обикалях в родния град - навсякъде искаха човек с опит. Накрая ми се обадиха от там, откъдето ме отрязаха най- категорично отначало - в един клуб като барманка. Казах им, че не е нужно да ми плащат 1вата седмица докато се науча да работя на бара, но още след третия ден започнах да печеля от бакшиши. Бях срамежлива и затворена и това още повече усложняваше работата ми, но благодарение на упоритостта го преодолях. Важното е да вярваш в себе си и да започнеш каквото и да е, както каза номер 1, на първо време започни каквото и да е.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 632c53769c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Oт КЪДЕ СИ? На колко годони се дипломира?
Търси си кандидаатствай в джобс, ще намеришне се отчайвай. Трябва ти малко повече самочувствие, то медицинското и другите документи ги искат след като започнеш работа, а не при кандидатстването..

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: c4ebe97774
гласове:
1 2 3 4 5
  (34 гласа)

5.   До философът от. 1:

- Работата, принизява, превръща Човекът в Роб! Осакатява тялото. Осакатява ума. Погубва духовността и творческите наклонности. Това е капиталистическия труд!!!
- Само в България се тачи трудовакът и се хули професорът!
- ИМА МРЪСНА РАБОТА! Ако си Човек, то си такъв само поради щото имаш Достойнство. Без Достойнство, си по-долен от животно, от работно добиче. За съжаление - това е идеалът на страната ни :(
- Безумие е, Учен човек да се хване на ква да е просташка работа, само и само да не е безработен. Точно затова БЪЛГАРИТЕ ВИНАГИ са били РОБИ, третирани са като роби и страната ни тъне в мизерия и робства от как е основана!
- Аман от евтината зарибявка - ти се примири за сега да миеш турски кенеф, па чакай светло бъдеще... и така вече 1400 години (едва ли вече още много й остават на държавката ни).

До автора:
Да споделяш с хора е глупост, особено с българи. За обществото е важно човек да е роб, мравка, която носи, трупа пари за върхушката и накрая умира, закопан кат куче. Това е мъдростта, законът, на Света. От Света друго не можеш да чакаш. Ако си от Добрите работиш и мреш кат куче, ако си от Злите - бействаш над робското множество. Съдбата е по рождение (не всеки има талант за престъпник... ). Така, че... не мога да ти дам надежда, просто липсата на средства за оцеляване ще те принуди накрая да бачкаш докер или друго подобно, както почти всички Висшисти у наш'та родина. Това е адската реалност.

P. S. За сведение: Аз съм завършил с отличие много науки, но работя гнусотии от 22 годишен, без нито един месец почивка вече почти 20 години! Но няма изход - ужасът да се грижиш за семейството си, което е все на ръба, ужасът от множащите се болести и терор...

 
  ...


...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 62d6daf6c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

7.   От 1 до 5
Първо, уникален човек си, които живее на фотосинтеза и се храни със слънчеви лъчи, но повечето хора нямаме този късмет и имаме нужда от хляб, покрив над главата, медикаменти чат-пат, сапун, дрехи и както пише Авторът - дори четката за зъби е с пари!

- Работата, принизява, превръща Човекът в Роб! Осакатява тялото. Осакатява ума. Погубва духовността и творческите наклонности. Това е капиталистическия труд!!!
Ами те комунистите (работници и селяни!) на това научиха народа и затова сме на този хал. За да има четка за зъби, хляб, дори вода в тоалетното качанче, това значи хора, които всеки ден ходят на работа, правят ти тръби, водопровод, пускат вода, правят четки за зъби и хляб - все роби...

- Само в България се тачи трудовакът и се хули професорът!
Кой реши, че професорът не е трудовак? Който не може да бъде професор, ще се труди физически, но и едното и другото е ТРУД. Трудът краси човека. Аз съм, между другото, човек на психическия труд, но съм работила и физически труд и съм намирала удоволетворение и то голямо. Днес ме е яд, че нямам време за градинката, а имам градинар, яд ме е дори, че не успявам сама да си изчистя къщата, а плащам на жена, но такъв е животът - в капитализма има разделение на труда, за да сме ефициентни като общество. Когато градинарят е по-добър в неговата работа, аз ще му плащам и ще върша нещо, в което съм по-добра. И двамата се трудим и получаваме пари за това - не сме роби, защото продаваме на пазара на труда нашата работна сила доброволно и получаваме възнаграждение за това, а робът няма избор и не работи за пари.

- ИМА МРЪСНА РАБОТА! Ако си Човек, то си такъв само поради щото имаш Достойнство. Без Достойнство, си по-долен от животно, от работно добиче. За съжаление - това е идеалът на страната ни :(
НЯМА МРЪСНА РАБОТА, има мръсна НЕработа. И тоалетната ТРЯБВА да бъде изчистена, и кошът за боклук ТРЯБВА да се изпразни, и сестрата ТРЯБВА да изчисти напикатата бабичка - всичко това е тежък, но не е мръсен труд. Ние всички живеем, защото някои прави тази работа. Ако тези хора мислеха като теб, всички щяхме да тънем в мръсотия и да умираме от болести като чумата например. Хигиената е основната причина да живеем днес двойно по-дълго в сравнение с 19 век да кажем.
Аз имам едно коте от 3 килограма, но ако не му изчистя сутрин лайната - мирише. И пак не се чувствам роб на котето си, макар че не ми плаща :), защото ми носи друго удоволетворение (мърка ми, играе ми, разтоварва ме). Така, че дори без пари работата е удоволетворение.

- Безумие е, Учен човек да се хване на ква да е просташка работа, само и само да не е безработен. Точно затова БЪЛГАРИТЕ ВИНАГИ са били РОБИ.

Абсолютно не е безумие и така функционира цял свят. Ти просто имаш глупави родители да те хранят и не ти се налага да работиш.
Мизерията, бедността са срамни и недостойни при един млад и здрав мъж, не работата.
Работата е удоволствие, общуване, организация на деня, удоволетворение!!!!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: f89fdb5571
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Общи работници се търсят навсякъде.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: cea3a554b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   1, макар и да не е моя темата, искам да ти благодаря за това, което си написала, то помогна и на мен. Без да искам да засегна аудиторията и екипа на сайта, но в началото, когато започнах да следя историите, си помислих, че тука доста хора просто ще си изливат комплексите, виждайки хора, които се нуждаят от подкрепа. Оказа се, че доста интелигентни и добронамерени хора пишат.
Авторе, ще добавя и аз нещо към вече написаното. Най-важното за хората с подобни проблеми да си забранят да мислят за две неща:
СРАМЪТ и ВИНАТА - това е затворен кръг, спиралата към изолацията. Гледаш напред, каквото било - било. Всеки се срамува от нещо, всеки греши. Едно от най-лошите неща е човек сам започне да се възприема за отрепка, а за съжаление при много хора се получава. От това се следва нищо, то не амбицира, единствено се затъва още повече.
Успех и горе главата! Ще следа темата ти и се надявам скоро да напишеш за добрите новини.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: e1ee4f8d78
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

10.   н 1 и 7, много си нахъсена, той написа че баща му е алкохолик, защо не се опиташ да постигнеш нещо, когато имаш насилник в живота си, можеш да се оплачеш в полицията, щом баща ти бие майка ти и теб. полицаите ще го респектират, това е домашно насилие и тормоз. в бюрото по труда не ходи изобщо, не вършат нищо. аха н 1 работила си като чистачка като студентка и си се самоиздържала, затова си злобна. вярно е че по орето има много, но и там трябва да отидиш с някакви пари. най напред се справи с баща си, защото е насилник и ще ти пречи и занапред.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: dfebece8c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

13.   Брат как ще платиш за медицинско и свидетелство за съдимост, като тези неща се дават след като вече си назначен?

Аз и на двете места при постъпване на работа ми ги взеха, след като ме назначиха :).

Поздрави, Узунов

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: b39af85e80
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

14.   В селцето, където имам вила, наскоро потърсих някой да помогне да внесем един диван. Съседите ме насочиха към местен момък. Звъня му аз, уговаряме се и той даже подрани сутринта. На 35 години, женен, с дете. Докато чакахме мебелите да пристигнат, се разговорихме. Какво научих?
За да може да изхранва семейството си, този човек работи по следния начин, при това от години. Значи, постоянната му работа е предимно през нощта, по поддръжката на електричеството в местната птицеферма. След като се прибере у дома, след час-два излиза и започва работа при един майстор по поставянето на дограма. В събота и неделя работи като момче за всичко при друг майстор, който пък е ВиК. Веднъж седмично ходи при една бабичка да й помага в градината. Междувременно поправя електроуреди в къщите, където го повикат. И както се оказа, е готов да се отзове моментално, за да пренася диван. Похвали ми се, че се е запознал с някакъв строителен предприемач и онзи обещал да го вика по строежите в околността. Попита ме имам ли човек за поддържане на двора и ако имам нужда, да се обадя.
Стана ми хем тъжно, че в нашата мила родина човек трябва да се убие от работа, за да може семейството му да оцелее. Но пък се изпълних и с уважение към този човек. Смая ме тази стройна организация на времето и липсата на какъвто и да било хленч. Той беше доволен, че се справя и че има ангажименти. 5 лева ни поиска за услугата да внесе дивана. И за тези 5 лева момчето стана от леглото в събота сутринта и дойде. Но пък с тези пари ще си купи на детето два шоколада.
Това е моят принос към горната дискусия.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: d16852925d
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

16.   Знам какво чувстваш, аз бях на същото положение, но на 31.

Намери си работа в друг град.
Рискувай.
Започни от начало.
Вярвай, че ще се справиш.
Мислиш, че не можеш да намериш работа? Пробвай сервитьор по морето, или си плати курс за барман.
Учи всеки ден английски.
Учи всеки ден нещо ново, което те вълнува!
Учи, прави нещо, рисувай, общувай по-често с хората.
В един момент ще се почувстваш жив и ще забравиш за депресията и тези моменти.
Започни сега!
Успех!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 62d6daf6c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

17.   от 1 до н 10 - ще си позволя да ти отговоря с цитат от номер 16

„В един момент ще се почувстваш жив и ще забравиш за депресията и тези моменти. “

Това е работата! Аз не говоря за лошо, а с истинско доброжелание към Автора - просто ТРЯБВА той да знае, че навън има работа и за него, но трябва да започне, защото да му намираме оправдания защо не можело не помага. Той това сам може да свърши. Тук иска съвет как МОЖЕ.
И освен това и моят баща беше алкохолик, но това не виждам с какво те спира ти ЗДРАВИЯТ НЕАЛКОХОЛИК да си поемеш живота в ръце. Ако човек сам е болен или алкохолик - ОК, но баща ти?

Работила съм точно като мъжът от номер 14, но женска работа и просто ЗНАМ, че казаното от н. 16 е вярно - работата те кара да се чувстваш добре!
Не съжалявам хората, които искат да работят и работят, а безпътни души като Автора, но той от съжаление няма нужда - има нужа някой да му каже - ТИ МОЖЕШ, РАБОТИ, работа има, не да му намира причини да си стои и да... какво да промени?
ОК, раждаш се в бедно семейство, бащата алкохолик, майката не иска да работи или болна - ами нямал си късмет, но не си сам. Едно поне 50% от българските младежи идваме от подобни семейства, защото тежкият преход на 90те разби родителите ни и много не успяха просто да намерят своя път в днешните условия, НО ние пък сме млади и здрави и просто има работа - има МНОГО работа, но само човек да я търси.
Аз по подобие на мъжа от 14 по едно време имах чувството, че трябва да се клонирам и пак ще си намеря още работа, която просто хората не искат да вършат, а е и добре платена.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 1efcb1741f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

18.   Бях абсолютно на същото положение преди година и половина, с разликата, че съм по-млад с 10 години от теб и със средно образование. От малък град съм и за този период смених точно 6 работни места, а всички се оплакват, че няма работа. Работа има, но парите са малко, а работното време е много. Като за начало трябва да намалиш претенциите си според мен. Положението при теб е доста сериозно, но само с оплаквания и оправдания няма как да стане просто. Забрави ги и обявите от интернет, най-ефективният вариант е да отидеш на място и да говориш лице в лице. Дори да те е срам, нямаш друг избор според мен, просто трябва да действаш вече. Иначе както на всякъде и аз съм работил на няколко места благодарение на близки и познати, такива връзки също играят голяма роля. Работил съм и в най-шибаните цехове като затворник съм се чувствал, бил съм и сервитьор, на бензиностанция работих, барман съм бил, просто все намирах начин разбираш ли може и ти да го сториш. Намериш си някаква работа, ако не ти е приятна търсиш си усърдно друга докато работиш там и веднага щом намериш по-подходяща се махаш. Вярно някои хора ми се смееха, понеже за такъв кратък период смених доста професии, но ето, че най-накрая вече съм доволен и повярвай ми работя на доста по-уютна и приятна среда от тези, които се подиграваха с мен.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: d3f950fd84
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

19.   Мрън мрън мрън... МРЪН МРЪН МРЪН. Никой ли няма да помогне на автора? На кой му дреме вашите философски виждания за това, кога и как човек трябва да започне да работи и да се чувства пълноценен и другите Ви мрънканици? На НИКОЙ. Най лесно е да се дава акъл, и то общи съвети от сорта на "Отиди в някой голям град", "Да си бил работил като ти е било времето" (жалко, че автора няма машина на времето да се върне 10 години назад), "Ходи и тропай по вратите". Съветите са ви БЕЗПОЛЕЗНИ (както и 95% от съветите в този сайт).

Към Автора:

Ти знаеш английски, което е добре. Предполагам знаеш и някои базови неща за това как се работи с компютър - пак добре. Имаш висше образование (едно или две няма значение) - още по добре.

Направи си автобиография на английски и български (два файла) и кандидатствай за позиция тук:

https://www.jobs.bg/company/166091

За позиция: Software Support Specialist with English.

Фирмата се занимава с поддръжка на софтуер. Заплащането е от сорта на 600 лева (поне в началото) с тенденция да стигне до 800-900 лева след година или две работа. Препоръчвам ти да кандидатстваш именно тук, понеже фирмата наема буквално напълно неграмотни хора и то ученици, току що завършили училище без нито един ден стаж и каквито и да е било умения.

Ако модераторите благоволят да не ми изтрият електронната поща тя е: ********

С радост бих ти написал автобиографията и то по такъв начин, че 100% ще те вземат на работа. От там вече, ще трябва да дойдеш да живееш в София. И това не е проблем. Имам познати чрез, които може да ти уредим квартира в Студентски град (сам или с друг съквартирант) на цена от максимум 80 лева месечно. Първия месец ако нямаш средства за храна и квартира мога да ти дам и то без да си ги търся след време (изкарвам достатъчно за да мога да си го позволя).

От там вече, ти си поемаш нещата в свои ръце и започваш да се бориш и трудиш.Щом веднъж преминеш на постоянен трудов договор и си що годе материално стабилен, с лекота ще се запознаеш с нови хора, ще направиш контакти, ще завържеш приятелства а покрай тях ще дойдат и жените. Наученото във въпросната фирма, ще може да приложиш на много други места и пред теб ще се отворят много врати и възможности. Все пак IT сферата е най добре платената а и една от най проспериращите.

Поздрави,

Mодератор - НЕ ПУБЛИКУВАМЕ МЕЙЛ АДРЕСИ

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 8cc83caa0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Трябва да се запознаеш с други хора, защото този живот с баща ти те депресира, като по цял ден сте заедно и той вика. Можеш да нямаш пари но можеш отново да излизаш в града. Можеш да се разхождаш. За приятелка не ти трябва много освен ако не търсиш жена. Трябва да можеш да и платиш кафето, но като нямаш за сега за това пари първо си намери работа и тогава приятелка.
При работата положението е такова, че за едно място кандидатите са много и за да те наемат или трябва да си познат на някой или да си много-добър в това за което кандидатстваш.

Бюрата по труда са за отчитане на дейност и преброяване на безработните.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 62d6daf6c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

21.   до n 9 от 1, благодаря ти за положителното мнение и се надявам да съм помогнала поне на 1 човек.
Едно трябва да знаете, хора, няма за какво да се чувствате виновни. Безгрешен човек няма! Вижте какво сте сбъркали в миналото, но не да съжалявате, обвинявате или да се самосъжалявате, а просто да не допускате тези грешки за напред. Човек се учи докато живее, а грешката учи!
Имаме много голям проблем като поколение, защото от една страна трябва да живеем в новия свят, да се оправяме в условията на пазарна икономика и капитализъм, на конкуренция на пазара на труда, а от друга страна имаме вкъщи родители, които просто не могат да ни помогнат и сами не са намерили място в съвремените условия.
Аз осъзнах още на 14-15 г., че родителите ми са съвсем дезориентирани и НЕ БИВА да ги слушам, НЕ БИВА да следвам съветите им или ще затъна като тях. Това решение определи живота ми. Винаги ще им бъда благодарна, че са ме родили, осигурили са ми покрив над главата и храна, но за моето дете искам повече и затова никога не съм се срамувала, страхувала от работа. Винаги си е заслужавало да работя. Печелила съм на ден по-малко, отколкото днес изкарвам за 30 мин., но пак си е заслужавало, защото тези работни места са ми били основата, за да печеля днес добре и да живея добре. Работила съм много тежка физическа работа, включително и на строежи съм помагала, чистила съм буквално тоалетни в обществени сгради и съм чистила обекти след завършване на строежи, което е доста трудна работа, но никога не съм се срамувала нито от работата си, нито от себе си. Точно обратното! Наскоро дори водих разговор с моята домашна помощница по темата и ѝ вдъхнах самочувствие, защото навън все още има повредени хора, които да делят работата на добра и лоша, на мръсна и немръсна, а жената си докарва над 1000 лв. с чистене при доста хора, работи здраво и всъщност принадлежи към средната класа у нас, но все още се срамува от работата си. Що за страна сме - да караме ЧЕСТНО работещи хора да се срамуват от работата си, от ЧЕСТНАТА си прехрана. Поклон над такива хора, защото те са гръбнакът на нашето общество.

Има само една мръсна работа - незаконната.
Аз поздравявам циганинът, който ми празни кофите за боклук, защото го уважавам. Усмихвам се на жената пред тоалетната и винаги оставям монета и благодаря, че е било чисто, защото я уважавам. Уважавам всеки трудещ се човек и миячът на колата ми ми е приятел, защото го уважавам.
Може на хора като Автора да е внушено „учи, мами, за да не работиш“, но това не важи вече.
УЧИ, ЗА ДА РАБОТИШ е правилото.

Не съжалявайте за висшите си образования дори да не работите никога по специалността си, защото вие сте имали уникалната възможност да се занимавате с абстрактна наука в това време и това винаги ще ви прави по-различни от хората без висше образование, но висшето образование е привилегия един вид, екстра, която не ви гарантира в днешно време, че ще работите по тази специалност, че имате дори квалификация и професия. Занаят се краде! Това важи и за специалностите от университета. На студентите мога да кажа да почват възможно най-скоро стажове и работа, а на завършилите с проблемите на Автора мога да кажа ВЕДНАГА СЕ МАХКАЙТЕ ОТ СВОИТЕ ДОМОВЕ и обкръжение, които ви подтискат и ви повтарят, че не можете. Ако някой ви каже, че не можете, че сте такива или онакива и няма работа за вас - излизайте от това помещение и бойкотирайте такъв разговор - по-добре отидете сами на разходка или прочетете една книга, отколкото да си губите времето с такива хора, които ви подтискат и пречат.

Излезнате навън, защото НЯМА КАКВО ДА ГУБИТЕ.
Имате огромно предимство пред хората с къщи, коли от мама и тати, работа с връзки от мама и тари - вие сте свободни действително да рискувате и да се развивате, да взимате решения, ДА ПРАВИТЕ ГРЕШКИ.
Който му е постелено меко и леко от семейството има съвсем други трудности - той не е свободен, той няма право на грешки, за да не разочарова тези хора - рядко успяват такива хора и дори се самоубиват, неуспявайки да се справят с очакванията на близките си.
Вие не дължите на родителите си нищо, освен на свой ред един ден (след 40 години) да им осигурите това, което те са ви осигурили като деца - къшай хляб и покрив над главата, четка за зъби... , но повече не им дължите, а докато са млади и работоспособни не им дължите и това. Забележете - по закон не им дължите нищо! Ако са ви тормозили, от вас зависи да не им дадете нищо. Свободни сте, колкото и да им се иска да ви оковат с натяквания.
Поемете своите пътища без да се съобразявате с родителите си и техните „съвети“ особено ако самите родители нищо не са постигнали в живота.
Имате задължение ПО ЗАКОН само и единствено към своите деца.
Действайте, какво стоите - може да нямате още деца, но днес каквото правите, това ще определи после какво можете вие да дадете, вие да осигурите на децата си.
Това трябва да ви е стимулът в живота като млади хора - НА ПЪРВО ВРЕМЕ вие, вашия живот да си оправите, да си стъпите на краката, на второ време - да създадете семейства. Родителите... родителите ако има, защото така е устроен света. Ако всички стоим и гледаме родителите си, то светът ще свърши, защото няма да има деца... и родители!!!
Не можете да промените родителите си, но можете да се опитате да сте по-добри родители и това започва от днес, не от утре.
Преодолейте тази обвързаност и другото ще ви се подреди от само себе си. Работа също има, но вие трябва да си съберете едната чантичка, да хванете рейса до Бургас да кажем и да тропате на всички врати - ЕДНО РАБОТНО МЯСТО ви трябва, ЕДНО. Навън ви чакат хиляди - на вас ви трябва само едно. Ще ви отрежат един път, втори, трети, ще досаждате и за 2 дни ще имате работа... не - ще имате работа за 4 часа дори. Трябва да повярвате просто и да имате самочувствие.
Например... представете си, визуализирай си как отиваш и казваш на рецепцията - искам да с видя с управителя, моля. Казват ти къде е (те нашите си киснат обикновено в хотела с приятелчета), виждаш го и му казваш, че искаш да работиш,

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 2ec239603e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

22.   19, Габата Петров, какъв лош човек си... Няма ли поне първия месец да му свършиш ти работата на автора? След което той ще вземе 600 лв. и ще каже че не става за тази работа и се отказва...
Точно като тебе буквално преди няколко месеца си мислех, че помагам на един, а той ме издъни отвсякъде. Както разбрах впоследствие, имал татко още да го храни, наркоманчето нещастно.

Всеки заслужава съдбата си, бъдете сигурни в това.

И помощта може да бъде и психологическа, номер 19, не само да му бутнеш хляба в ръцете и да чакаш чудеса.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 521c234130
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

23.   Авторе, ти може да бъдеш идеалният емигрант. Ясно е, че в България няма да ти провърви, щом досега не си се оправил. Напусни кочинката си и отиди в чужбина. Тук само ще бъдеш нещастен.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: e1ee4f8d78
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   21 няма нищо лошо родители да ти помагат,

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 62d6daf6c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

25.   От 21 до 24 - След завършване на Средно образование има много лошо родители да ти помагат, защото нали знаеш - който плаща, той поръчва музиката безплатен обяд няма!

До някъде 22 е прав, но ВСЕКИ и абсолютно всеки заслужава един шанс. Аз така назначих четирима работника ПО СПЕЦИАЛНОСТИТЕ ИМ, които практически нямаха шанс на пазара на труда. Единият за 10 години беше сменил 15-20 работодателя, включително в чужбина беше ходил и на кораб беше работил!
Научих много. Научих се да разпознавам хората-алкохолици (двама се оказха такива), един се оказа ОК, но не достатачно добър и го държах докато си намери друга работа, а четвъртият се оказа съкровище и ми свърши много и много добре работата. Това са 25% успеваемост. Не е зле. Спечелих и от четиримата, защото криво-ляво и останалите си изкараха парите. Не съм била никога на загуба. Алкохолиците дори работеха добре.. когато идваха на работа. Лошото е, че не можеш да разчиташ на такива хора дори да имат квалификация. Най-квалифициран и най-добре ми работеше единият алкохоли, но Авторът не е алкохолик, млад е -това са 2 супер и много важни качества.

Авторът е един от хората, които трябва да обхванат разните му там програми за заетост. Образован, но НЕквалифициран и без трудови навици. Такива люде ТРЯБВА държавата да ги хване за ръчичката и като майчица да ги внедри в пазара за труда или губим много като общество.
За мен си заслужава да назначавам подобни хора, но ако са навити на по-малко пари и са МОТИВИРАНИ. Мотивацията, положителното мислене, настроение са ми най-важните. Не искам нито медицинско, нито удостоверение за съдимост, макар че съм имала осъждани хора се оказва. Не искам тези неща, защото не искам да имам предубеждения за хората. Аз виждам човека и решавам да му дам шанс или да не му дам. Ако има право да работи у нас, ако е на свобода, чист, УСМИХНАТ и не се държи нагло веднага давам шанс, а някаква работка все ще се намери.
Има много работа. Аз в момента имам работа за още 10 души, но ме е страх да назнача някого и предпочитам на останалите да им дам извънредно пари. Страх ме е от нови назначения заради АЛКОХОЛИЗЪМ и нашето законодателство, което прави много трудно за работодателя да уволни някого. Така вместо да назначаваш свободно, ти внимаваш и 10 човека стоят без работа или друго масово се прави - назначаваш без трудов договор в началото хората да ги видиш поне 2 седмици какви са, защото си се парил, горял, попарвал.
Но като си млад и наивен като мен все още даваш шансове.

Шансове имат в момента и хората на Морето, защото много са закъсали работодателите за работници, а който не се възползва - сам си е виновен
Трябва ти само един билет до Южното Черноморие и като си на място веднага ще си намериш работа. Басейни ще чистиш и пак си на работа...да не говорим ако знаеш езици - викачите пред ресторантите взимат по 2 бона.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 11f92572d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

26.   Бе тука се появи някаква дама, дето се изаква с многото си и дълги словоизлияния под всяка тема, свързана с работа и пари. Нещо си е повярвала явно и си мисли, че тя винаги по всякакви теми е права и компетентна за разлика от всички останали. Оака половината теми тука.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 0cea072c50
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

27.   Още едно доказателство колко е сбъркано висшето ни образование. Теория, още теория, зубрене и никаква практика. Е, няма как да стане. Най-успелите хора, които познавам нямат висше образование. Иронично, нали? Това обаче не им пречи да са едни от най-грамотните ИТ специалисти у нас и да взимат умопомрачителни заплати за българските стандарти (между 5 и 10 хиляди лева). Аз за щастие много отдавна разбрах каква пародия е висшето образование тук и завърших в чужбина. Дори ми се наложи 2 години след гимназията да работя, преди да започна висше, за да спестя някакви пари, защото в България може да се изкара месеца с 500, 600, 1000 лв, но в чужбина не е точно така. Както и да е, аз се върнах. Обичам България и винаги съм искал да живея тук, просто ми се наложи да завърша навън, заради неадекватното ни "висше образование". Съвет към младите-не правете като автора. Не ставайте студенти, само заради околните и за да се гордеят вашите, че имали студент "у София". Една уникална мисъл на Конфуций гласи: "Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. " Мисля, че сте грамотни и можете да го разберете. Колкото до автора, вярно е, че няма срамна работа. Почти всички, на които ни се е налагало да се издържаме сами, сме започнали от нулата и сме работили отвратителни неща. Стягай се и започвай, защото живота тече с бясно темпо и не чака!

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 2ceb1b51fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

28.   От автора

Благодаря на всички които са писали.
За работата по морето - Още от началото на месец май, гледам обявите за работа във Варна, Слънчев бряг, Златни пясъци, главно за позицията барман (имам завършен курс за барман и сертификат) и от тогава до сега съм пуснал към 40 СВ-та за барман, а никой не се обади. Никаква обратна връзка. Това не мога да го разбера. Уж имало огромен недостиг на персонал по курортите, а никой не ми се обади. Със снимка в СВ-то, хубав имейл, със записания курс за барман, със висше без висше всякак съм пробвал, няма резултат. Явно се търсят с опит дори и по курортите ни.
А за моя град от тогава до сега имаше към 10-тина обяви. Единствено от там само на две места ме повикаха на интервю, но като разбраха че нямам голям опит и казаха, че ще ми се обадят, но така и не се обадиха. Явно това е начин за измъкване от тяхна страна.
Дори и за София съм пускал за барман където пише че може и без опит, но и от там никой не се обади за интервю.
Сервитьор не мога да бъда, не съм толкова контактен, който е имал строго терористично детство като малък така се получава. Свит, притеснителен. А сервитьора трябва да е доста по комуникативен и контактен от бармана. Аз и за барман не съм достатъчно но се пробвам заради курса който съм изкарал и че имам от там малко опит. Само за бармани и пиколо в хотел съм пускал по двата ни курорта плюс Варна, но никой не ме потърси. Колкото и да има липса на персонал явно си намират хора с опит. И търсят само такива.
Другия вариант да хващам автобуса до Бургас и после до Слънчев бряг (или до Варна и после до Златни пясъци) и да питам на място за работа. Едва ли ще се получи обаче след като по обявите в интернет нямаше резултат и не се обадиха.
Но в Слънчев бряг или Златни пясъци за сам човек е доста опасно, има ги всякакви там, наркомани, убийци, пияни и т. н. та не знам какво да правя. Времената не са такива спокойни както преди 15-20 години. Не може да се спи по пейките, просто нито е безопасно, нито е спокойно. Наскоро даваха какъв разврат е в Слънчев бряг, какви грабежи има ако си по на тъмно или ако си сам и прочие. А и аз нямам много смелост така да отида в друг град, след като знам че не съм работил никъде и не знам дали ще мога да се справям, да издържа и да работя така както иска работодателя. И не е сигурно на място като питам дали ще ме вземат, след като по обявите по интернет за работа по курортите ни, никой не ми се обади. Или пък ще ме освободят след ден, два ако не се справям добре, въпреки огромното ми желание и мотивация да се справя. То само с мотивация и желание трудно става, ако нямаш опит и не ти дадат шанса да се научиш.
Специално искам да благодаря и на господина от София коментар 19.
По обявата за поддръжка на софтуер с английски, (няма опция в jobs-a при кандидатстване да прикачиш файл със СВ от компютъра, трябва СВ-то да е само от сайта им. ) и не знам как може да ми напишеш СВ че да ме вземат на 100%. То е само на сайта от профила. Аз бързо си го преправих на английски (все още не съм кандидатствал) то ми е почти празно, нямам трудов стаж, само две висши образования съм описал, и курса за барман имам. Английски - средно ниво. За допълнитени умения съм добавил software, hardware, internet, microsoft windows. - (наистина разбирам от това, самоук от компютъра вкъщи. ) И шофьорска книжка имам. Това ми е в СВ-то. Така ли да кандидатствам или има нещо друго което трябва да добавя за да ме вземат на работа?
А отдолу под СВ-то при кандидатстване за
"Съобщение / мотивационно писмо до компанията:
Текст: "
какво да напиша?
Също благодаря много и за останалите добри предложения, но пари от непознат така не мога да взема независимо дали са под наем, подарени или под каквато и да е форма. Сърдечно благодаря но не съм свикнал така. Вярвам ще се оправя някак си.
Единствено мога да те попитам за по евтина квартира ако знаеш, случайно ако ми се обадят за интервю.
Мисля да изчакам още 4, 5 дена и ако отново от никъде не се обадят, да хващам автобусите за морето. Ще поискам от моите съседи някой лев за автобуси да си пробвам късмета като за последно някъде по черноморието ни.
Но щом по обявите в интернет за работа по морето нямаше резултат, на място като отида там дали ще има? Да не е само да изхарча парите и да се разочаровам. А и аз не съм много добър в професията барман. Не мога никаква работа да върша от хотелиерството, ресторантьорството и услугите. Не мисля че ще се справя. Колкото и да се старая да се получи, аз съм малко бавен, буден, смутен, срамежлив. Не толкова бърз и сръчен в тоя тип работа тъй като не съм я работил. Не знам дали ще ме търпят, да се до обуча/очупя да се открехна към живота. Не знам наистина какво да правя.

пп. всъщност само от едно място се обадиха за барман в един хотел в Слънчев бряг на 400 лв заплата с осигурена квартира, но майка ми не ме пусна. Било опасно и т. н. А и аз нямам много смелост така да отида в друг град, след като знам че не съм работил никъде и не знам дали ще мога да се справям, да издържа и да работя така както иска работодателя. Там загубих парите за медицинско и за съдимост. Защото после не отидох, а ги извадих. А всяко медицинско и свидетелство за съдимост важи само за едно място. За където е написано. После ако реша на друго място, пак трябва да вадя тия документи, да се връщам в моя град да ги вадя за другото работно място. А навсякъде за позиция барман искат медицинско. И трябва да напишеш в него коя е фирма мястото и т. н. т. е. не мога да ползвам старото което е написано за друго място. (хотел, ресторант или каквото и да е)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: c12485ca9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

29.   Ох авторе и аз така. На 23 завърших висше, ами две години пращах в Джобса сивита и то в София, уж където работата падала от небето, но нищо. Само си скъсах нервите или ми предлагаха мизерни заплати 300 лева, за които не ти е нужна диплома да ги вършиш. Накрая се наложи да ме уреждат нашите и съм им благодарен, защото сега поне имам година опит, а преди нямах никакъв. Освен това колегите бяха прекрасни. Какво да ти кажа - опитът е по-важен от образованието, но се надявам да намериш работа!

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: d5d770db07
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

30.   Само като прочетох: "Аз съм момче на 30 години" и ми стана ясно...

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 1d4cfedc36
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

31.   Много е лесно да мачкаш падналия, такива сме хората. Може би там, където живее човека изобщо няма къде да кандидатства, казва, че няма пари за хляб откъде да вземе за път до чужбина или в няколкото големи града. Разберете, че в други градове освен 5-6 няма никаква работа, нито обяви. Освен това може би е по-чувствителен и няма и да го вземат за най-кофти работа, както горещо му препоръчвате. Иначе ясно е, че трябва да рискуваш и поне да се преместиш в по-голям град, където изобщо има някакви обяви, на които да кандидатстваш. Иди поне един ден в такъв град и просто влизай, питай в магазините и заведенията, може да се намери някой да ти даде работа

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: e1ee4f8d78
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

32.   24, по закон родителите са длъжни да те издържат, до 26 докато завършиш висшето си образование, търсите ги такива хора, които нямат подкрепа от родители, за да ги прецакате за жълти стотинки и да ги изхвърлите. и... не съм зависима от родителите си, това са моите родители, нали знаеш, че почти всички родители искат най - доброто за детето си. каква музика, какви 5 лева.... и такива като автора защо учат 2 висши, а не могат да се реализират по нито едното и защо не е работил като студент? и не на южното, и на северното да отидеш може да не си намериш...

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: a157560a40
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

33.   Само на мен ли тази история ми изглежда измислица? !
И да не е, след като прочетох това: "всъщност само от едно място се обадиха за барман в един хотел в Слънчев бряг на 400 лв. заплата с осигурена квартира, НО МАЙКА МИ НЕ МЕ ПУСНА. БИЛО ОПАСНО.. "

На 30 г. отдавна трябва да взимаш ТИ решенията за живота си, а не мама. Язък за двете ти висши. Да не говорим, че си и от мъжки пол.
То всяка работа крие някакъв риск. Но колко ли могат да си позволят лукса да си стоят на сигурно вкъщи.
Както казват хората, ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш.

Та да... досега не си работил, защото не си искал, а си си намирал оправдания. Съжалявам, но това е простичката истина.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 2ceb1b51fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

34.   От автора до коментар 30.
Дълго се двоумих дали мъж или момче да пиша, аз съм мъж, но предвид факта, че не съм работил, нямам приятелка, не съм женен и т. н. затова реших да пиша момче. Иначе излиза че съм голям отракан човек който може да се справя ако пиша така. Но иначе съм си изцяло мъж.

От автора до 33.
Не е измислица историята ми. Родителите ми не могат да ми помогнат, нямам приятели, и затова реших да попитам тук непознати хора.
Да, майка ми не ме пусна за тази работа, тъй като се безпокоеше за моята безопасност, като знае че съм срамежлив, притеснен, подтиснат, не познавам България, затова. Иначе на никоя друга работа не ме е спирал никой, просто защото никой не ми е предлагал работа. Т. е. никой не ме е вземал на работа, не е откликвал да ме вземе. Дори на интервюта (които се броят на едната ми ръка) съм предлагал без пари да работя, само за да натрупам опит, но пак не искат...

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 62d6daf6c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

35.   Цитат от Автора

„Да, майка ми не ме пусна за тази работа, тъй като се безпокоеше за моята безопасност, като знае че съм срамежлив, притеснен, подтиснат, не познавам България, затова. “

Ало? Ти действително си момче, не си мъж - едно 30 годишно момче!
Аз съм 21 и 1 и просто беше пълна загуба на време да ти пиша тук, защото не виждам да си научил нещо.
Оставяш се на 30 ГОДИНИ да ти забранявала мамето нещо, макар че и тя не работи (не е постигнала нищо в живота) и за мен вие гладувате.
Аз съм ЖЕНА на 30 г. и майка послендо ми е забранила нещо преди 15 г.
Да спиш с жена също не те прави мъж. Да си мъж означава да се държиш мъжки, да можеш да поемаш отговоности и да ОТГОВАРЯШ поне за себе си.
Ти си дете, защото бягаш от отговорности и... ами нищо не искаш да промениш.
Търсиш съжаление и причини, за да не се получават нещата, но тук не знам от кого ще ги намериш, при положение че 80% от връстниците ти сме отрастнали дори по-мизерно от теб, детството ни е минало в студените училища на 90те, в зимнини, села, студ и у дома и миене със студена вода... и в нямане на пари дори за четка за зъби
Но разликата е, че ние живеем в 21 век и от тогава нещата са се променили - най-малкото сме порастнали и сме си хванали хляба в ръцете - НЯКАКЪВ хляб в ръцете.
Аз идвам от много беден край, в който преди 10 г. имаше 33% безработица. Пръснахме се из страната и чужбина, но не познавам някой да живее днес като теб. не знам как живеете, но ме е жал за родителите ти, защото не те виждам теб поне в близките години да почнеш да вкарваш левчета в семейния бюджет.
Ако ти бях майка - един куфар и 300 лв. ти давам - взимам ти ключа от дома, давам ти зареден телефон и чао - отивай да си търсиш хляба и хич не се обаждай - може в парка да спиш, не ме интересува.
Така постъпват майките с поне малко отговорност към 30 годишните си синове, изпаднали в тази ситуация.
Дори Плевнелиев е спал в кола на паркинг, защото в Германия никой не е искал да дава квартира на българин, но е успял човекът. На твоята възраст хората имат милиони..и то хора със същия старт или поне имат сериозна работа.
Аз съм спала на гарата в Пловдив, а мъжът ми е спал на гари из цяла Европа, но днес спим в 5 звездни хотели. Бедността не е порок. Порочно е да не правиш нищо, за да се измъкнеш от лайната.

Единствен шанс виждам за хора като теб в Европейските програми - някой да ви хване за ръчичка и да ви въведе в пазара на труда, да ви научи на труд, НО и това много трудно с човек на твоята възраст вече, а и за това трябва да се кандидатства, да се занимава човек...
На 30 г. щом не си работил, не знам как ще работиш на 40 или 50 г. Ако сега не си вземеш хляба в ръцете, не знам как ще оцелееш - не говоря за семейство изобщо, защото днешните момичета сме оправни и имаме претенции - такива като теб изобщо не ги поглеждаме.... мама му била забранила?
ТИ сериозно ли?
Мъжът ми се е изнесал на 18 г. Работил е на строежи, работил е на поточни линии в чужди градове и държави, а на 21 г. открива първата си фирма с никакъв капитал - внася на магия коли-трошки от Австрия...после сменя 10 поприща и днес има за три живота. От мама и тати е получил един куфар с дрехи и дори без никакви пари е тръгнал да си търси късмета.

„Не е измислица историята ми. Родителите ми не могат да ми помогнат“
Е, какво повече да ти помагат родителите? Изучили са те, изхранили са те до тази възраст - какво повече искаш?
Аз на 19 г. съм се изнесла от нашите с 40 лв. в джоба и пак съм им благодарна за живота, които съм имала у дома 19 г. Хвани и се стегни - смешен ставаш - не бил познавал БЪЛГАРИЯ (едно село с население два пъти по-малко от Истамбул!), били опазно за него - оле, ще вземе някой да те изнасили? Какво е опасно толкова за един 30 годишен МЛАД И ЗРАВ МЪЖ? Да не вземат в София да те хванат с мрежа и да те продадат за органи в Гърция? Ха-ха :)))) или ще те хванат софийските жени или хората по морето да те изнасилват, защото не са видяли девственик на твоята възраст?

Какви рискове има изобщо за мъж на 30 навън, които не са свързани с неговата собствена глупост (наркотици, високи скорости, странни спортове, алкохол)
? НИКАКВИ..и точно в България пък, заобиколена от четири ОПАЗВАНИ граници ПУЙ - смях и отчаяние! Теб ще тръгне някой да убива, изнасилва или не знам си какво...моля ти се - на кого ги разказваш тези! Дори по-затворените момчета не ги убиват хората - пробвай се. На Слънчев бряг те чакат с много работа и не ядат хора.

И после как нямали приятелки, нямали семейство - евала на момичетата, че не са глупачки като майките ни да се връзват на такива мъже. По-добре без мъж да ходя, отколкото с мамино синче. Вие предпочитате да умрете от глад, но да не отидеш някъде да работиш. Ами явно сте богати хора, защото дори моята доведена дъщеря на 17 г. си намери работа като статист при снимките на един филм БЕЗ НАША ПОМОЩ- изкара си момичето 100 лв. ей така. До сега с такива глупости си е изкарала над 300 лв., което е с 300 лв. повече от изкараното от 30 годишен ЗДРАВ мъж. не мога да повярвам просто!

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 5ead95e705
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

36.   еее, авторе, дотук ти съчувствах и симпатизирах, обаче с това: "майка ми не ме пусна. Било опасно и т. н. " просто ме хвърли в оркестъра!!!
имам въпрос: как си завършил 2 висши, а дори не си пътувал из страната, не познаваш автобуси, влакове, не можеш да се ориентираш??? и представи си, мама не те пуска до Слънчев бряг? !? тя ходила ли е там, виждала ли го е? да не мислиш, че на всеки ъгъл дебне престъпник? да беше момиче, по- мога да се съглася, макар че на 30 г. всеки би трябвало да може да се грижи за себе си.
ако това не е майтап с аудиторията, напълно заслужаваш съдбата си. извинявай, че съм рязка, но ти дори не желаеш да промениш нещо. не знам дали е едипов комплекс, стокхолмски или някакъв друг синдром, психолозите да кажат, но това е извън всякакви граници.
остани си със здраве при мама!
Ж43

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 632c53769c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

37.   Абе и аз познавам срамежливи хора, даже един които е учил в Англия, но никои от тях не е без работа... не е от това..
Значи които търси намира, все ще се намери нещо, има места на които постоянно си търсят работници.. Не си търси работа по образованието, а каквато и да е... Нали не мислиш, че вашите ще са вечно живи. Пък както се казва "работата краси човека "...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 7195a7b216
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

38.   Точно щях дa те питaм aвторе, когaто си отидaт твоите родители, кaкво ще прaвиш ти слaдък? ! Кой ще ти дaде биберончето и пaзи от лошите момчетa/момичетa нaвън? !
Синовете ми сa нa 23 и 21 г. единият е 1. 30 ч път от мен със сaмолет, другият е в другa държaвa. И двaмaтa РAБОТЯТ!!!
Зaсрaми се от себе си и спри дa търсиш опрaвдaния! Нa мaйкa си нa бозкaтa ще лежиш нa 30 год...
Мързеливецо, a зaщо не се свързa с 19, който директно ти предложи нa готово? От стрaх, ще вземе пък дa стaне и кaк ще се измъкнa, нaли тaкa? !
Погнусих се чaк.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 069647b07a
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

39.   Направо съм потресен от някои от последните коментари. И това са писани от жени на средна възраст, ужас е просто. Колкото и пари да имате, възпитание няма никога да си купите. На никой не му пука как вие сте тръгнали и как сега ходите в 5 звездни хотели. На Автора ни най-малко го интересува това. Пишете си "вдъхновяващите" си истории някъде другаде. Нито знаете как точно е преминал живота на автора, не знаете как точно се чувства, защото никога не сте го изпитвали. Авторе - не слушай изобщо тези агресивни постове, тези лелки наистина може да накарат човек да се самоубие. Аз също съм в подобно положение, но съм по-млад. Съветвам те да си търсиш работа, която не изисква висше образование. Изкарай няколко месеца докато събереш пари и се мести в по-голям град, или направо чужбина, че нали виждаш - злобата тук е огромна. Тук освен хора с огромно самочувствие, селяндури други хора не съществуват. Също има и хора като теб и мен, които предимно си стоят вкъщи, защото са мачкани от споменатите същества преди малко. За нас спасението е чужбина.

35 - Явно всичките пари, които имаш и петзвездните хотели не са те научили как се пише Истанбул. Това е елементарно, учи се в първите 10 години от живота. Не, че аз претендирам да съм напълно грамотен, но това е смешно просто.

Както казаха в предишните коментари, лесно е да тъпчеш паднал човек. Мислите, че така ще го вдъхновите с жалките си и комплексирани истории, за това как сте преуспели ли?

Как нямало такива жени като теб да тръгнете с мъже като Автора... с ПРЕТЕНЦИИ била, брей... ама какво ли се учудвам, то любовта в днешно време не съществува, за вас жените съществуват само претенции и нищо друго.

Точно заради хора като теб намразих човечеството.

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 2ceb1b51fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

40.   От автора до коментар 35.
Моето детство също е преминало така... в студените училища на 90те, също съм мил със студена вода, в мизерия и т. н. А ти редила ли си си стаята посред нощ на тъмно нарочно всичко изсипано на земята-учебници, дрехи, всичко и до един час да е подредена цялата, иначе бой? И после на училище недостал. Хайде да не ти казвам колко строго детство съм имал и да не почваме да си ги мерим, кой е с по тежко, бедно и мизерно.
А по въпроса за работа, не търся съжаление и причини, а търся начини да се избавя от тази ситуация. Ако не исках да се избавя от тази ситуация НЯМАШЕ ДА ПИША ТУК.
А за Плевнелиев и аз мога да спя в кола. Никакъв проблем. Може и да не е на паркинг. Дай ми кола и заминавам за морето да си търся работа. Аз имам шофьорска книжка, но нямам кола. Ако имах, въобще нямаше да пиша тая статия а сега щях да съм на морето или в някой по голям град.
А Европейските програми на трудовата борса ги няма. Питал съм. Крият ли ги или ги оставят за техни хора не знам, но няма такива. А съм образован, млад човек с две висши и английски знам, но нищо не ми предлагат. Дори за чужбина няма работа. Нашата борса е голяма мизерия. Но не мога да отида в борсата в София например, защото съм регистриран в града си по местоживеене. Така е тук.
А майка ми пак казвам- ТЯ Е БОЛНА И ИМА НУЖДА ОТ ГРИЖИТЕ МИ. Ако я оставя при баща ми, може и да я убие. Опасно е да я оставя при такъв човек с агресивно пиянство. Така че пак казвам има си причина, но не съм я споменал тая причина. Сега я казвам за да я знаеш! Ако майка ми можеше да се оправя сама, щях да замина без да я пита.
Колкото до строителството като мъжа ти - не мога. Не всеки има физическа възможност да работи тежък труд. Аз не съм як.
А момичета ме поглеждат. Доста непознати по улицата ми се усмихват. Не съм грозен. Само работа ми трябва. Да си стабилизирам положението. И моля не съм мамино синче. Казах защо трябваше да остана. Ако майка ми можеше да се оправя сама и има сигурност за живота си, щях да замина без да я питам дори. Така че хайде без тия определения, като не сте в нашето семейство, не сте го изживявали и въобще не знаете какво е. Колкото до Слънчев бряг, по новините наскоро даваха как стават грабежи и колко е опасно сам човек да се разхожда. Колко джебджийки има. Дори в София бяха убили едно момче на пейката. Така че за какво говорим. Кой тръгва така сам без приятел/ка/познат.
До 37. Търся каквато и да е работа, но не и тежък физически труд, търся такава каквато по мога да я работя (макар че родителите ми казват-ти нищо не може да работиш) но не мога да намеря. Или по точно не ме взимат на работа. Писна ми да пускам св-та и да няма резултат. Къде са тия места където постоянно търсят?

От автора до 36.
Ще го кажа и на теб. Майка ми е болна и има нужда от грижите ми. Доста е слаба няма сили за нищо. А и при този тормоз от баща ми няма как да я оставя. Ако беше здрава, ако можеше да се оправя сама, да работи и да има сигурност т. е. да не живее с агресивен човек алкохолик който почти всяка вечер или й обръща яденето върху главата или я блъсна и удря и най различни други неприятни и непоносими сцени плюс всекидневни обиди, нямаше да остана, а щях да замина за морето или София без дори да я питам. Просто щях да й кажа -, , заминавам за еди къде си да си търся работа, в по голям град, защото в моя град никъде не ме взимат. " А двете висши съм ги изкарал в моя град. Имаме си университет. И то наблизо. Не ми се е налагало да ползвам автобуси, влакове или каквото и да е, а също и да пътувам извън моя град.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: b39af85e80
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

41.   Авторе, абе какво значи "не познавам България"? Дето можеш с велосипед да я обиколиш за няколко дена. Навремето аз, момиче, нямах навършени 18 години, когато родителите ми ме натовариха на един влак и ме изритаха в НЕПОЗНАТА СТРАНА за пет години, да уча. Без никакви роднини там, без никакви приятели, без нищо, с един куфар само. На всичкото отгоре - без стипендия от втората година нататък. Пък се оправих.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 264dfad460
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

42.   Ти хубаво искаш, но в този живот никой нищо няма да ти даде! Запомни това много добре. Трябва сам да си вземеш каквото искаш. Активно. Да положиш усилие. По специалността ти вече няма да си намериш работа. За теб е важно да си създадеш трудови навици. Да ставаш рано, да се бръснеш и да излизаш на работа. ОБиколи ВСИЧКИ магазини в града и питай за работа: за касиер, за продавач-консултант, за складов работник, на пълен ден, на половин ден, само за уикенда, няма значение. Важното е да имаш занимание, за да влезеш в ритъм. Колкото и малко да плащат, 300 лева да са, това са 300 лева повече, отколкото имаш сега. Не отказвай никога работа. Постепенно ще добиеш самочувствие, ще влезеш в ритъм на общуване и ще изкарваш повече.

На баща ти просто му дай отпор. Физически. Хвани му ръцете, извий ги и го предупреди със зъл глас да не посяга повече. Мъж ли си или какво?

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 62d6daf6c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

44.   Авторе, ще ме разплачеш направо... толкова се самосъжаляваш, че стига за цял народ.
Не може на теб да ти се помогне, разбери това. Ти си безнадежден случай.

„А по въпроса за работа, не търся съжаление и причини, а търся начини да се избавя от тази ситуация. “

Само ще ти кажа, че моята 17 годишна доведена дъщеря вече си е намерила работа лятото точно на Слънчев бряг с осигурена храна, спане с още едно момиче в стая и ЗАПЛАЩАНЕ - ще продава билети за някакво корабче. Вчера ѝ се подписа баща ѝ, защото няма и 18 г. Ще си изкара лятото чудесно и ще си спести едни 1000 лв. почивка безплатно. Ти на 30 г. изкарал ли си едни 1000 лв.?

Не си търси оправдания. Може някои наивник да те съжали, но повечето, които пишем тук сме минали през доста изпитания в живота. Моят баща беше алкохолик, ти ми разказваш някакви истории за детството си - ще ме разплачеш направо. Може да те съжали човек с лек и мек живот, наивен човек, но такива сме малко поне у нас.
Всички имаме проблеми - навън като погледнеш хората - 2/3 имат по-тежки проблеми от твоите. Има истински болни хора, инвалиди, които се борят с живота, има раково болни жени, които ходят на работа, а на другия ден им махкат гърдите, има майки на деца със синдроми и така нататък - ВСЕКИ НАВЪН си има проблемите
Ти не търсил бил съчувствие? Ти само това търсиш както и някой да ти каже, че семействто ти, обществото, държавата ни е виновна, че ти живееш така.
Да ама НЕ. Няма кой реално да ти свали товара за СОБСТВЕНИЯ ТИ ЖИВОТ.
Ти и майка ти сте една симбиоза.
Една единствена грешка е направил браща ти - просто трябваше да се махне от вас. Неволята учи. Да видим няма ли да оздравее майка ти и няма ли ти бързо-бързо да си намериш работа като ти закъркори стомаха. Просто не си гладен. Дори майка ти е млад човек, но ти на 30 г. и МЪЖ да стоиш и да чакаш на мизерната пенсия на баща си? Погледни се ОБЕКТИВНО отстрани вместо да си търсиш 101 причини да не работиш и да не си поемаш пътя. Техните го изучили, дори книжка му платили, но нашият на 30 г. не може един хляб да купи.
Каквото се било случило в детството... се е случило. Ти обаче си тръгнал на краставичар краставици да продаваш, но можеш да лъжеш само себе си.
Сега си на 30 г., но се моли баща ти да живее по-дълго за да ви храни.


И това е последното доказателство колко си повреден

„Но не мога да отида в борсата в София например, защото съм регистриран в града си по местоживеене. Така е тук. “

Първо, ВСИЧКИ работни места на „борсата“ са и онлайн и спокойно можеш да разгледаш за цялата държава свободните места, но какво си се хванал в тази борса - сякаш са длъжни лелките да ти търсят в София работа. Освен това имаш интернет явно - ами отвори страниците с обяви - хиляди обяви има да не говорим още колко работа има, ако ти тръгнеш да питаш от собствена инициатива.
Просто не си на зор.

Послушай номер 42. Друго няма какво да се каже - от теб просто

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 5ead95e705
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

45.   36 съм. дотук всичките ти постове представляват оправдания защо не си направил нищо и си в това положение. нали разбираш, че за да се измъкнеш, трябва да положиш усилия? не на думи, а на дела! да излезеш от черупката си и да се размърдаш. прочети си постовете от началото: на всички предложения на пишещите обясняваш защо и как това няма да стане и защо не можеш да го направиш.
разбери, че за да разкъсаш порочния кръг, в който си изпаднал, ще се наложи да се размърдаш. забрави всичко, което повтаряш от началото на темата. не знам в каква обаст са ти двете висши, но за да не можеш да си намериш елементарна работа, явно ти липсват социални умения. забрави висшите за начало и си потърси каква да е работа. поне ще излезеш от къщи и ще придобиеш поне елементарно самочувствие. за майка ти: съжалявам, но ще се наложи да поемеш риска и да я оставиш поне за известно време. ще прозвучи жестоко, но решението да живее с баща ти си е било нейно. като си стъпиш на краката, можеш да помислиш да се отделите някъде.
и наистина, забрави това "не мога да се оправям", за човек с две висши звучи направи смешно, че не се сеща да пита първия срещнат човек на улицата "извинете, къде е гарата" и "откъде тръгва автобусът за Х". за Google, карти и маршрути изобщо няма да коментирам.
Ж43

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 2ceb1b51fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

46.   От автора до 38
и аз искам да работя в чужбина но няма кой да ме уреди. Хайде твоите синове да ме уредят, ще работя каквато и да е работа. Въпроса не е че не искам, казах че искам най много в чужбина но няма кой да ме уреди. Защо синовете ти не се върнат в България да видим къде ще работят? Ама да не са в София а в провинцията като мене. Знаеш ли че в моя град от местния вестник заглавната тема беше "Безработицата расте по бързо от доходите".
А какво ще правя ако ги няма родителите т. е. баща ми, не знам! Нали за това питам тук как да си намеря работа и да си подредя живота!!! Защото никъде не ме взимат на работа! Никъде! Пуснах св-та за цялото черноморие и за моя град - нищо, глас в пустинята! Затова питам как да я намеря и да ги накарам да ме вземат???
А на 19 му казах че не може да ми напише автобиографията, тъй като тя не е на файл. А от сайта в джобс бг. Трябва да му дам моя профил да ми влезе че да го редактира което няма да стане. Потитах го тук как да си я редактирам, всичко го попитах, нарочно не съм кандидатствал още по обявата, чакам да ми отговори какво да напиша и тогава да пусна. Аз се погнусих от вашия коментар! Вие не сте добър човек!


От автора до 39.
Благодаря много. Единствено ти ме разбра. За разлика от злобните жени на средна възраст подредили живота си. Аз им писах тук да ми се помогне и им разказах житейската си история, а те ми се нахвърлят. Не вярвах че има и злобни хора и то тук.


От автора до 41
Де да имаше и мен кой да изрита преди години да уча поне в чужбина, а не в България. И аз ако бях на твое място щях да се оправя в чуждата страна. Да уча 5 години там на издръжка от родителите. После и работа щях да си намеря в другата държава и живота ми щеше да е оправен. Но нямах тоя късмет като теб.


И пак до 35.
И не ми давай пример как твоя мъж пренасял коли от чужбина и прочие, защото мъжа ти надали е имал такова строго детство като моето и надали са го били, тормозили и малтретирали. Всичко зависи от първите 7 години дето е приказката. Като малък ти се формира и характер и всичко. Затова тия които са били малтретирани и бити от строг родител после са стеснителни, срамежливи, притеснителни, трудно стават като другите хора открехнати към живота, А тия които са отраснали свободно при хубаво държание вкъщи от родителите или ако щеш незаинтересовани родители даващи пълна свобода на децата си от малки, после те са отракани даже още от малки са оправни в живота. Така че мъжа ти със сигурност е от вторите с хубаво отношение на родителите към него, без значение бедни ли са били или богати. Говоря за друго - отношение, среда. Пък и това с пренасянето на коли не ми се вижда много реално, но всичко е до контакти, комуникативност и т. н. мислиш че аз не мога да ги пренасям ли? И аз ще мога ако съм комуникативен и контактен нещо което се изгражда още като малък.
И нещо не каза за обявите по морето, дето търсели много персонал, защо никой не ми се обади от джобс-а? Поне за едно интервю?
А с това че и на 40г и 50г нямало да съм имал работа никак не ми помогна. На мен ми трябва работа сега.


От автора до 44
- тогава да се убивам ли какво? След като съм безнадежден случай и не може да ми се помогне? Ти затова ли почна да пишеш коментар? Да ми кажеш че не може да ми се помогне и съм безнадежден случай? Нямам нужда от такива коментари. Имам нужда от работа веднага. Ако няма кой да помогне не се гаврете и не ме обиждайте. Вземам да съжалявам че писах тук. Повечето коментари са негативни и гнусни.
А за обявите по интернет казах - пуснах за почти всички по морето, пуснах за моя град навсякъде, пуснах за София - НИЩО. Никой не се обади за интервю!!! Няма никакви фабрики или заводи в моя град. Производство няма. Дори по вестниците съм питал за барман, казват ми търсят барманка а не барман. Търсят се момичета, те по лесно си намират работа. Пък и за друга работа все момичета. А момчето няма ли и опит забрави.

Мислех че този сайт е за помощ от добри хора които разбират. А не за подигравка на преуспели хора към такива като мен. Защото в моя град а и в провинцията почти всеки втори млад човек е безработен. Всяко второ домакинство у нас има човек в чужбина. Съжалявам че писах тук. Според повечето коментиращи трябва да се убия, защото съм бил безнадежден случай, и че не можело да ми се помогне, и че нямал съм да имам работа и на 40 и на 50 години!!!

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: a157560a40
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

47.   Авторът ни дава на час по лъжичка нова лична драма.

Авторе, след като трябва да си болногледач на майка ти и няма/ не можеш да я оставиш, защо изобщо си търсиш работа и ни занимаваш?


Не искам да съм груба, но много хора в България имат, за съжаление, болни родители, но не са спрели да работят. Намират начин - я плащат на съседка, болногледачка и т. н. да помага.

И си противоречиш, казваш, че не можеш да оставиш майка ти, но ако си имал кола, си щял да бъдеш по морето да търсиш уж работа.
И кола, и автобус, и самолет да имаше пак нямаше да направиш нищо, а щеше пак от 9 кладенеца вода да носиш защо само за теб няма работа в целия свят.

Много го плюеш баща ти, но без него какво щяхте да правите?


Как знаеш в чужбина има ли или няма работа? Да не би да си търсил? Хахаха

И в България, и в чужбина работа няма, за който не иска да работи.

П. С. Рядко съм съгласна с коментарите на номер 44, но в този случай напълно я подкрепям.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 84ad32826a
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

48.   "Така че за какво говорим. Кой тръгва така сам без приятел/ка/познат. "
Автора. АЗ тръгнах така преди много години (на 24 бях) САМА, без НИКАКЪВ познат да правя докторантура в ЧУЖБИНА! Дотогава не бях живяла сама в България! Еми, оправих се, че и след като завърших отидох във втора ДЪРЖАВА смених- пак САМА (без да познавам НИКОГО), разбира се с работа, която намерих, заради докторантурата ми в първата държава.... И аз съм ЖЕНА! Никой не ме е убил, изнасилил или изял. Не само това- сега печеля добре, имам приятели и партньор, всичко се нарежда веднъж захванеш ли се с работа (а една докторантура е таква- научна работа! ). За докторантура твоето СВ е идеално!

Щом имаш 2 висши образования точно това ти препоръчвам- да правиш докторатнтура в чужбина и това ще ти отвори после много врати "по света и у нас"! И пари за това НЕ ТРЯБВАТ! Професорите печелят пари по проекти и от тях плащат заплата/стипендия на докторантите си! Това си е работа и на заплата и стига без да работиш по барове (аз не гио правих- само преподавах в университета, понеже беше желателно и ни плащаха по малко за тези часове, но това си бяха джобни пари). Ще можеш да пращаш пари в България на някоя жена да гледа майка ти, а след време и майка ти може да дойде при теб. Особено ако е някъде в Европейския съюз. С английски доста държави и врати ще са отворени за теб. Не само Англия и Ирландия, но още скандинавските страни и Бенелюкс, даже в Германия, Франция, Испания и Италия в НАУЧНИТЕ среди се преживява само с английски, а другия език ще научиш с времето.

Ами това е от мен, ако те интересува мението на не толквоа старило, но патило.

Ж41

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 1631b6b883
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

49.   Oт 37- зависи от къде си,аз съм от малък град ,но има места на които постоянно търсят някои,дори ако щещ и сервитьори и биха взели всеки.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 74d7a7f382
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

50.   Стига сте нападали момчето! Той има нужда от окуражителни думи!

Виж, аз мисля, че ти трябва да излезеш от вкъщи. Първо трябва себе си да оправиш, а след това като си намериш работа ще можеш да бъдеш полезен на родителите си.

Ние всички сме с теб! Може някои да звучат по-нелицеприятно, но всички сме зад теб и те подкрепяме!

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 6a31cd235a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

51.   38 съм, кaкво дa ти кaжa aвторе, жaлкa рaботa...
Синовете ми дa те уредят нa рaботa, дaмaтa не помня сегa от кой коментaр дa ти дaде колa, пък нa 19 нямa дa му дaдеш профилa си... :))). Човекът тaкa чистосърдечно ти предложи ТОЙ дa ти нaпрaви изцяло ново СВ.
Първо зa мен " уреденaтa"- aз съм излязлa от Бг, мноого по- млaдa от теб, СAМA, без връзки и почти без пaри!
Синовете ми рaботят от 16 г. лятото, a вече и целогодишно.
Десетки хорa тук ти дaдохa морaлнa подкрепa и съвети, ти си знaеш твоето- " мaмa не ме пускa, тaти лош, нaвън лоши хорa, стрaх ме е, aмa в aвтобусa кaк тaкa сaм ".
A си стой тaм крaй мaмa, докaто я имa и после не знaм, кaквото си постлaл, нa тaковa ще си легнеш.
Хaйде със здрaве!

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 5ead95e705
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

52.   и не можа да копираш текста от сайта в един файл на word и да го пратиш на 19?? язък ти за висшите и претенциите... а модераторите дори направиха изключение за теб, което не си спомням да съм виждала скоро!
правилно каза някой по-горе: просто не си гладен. хубав, лош, баща ти ви издържа, а вие с майка ти сте в симбиоза. дундуркате се взаимно и светът ви е виновен.
не усещаш ли, че тя те манипулира: внушава ти, че няма да се справиш, че за нищо не ставаш, навън има лоши хора, да си стоиш до полата й и да я обгрижваш. повярвай, не само ти имаш проблеми и болни родители. просто в един момент хората порастват и спират да обвиняват другите, защото виждат, че от това полза няма, има значение какво ще направиш ти.

48, наистина ли вярваш, че авторът ще отиде в чужбина, при положение, че в Слънчев бряг не смее да отиде? :-))) дори да му предложиш позиция, ще иска поне 2-3 души да го заведат до летището, да го качат в самолета, после за ръка до университета... :-))
от 36/45

Модератор - премахнах имейлът. Не правим изключения, просто сме допуснали грешка.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: e78a40e638
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

53.   Аз съм 48. Ами вече не вярвам, макар че мисля, че мисли Слънчев бряг за под нивото му. Затова му споделих личен опит и го насочих към науката. Но до летището нама как да го заведа, трябва сам да отиде. Щом сама жена и по-малка е от могла, значи и той може. Без значение какво е било детството... Ако Иска да ме слуша, ако не, не!
Ж41

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: b2563d5def
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

54.   Пич, по-нагоре ти дадох съвет да емигрираш. Сега ще ти дам още един - Зарежи завинаги майка си и баща си, ако искаш да постигнеш нещо в този живот. Имам един комшия, който така като тебе обича да слуша майка си и затова сега е на 50 години, без жена и деца. Живее с болната си майка и по цял ден изпълнява прищявките и. Супер нали!
Каза ми, че всеки ден съжалява, че се е върнал в малкия град, а не е останал там, където учеше и където имаше живот за него.
Размърдай си тялото и мозъка и се изнеси от вас. Защото след няколко години ще съжаляваш, че не си го направил, а вече ще да е късно. Смелост!

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 62d6daf6c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

55.   ж41, каква наука? Докторантура го прати да правил в ЧУЖБИНА човекът, който пише, че не може да хване рейс до Слънчев бряг и никога не е живял без мама, идва от малък град с много „научен“ университет - направо се избиват на Запад да му дадат доктурантско място - ще дойдат и ще почнат да се молят на Автора да дойде и да им услужи, заемайки докторантското им местенце. То да правиш кариера в чужбина като научен работник значи да имаш и някаква научна уснова каквато у нас се прави само в университетите в големите градове, да знаеш езици на c2 ниво, ДА ИМАШ АМБИЦИИ и желание.
За хора като Автора единственото измъкване е работата - голата, проста, физическа работа. Просто да се махне от там, да има регламентиран живот, работно време, доход, СОЦИАЛНА СРЕДА и после и връзки.
Под нивото на безработния трайно човек просто не бива да има работа. Който от 12 г. практически е безработен (след 18 г. нормално се почва първата работа), той не може да има претенции.
Проста работа и под нивото на човека работ просто няма. Под нивото на човека е да живее като скот.
За граница на бедността у нас е приет един месечен доход от около 400 лв. (мин. работна заплата). За домакинство от трима, тези хора би следвало да имат 1200 лв. Ако Авторът почне да работи на минимална заплата дори, той би удвоил семейния доход. Ако отиде да работи за едни 800 лв. на Слънчев бряк при осигурени спане и храна (това е минималното там, което можеш да печелиш), той за едно лято ще изкара едни 3-4 хиляди суха пара и отделно често собствениците на хотели и ресторанти там имат също хотели и ресторанти в зимните курорти и въртят персонала. Отделно има работа в строителство, в преработвателната промишленост доста. Ти не живееш у нас, но в момента доста заводи за резервни части за коли са се разкрили, Делонги на 100% произведжат у нас и така нататък. Отиди и виж колко струва една кафе-машинка на Делонги при вас - от 800 евро почват цените за автоматите. Заплатите са на висота съответно. Не знам ти от кога не живееш у нас, но много са се променили нещата и особено за здрави, млади мъже има много работа и добра работа. Прост качествен контрол на поточна линия взима 1200 лв. бруто, едни 800 лв. нето - осигурен и с всякакви привилегии на трудов договор. Пълно е с такава работа за хората, които търсят и връзки дори не трябват.
В една проста бензиностанция В ПРОВИНЦИЯТА на каса взимат хората над 600 лв. заплата, а в „Газпром“ са на тарифен договор и новоназначените взимат от 800 лв. нето на касата.
С работа на трудов договор не можеш да забогатееш, но можеш да живееш достойно.
Без работа не можеш да живееш достойно. Това не е само у нас така, това в цял свят е така.
Държавата и родителите са инвестирали в образованието и живота на Автора. За момента тази инвестиция е потънала. Няма от какво да се оплаква - той дължи на обществото и семейството, не обратното. В него са потънали поне едни 250 000 лв. (за живот и за образование), а е внесъл 0 лв. в държавната хазна и с 0 лв. е допринесал за благоденствието на своето семейство.
И 10 висши да има, той е вреден до този момент за обществото. Висшото човек го учи за себе си, то е екстра някаква, но обществото има нещо от висшистите едва като почнат да работят, да пишат научни трудове и да откриват нови неща. В момента Авторът само има дипломи, финансирани с парите на данакоплатеца и родителите, живее с парите на данакоплатеца (пенсията на бащата от там идва) и има дори наглостта да се оплаква.

 
  ...

1-50 от 109
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker