Напътствие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Напътствие
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 1698 пъти
Хора, Здравейте! Искам да чуя мнението ви, и ако може да ми кажете, кой е най правилния изход от ситуацията! На почти 24 съм, и реших да стана студент. Защото, просто не може да работя цял живот като общ работник/киртак и прочие. Реших да запиша "Стопанско Управление" в Стопанска Академия. Пред труден избор съм, дали да уча в редовна форма или задочно? ! Въпроса ми е, има ли смисъл от задочна форма на обучение? ! Каква е реалната реализация за тази специалност? ! Как да си намеря стаж в тази сфера ако съм задочник? ! Има ли хора сред вас, които са го учили задочно, и да са се реализирали след това? ! Колебая се защото, нямам родители и няма от кой да ми дава пари. Останах и без работа и живея със спестяванията ми. Притеснявам се че Свищов е прекалено малък, и няма да мога да си намеря каквато и да била работа. От Стара Загора съм, и тук е доста по лесно да си намеря работа. Макар и да е за малко пари. Осъзнавам че, направих грешката да се запиша в толкова малък град, без дори да помисля.... Ако се откажа, още една година на вятъра :/

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: b11b504b5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо, аз съм икономист и ти гарантирам, че с гола диплома „Стопанско управление“ един куриер не може да стане управител. Точка.
Ако се интересуваш от Икономика, ако си добър по математика, искаш да разбереш икономическите зависимости, ЧЕТЕШ и сега икономическа преса... И НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК, поне си предприемчив - да, ще научиш неща, които ще ти помогнат за по-нататък.
Ако обаче искаш да учиш заради голата диплома по мотото „Учи, мама, за да не работиш“ - ще си загубиш паричките.
Свищов също от поне 20 г. е на много ниско ниво.
Имаш щастието да си от доста добре икономически град, с много работа, с много алъж-вериж, близко до Пловдив - защо не записа в ПУ?
ПУ като ниво е малко над Свищов дори, влиза се обаче лесно. Близо ти е за задочно обучение...
И да - задочното си има голям смисъл особено за неорентирани хора като теб, които искат да имат висше.... икономическо... заради самото висше?
Честно ти сега - имаш ли идея какво ще правиш след това? С какво ще се издръжаш? Идея за някакъв бизнес? Връзки някакви?

... ако нямаш - не е грешка просто да дадеш крачка назад и да се запишеш в голям град, където можеш и да работиш... или ако имаш позиции в своя си град - да ти е близко и да пътуваш (като Пловдив).
И още - ако не знаеш английски език поне на ниво B2, просто не записвай никаква икономическа специалност освен ако не си предприемач и искаш да работиш за себе си, а в унито да научиш теория. Икономика без английски не става. Ти литературата не можеш да четеш.

Информатика, инж. науки, фармация, химии, физики и тем подобни, право...може без език, но не и Икономика каквато и да е тя.
Чети обявите за работа, ако не ми вярваш - Висше икономическо Английски и дори някои искат и още един език.
Това специално за Икономиката е така.
Имам приятелка, завършила с отличие ВИНС Финанси и е камериерка, защото не знае езици...смятай дали дипломата ѝ и служи с нещо
Успех, ти си знаеш, но знай от мен - Диплома къща не храни, пари не изкарва.... а те завлича понякога с 5 г. и хиляди левове

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 5b3c9249ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много добре те ориентира номер 1. Ако си задочно ще можеш да работиш.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 26fc9842cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Пич, не е важно как си завършил ( задочно или редовно ), а какво знаеш и можеш. Изборът ти на университет не е лош, за специалността не съм сигурен. Аз бих те посъветвал да се насочиш към счетоводството, тъй като има най-широко поле за изява. Разбира се, можеш да завършиш и друга икономическа специалност и пак да работиш като счетоводител, просто в началото ще ти трябва малко повече време. Английският наистина е голям плюс и дава много възможности, но пък има и фирми, където изобщо не е нужен. Съветът ми обаче е да го научиш. Според мен спокойно можеш да се запишеш задочно в Свищов и паралелно да си работиш. След втората година можеш да се огледаш за стаж в някоя от големите компании, като Делойт, КПМГ, Прайс, Ърнст и Янг и т. н. От голяма полза ще ти бъде. Трябва и много да четеш, защото университетът дава само една основа, която трябва да бъде надграждана. На прав път си, не се отказвай, бъди упорит и нещата ще се получат. Дипломата вярно, че къща не храни, но тя е началото и всички са тръгнали от там. Винаги има вероятност да не успееш да се реализираш, но по същата логика не трябва да излизаш и от вас, защото има вероятност да те блъсне кола.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 323454eaee
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   1, завършила съм с отличие икономическия - варна и съм се реализирала по професията, никой от колегите ми не работи като камериер.... и в иу се учат езици, няма как да не знаеш поне 1, диплома къща храни и още как, написал си чисти лъжи...

Модератор - Моля, не пускайте един и същи коментар многократно!
За инфо - този коментар е пуснат още 29 пъти и това са непубликуваните коментари.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 50c9b81ac9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Здр пише ти човек завършил задочно в РУ и човек от Свищов.
Ако запишеш задочно ще имаш възможност да работеш и да учиш за мен това е правилния начин. Ако искаш да учиш и да знаеш ще успееш. Въпрос на организация. За работата в града мисля че при добро желание ще намериш но не и по специалността. Докато завършиш може да се препитаваш с по обща работа. В Ст. ЗАГОРА ПОСЛЕ ЩЕ НАМЕРИШ РАБОТА ПО СПЕЦИАЛНОСТТА.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker