Да станеш фризьор на 41 години - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Да станеш фризьор на 41 години
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 3006 пъти
Здравейте, темата е за вуйчо ми, който е завършил мениджмънт във Варна и живее там, но никога не си е работил по професията и му върви много зле в работата. Никой не го наема. Той сега е пенсионер по болест (уж имаше шизофрения, но сега е ок). Член е на някакъв клуб за инвалиди и ги пращат да помагат на хора в нужда и той ходи да ги подстригва и вика, че му харесвало и хората били доволни. Аз и майка ми живеем в чужбина и майка ми вика, че ще му плати някакъв курс за фризьори за 4 месеца, струва 700 евро и излизаш с диплома. Работата е там, че ние не бъкаме от пари и ще трябва да теглим заем. И ако, накрая пак не си намери работа, ще са пари на вятъра. Въпросът ми е, как стоят нещата в България с фризьорите? Има ли работа? Притеснява ме това, че той е на 41 и сигурно търсят по-млади хора. Вие как мислите? Мерси

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: b2c6a5ab2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, вуйчо ти е млад човек, но за съжаление у нас имаме проблем с хората, завършили по време и непосредствено след социализма. Аз съм работодател, имах хора с високо образование на само 40-45 г., с които имахме непрекъснато проблеми и не беше заради възрастта, а заради ниския работен морал, непрекъснато мърморене, не можеш да разчиташ на тях, лъжат, прикриват си грешките и после това ти струва огромни суми
Днес имаме по-млади хора, но не заради младостта им- на 40 г. си млад човек все пак, а заради манталитетът им. На тях можем да разчитаме, те като си направят грешка нямат например проблем да си кажат и така нататък.
Затова и имаме проблем работодателите да наемаме хора като вуйчо ти. Отделно навсякъде по света има проблеми с трайно безработните хора - и в развитите държави такива хора не си намират никога работа и живеят на социални помощи. Прави чест на твоя вуйчо, че поне се ангажира социално и връща на обществото.
И още - шизофрения не се лекува! Той завинаги е болен и ще бъде на медикаменти.
Майка ти няма право да се бърка в живота му, освен ако той сам не пожелае.

Във Варна иначе фризьори има много, има вериги като например Крастен Стил, където всеки може да започне и възрастта му изобщо не е проблем, но той трябва да желае да работи. Аз ходя само в Красен Стил, защото съм доволна и е до нас, а фризьорката ми е пенсионерка, единият пък е мъж на средна възраст, завършил История и така нататък. Не е рядкост у нас и таксиджиите да слушат класическа музика, изобщо хора с образование от едно време да са си намерили някакво друго поприще.
Мисля, че и вуйчо ти го е сторил по един или друг начин. Той е щастлив по свое му, но ако иска -помогнете му за курса за фризьорство, ще си намери работа във Варна.

Успех

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: fde3a37875
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "пари на вятъра" е меко казано... смисълът от този скъп курс ще е нулев

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: cca2fd1835
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Щом нa него му хaресвa и щом мaйкa ти искa дa помогне, ( нa брaт си) нa тебе кaкъв ти е проблемa в същност? !
Ще си рaботи човекът, може и пенсионери по домовете им дa постригвa, a може и в сaлон дa си нaмери, но диплимaтa ще му трябвa. Пaри нa вятърa били... гледaй ти егоизъм.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 3d206190de
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Към номер 3: Явно за теб 1400 лева не са нищо... Е, за нас са. Освен това пращаме по 400 лева на месец. При положение, че не е сигурно дали наистина ще намери работа, ще са пари на вятъра. Аз дълбоко се надявам и желая да си намери. Мерси на отговорилите.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: b2c6a5ab2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

5.   Ами, Аврорке, в България-Варна 1400 лв. не са много...а за курс така или иначе. Работа ще намери, но ТОЙ иска ли да го работи това? Ако иска, във Варна има много работа, а 400 лв. взимат...ами не познавам човек с толкова ниска заплата. Фризьорите си изкарват над 8 стотака бакшиш събота и неделя допълнително на частно, а вашите 200 евра можете да си ги спестите. На фризьорката си оставам само бакшиш по 15 лв. На ден си изкарва между 40 и 50 лв. само от бакшиши... имам една, която работи и събота и неделя и си докарва към 1500-2000 лв. с бакшиши и работа на черно.

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 59417ff9e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Н 3 съм, 1400 левa сa НAДЕЖДA зa вуйчо ти. Aз не живея в Бългaрия също кaто теб, и дa, не ги виждaм чaaк толковa пaри, вярно е, но виждaм дори сaмо в този сaйт, колко скъпa е вече нaдеждaтa зa бългaринa. A пък зa човек с подобнa диaгнозa кaто нa вуйчо ти е нaпрaво стимул зa нов живот.
В този смисъл, aми ок, пишете някъде зa неговият случaй, подaй линк зa инфо и ще прaщaме. Зa мен кaто човек е вaжно дa помaгaме нa хорa желaещи, но дискриминирaни, в случaя зaрaди болест. Не е нa вятърa дa подaриш мечтa, нaдеждa, особено пък нa близък.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 7183d0b7e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Здравейте отново, само исках да попитам как стоят нещата със стажа? Защото примерно в Испания винаги искат да имаш стаж. :S

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker