Приятелка в работата, да бе да!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Приятелка в работата, да бе да!!!
преди: 13 години, 9 месеца, прочетена 4451 пъти
Здравейде!!! От доста време искам да споделя проблема си тук, но все си мислех, че нещата ще се променят , но явно не е точно така …… Работя в една фирма , няма да казвам точно къде и коя защото колежките ми често четат историите ви и току виж щ се досетили нещо. Та така проблема ми е следния… с така наречената ми най- добра приятелка работим в един и същи офис. На външен вид момичето е да не казвам перфектна, но е доста хубавка, не че аз съм грозна, но тя е по ….така. И двете си имаме кусури и е нормално като всеки човек да стават от време на време грешки, но поправими естествено, но тя като чели винаги гледа да изпъкне да се покаже като по –добрата, по разбиращата, но често когато няма хора около нас се допитва да мен за неща, които неразбира, все пак освен приятелки сме и колежки нормално е…. но тъпото е че винаги тя изглежда по-най от мен в очите на шефа и повечето колеги …. Аз съм момичето за кафето….. Много пъти съм се заричала че ще спра да помагам и да казвам оправяй се когато има нужда от помощ, но все се отмятам и нещата продължават все така и все така ………… може би защото ми е приятелка и гледам нещата да вървят гладко. Много пъти в присъствието на хора и колеги ме е наричала проста тъпа и така нататък……. И че само съм виснала из сайтовете и не правя нищо по цял ден, а повярвайте ми тя не прави нещо по различно в моментите когато няма работа ………..Сега другата ми колежка напуска и нейната работа ще я поемем ние, но проблема е там че тя се бута все на нея да се обясни и другото момиче когато почне да говори и да обяснява дори и аз да съм там тя говори все едно само на нея казва нещата ……….чувствам се недооценена и незнам по кой начин точно да покажа, че нещата не на точно такива каквито изглеждат….. знам какво ще кажете, това ако ти е най-добрата приятелка по-добре да имаш враг, в много моменти ми е помагала в личен план, както и в много ми е пречила, но аз гледам доброто у нея до така степен съм свикнала че нямам кураж и смелост да кажа край, пък и това на този етап е невъзможно ,работим на едно место и неможе да се подминаваме по коридорите…..Дайте ми съвет как да постъпя за да покажа че имам качествата, за които другите смятат че само тя ги притежава……….?!?!?!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 9 месеца
hash: db87f3eb04
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Просто си върши работата. Щом на теб ти е досадна, повече от сигурно е, че е досадна и на друг. Не прави като нея, бъди различна и ще бъдеш забелязана. Представяй интересни идеи на шефа си и ще видиш, че ще се откроиш. Съвестните служители винаги биват оценявани. Но не й бъди приятелка. Изолирай се от нея. Не показвай, че напъните й за величие ти влияят. Ако някой се опитва да ти докладва какво е говорила за теб, просто кажи, че не те интересува. Този тип хора се дразнят именно от безразличието. С малки крачки, но ще успееш!

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 54d998652f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Скоро ще останещ без работа, аз заради такава останах без.

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 25c8a00eba
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Ами първо недей да завиждаш. Второ. Ако исаш да се докажеш зарежи сайтове и сЕкви социални мрежи в полза на ученето. Развивай се като човек. Учи здраво. НЕ СЕ ОПИТВАЙ да бъдеш като нея. Грижи се за външния си вид. Ако мислиш, че щом си с нея ще ти обърнат внимание лъжиш се. Ти си отделна личност. Не се мазни на шефа, а му покажи пот. Да знаеш, че на работното място има нявсякъде уши и лицемерие! За това ще показваш само: усмивка, работа и... работа. За финал - не я гледай нея. Не гледай в чуждия двор, че твоя видиш ли ще буреняса...

Номер 0

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 3281cf034b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В бизнеса няма приятелство, това трябва да е ясно на всеки.
Общо взето положението ще е такова, каквото си го направиш. Ако на едно ново място още от началото допускаш компромиси, оставяш да те тъпчат и обиждат публично, без да се възпротивиш - защо да спират да го правят.

Щом се примиряваш да те тъпчат - ще се държат с теб като изтривалка.

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: b936fe70eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Говори с нея нали сте приятелки,излезте на кафее и обясни проблема.

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: e25874bacc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Към №5 - това е губене на време, сили и средства.
Към автора - мисля, че ти и тя имате коренно различни представи за приятелство. Като чета се чудя на какво отгоре си й лоялна? Тя отвсякъде е комплексарка и паразит. Не ти трябва такова приятелство. Преди време попаднах в подобна ситуация - сприятелихме се с колежката, която също е много хубава. Стана така, че черната работа взех да я върша аз, а тя само повтаряше: "Ох, това не е за мен! Ох, моля те, свърши я ти, че аз нищо не разбирам! ".. Опитах се да й предам моя опит, за да е полезна на фирмата, а и работата ни е вълнуваща, но тя не искаше и да чуе. На бюрото й неотлъчно до клавиатурата и мишката стояха огледало, лак за нокти, червило, сенки, руж. Когато звъннеше телефона и шефа поискаше някаква информация тя вдигаше телефона, изслушваше го и после му обясняваше, че това го върша аз и по-добре аз да отговоря на въпроса. В един момент, неусетно тя се превърна в моя секретарка, а шефа като й чуеше гласа, нареждаше аз да му се обадя. Не съм хленчила на никого, прекалено търпелив човек съм, а шефа е от ръководните служители, които искат да имат съвестни служители, а не рекламни лица. Мина, не мина година и половина и аз станах дясната ръка на шефа, а тя остана на същото ниво, но озлобена. Започна да говори глупости по мой адрес, а "доброжелатели" винаги се намираха, за да ми предадат нейните думи. Не ги вземах под внимание, съответно не й поисках и сметка. Несъмнено имаше хора, които искаха да ме вкарат в интриги, но аз успях да се опазя. Засега. Крайния резултат е 1:0 за мен. Всички във фирмата ме уважават, приказките зад гърба ми спряха, като видяха, че не им обръщам никакво внимание, а нея я вземат за подбив. Няма уважението на нито един колега/жка. Говорим за фирма от порядъка на 400-500 души персонал.
Е, направете си изводите сами.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 8ee8968fae
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Бъди по-гъвкава в отношенията ви. Върши си добре работата, а когато те помоли за помощ - погледни какво иска и й кажи, че не можеш да помогнеш. Аз имам такава колежка - не може да се оправи с нищо, а нея я търсят и когато имат нужда от съвет или инфо се обръщат към нея. Мен ме игнорират, но аз се научих да си върша работата и да не върша работа, с която някой друг да печели дивиденти. Ако поиска нещо й помагам, но с мярка, често казвам, че не съм наясно как да се свърши това или онова. Когато се обади колега и търси нея - вече не питам с какво мога аз да помогна. Хората трябва да се научат да ценят теб и труда ти, а не да вършиш много работа, а да оставаш неоценена. Сега винаги помагам на колега или колежка, но ако поиска това от мен, а не да давам труда си директно на колежката ми, която да трупа точки с моят труд и постижения. Това е приказката за непоисканото добро. Между другото, колежката ми вече не е толкова доволна, че всички се обръщат към нея, защото сега трябва сама да върши работата и да показва знания. Знае, че аз няма да се втурна да помагам и да работя, а тя да представя моята работа като своя. От една страна я научих да казва, че дадена задача е моя и аз съм компетентна да я свърша, а от друга страна аз се разтоварех от хилядите задачи, които имах преди и с които някой друг изпъкваше. А защо така реагират хората... не знам. Моето обяснение е, че аз съм обикновенна жена, семпла и скромна, не много приказлива и не нагла, нахална и напориста. Моята колежка е по-ефектна, по-сексапилна като фигура и излъчване, а и умее да се шегува по-един флиртаджийски начин с хората. Хората за съжаление оценят другите с очите си и рядко с ума си и сърцето си. За съжаление е така.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker