Уволниха ме - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Уволниха ме
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 3023 пъти
Преди 3 дни започнах работа като оператор въвеждане на данни в офис на склад. Заедно с мен започна и още едно момиче. В офиса имаше 2 жени. Те ни обучаваха.

Вчера шефът ни постави задача да направим справка за продадените стоки по магазини. Това изглежда е било някакво състезание между нас двете. Ние не знаехме, но старите работнички са знаели, че само една от нас ще остане. Явно и шефът си го беше решил предварително, защото на интервюто не пропусна да отбележи, че ако работя примерно 3 дни ще си получа парите за тях. При което се зачудих защо ли ми казва точно това.

Въпросната задачка, която ни даде беше за да види коя ще се справи по-бързо. Другото момиче започна да я прави, обаче аз имах други неща да свърша преди това, понеже жената която ме обучаваше вече ми даваше сама да правя някои неща. Докато другото момиче през повечето време само гледаше и нямаше работа.
И тъй като започна първа - свърши първа. След това шефът изпраща началничката на склада и тя ми казва, че тази справка е била тест и ме освобождават, защото съм работела по-бавно.
Като се върнах в офиса да си взема нещата и им казах, че си тръгвам реакцията на старите работнички беше никаква - нито ме погледнаха, нито ми казаха нещо, все едно нищо не се е случило.
За парите си въобще не се надявам да получа нещо. Казаха, че ще ми се обадят УЖ.
Въобще много несправедливо ми се видя всичко и в момента се чувствам ужасно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: d2aa1cef30
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не си била уволнена, защото не си била назначена. Просто 3 дни са си наумили, че им трябват, за да решат коя искат. Не го приемай лично. Тестът не е бил за скорост, а дали ще изпълняваш заповедите на началството по приоритет. Щом шефът дойде лично и ти каже - направи това и онова - зарязваш всичко останало и правиш това, което ти е казал.
Ако беше задачата за време, той щеше да си каже - „гледам коя ще се справи по-бързо“
Приел е, че или изобщо не можеш да се справиш със задачата, или че изобщо не слушаш какво ти се казва. Момичето е изпълнило точно заданието и с право е получило мястото.

Позитивното от цялата работа е, че си научила все нещо тези 3 дни, а и си научила важен урок за в бъдеще.
Който не може да изпълнява нареждания, той не може и да ги дава.
Освен това малко трябваше да се сетиш, че задачата е състезание- защо да назначават иначе 2 жени за една и съща работа и да им дават една и съща задача?
Другият път ще знаеш.
Браво на шефовете ти, защото са дали все пак шанс без връзки, без други предубеждения.

Успех за напред и мисли позитивно - в крайна сметка си стигнала доста далеч за мястото. Другият път няма да правиш тези грешки и ще го получиш.
Единствено обаче ако не направиш ревизия на поведението си и не си вземеш поука, обвинявайки другите хора, нещата няма да станат по-добре за теб.
Просто си кажи къде са ти грешките, за да не ги повтаряш
Обвинявайки другите ти нищо не постигаш, а другият път пак ще нагазиш в същите грешки и ще има същия резултат

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 2e19b8a8fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От авторката до №1
Със сигурност не съм си правила своеволия и не решавах аз какво да свърша, а правех това което ми кажеше жената, която ме учеше.
Шефът не дойде лично, а се обади по телефона на едната служителка. Тя каза "имаме да правим справка" и връчи на другото момиче таблица, която да попълва. След като и аз вече нямах работа ми дадоха половината от нейната таблица.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: e71418677a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   най-вероятно номер 1 е прав, не са успели да вземат решение по документи и на интервю и са ви взели пробно, за да видят коя ще се справи. а и шефът ти го е казал в прав текст.
ти трудов договор подписа ли? ако не, значи е точно така.
не го приемай като провал, а като полезен опит.
Ж43

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: aad815c461
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ха, направили са ти услуга. Не ти трябва работа, на която ти търсят бързина, конвейрер, че дори не са те предупредили, че е някакъв вид състезание. Остави ги тия да се надбягват с крокодилите.... търси си друго... ужас!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: d2aa1cef30
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Авторке, поеми отговорност за действията си просто. Не си знаела от липса на опит, но се слуша първо големият шеф, после разните му там лелички. И още, номер 4, нормално е да се търси и бързина при данни, които изплюва софтуеъра автоматично. Или Авторката не е разбрала как става това нещо, или просто не е знаела от липса на опит кои задачи са приоритет и кои не.
Нищо лошо - просто си вземи поука за в бъдеще, но който търси вината за своите грешки в другите, завършва зле (виж гърците) ...и още - възможно е Авторке да си станала жертва на заговор - просто лелките да са харесали повече другото момиче, но няма начин да са чакали от теб изпълнение на задача, която не ти е била зададена и ако е било така - защо не каза на шефа как стоят нещата? Ти уста имаш ли?...и още - след като са ти дали на готово половината от нейната таблица, ти значи си имала половината от задачата? тук не разбирам нещо - или не си разбрала задачата?

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: ad91916a90
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Дaли пък другото не е "седяло и гледaло", зaщото вече е свършило нещо, което сa и поръчaли нa нея пък? Недей тaкa дa се " зaбърсвaш " с други, не виждaм с кaкво би ти било полезно. Били сте извикaни и проверени при рaвен стaрт. Просто сa избрaли по- опрaвнaтa в случaя. Кaкто ти кaзaхa и горе, ревизирaй грешките си и зa следвaщият път ще знaеш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: eb3b425b4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Всяко зло за добро. На мен ми изглежда това място на някакаква идиотчийница. Въобще не се тревожи. Успех с намирането на следващата, по-хубава работа!!!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 2cc7af07d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз съм ЗА подобен подбор. НО когато това се прави, се казва предварително на служителите какво се очаква от тях, че това е състезание, а не те да гадаят да се обучават ли, да работят, бързина ли да гонят, качество ли, да изпълняват ли, идеи ли да дават, какво ли. Особено щом са решили да заложат на служители без опит.

Защото различните работодатели имат различни изисквания към работата на служителите.

Така че, авторке, само едно ще ти кажа - леко си се оттървала от поредния шеф мутра, който само е чувал за пазарна икономика и за мениджмънт на персонала. Пък и колегите са... Повярвай ми не ти трябва да работиш в такава среда. всяко зло за добро. Иначе щяха да ти вземат здравето.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: ec40f404f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Авторке, за да започнеш дори и един час работа, трябва да имаш валиден трудов договор, подписан от двете страни, който освен това е регистриран в НАП. Тези неща са добре описани в чл. 62 и чл. 63 от Кодекса на Труда. Ако не си имала трудов договор, работодателят ти е в явно нарушение и трябва да си понесе последствията. Обърни се към Инспекцията по Труда, защото подобни тарикати, трябва да се научат да спазват законите. Дали си се справила със задачата или не е съвсем отделен въпрос, макар че лично според мен, подобен тест може да се организира и преди кандидатът да е започнал работа. Не е необходимо да се залъгват хората.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 92d971b780
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Направо имаш късмет, че куршумът е минал покрай тебе. Смятай се щастливка, че вече не си там. Идиотско място с идиотски подходи. Още някакъв "тест" да измисли гениалният шеф. Сигурно не е спал цяла нощ да го мъдри. -Говоря ти от огромен професионален опит.

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: aad815c461
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Според мен държавата трябва да забрани частният бизнес, защото той прави "това" с нас. Какво, търсят си роби за конвейер ли? Не са познали! Авторке, късмет си имала, не ти трябва тази работа!!!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 666c193b09
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   №9 ти е дал добър коментар и съвет - няма какво да губиш и отиваш в Инспекцията по труда и подаваш жалба. Всички подадени сигнали се проверяват. Какво ще го жалиш тоя? 90% от частниците нарушават ежедневно кодекса на труда. Това важи за малките фирмички. Големите са в час. Тоя и данъци укрива със сигурност. Отивай в Инспекцията, ако си нямала сключен договор.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: bff9085bf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Подържам 4 и 7, наистина е идиотчийница. Това не са нормални, да не говорим за коректни, отношения.

Добре си се отървала.

Отношенията са двустранни. Ти търсиш работа, шефа си търси служители. Колкото ти зависиш от него, толкова и той от тебе. Трябва да оставим манталитета, че само ние сме зависими от работодателя и "квот каже той", да научим кодекса и да държим на правата си!

Работи се 8 часа 5 дни в седмицата, повече от това по кодекс нямат право да те задължат. Договор трябва да имаш от първия ден, в който да пише реалната ти заплата, която получаваш и върху която те осигуряват, както са ти писали по-горе и тн...

Траем си от СТРАХ, съгласяваме се с всичко и те точно това използват. Ловят риба в мътни води... но няма да просъществуват дълго.

Пиши името на фирмата и на въпросния шеф.
Пишете им имената!!! Нека да знаят хората.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: ec40f404f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Търсете си правата!!! Хора като този работодател трябва моментално да бъдат докладвани на съответните органи! На подобни фирми всичко им е на черно, няма едно нещо, което да им е в ред. Дойдат ли им данъчни, ще ги хванат на момента, защото и черното им счетоводство дори не е като хората. Освен това е хубаво всеки да се запознае в общи линии с Кодекса на Труда. Никога не се съгласявайте да подписвате документи за прекратяване на трудов договор по взаимно съгласие. Махането е лесно докато сте в изпитателен срок, от там нататък става малко по-сложно и може да се обжалва в съда. Много такива дела се печелят, ако документите не са изпипани. Добре е да знаете също, че работодателят не може да ви удържа пари от заплатата, особено ако няма никъде подпис, че сте съгласни. Удръжки се правят лесно единствено от заплати давани на черно и бонуси, които не са ясно определени. Погнете тарикатите, защото, ако не го направим ние, няма кой друг.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 2c0c852a55
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Като не те желаят на тази работа, не е краят на света. Работа винаги ще се намери. Просто приемаш това което е станало, не му отдаваш толкова голямо значение и се съсредоточаваш от тук на къде.
Отваряй джобса, питай приятели, регистрирай се на борсите, държавни и частни.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 3c38bc11aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Не е коректно да се правят такива тайни тестове и да те задържат три дни без договор. Струва ми се, че пари няма да ти дадат въобще. Не са задължени, защото няма нищо на хартия, че си била там. Подай сигнал в инспекцията по труда, както те съветват.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 9c885bd772
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Не си търси правата, а търси работа при която хората ще са благодарни че има кой да им помага. Защото има много доходоносни бизнеси, но без капка човещина-бягай от такива. Има и наглед тежка и непривлекателна работа, но носи удовлетворение както на работника така и на "работодателя".
А такива като бившия ти шеф и бизнеса му - бъди сигурна, че ще изчезнат от лицето на земята.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker