Работа в McDonalds - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Работа в McDonalds
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 5649 пъти
Здравейте,

има ли някой тук, който работи или е работил в McDonalds в България или в чужбина? Преди седмица подадох за работа там в Германия. Не се двоумих много тъй като съм в безизходица и немският ми не е много добър за друг тип работа (студентка съм, но уча в програма изцяло на английски). Бих искала да знам малко подробности. Например: Как протича интервюто за работа? Какви хора работят там, какво точно включва работата и коректно ли е плащането? Мисля, че не е от значение държавата, защото с McDonalds би трябвало да е еднакво навсякъде.
Благодаря предварително :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 83841752e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм работила в McDonalds, Англия. Всъщност е ужасно, постоянно има навалица от хора, а пък на обяд точно да не говорим за какво става въпрос, подготви се за голямо напрежение. Заплатата също не е много добра, поне на мен не ми стигаше и се налагаше да работя допълнително като раздавам флаери. При мен нямаше интервю, един приятел работеше там и ме уреди. Хората които работят там са предимно младежи, но почти никой не се задържаше дълго, месец-два и напускаха.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 4f3267c1f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Братовчед ми работи в Германие, каза, че е доста зор, но парите да добри и е поносимо.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 8088c1c626
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Здравей,

Аз работя в ресторант на компанията МкДонълдс (не франчайз) във UK.

Много се зачудих че видях тема за тях и ще ти кажа впечатленията си.

Та компанията Макдонълдс налага от всеки свой магазин и франчайз да приготвят храната по конкретен начин - за това и където и да отидеш в Макдонълдс, храната навсякъде има един и същи вкус.

Всеки ресторант на Макдонълдс е разделен на kitchen, front counter, drive-thru и dining area.

По принцип като те сложат на конкретно място да те научат, в последствие ти дават възможност да се научиш и на други неща вместо да те концентрират върху едно и също.

Ако те сложат в кухнята например, ще те научат как да правиш сандвичи и пържени картофи. Ако си на front counter ще боравиш с машините за шейкове, кафета и сладоледи. Общо взето ще отговаряш за газираните, студени и топли напитки. Също така могат да те сложат и на касата да взимаш поръчки, обслужваш клиенти и боравиш с пари. Ако си на drive-through ще взимаш поръчки по слушалки (там обаче като за начало се съмнявам да те сложат тъй като се изисква добра комуникация и да знаеш менюто). Последното място и всъщност първото, където стоят клиентите - мястото за хранене на клиентите. Работата там не изисква комуникация и език и това за което отговаряш е масите и таблите да са чисти, да се изпразват кошовете с боклук и от време на време да се мопва.

Това е общо взето.

Като място за работа, зависи от ресторанта и локацията. От тези неща зависи и вече колко заето ще е. Там където работя аз е доста заето и натоварващо.

Аз също съм студент и това е опция за изкарване на доходи за издръжка. Уви като работодател Макдонълдс не става - заплащането е изключително ниско, работата е тежка и изморителна.

Ресторантите по принцип биват проверявани от ''случайни клиенти'', които после слагат рейтинг на ресторанта като той зависи от неща като качество на обслужването, чистота, бързина на получаването на продукта и т. н.

От оборота на ресторанта и от рейтинга който получава от тези 'случайни клиенти' зависят и бонусите на миниджърите.

Там идва и една от причините Макдонълдс да се слави като лош работодател и експлоататор.

Както казах, работата е тежка, изморителна и мениджърите изискват много от служителите като отношението от страна на мениджърите към служителите в много от случаите може да е много лошо. В крайна сметка се получава така че си скъсваш задника за собственика на ресторанта (франчайза) или за самата компания Макдонълдс и накрая от твоя голям труд и подлизурчество към клиентите защото мотото на компанията е че клиента е на първо място, накрая бонуси получават мениджърите ти а ти си с пръст в уста. (Бонусите са добри, парични и материални).

Разбира се, за да не изкарвам компанията само с минуси, единственият плюс да работиш за нея и да си скъсваш задника от бачкане е ако учиш да hospitality или business management - тогава компанията дава добри условия за издигане до по-горна позиция, макар и не кой-знае колко добре платена отново. И все пак, опита който можеш да въведеш в св-то за мениджърска позиция макар и в макдонълдс - после може да ти отвори нови врати за нещо по-добро.

Лично аз се надявам скоро да сменя работата с по-добра, защото и без това не е свързана с това което уча.

Надявам се да съм бил полезен.

П. С.
На въпроса за хората които може да срещнеш там - може да са всякакви. Може да срещнеш студенти а и такива които работят само там и не правят друго с живота си. В магазина в който работя аз има около 95 човека персонал. Има хора които са на full time, part time - някои идват и на няколко седмици по 1-2 пъти явно просто да си докарват някакви джобни. Има студенти има и хора които са прекарали живота си работейки за тях (и не са малко).

Като цяло хората работещи като crew member и са в макдонълд от дълго време са хора без приоритети и амбиции за нещо повече и като цяло интелектуалното им ниво естествено е и ниско.

Успех ти желая!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: c9a963e089
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря много за полезните коментари :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker