Почти цялата фирма напуска и мисля и аз - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Почти цялата фирма напуска и мисля и аз
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 2361 пъти
Преди два месеца започнах работа в една фирма, за която имах надежда, но се оказа, че май не си струва. На интервюто ми казаха, че имам едни задължения, а после изскочиха и други, че дори се опитаха да ми пробутат извънреден и незаплатен труд, който отказах. Работата уж беше от понеделник до петък, а ме карат да ходя и в събота и ако не отида няма да ми платят заплатата, която е доста ниска. След две седмиц изскочи и допълнително задължение - да чистя офиса с парцали, прахосмукачки, да мия прозорци и врати. Това преля чашата, а ми искаха висше образование и куп още компетенции... Когато някой напусне ме гурбят да обикалям и да върша и неговата работа, пак за същите пари. По - старите служители /на по година - две/ започнаха да ми звънят по телефона и да ми казват да се махам докато е още време, започнаха да дават предизвестия и да напускат един подир друг. Всички работим едно, а някои са по - малко натоварени от други, има колеги, които изнемогват и единствения шанс да има баланс и да могат да смогнат с дома си и работата е да взимат болнични периодично за да си вземат малко въздух. Започнах да се оглеждам и да пускам CV-та за нова работа.
След месец - два тези, с които започнах работа дори няма да са във фирмата, а на тяхно място ще има нови хора и още от сега гласят да поема повечко работа, защото те ще са нови и няма да смогват...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: 849fa21e3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Махай се и ти. Освен ако нямаш стоманените нерви да направиш един хубав скандал на собственика, за да ти увеличи заплатата.

Или другия вариант е, ако идва да ти казва допълнително да правиш това, ти му кажи, че искаш 100 лв. повече, примерно. Просто се пазари.

Но като цяло си мисля, че трябва да се махнеш

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: fa76163742
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Вместо да се оплакваш, като жена.... вземи решение!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: af9e7d5cd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Позната история, ама много позната: постоянно да се сменят хората, за да се работи без пари. Минах през много такива "фирми", няма да просъществуват.

Новите колеги, колкото и да се гърбят, ще си заминат по етапен ред след месец-два-три, колкото и добре да се справят, колкото и с каквото и да се гърбят; ще търсят работа другаде и ще отидат от трън на глог. Ако си дал предизвестие за напускане, пиши им името на тия да знаят хората и да не отиват там.

Но евала че напускате, че отказвате извънреден труд и си държите за правата, само така. Докато им се подлагаме и гърбим от СТРАХ че няма работа, нали се сещаш - ще си остане това положение.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 0587532f54
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   не е лошо да се огледаш за друга работа преди да напускаш тази. не пишеш дали имаш семейство, деца, т. е. други хора, които да разчитат на теб. защо не поговориш с шефовете за увеличение на заплатата или ограничаване на задълженията?

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 1dfafc201e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Според мен не трябва да вдигаш скандали и да правиш циркове, а да си търсиш друга работа, но ако нямаш големи алтернативи и работата е по специалността ти - стой. Тежко е при първа работа винаги. Аз дори в чужбина по време на следването съм работила по подобен начин като не работех в офиса събота и неделя, защото имах друга работа за тези дни, но масово се оставаше по 12 часа на ден в офиса, а като студентка натрупах едни часове отгоре, които по закон бяха недопустими и да искаха не можеха да ми ги платят - имаше хора с над 1000 часа отгоре, моите бях за 6 месеца над 100 извънредни часа...неплатени... които после зачеркнахме от системата и готово. масово е това и е масово офисите да ги чистят фирмите само пода, тоалетните и така нататък, а самото работно място да си е твоя отговорност неща като рафтове и тем подобни. Нормално е младшите служители да вършат и такива работи, но не е нормално да работиш в събота без допълнително заплащане.
И все пак това е голям шанс да трупаш някакъв стаж.
Търси си паралелно работа, но не бързай да напускаш ако си в малък град или село, за да не увиснеш после без работа.
Висшист без стаж (2 месеца е смешно) над 6 месеца безработен става много труден за намиране на работа.

Ако си решила така или иначе да напуснеш, то поне говори нормално със собствениците си и им разясни мотивите си без емоции, обвинения и тръшкане (не си в кухнята при родителите си). Няма какво да губиш, но имаш шанс ако им разясниш нещата, те да видят правотата ти и да променят нещо като не говори с управител ако има такъв, а направо със собствениците!
Ако собственикът е и управител и работи във фирмата - на него са му ясни нещата, но пак си кажи де - може би мисли, че той като работи здраво и вие трябва да работите така.
Не викай инспекцията по труда, защото после ще ти е трудно дори при нормален работодател да си намериш работа, защото никой няма желание да има ядове, а нашето трудово законодателство е толкова остаряло, че на практика винаги си в нарушение - от 50 те години е, има някакви абсурди в него като начин на обичане и светлината в офиса като от тогава вече са се сменили и начините на осветяване, и всичко.

Добре дошли в трудовата действителност, деца. Описаното от Авторката е абсолютно нищо като на Запад се работи и много повече в офисите и конкуренцията е жестока. Особено в консултантските фирми се стига до 20 часа на ден. Има едно вътрешно писмо на Макkинзи, в което препоръчват на практикантите си да свършват поне до 22 часа :), след като практикант на 21 г. умира в Ню Йоркския им офис от.... преумора, а заплащането на хора без трудов стаж е минимално и дори под него - като се спука балонът на борсата през 2001 г. близо 8 години изобщо не бяха платени практикантските места и хората без стаж - до 2 години очакваха да работиш СЛЕД ЗАВЪРШВАНЕ без пари буквално или на 450 евро „джобни“ (без данъци и осигуровки) като говоря за почти всички развити и големи икономики, а в Япония не бюра чистиш, а работиш близо 10 години в производството и като висшист - от поточната линия почват и на заплати, с които не могат да съществуват и живеят при родители, не се задомяват и нямат деца.
Това не е български феномен някакъв, затова и в развитите държави малко хора са висшисти - всеки гледа някаква професия да хване и да си работи на нормална заплата от начало, но пък като висшист после можеш да стигнеш до големите пари, но не става с 2 месеца стаж :)

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: bae02172c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   авторката е висшистка, не ни разказвай емигрантските си истории, в ИТ може да се оплачеш, но след като си напуснала, японците не се задомявали и нямали деца заради работа - глупости са това....

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker