Онлайн магазин за дрехи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Онлайн магазин за дрехи
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 2337 пъти
Здравейте! На 18 съм и искам да си направя онлайн магазин за дрехи втора употреба , перфектно качество. Обожавам модата, обичам да се занимавам с всичко свързано около нея. Искам съвети преди да започна, от хора, които са се занимавали с това или имат повече информация . И въпросът ми е: знаете ли складове на едро с евтина и качествена стока? Ще се радвам и на други съвети, относно магазинчето ! Благодаря ви предварително !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: d2857db6ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Явно си си решила да е онлайн, но аз да си кажа - ако искаш да печелиш повече - отвори нормален магазин (така или иначе ще плащаш наем за склад - по-добре да е за магазин). Много повече хора ще си купят дрехи, които могат да видят на живо, да премерят. Според мен он-лайн пазаруването е за неща, които не е толкова важно да се огледат на живо, или да си поръчаш нещо точно определено и пр., но точно за дрехи и то 2-ра ръка (които нямат точни и различни размери) не е подходящо според мен.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 1b7bb2a6a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами виж сега, във секи град има поне по десетина такива магазинчета, а една дреха в тях е по няколко лева... Нали се сещаш че про онлайн пазаруване потребителя ще трябва да плати и за куриер. Аз лично не бих си взел блузка за 4 лева, ако ще трябва да платя още 5 за доставка.
Помисли над това.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 36c5e282cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Първо ти трябва оупън сорс платформа за магазин и добър хостинг и домейн. Трябват ти и пари за реклама. Второ като са втора употреба цените трябва да са по-евтини заради този факт. Трябва да можеш и да си избиеш парите от рекламата. Защо не продаваш нови дрехи?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 2a52a07ef5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти гледай да не те надушат големите в бранша, че на 18 ти е рано за умиране.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: f0fa4191ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз не съм конкретно в този бизнес, в друг сектор съм, но има неща, които са общовалидни.

Например не изисквай задължителна регистрация, за да се прави поръчката. Вместо това предложи някаква награда на томбола. Защото клиентите намират за досадна задължителната регистрация и често избягват такива магазини. Също и при регистрация не изисквай прекалено много лични данни.

Внимавай информацията ти винаги да е актуална. Примерно цените да са реалните, наличността да е реална и т. н. А не примерно клиента да си поръча и чак после да разбере, че вече не е в наличност или че цента е друга, забравено е да се смени.

Задължително под всеки артикул да се предлага някаква допълваща стока. Примерно когато клиент разглежда мъжки костюм сайта да му предлага отдолу вратовръзка или риза примерно. Да пише "всеки, който се интересува от еди какво си, се интересува и от еди какво си" или нещо подобно. Това е важно.

Задължително използвай социални мрежи и изобщо всичко каквото се сетиш като канал за комуникация.

Помни, че не продаваш дрехи, а нужди, решаване на проблеми, мечти, ако щеш. Не представяй самата дреха, а защо трябва клиента да я купи. Каква необходимост удовлетворява стоката. Никой не се интересува ти какво продаваш, а от както той има нужда. Примерно ги представяй "еди каква си дреха за еди какви си поводи, подходяща за комбиниране с еди какво си". Нещо от сорта.

Сайта ти задължително да е бърз, защото е досадно да чакаш по 100 часа да се зареди.

Не наблягай на бляскавия дизайн, а гледай по-скоро да е практичен и удобен. Много хора правят грешката да е прекалено лъскав, но това реално не им носи поръчки, а често и затруднява последните. Трябва ти прост дизайн, лесен за употреба. Виж Гугъл колко прост и семпъл дизайн има, но е най-посещавания сайт в света.

Много са нещата, то си е цяла професия и не може с един пост да се изчерпи всичко, но ако се сетя нещо, ще ти пиша пак.

А, да - и задължително изчети закона за защита на потребителите, за да не сгафиш с нещо, че такава глоба могат да ти тряснат, че може и да се наложи да затвориш.

 
  ...


...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: e6a801ab78
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Преди няколко години мислехме с тогавашната ми приятелка да направим подобно нещо... даже накупих известно количество дрехи предварително - за нас самите и за тестова продажба през Продавалник, да си направим експеримента и да видим как ще вървят. Е, минаха 2 години и дълго подритвах едни торби, които ми беше жал да хвърля :)

Изводите ми накратко:
- пренаситен пазар, особено за втора употреба - всичко живо предлага "парцалки" от 50 стотинки до 50 лева парчето
- не знаеш кога какво ще дойде като стока, какви размери, цветове и т. н.
- единични бройки с всички проблеми от това, вкл. играчката да заснемеш всеки артикул, от който ще правиш по ЕДНА продажба, вместо десетки продажби => губи много повече време на артикул
- доставните цени са ниски, но продажните също са ниски => малки маржове, което убива печалбата (това явление го има и при компютърната техника, с което се занимавам по принцип). А дори при ниска (или липсваща) печалба, разходите си вървят...
- ниска стойност в единица заеман обем. Ще ти трябва повече складова площ. Един чувал стока може да ти струва примерно 50 лв, което е и цената на нещо уж дребно, което просто си го слагаш в джоба. Ако искаш сериозно да се занимаваш, без склад няма да минеш. Това ангажира допълнително.

От "големите" не се притеснявай, коментарът за умирането е голяма глупост. Докато имах компютърно магазинче ме "надушиха" някои "големи"... и резултатът беше, че ми предложиха дилърски отстъпки, ако искам да пазарувам и от тях :)

Знам, че е гадно да ти развалям ентусиазма. Може и да успееш. Но те съветвам без реален бизнес опит, само с любов към модата, да не се набутваш точно в това. Пазарът е пренаситен, печалбите са много малки на фона на това, което влагаш (време, пари, нерви) и дори да не фалираш, вероятно ще зациклиш. По-добре избери друго, по възможност с един-единствен (твой! ) продукт, който да развиваш и предлагаш. Или пък да направиш сайт за мода, където да публикуваш редовно - ще си изградиш аудитория. Или (може и като допълваща услуга на последното) да даваш платени съвети за избор на облекло, изграждане на стил. Или много други варианти, които ще ти спестят "мърлявата" част от бизнеса, без да се отказваш от модната сфера.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 14aaf9c003
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм потенциална твоя клиентка, авторке. Обожавам модата, не харесвам предлаганото в търговската мрежа в България и търся алтернативни начини за попълване на гардероба. Секънд хенд, особено когато става дума за качествени тъкани и добри модели, за мен е спасение. Когато пазарувам от такива магазини у нас и в чужбина, в това число и он-лайн, гледам следните неща:

- Качеството на материите, предимно - естествените тъкани. На нашия пазар рядко се намира истинска фина вълна, лен, висококачествен памук, естествена коприна, кашмир. А ако се намерят, то струват безбожно скъпо при лоша изработка на дрехата. Предлагай качеството на вечните материи, извън текущата мода, и ще имаш успех!

- "Марките", по които си припада родният потребител, са доста ниска класа в сравнение с брандовете, които чисто и просто са прекалено скъпи, за да имат търговски отношения с България. Разгледай скандинавските модни къщи и нишовите френски и британски марки, които нямат голяма търговска мрежа - там говорим за истински шик! Въобще, търси класни, но непознати у нас модни имена. "Сисли", "Манго", "Бети Баркли" и т. н. са ширпотреба, конфекция, а не класа.

- Жените, чийто гардероб е ориентиран към класиката, имаме сериозен проблем - бг магазините зареждат предимно с модни за сезона артикули, които най-малкото не отговарят на всяка възраст. Една стилна жена над 35 години практически няма откъде да се облича. Говоря за дамите, почитателки на блейзера, костюма тип "Шанел", полата молив и най-вече РОКЛЯТА! Рокли няма! Има евтини модели от изкуствени материи в ужасяващи разцветки. Скъпи, дизайнерски, класически елегантни рокли - ако се намерят, то струват безумо много за нашия стандарт. Аз истинска копринена рокля не съм виждала никога по нашите магазини. Прекрасните ми ефирни копринени рокли на Ан Тейлър, Ели Тахари, Реем Зейдан, "Ескада" и Egerie са купени "втора употреба".

- Не виждам смисъл да продаваш евтина конфекция. Боклуци и по нашия пазар - много. По-скоро предлагай цели ансамбли. Например рокля и към нея евентуално манто и аксесоари. Лично аз бих купила целия комплект, ако е съставен грамотно. Или един костюм с панталон, плюс пола и три ризи в различни варианти към него.

Обобщено: прецизирай си таргета. Моят съвет е да насочиш асортимента към работещите, елегантни жени над 30 години от средната класа.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker