Изпитвам нужда всички да ме харесват - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Изпитвам нужда всички да ме харесват
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 2745 пъти
Здравейте! На 20г. съм момиче. Проблемът е, че изпитвам нужда да се харесам на всички и когато хората не се държат, както очаквам ми става гадно и изпадам в депресия. Има една позната, която е така да се каже, с репутация и с която не сме били чак близки, но преди ми обръщаше внимание и ме заговаряше и с каквото съм могла, винаги съм й помагала за служебни работи. Не знам какво и стана изведнъж започна да обръща внимание на приятелката ми, която е доста по-голяма от нея, а мен спря да ме отразява и двете са станали доста гъсти. Разбрах, че сега търси нея за служебните неща и си звънят по тела да се чуват. Усещам, че с мен се държи едно дистанцирано, а аз винаги съм и вършила работа, когато е искала помощ и ми стана тъпо. Помислих си, че може да има нещо и реших аз да я заговоря за общи работи, но тя не ме отрази особено и се почувствах така сякаш и се подмазвам или сигурно отстрани изглеждаше така и сега се чувствам гузно, че едва ли не съм се държала така сякаш и се подмазвам, тъй като тя е и човек с авторитет, а някак паднах ниско в собствените си очи. Както вече казах аз просто искам да съм в добри отношения с всички. Не знам дали всичко това е наистина така, или всичко е плод на въображението ми и пресилвам нещата, защото в крайна сметка ние с това момиче дори не сме близки. Проблемът е, че това не е само с нея, постоянно се притеснявам какво си мислят другите за мен и как изглеждам в очите им. Сега се притеснявам като се засечем с това момиче, защото имаме общи интереси- не знам как да се държа, когато двете с приятелката ми си говорят. Лошото е, че така ми влияят всякакви хора - и ме е грижа какво си мислят за мен познати и непознати, и близки и далечни и ме е яд, че не знам как да променя това.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: 7ef6c1eff8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз съм така опитвам се да се боря с това ама е много трудно. Много е гадно да си такъв вече няма място в този свят за добри хора. Всички са лоши и гадни.
Съветът ми е да се постараеш да не си такава някак си да не ти пука кво мислят другите поне малко при мен работи донякъде. Поздрави

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: e9bfab679e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1, какво общо има нуждата да си харесван с това че цитирам: всички са лоши и гадни? Не ти ли се струва, че ако чакаш одобрението на околните, значи не ги смяташ за лоши и гадни! Другото се нарича притеснение и си е особеност на характера. Авторката пише за много други неща... зачети се малко!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 5aaa0fe87e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Проблема е ясен

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: ec861796ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Оооо щом си на 20 ще те харесвам всеки ден... :*

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 67b8c7cfd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Луна или Асцендент във Везни? :D
Това е най-големият бич и мъка, който може да съществува. 80 % от времето и енергията ти да отиват за това кой какво ще си помисли. И в повечето случаи хората могат наистина да почнат да си мислят разни неща, защото ти несъзнателно показваш с поведението си, че си готова на всичко за да се харесаш.
Съвета ми е да си седнеш вкъщи на гъза, да намериш всички възможни четива за психология, и да откриеш начин да се оттървеш от тази заробя. Което няма да отнеме малко време, но си заслужава.
Само си представи, ако целият този филм просто не съществува, и не ти пука кой какво мислиш - що за товар ще ти се смъкне от гърба. И колко по-леко, ефективно и приятно ще си живееш живота.
Това са общи съвети, но на практика съм почти сигурна, че тези истории с приятелката ти са пълна фантазия и въображение. Наложи си да си повтаряш това, докато няма реална, обективна причина да си мислиш каквото и да било.
Имаш нужда от повече твърдост, но ще се получи, още си на 20 и е нормално живота ти да е пълен със заробии. Но колкото по-бързо се освободиш от тях, толкова повече време ще ти остане за спокоен и удовлетворителен живот.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker