Ненавиждам шефа си! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121022)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14345)
 Тинейджърски (21876)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Ненавиждам шефа си!
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 2771 пъти
Преди да си помислите, че това е поредната история на всеки втори човек, ще ви кажа, че не е така, защото в моя случай аз не мразя работата си и шефа, защото е "по-висш" от мен, а защото е един страшно арогантен човек, който само злобее и си го изкарва без причина на хората около него.
Момче на 19 години съм и се налага да работя в бар като сервитьор/барман, за да си плащам квартирата и университета. Моите родители нямат тази възможност, защото тепърва се установяват в чужбина и сега даже аз би трябвало да им помагам, а после като си стъпят на краката и аз ще замина при тях. Но както и да е. Много от вас ще ми дадат съвет да напусна работа, но аз просто не мога, заплащането е доста добро и не мога да се откажа от него, парите ми трябват. Търсил съм работа на други места, но заплатите са доста по-ниски, така че надявам се, ме разбрахте.
Въпросът е в това, че шефът ми е, меко казано, отвратителен човек. Противен. Толкова наглост и арогантност не бях срещал преди. Настроението му се променя по-бързо от рекламите в този сайт! Като му е кеф е супер мил, а като му е криво вика без причина като луд и се държи отвратително. Избива си комплексите така. Той цял ден кисне в бара само за да наблюдава мен и другите от персонала, само ни обижда с много гадни думи. Онзи ден той се чудеше какъв коктейл да му направя и сам се обърка, 15 минути не знаеше какво да избере, ту едно каже, после ме върне и се поправи и аз явно малко се отегчих и веднага си изядох клеветата, той ми каза: "Хич не ми връткай очички, щото като ти плащам заплата не ти е толкова зле. " Да, знам, че който плаща - той поръчва музиката, но това съвсем не оправдава поведението му. Досега 4-ма сервитьори напуснаха. Трябва да имаш железни нерви, за да изтърпиш това говедо. Не го понасям, бе хорица, нито характера му, такъв добитък просто няма. Все гледа нарочно да се блъсне в мен или уж без да иска да ме удари, за да ми причини болка. Не знам. Изборът е много труден - не мога просто да се откажа от работата. Но пък не мога и да го търпя този "човек". Какво да направя? Как да се справя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: d22beb0789
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Все едно, че аз съм го писал това. На твоите години преди много години бях в същото положение. Искам да те успокоя, че колкото повече ти напреднат години, толкова по-малко ще се впечатляваш и напрягаш от подобни персони. "Толкова наглост и арогантност не бях срещал преди. " От сега нататък само това ще срещаш!
Най-вероятно си направил ти някаква физиономия, за да ти каже "Хич не ми връткай очички, щото като ти плащам заплата не ти е толкова зле. " Това разбира се не го оправдава да си избива комплексите върху вас.
Не разбрах това "уж без да иска да ме удари, за да ми причини болка. " -- той удря ли те наистина, или просто за по-литературно си го написал?
"Какво да направя? Как да се справя? " Ами много просто: не взимаш навътре нищо от това, което ти ръмжи. От едното ти ухо да влезе, от другото да излезе. Ти си там, за да си вадиш хляба и само за това ще си мислиш, а не той колко е противен и прочие. Просто гледаш само положителното. Ако ти изръмжи, че си "глупак" (като пример давам), го питай "Защо ме наричате глупак? " И на всяка обида задаваш въпрос и той ще почне да се замисля малко.

Ех, как не съм на твоето място сега... такива като твоя шеф много лесно ги подреждам.... ако имаш още въпроси пиши и само с положителните мисли напред!!!

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 5b91c9298f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Щастието или парита - ти решаваш.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 91a6f6466e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Aми много негaтивно си се нaстроил ти. Тези 15 мин. в които те е "въртял", докaто се чуди кaкво дa пие, зa теб сa били "мъчение" и си въртял очи с досaдa.
Aз бих се подрялa удобно, бих си почивaлa въпросното време, бих си мислелa нещо позитивно зa емоционaлно зaреждaне и бих се усмихвaлa. След тези 15 мин. ще съм си починaлa мaлко и зaредилa мозъкa с позитивнa нaглaсa, можеш дори вътрешно дa се нaдсмивaш нaд шефa си, aко от товa ще се почувствaш по- добре.
A товa, което ще види той- доволен, внимaтелен и търпелив служител, усмихнaт и позитивен... дaже може и още дa ти вдигне зaплaтaтa :).
Просто смени нaглaсaтa, ето, ти виждaш нещaтa по тизи нaчин, пък aз по друг... смятaм по- полезен зa теб и зa него.
Тaзи рaботa не е сaмо физически труд, в същност много по- вaжно е отношението, трябвa дa си мaлко психолог.
Кaто те види тaкъв с него, човекът който ти плaщa в крaйнa сметкa зa трудът ти, ( който включвa и отношение) първото, което може дa си помисли е, че тaкa се държиш и с клиентите, зaтовa и ще ви стои нa глaвите, зa дa е спокоен, че ще си вършите рaботaтa добре.
Ти кaто служител си зaменим, но зaведението е, което му дaвa хлябa нa него. Aко един служител не е нa ниво и е зaплaхa зa рaботaтa, нaй- логично е дa бъде сменен с по- добър.
Тaкa че, ти си длъжен дa изрaботвaш товa, зa което ти се плaщaт. Ти продaвaш труд, нaли? Той пък купувa този твой труд и естествено искa нaй- доброто зa пaрите си. В противен случaй ще търси друг продaвaщ, a ти друг купувaщ.
Смени нaглaсaтa в глaвaтa си, приеми кaто зaбaвление aко щеш, усмихвaй се в подобни ситуaции. Товa с блъскaнето... дaли не го прaви в моменти, когaто имa много рaботa и дa е нещо кaто привличaне нa внимaнието дa се стреснеш и дa рaботиш по- бързо?
Кръчмaрството е много изнервящa и нaтовaрвaщa рaботa по принцип, a особено в Бългaрия е гърч. В повечето европейски стрaни обикновено кaто видят, че си много зaет поръчвaт тaкa "донеси ми.... когaто можеш" и сa търпеливи.
Тaкa или инaче зa теб е по- вaжнa рaботaтa, от колкото зa него дaли ти или друг ще я изпълнявa.
Тa товa де, сменяй чипa в глaвaтa, с усмивкa и търпение ще стaнеш незaменим, тaкa и той ще имa по- голямо доверие и ще отпусне кaишa мaлко.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: e8173f040f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей авторе!
Млад си още и ще трябва, да се научиш да търпиш различните от теб, да приемаш с вътрешна насмешка поведението им и с външна усмивка да посрещаш такива хора. Работата на барман е такава, работиш с хора, идват какви ли не, използвай шефа си да се научиш да приемаш хората, такива каквито са без да им се ядосваш. Професията която си избрал те задължава да не изпитваш отегчение или яд, за каквото и да било в държанието на клиент, а шефа ти е добър пример на клиент, който не знае какво иска.
Не си споменал думите с които те обижда, ако са нарицателни като "тъпанар" или подобни, си в правото си да му кажеш, че не би искал да работиш на място където те наричат с такива думи, но ако думите са "като ти плащам заплата, не ти е толкова зле." той е в правото си, ти като главно лице на бара му нямаш право да изглеждаш, че ти е зле, ако ще дори да те боли стомаха и да ти се повръща, хората зад бара ти, не трябва да разбират, ти трябва да си усмихнат и вежлив, колкото и да е неадекватен клиентът. Дори дъхът им да мирише ужасно, просто посягаш към ментовите бонбони на бара и си лапваш един и продължаваш да обръщаш внимание на миризливия клиент с усмивка. Точно както клоуна в цирка, като излезе на сцената, няма право да изглежда отегчен, и да показва, че днес някой извън сцената го е ядосал, колкото и да не го кефят пиклювците на първия ред той е длъжен да надуе балон и да им го подари с усмивка.
Пишеш че човека ви плаща по висока от другите работни места заплата, значи от негова страна той си плаща и да търпите, него и неговите клиенти, посрещай ги с усмивка, твоята работа е да пълниш чаши, ако ще 8 часа постоянно да те връщат и поправят поръчката си, на теб за това ти се плаща, да се съгласяваш с последната поръчка и с усмивка да започнеш да я изпълняваш веднага след като си я приел.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: d897654069
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Хе-хе, това е щото сега не ходите в казармата да видите там и да свикнете на побеснели малоумни типове в действие... В сравнение с които сегашното ти шефче щеше да ти се стори ангелче небесно, и всъщност да установиш, че е много културен и мил човек! ;)

 
  ...


...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: d76f1b6118
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Опитай да се държиш мило с него. Да ти се е случвало да обидиш някого, а той да се държи после мило с теб? Става ти тъпо, че си се държал така с него. Направи и ти така. Следващия път като те бутне, изпусни нещо - все едно заради него е паднало, и тогава му се извини. Не му се мазни и усмихвай-гледай смирено. Той ако има малко съвест ще спре да се държи така, или, надявам се поне да намалеят тези негови изблици...

Успех ти желая! :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 999d1e5e3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От автора: Номер 1, исках с този израз да кажа, че ме блъска или удря с лакет например "без да иска" и всъщност това са единствените пъти, в които се извинява за нещо, но го прави с цел - той преди това явно е искал да ме удари, за да си избие яда. Никога не съм се мазнел, под достойнството ми е, но и никога не съм бил груб към него, камоли да го обидя. Така че не знам какво може да е предизвикало поведението му. Тогава сигурно съм направил физиономия, но нали нищо не съм казал, това не го извинява да избухва. Освен "глупак", "некадърник", "провал", той доста често ме нарича и "мангал", "циганин" само защото съм по-мургав въпреки че не съм от ромски произход.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: fe2c13c5b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Някой ден някой ще го набие.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: aab15b6900
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Щом ти трябват пари за момента - пълен игнор и си вършиш работата. Все отнякъде ще го настигне възмездието. Много от моите шефове, например, са с по-ниска квалификация и никакви професионални способности. Гледам всеки удобен момент да ги жегна лекичко за това, така че да не могат да реагират веднага. Но си върша съвестно работата за да няма за какво да ми вдигат стойки на великите началници. Животът е пълен с такива шутове и не си заслужава да го пропиляваш заради тях. Търси максималната изгода за себе си и само ако няма никакви плюсове напускай.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker