Какво прави мениджърът? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (79166)
 Избор на редактора (66)
 Любов и изневяра (17751)
 Секс и интимност (9548)
 Тинейджърски (18120)
 Семейство (3716)
 Здраве (6521)
 Спорт и красота (3466)
 На работното място (1464)
 Образование (4323)
 В чужбина (952)
 Наркотици и алкохол (810)
 Измислени истории (693)
 Проза, литература (1254)
 Други (10473)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от На работното място

Какво прави мениджърът?
преди: 2 години, 6 месеца, прочетена 1412 пъти
Здравейте! Въпросът може да ви се стори глупав, но какво прави всъщност един мениджър? Какви са му задълженията? Стресираща ли е работата му има ли свободно време?

Благодаря предварително

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
  Email:
  Въведи кода от картинката в ляво! (anty bot)
 
Въведи код
 
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 6 месеца
hash: e540f066ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Зависи на какво е мениджър. Една приятелка е на 6 магазина и нейната работа е да ги обикаля и да се занимава там с някаква документация, не съм особено сигурна и аз какво точно се прави, но мисълта ми е, че се уморява цял ден да ги обикаля и няма особено свободно време, други хора пък са мениджъри само на един хотел примерно и не обикалят, ако не ти е ясно по-добре не се занимавай с това.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: eff35c39a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Във всяка фирма е различно, но в общи линии се правят презентации, търсят се клиенти, давам им се оферти, следи се изготвянето на продукта, монтажа и т. н. Общо взето движи се целия производствен и търговски процес.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 9247c8296c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   "Мениджмънт" означава "управление". Буквално означава "да успяваш" да свършиш някаква работа и да ѝ решаваш проблемите, да взимаш отговорни решения.

Мениджъри могат да бъдат високоорганизирани хора, които първо успяват да организират себе си, собствения си живот и работа, а след това имат и уменията да управляват и други хора. Да ги мотивират за работа, да ги порицават, когато се налага. Мениджърът е и психолог, и ръководител, и рисков играч, и отговорен елемент.

Адски наивно звучат мисли като: "Мениджърите вземат високи заплати - ще стана мениджър, ще уча мениджмънт.. ", това е нещо като някогашното: "Учи за да не работиш! ". Мениджър се става след дълги години работа, и при наличието на определени таланти и умения. "От всяко дърво свирка не става! ".

Погледнете един човек: ако бюрото или домът му са разхвърляни, ако той изглежда неугледно и е с наднормено тегло, или има нездрав вид и прилича на скелет - това едва ли е мениджър... Ако сте мърльо/мърла по душа, имате ниско IQ или не обичате предизвикателствата - не си и мечтайте, че някога ще станете мениджъри.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 784666e789
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Мениджърът е ръководител. Не се става мениджър само защото си завършил мениджмънт. Обикновено се тръгва от доста по-ниско стъпало. И когато /ако изобщо някога стане, за което пак повтарям не е нужно такова образование/ станеш мениджър, няма да ти се налага да питаш той какво прави. Обикновено, за да ръководиш някаква дейност /да го нарека по този начин/ е необходимо да си завършил съответната специалност. Например, неможеш да ръководиш добре строителна фирма, ако не разбираш нищо от строителство. Затова за мен специалността мениджмънт би била много полезна като втора специалност, но не и като основна.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 27bc24c32c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Мениджъри стават най-вече хладнокръвните играчи. Управляващи фирми за максимално икономическа изгода. Те не се интересуват от моралното състояние и благополучие на народа. Тях не ги интересува дали дали запшатите ще са нормални, стига да привличат клиенти.

 
  ...


...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 20d5cb7dcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 4, не се бях сещал за комбинация с мениджмънт. Благодаря за идеята! А според вас с кои специалности може да се комбинира мениджмънт? Имам предвид, както каза номер 4, коя специалност е подходяща да се учи за първа и след това да се завърши за мениджър.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 40572ca7f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   До 3. Повечето мениджъри, които познавам са точно с наднормено тегло и разхвърляни бюра, но пък са добри мениджъри с бърза мисъл и добри идеи. Тези които не стават за мениджъри, са тези, които сами са се назначили на този пост (например собственици на фирми) или пък са ги назначили по приятелска или роднинска линия.
Правилният път за издигане в кариерата е - от професионалист към мениджър, а не направо мениджър, без да си работил в областта, в която управляваш. Станеш ли мениджър, това ти убива професионалното развитие. Освен ако не си такъв само по документи, а реално да те оставят да си правиш каквото си искаш. На не всеки му е интересна или приятна работата на мениджърите. А и не всеки човек е подходящ за тази работа.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 647f1d1537
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Контролира цялата работа и на теория трябва да е достатъчно добре подготвен да замести всеки един служител/работник при нужда. За това е много важно на позицията мениджър да има човек, който наистина знае за какво е там, а не просто да обикаля на горе на долу и да дава глупави идеи, които няма как да се реализират, но понеже той не е запознат със спецификата на работата... за една фирма най-пагубното е точно мениджърите да не са наясно с нещата, защото в крайна сметка те са хората, които взимат важните решения. И ако решенията са тъпи... сещаш се. Колкото до това колко са заети, ами зависи какво ръководят. Моята шефка например работи не 2, а 5 пъти повече от мен. Сутрин идва първа на работа и вечер си тръгва последна и е запозната в детайли с работата на всеки от нас, така, че при нужда може да го замести или да помогне, ако работата е много. Обаче аз работят в малка семейна фирма и всъщност е в неин интерес нещата да вървят гладко. Защото това си е бизнесът на семейството и. От друга страна има големи фирми с много отдели и с йерархия и мениджъри на различни нива и там сигурно положението е доста по-различно. Чувала съм за хора, които дори не си правят труда да се появяват в офиса всеки ден, както остава да вършат нещо смислено и да подпомагат работата на подчинените си. Така, че между мениджър и мениджър разлика от небето до земята. И за това е важно човек първо да се запознае с работата в детайли и едва след това да ръководи хората, които я вършат. Другото е да си вечния парашутист, който от където мина оставя само проблеми след себе си.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 9010c29e1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Да ти кажа какво е да си мениджър в международна компания от порядъка на 100 000 служители, да едно стъпало си в йерархията нагоре, но носиш много отговорности и те гърчат много, но вземаш и много кинти. Не е необходимо да знаеш и да можеш всичко, което правят подчинените ти, но е необходимо да имаш качества да знаеш как да ги накараш при необходимост да свършат нещо и да можеш да вземаш решения с които да разрешаваш проблемни ситуации. Затова си има обучения за мениджъри и техники които се тренират.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 4e8eb09dc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   В нормалния случай етапите на развитието на кариерата са следните:
1. Завършваш висше.
2. Работиш като офис сътрудник.
3. Учиш и се развиваш.
4. Порастваш в мениджър на отдел.
5. Учиш и се развиваш.
6. Порастваш в мениджър на представителството в съответния град.
7. Учиш и се развиваш.
8. Порастваш още по-нагоре или сменяш компанията.

Нататък зависи от фирмата и областта на дейност, но да учиш за мениджър е необходимо, когато някой твой родител има фирма. Поне така мисля.

 
  ...

...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 40572ca7f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   10, това са нормални етапи на развитие в една нормална държава и в голяма фирма.
В България, където повечето фирми са гаражни от по 10 човека, какви отдели, какви представителства? Който е най-близък с шефа, той е мениджъра, ако изобщо има мениджър, защото в повечето малки фирми изобщо няма такава позиция, ами собственика се прави на мениджър.

А в големите ни заводи все още сме на комунистическия принцип роднините и приятелите са най-горе в йерархията, подмазвачите за по-долу и на дъното са честните хора без връзки. Няма значение бизнеса дали е държавен или частен - всички са устроени по стария тоталитарен принцип. Не само защото се държат от комунисти и агенти на ДС, ами дори техните деца са възпитани в същите възгледи, че без връзки и без рушвет, нищо не става в тази държава.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 395fd21b3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   10 що -годе е дал някаква насока, но всичко зависи от организацията на съответната фирма, корпорация и така нататък, а освен това у нас е характерна външната кариера - тоест не се развиваш в едно предприятие навън, а за по-висока позиция над 93% от хората сменят своето работно място. Това, което 10 е писал може да важи за 1 компания някъде, но не важи по принцип. Дори висше не ти трябва, а да прекъсваш мениджърска кариера, за да учиш по средата нещо си е невъзможно, отделно повечето големи фирми нямат представителства в градове, а направо в държави или райони - примерно в Букурещ за район СЕЕ или за ЕМЕА в Кайро и така нататък
Аз съм писала дипломна работа за пазарите на труда при мениджърите в чужд университет и България е страната с най-високата флуктрация В СВЕТА (е изключвам страните от трети и четвърти свят).
Япония е на другата крайност.

Н. 11 до някъде е написал част от причините, но като цяло е и култура у нас да не търсим израстване в една фирма, а да напускаме за по-висока позиция. Средно на 2,5-3 г. българинът сменя своето работно място.
Според мен просто хората ги е срам, страх да си поискат по-висока позиция и заплата в една фирма и направо напускат или просто работодателите все още не са достатачно професионални, за да задържат хората в своите предприятия.

Какво прави мениджърът - той управлява
На пръв поглед пред работниците нищо не прави, но реално от него зависи 90% от успеха на вашата фирма - калпав мениджър, калпава фирма. У нас има много предприемачи, които сами са и мениджъри на бизнеса си, но това става само при малки и средни предприятия с малко собственици. При големите АД-та има вече професионални мениджърски екипи, включително у нас - има хора с 1, 5-2 милиона годишна заплата в София.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 19 дни
hash: 3b110e0b74
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ако ми даде някой два милиома заплата се връщам в Бг ма момента, ха, ха

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

Въведи кода от картинката в ляво! (anty bot)

Въведи код
При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)
 
  Email:Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker