Дали си въобразявам или? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Дали си въобразявам или?
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 1866 пъти
Здравейте,

Имам едно питане, на което се надявам да отговорите максимално точно, ако може.
Без заобикалки историята е следната - работя от близо 6 години на едно и също място с много служители на всякакви позиции. Аз лично не съм на ръководна позиция, но може да се каже, че съм на една от високите експертни. Преди време, да кажем година и малко дойде нов колега, ей така от нищото. След това разбрахме, че се ползва с протекции на един от тогавашните големи шефове и той го е докарал (вече този шеф го няма по политически причини, но все още има хора на отчет, които са тук). На същата позиция, на която съм и аз. В една стая сме даже. От начало не можеш да му чуеш приказката, но след време започна да навлиза в нещата и да се навира доста сериозно. Аз лично никога не съм и няма да бъда лизач и т. н. Имам си служебни отношения с прекия си ръководител и точка. Никога не се навирам, винаги гледам да се задържам при ръководствата колкото се може по-малко време, толкова, колкото да получа задачите си и да започна да работя върху тях. Но колегата започна доста да се навира при прекия ни ръководител, за това, за онова, да видел кое как е, да помогнел с нещо и т. н. Щеше да напуска, заплатата му била ниска, след това нямало да напуска, защото му вдигнали заплатата със 700-800 лв(!!! ), не на 700-800 лв., а СЪС 700-800 лв. Та, в общи линии взима заплата и 1/2 колкото моята. Даже вече седи на 2(!!! ) бюра в стаята ни. Прави си каквото си иска, не се съобразява... Както и да е. Аз в купичката на другия не гледам. Но, усещам от известно време една тотална изолация от всичко. Аз все едно не съм там (поне за прекия ръководител и колегите от департамента), колегите от другите департаменти ме търсят служебно, за услуги и т. н. Все пак ме познават от 6 години. А иначе се чувствам точно, както се казва чужд сред свои. Това до огромна степен е страшно дразнещо и натоварващо, и просто не знам какво да правя. Защо прекият ръководител постъпва по този начин - нямам никаква идея. Лично съм му спасявал кожата от уволнение няколко пъти и той много добре го знае, но въпреки всичко.... Направо не знам. Дайте някакъв съвет, че е много тягостно човек да е в такова положение. Предварително благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: b4be71db16
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторе, аз също дълго време бях в ситуация на изолация. Тогава обаче трудно се справях с работата и освен това се говореха неприятни неща зад гърба ми. Отношенията ми с другите бяха обтегнати. Това беше до момента, в който успях да се взема в ръце и да изплувам много напред. Тогава всичко се оправи. Но това е моята история.

Иначе, при теб, единият вариант е да споделиш това с шефа си. Кажи му, че търсиш неговия съвет. Дали има някакви предложения или коментари относно твоето представяне и сподели с него за тази изолация.

Другото е да си мълчиш и така да си вървят нещата докато си намериш по-добра позиция.

Пиши как вървят нещата. Ще ми бъде много интересно!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 20a799d3d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Еми aмбициозен е колегaтa, вре се, учи бързо и от всичко и е стaнaл от онези служители, които всички бихме зaдържaли с повече пaри, с повече мотивaция.
Пък ти кaто мишкa, вземaш поръчкaтa зa рaботa и изчезвaш, покривaш се и гледaш дa не се нaбивaш твърде нa очи, че дa не ти дaдaт нещо допълнително. И тaкa- ти си имaш 6 г. твоятa си сигурност тaм без рискове, без нaтовaрвaне с повечко зaдължения, без дa искaш рaзвитие и си го получил
Другият пък е получил също точно зa кaквото е рaботил и точкa. Кaкъв ти е проблемът сегa, извън явнaтa зaвист? !

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 52e127f6b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   От автора: До №1, благодаря за това, което ме посъветва. Ще пробвам да разговарям с прекия ми ръководител. Дано стане нещо, но малко ме съмнява, защото просто дистанцията е твърде голяма, пък и той не е от хората, които ще каже нещата "право, куме в очи". По-скоро е хлъзгав не може да разбереш какво реално мисли въпреки, че винаги се показва като много добронамерен.

До №2, нещо не си ме разбрал/а правилно. В поста си съм написал, че НЕ ГЛЕДАМ В КУПИЧКАТА НА ДРУГИЯ и "... извън явната завист. ", което е неоспорим факт. Ще подкрепя твърдението си със следното:

1. Когато преди години прекият ми ръководител стана такъв и в буквалния смисъл ревеше като малко дете, че на става за тази позиция, аз бях единственият от департамента, който му оказа подкрепа. Помагах му да навлезе в нещата, да систематизира всичко оставено от предишния пряк ръководител, да оптимизира работата си, да взима правилните решения за оптимизацията на работата на департамента като цяло.
2. Виждайки, че не се справя много добре с работата си, висшето ръководство нееднократно имаше идеи да го сменят, където аз си залагах репутацията, името и кожата пред тях, за да му дадат още един шанс (няколко пъти).
3. Бе с 1 1/2 крака навън, когато буквално за вчера му бе поставена една задача от най-висшето ръководство, която задача не бе в състояние да изпълни. Работих до 05:30 часа, за да мога да му изпълня задачата и да му спася за*ника. Така и стана.
4. Имах предложение от висшето ръководство аз да заема неговия пост, на което отказах с мотивите, че аз хора, който ми имат доверие и ги уважавам, не мога да прецакам по такъв долен начин.
5. Всяка година си поставям подписа под активи на стойност около 6 млн. (шест милиона лева) за тяхната наличност, цялост и състояние, които ми се водят на мен. За разлика въпросният колега е "над тези неща" и той такива отговорности няма. А 6 млн. са доста пари. На всичко това, ако бъде по някаква причина нарушена наличността или цялостта - аз го плащам от джоба си....

Мисля, че на първо четене това, което се сетих е предостатъчно да не ме квалифицираш "като мишка".

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: b6421dc42f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, аз мъж и виждам, че имам някои прилики с твоя колега, без да съм искал по-голяма заплата, шефа ми я е вдигал до сега няколко пъти за което съм му благодарен. Във фирмата заемам много важна и отговорна позиция. Почти винаги успявам да си организирам работата и начина ми на организация позволява да ме натоварят с още работа и това естествено се харесва на шефовете и си създавам лоши отношения с някои колеги, които се чувстват засегнати от новака-така да се каже. Но аз съм човек който мрази еднообразието и търся нещо повече във работата, търся развитието. Еднотипната работа ме убива, буквално изпадам в депресия. Обичам предизвикателствата и това насочва вниманието насочва вниманието и уважението на шефовете към мен и негативното им отношение към колегите ми със същата позиция. Него правя нарочно просто съм си такъв. И във други предишни фирми ми се е случвало.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 0d3d3a9e37
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   2 съм, в тaкъв случaй моите извинения aвторе, въпреки че, не е бил коментaрът ми с цел обидa, сaмо моят извод от твоят пост. Сегa е по- яснa кaртинaтa.
Във времето си стaнaл дяснaтa ръкa или спaсителният пояс нa въпросният пряк ръководител. Еми никой не си реже дяснaтa ръкa/избутвa по- дaлеч спaсителният пояс. Пък и ти чaкaш нa добрa воля дa се присети и оцени по подобaвaщ нaчин. Но не си покaзaл никогa, че не си доволен от оценкaтa нa рaботaтa ти.
Пaк ще повторя тук, че си стоиш в сянкa, но при нуждa спaсявaш "шефa". Не си поел неговaтa рaботa, когaто сa ти предложили от криворaзбрaнa мaлко коректност. В смисъл, той не ти е приятел и ти не му отнемaш хлябa по принцип, просто сa предложили нa когото сa си мислели, че е по- добър зa позициятa. С откaзa си ти според теб си постъпил коректно, според рaботодaтел обaче... aми кaквото ти кaзaх горе- нежелaние зa рaзвитие "добре ми е тaкa".
Честно кaзaно се съмнявaм прекият ти ръководител дa те "побутне", необходим си му дa зaбърсвaш след него, идеaлен си- хем зaчиствaш негови нещa, хем си трaеш.
Поговори с него щом тaкa смятaш, но според мен помисли и зa вaриaнтa дa го прескочиш и говориш или предстaвиш писмено резюме зa свършенa рaботa в годините и желaнието зa рaстеж и рaзвитие нa по- горно стъпaло. Aко трябвa проучи първо тaкa, че дa говориш с някой, който не е твърде близък с него или поне познaвa грешките му. Не, не е предaтелство или нещо от сортa. Ти кaк се почувствa кaто новият колегa го "вдигнaхa" под носa ти? !
В днешно време скромносттa не крaси. човекa, a го прaви бaш нaлъм зa който може дa използвa товa. Рaзтропaй се мaлко.
Ползвaй с прекият ръководител същият номер кaто новaкa, ме се зaмисляш скед кaто не виждaш никaквa възможност зa зaслужено рaзвитие, дaли пък дa не пробвaш дриги опции. Питaй го aко решиш тaкa, дaли ще ти подготви добрa референция и т. н. и виж кaкво ще ти кaже. Кaто не, aми нaд него.
Успех!

 
  ...


...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 9c7dac015c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   авторе, вероятно не си въобразяваш, колегата изглежда е влязъл под кожата на шефа. дали го ласкае, дали се представя като много навътре в нещата, дали е друго не знаем.
това, че си спасил кожата на прекия шеф е хубаво, но далеч не всички хора са благодарни доживот и коректни със спасителите си. няма да е нито първият, нито последният, който се е освободил в удобен момент от подчинен. не забравяй, че ти си свидетел на негови грешки, неспособност и некадърност в дадения момент. може да те счита за потенциално опасен, че един вид го държиш в ръцете си, въпреки че явно и през ум да не ти минава такова нещо.
това, че не си приел шефската позиция, когато са ти я предлагали, е изцяло твоя грешка!! това не е подливане на вода, защото не ти си издънил шефа си. той се е показал некадърен и неподходящ не по твоя вина, а ти си го прикрил и си оставил неподходящ човек на поста. това дори не е в интерес на фирмата и работата. от умен човек преди доста години научих: използвай винаги шансовете, които ти се предлагат! не само че може да няма други, но и може нещата така да се обърнат, че да се окаже, че си пропилял единствения си шанс и за теб да тръгне всичко надолу.
какво можеш да направиш: постарай се да се сближиш с останалите колеги или поне част от тях. цитирам те: "Никога не се навирам, винаги гледам да се задържам при ръководствата колкото се може по-малко време, толкова, колкото да получа задачите си и да започна да работя върху тях. " - това също е тотална грешка!! така шефовете нямат поглед върху работата ти. освен това всеки шеф обича когато хората педлагат нови идеи, нови решения, когато демонстрират мислене и познания. не бъди кон с капаци, научи се да комуникираш правилно. ако е възможно, общувай и с шефовете от по-високите нива, нека те също добият представа за теб. опитай се да излезеш от черупката си, от написаното оставам с впечатление, че комуникацията е нещото, което ти липсва в служебние отношения.
Ж44

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: b4be71db16
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторе 1 ти пише. Какво става?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker