Заслужава ли си да се работи по зимните курорти? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Заслужава ли си да се работи по зимните курорти?
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 1405 пъти
Здравейте. Студент съм в София, но поради финансови причини се наложи да прекъсна за една година. В момента си търся работа и случайно чух, че зимата по курортите се изкарвали доста добри пари. Знаете ли дали е вярно и имате ли някаква информация? Имам роднини в чужбина и мога да замина да работя при тях, но най-вероятно ще е нискоквалифицирана работа. Знам английски и руски, така че бих могъл да работя в хотел евентуално. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: 5bc40dd3c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Зависи какво ще работиш, но определено си заслужава. Аз идвам от град в близост до зимен курорт и зимата се работи много усилено там, а лятото са хората по морето. Повечето собственици имат хотели и съоражения и в зимен, и в летен курорт, така че можеш да работиш целогодишно. Например учителите по ски лятото са спасители или работят нещо друго, а готвачите от ски-курортите лятото задължително са на морето.
Осигурен е престоят и храната обикновено също. Изкарват се над 1000-1500 лв., но и зависи какво работиш и колко усилено работиш (събота и неделя, часове). Много добре печелят готвачите, но и сервитьори ако има как да взимаш бакшиш. Първият сезон ще ти е доста трудно, но ако се докажеш и „закачиш“ при един работодател, ти можеш да растеш. Мой познат от сервитьор стана нещо като дясна ръка на собственика, после стана управител на хотел, а когато почнаха да строят апарт хотели организира лятото строежите - беше много добре платен и като статус (служебна кола и така нататък), но заради любовта отиде в чужбина и днес е продавач на обувки на по-малка заплата от в България, живее на квартира и не може да си позволи кола.
Ти избираш - няма гаранция в нищо, но в туристическия бизнес в цял свят е възможна кариерата и за невисшисти. Единственият проблем е, че се почва винаги от най-долу. Тоест не можеш да отидеш и станеш управител направо, а работиш, доказваш се сезон след сезон и при тежки ситуации и си печелиш позиции.
Успех и спокойно - нямаш какво да губиш. Ако не се получи все още можеш да емигрираш. Важното е обаче човек да е дисциплиниран, мотивиран и да не се отказва при малки проблеми. Всяко начало е трудно - изкарай 1-2 сезона и виж как ще си. У нас е уникално, защото често хората с хотели идват от други бизнеси - често имат строителен бизнес или фабрики и производство, така че веднъж доказал се можеш да работиш и нещо друго. Мой братовчед от сервитьор стана отговорник за строителна бригада в много голяма фирма и печели много добре. Всичко зависи от теб самия дали ще покажеш хъс, желание за работа, честност, самостоятелност, желание за работа в екип, социални качества и изобщо дали ще се докажеш. Връзки в случая не помагат - работата е достатачно напрегната, за да изхвърчат такива хора почти веднага. Връзки помагат само в началото за намиране на работа, но в туризма интензивността е много висока и никой не чака подобни хора да се сетят, че са на работа - хвърчат за седмица.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: d430635df8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За зимните курорти не мога да ти дам информация, тъй като не съм работил в такъв. Работих един сезон на морето обаче като студент и това което мога да кажа от собствен опит е, че първият сезон принципно е труден. Не от гледна точка на самата работа, а откъм пари - не се изкарва кой знае колко. Разбира се, при всеки е различно. Съветът ми е да пробваш, нищо не губиш. Естествено, ако от чужбина имаш добро предложение, отиди там, изкарай си пари и си довърши следването. Не прави грешката да се полъгваш по бързи и лесни пари. Много мои познати я направиха, а и аз бях на път да го сторя. Сега съм страшно щастлив, че си завърших образованието и си работя по специалността.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker