Работа като военен хирург - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Работа като военен хирург
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 1907 пъти
Здравейте,
В момента съм студент по медицина и след като завърша общата медицина ще специализирам за хиругия. Това беше плана от доста години на сам и за сега върви добре. Наскоро обаче попаднах на статия за един военен хирург и от тогава доста се замислих за тази професия. Винаги съм бил такъв тип човек и смятам че доста добре ще се впиша в тази обстановка. Ясно ми е че ще е доста страшно. Аз се поразтърсих доста в интернет но както винаги мисля че нищо не може да замени коментарите на другите хора за това искам да чуя какво вие знаете по темата. Какво се учи допълнително и колко време, след като вече имаш образование за хирург? Предполагам че има и някаква военна подготовка. Трудно ли се приемат (едва ли са много кандидатите), къде се организират такива неща? Предполагам че е обвързано с ООН, къде те пращат?
Споделете каквото знаете и мислите. Благодаря ви много.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: a1d0a15a7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защо да е страшно? Ти като военен хирург поне ще имаш всеки ден интересни случаи. Да не мислиш, че да работиш с раково болни е по-приятно, а колкото до риска - ами не мисля, че ще е голям - ти винаги ще си в някоя добре укрепена база или просто ще си работиш у нас в някоя военна болница.
Колкото до специфичните въпроси - свържи се с външно министерство или отиди във военна болница и се виж с ръководството - не е свързано с ООН, а с нашите войски на първо време

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: e65da0a542
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Към номер 1 от автора.
Точно това е въпроса че освен страшно ще е и интересно колкото и детско да звучи. Това търся. Така че въпроса не е да се забутам в някоя долнопробна болница или пък още повече да помагам на жалката българска войска (ходи я търси къде е и кой и е казал къде да бъде). За това се надявах на оон, за да мога да ходя по бази във някой военни зони да помагам на хора в нужда а не да си седя във военна болница в София и да преглеждам "ветерани" със съмнителни документи.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 5f7c95e966
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ами не че искам да ти убивам ентусиазма ама в българската деиствителност "Военен хирург" означава Хируркг във ВМА. Да не мислиш че ще те видигнат за Ирак, Афанистан или там където е екшъна. За тези бази отговаря НАТО и медицинското обслъжване е само на ниво "спешна помощ". Болниците за активно лечение са в Италия, Турция и Германия.
Не знам какво точно си представяш...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: a1d0a15a7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   oт 1 - не съм съгласна с 3.
Първо, намираме се във война и ЩЕ те вдигнат като млад човек в страните, в които сме ангажирани към НАТО, освен това не е казано, че ще останеш при нашите хора - важно е да си направиш връзки и може после да минеш дори към частна организация, която се занимава с това - и ако ти не искаш няма да киснеш във Военна болница само - имаме хора в Мали дори, къде ли не, а като се освободи Сирия най-вероятно ще има мандат и там
Ние може да нямаме наши бази, но обикновенно ни слагат или при амитата, или при някой друг съюзник
Има и други предимства - правиш военна кариера, имаш сигурност и привилегии.
Друга възможност е да отидеш в такъв район с Лекари без граници - те също обикновено са в някоя база или на сигурно място и реално имат много интересни случаи.
Всичко си зависи от теб самия
Ако искаш ще бъдеш обаче на фронта - достатачно фронтове има за съжаление. Познавам човек, който е бил при нашите войски в Афганистан, после при частна фирма пак на фронта, после при Френски легион...веднъж като влезнеш при военните ти си правиш и връзки сред съюзниците, сред висшестоящите и те ще те бутат и напред - не знам за ООН как стоят нещата, но според мен трябва първо да си част от някоя национална армия. Няма да навреди обаче ако почнеш при нашите, а после можеш да се преместиш, но ще имаш нещо зад гърба си.Никой не те връзва за нашата армия и не е казано, че веднъж като си вътре, винаги ще си вътре. Ти си вземи специализацията, направи си връзките, пък после всичко ти е открито като път.
И да - отиди и питай. С питане до Цариград се стига. Не става просто само с интернет, поне не такива специфични неща, за които се искат и лични компетенции. Срещни се във Военна болница и направо с директора и питай - изобщо хората мисля, че дори ще ти се зарадват, защото е рядкост млад човек да се интересува точно от това или поне ще могат да ти дадат информация къде и как

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker