Отговарям на изискванията, а не се обаждат - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Отговарям на изискванията, а не се обаждат
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 2261 пъти
Здравейте, имам питанка относно много известен сайт за обяви за работа, нашумял напоследък, а и през последните години. От скоро търся работа там, защото напуснах старата. Виждам обяви, на които отговарям на 200% на изискванията, имам и стажа, кандидатствам, но въпреки това никой не ми се обажда и често виждам обявата публикувана отново след няколко дни.
Работих по една конкретна длъжност, която се заплаща за свършена работа, виждам такива обяви, кандидатствам, нелогично е да не ми се обадят и пак не ми се обаждат.
Някой има ли такива случки и какво мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: 19578201bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм чувала, че не търсят хора, а нарочно пускат обяви да видят всички как дават работа на младите... Тааа това знам, не знам дали е вярно, но може и да има нещо такова

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: c452926b27
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тогава се обади лично ти и ги питай. Освен това те съветвам лично да кандидатстваш. По интернет като подаваш, може след това и самата секретарка да си избира някого и така наслуки да то отпадне кандидатурата ти.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 3974f68be2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не се притеснявай, има много обяви, които просто са с цел проучване. Например имам една позната, която работи във фирма на длъжност свързана с назначаването на нови служители. Тя ми е разказвала, че периодично пускат обяви с цел да видят колко хора се интересуват от съответната длъжност и какъв им е профила, а и не на последно място какво е мнението на хората за фирмата им(дали се слави като добър рабодател (това се разбира по броя на кандитатурите за постъпване на работа). Също така някои фирми пускат обяви, но си имат в същото време човек на някой, който искат да назначат. Друго, за което може да те режат, е ако си човек с по-висока квалификация от необходимата за длъжността, колкото и абсурдно да звучи. На мен например са ми задавали въпрос на интервю за работа-"Какво Ви накара да кандидатствате за тази длъжност при положение, че имате квалификация за по-висока? "При което аз изпаднах в някакъв шок, но все пак отговорих, че висока позиция не трябва да се заема от човек, който не е доказал свойте качества в дадената фирма. Друг любим въпрос беше, когато бях студент в 3 курс-"А Вие ще търсите ли реализация по специалността си след като завършите? "На което ми е идвало да отговоря-НЕ! Аз просто исках да имам някакво странично занимание през последните години, а и все пак да си взема диплома за висше, за да се хваля с нея. Но се сдържах и отговарях, че зависи какво ще ми предложи трудовия пазар след 2-3 години.
А и не на последно място при много рабодатели, получените Cv-та не се разглеждат всички, а например само от първата страница и се канят няколко човека на интервю от тази страница. Други избират по снимките на кандидатите. Така че....
Успех с намирането на работа!!!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 8ff0fa2f23
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Свиквай, в България да си намериш сам работа, е трудно, но не е невъзможно! В България да си намери нова работа и то човек с опит, в над 90% от случаите е с препоръка или със връзки, камо ли човек без опит, например направо от университета. Самата аз над 6 месеца си търсих работа без какви ли не сайтове за работа всеки ден, макар да имам образованието и известен опит, почти се бях отчаела вече, ходих от интервю на интервю, гледай хора без образование и опит как се назначават, но когато най-малкото очаквах "чудото" се случи. Намерих си работа, в която искам да се развивам, макар че във фирмата, която съм сега няма шанса да израстваш кариерно, но все пак научавам нови неща, трупам опит и след време ще се оглеждам за други фирми. Така че, горе главата, не се отчайвай и бъди постоянен/на.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: cb644811c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Не разбрахте ли, че тези обяви са фалшиви, пускат ги просто така, защото са задължени по закон да го правят. А работа вече се започва само с познати и връзки-както в доброто старо време. Нищо ново под слънцето.
Да ти разкажа моята последна случка-явявам се за работа, събеседваме, правя теста, пак събеседваме, всичко е 6 , казваме си довиждане и последната реплика ма мацката беше "извинете само да ми кажете кой ви праща"?
Ами казвам никой, идвам по обявата.
А тя "ааа, ясно, добре, ще ви одобрят непременно, вие сте най-добрият кандидат от всички досега, ние ще ви се обадим".
И вече четири години чакам да ми се обадят.
Това е!!!

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: e56ca22b46
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ако говориш за джобса, той отдавна не работи, защото доколкото разбрах, не пращали СВ-тата директно на работодателите, а трябвало самия работодател да влезе в сайта и сам да си ги смъква едно по едно. Нещо такова. Това се прави с цел по-голяма посещаемост на сайта, само че разбира се потърпевшия е обикновения потребител, който както знаем в Булгаристан винаги е от странта на булката.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: dcf57ad11a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз смятам, че някои от обявите са с цел проучване на пазара, но не всички. Аз те съветвам да се пробваш и с агенция за подбор на персонал, те ти търсят работа, безплатно е, те имат интерес да ти намерят работа, защото взимат процент от първата ти заплата.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: c53eed78b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   За съжаление има доста фалшиви обяви. Пускат ги само формално за да се види, че уж има някакъв подбор, а реално назначават пак някой техен човек. Преди години бях на интервю и докато се стараех над превода (дадоха ни превод от английски уж за да ни видят нивото) влезе една секретарка и ни каза да не се стараем толкова, защото шефът вече бил назначил племенницата си, но формално трябвало да има интервю и други кандидати. Така, че нищо чудно случаят да е такъв и обявата да е с цел да се демонстрира, че избират "най-подходящия", а реално работата вече да е дадена я на някой роднина, я на някоя любовница. Така, че по-добре наистина се обърни към някоя агенция за подбор на персонал. Хората там дори и да не ти намерят работа, поне няма да ти губят времето с фалшиви обяви. А можеш да се регистрираш и в Бюрото по труда. Колкото и да е смешно, но на мен точно те ми намериха работата и вече я работа 5 години и то с кеф.
Успех! И да знаеш в България намирането на работа си е трудно, но с упоритост става.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker