Регистрация на малък бизнес - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Регистрация на малък бизнес
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 2116 пъти
Здравейте, няма какво да разтягам локуми, имам парични средства, които искам да вложа в нещо. Преди да започнат излишните упреци и негативизъм, искам да кажа, че имам дисциплина и отговорност за действията си.
Идеята ми е да отворя заведение за бързо хранене. Малък проект идеята ми може да се каже, че е оригинална, не смятам да се хвърлям в блатото със гаражите за Джобове и шано-дюнержийници. Та храната ще се приготвя на място и конкретния ми въпрос е към кой трябва да се обърна за всичката документация. Вапросите ми са свързани изцяло с ЛЕГАЛИЗИРАНЕТО на обекта и ДОКУМЕНТАЦИЯТА (НЕ цени, оборудване... наеми ). Към кого трябва да се обърна първо и какъв е реда. Ще съм ви благодарен за информацията :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: 9517176d42
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Специално за гастрономията е доста специфично, но за начало ти трябва фирма - ЕООД например и затова отиди при Търговския регистър. Преди това си свали от интернет документите, които са ти необходими - учредителен договор и тем подобни - стандартен пакет са, има ги навсякъде за сваляне. С подпълнени и подписани документи (мисля, че единият беше с нотариална заверка) отиваш в ТР, а след това в близката банка, в която отваряш учредителна сметка с 2 лв. начален капитал. Тази сметка не е разплащателна - никога няма да ти трябва и струва 20 лв. такси 2 лв. След това забравяш за нея.
С документите от банката отиваш в ТР и ВОАЛА - почти веднага ти дават ЕИК (бившето Булстат) и си готов.
За обекта ТРЯБВА да има статут за заведение или отиваш в общината да си го направиш този статут. Ти влез в общината и ще те опътват. Общината е отговорна за тези обекти ще ти трябва позволително от бившето ХЕИ.
Не е толкова сложно и не случайно на всеки ъгъл има таков заведение за обществено хранене. Ходи се обаче по институции, които си имат своите срокове. Фирма лесно и бързо ще откриеш, но за общината планирай няколко седмици време Енергото? Ще ти трябва може би повече ток от това, което в момента имаш като напрежение - тук сроковете са драстични и веднага след общината или дори преди това отивай да се занимаваш с Енерго, ВиК за нови абонаменти (към фирмата) и нужното напрежение.
Много ти препоръчвам да се информираш за франчайз програмите на Subway, защото при такъв фанчайз имаш много помощ от тях точно за тези неща
Успех в бизнес начинанието ти..

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 70e3b9e599
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Препоръчвам ти още преди да регистрираш фирма да се консултираш със счетоводна кантора. Даже може да им платиш неголяма сума, за да свършат самата работа по ергистрация, лицензи и др., за да си сигурен, че всиочко ще е наред, а и ще си спестиш доста време.
Пък и има по-специфични неща - например за юридическата форма, за която по начало ти трябва консултация, за да вземеш най-доброто решение.

Успех!

Между другото оригиналната идея наистина е важна, защото в противен случай просто ставаш един от всички дюнерджии. Т. е. трябва да се открояваш и да си разпознаваем от клиентите си. Иначе във всеки град има десетки дюнерджийници и задръстено. Така че ако си просто един от всички, клиента няма стимул да ходи по коготои да било конкретно и клиентелата се разпределя на случаен принцип. Но ако си оригинален, можеш да концетрираш значително по-голяма клиентска маса.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 76343f9133
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От автора: На по изчерпателен отговор, не съм се и надявал! Много съм ти благодарен за отделеното време, анонимни човеко! Успехи във всичко, което правиш и ще правиш! Весели празници и още веднъж благодаря! :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 9b82d2e085
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 1, заради такива консултации като твоята сума хора после идват при мен с проблеми, които сами са си създали. Ама, нека не се харчат, нека си четат всичко от интернет. Вместо да платят 200-300 лв., нека плащат след това глоби в десетократен размер. :)

Адвокат

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: c2bb560efc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   здравей,
има фирми които се занимават точно с това.
Плащаш им някаква такса - те подготвят всички документи и ги попълвате заедно.

 
  ...


...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 9517176d42
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   "Aдвокат-е", стига плаши хората с „глоби“. Не е голяма сложнотия отварянето на някаква с извинение въшлива фирма и будка за бързо хранене. Направено е всичко така, че човек сам да може да се оправи, но трябва да питаш и да ходиш многократно в институции. Това, че адвокати и съмнителни счетоводни къщи сте намерили бизнес в такива елементарни неща и взимате 300-350 лв. от хората за разпечатването на 3 документа и 1 път ходене в търговския е направо престъпление. (дори не ходите, а с електронен подпис поддавате всичко - за 1 час работа 350 кинта - браУс)

Дори не е нужно в интернет да търсиш - отиваш в Търговския регистър и жените там ще ти кажат какво ти трябва, имат дори разпечатан списък с нужните неща, а при нотариус можеш за 10 лв. да кажеш да ти ги разпечатат, но в интернет е безплатно. И още в общината като отиде човек ще го опътят и за процедурите при отваряне на обекта. Не е нещо трудно и ако беше трудно нямаше на всеки ъгъл да има такива обекти. Не плашете хората с глоби, защото глоби няма за огромните нарушители, камо ли за продавачите на банички, а и няма какво да обърка човек. Счетоводен отчет ти трябва чак Април 2017 г. ако отвориш фирмата след 01.01.2016 г., но заради осигуровките ти трябва счетоводител от самото начало. Не плащай повече от 50 лв. месечно за счетоводител! Елементарно е счетоводството на такава фирмица и тук също не плашете човечеца. Ако няма да имаш съдружници не ти трябва адвокати за документите - на практика става дума за учредителен договор... сам със себе си, за декларации и други парцали, които са въпрос на подписа от теб за теб. Ако имаш съдружници търси адвокати.
За банката ти препоръчвам Уникредит, ПИБ -най-бързо и лесно правят учредителната сметка. За форма ти препоръчвам ЕООД, защото отговаряш само в размера на началния си капитал без да залагаш своето лично имущество. Можеш да загубиш само вложеното във фирмата с две думи.
Успех и умната - с питане до Цариград се стига. Ако имаш 2 дни някъде и сам ще се справиш с всичко, не давай луди пари за адвокати и счетоводители, защото ти се изплъзва и контрола върху случващото се и няма да имаш хал-хабер за нещата и си лесна жертва за все повече и повече таксички - тук 100 лв. това да ти свършат, там 100 лв, онова да ти пуснат и все ще си им на въдицата.
Преди 4 г. сама си отворих фирма за един предиобяд, а след това отворих още една фирма за друго начинание. Никога за нищо не съм била глобявана и не съм била дори проверявана от НАП, защото сме си изрядни и нямаме проблем. Счетоводител нямах 9 месеца дори в началото и доста неща обърках специално за осигуровките и счетоводител си трябва, но адвокати не ти трябват, Авторе. Ако се чувстваш несигурен си вземи по-добре счетоводител от самото начало и той ще ти отвори и фирмата, но адвокат действително не ти трябва. Към 350 лв. взимат, но не ги давай - преди струваше толкова, защото половината бяха такси. Пазари се и не плащай повече от 200 лв. за откриване на фирма, а ако си по-хитър искай да е безплатно с обещанието, че ще ти въртят счетоводството. Успех и умната - не си давай парите за глупости в самото начало, защото тук 300 лв., там 100 лв. и ще изхвърчат хиляди по една глупост

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 7da0c2495c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не се занимавай с франчайзинг. Само ще ти използват труда и парите. Създай собствена марка. Франчайзинга трябва да го забранят със закон.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 9b82d2e085
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Номер 6, изглежда не си съвсем наясно, но има и една друга декларация, която се подава за търговските дружества всяка година (не става дума за годишната данъчна декларация). И понеже не си ми особено приятна с тези всезнайковски съвети, които раздаваш и подвеждаш хората, няма да ти кажа каква е тя. Възможно е счетоводителят ти да я подава без ти изобщо да знаеш. Другата възможност, която обаче ми се струва по-вероятна, е да не е подавана изобщо. Ако това е така, ще се радвам да те глобят още веднъж с по-сериозна сума, за да разбереш, че си има причина хората да ползват специалисти, вместо да слушат съвети от "разбирачи".

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker