Работа като камериерка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Работа като камериерка
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 3767 пъти
Здравейте!!
Работя като камериерка от скоро. Свързана е с натоварване.
Искам от вас съвети, препоръки за повече физическа и психическа издръжливост.
Да приемам ли някакви храни, добавки, минерали, витамини?
Как мислите?
Благодаря!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: 11616ff358
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти, аз като студентка се издържах с подобна работа и не ти трябват никакви хранителни добавки, но винаги носи бутилка с вода и не забравяй да пиеш. С течение на времето работата ти ще ти стане много по-лесна, защото ще придобиеш рутина, а и тъй като ти ще си чистиш ще си изчистила „ъглите“ и горе-долу ще си ги знаеш. Ако ти е възможно и позволено е хубаво да слушаш радио, музика, може и със слушалки. Няма да се усетиш, но най-късно след 2-3 месеца (може и по-рано! ), работата ще почне да ти „тече“ като по масло, бързо ще свършваш със задачите и дори ще можеш да медитираш и да разтоварваш
Аз с подобна работа успявах дори да разтоварвам от напрежението в университета и личния живот - чистих офиси, къщи на богати хора, финтес и за 1-2 години успях да разполовя нужното ми време да чистя много по-добре от началото - и хората бяха доволни, и аз бях доволна, защото си прибирах парите да кажем за 4 часа работа, а свършвах за 2-2, 5 часа, но разковничето е в упоритостта и да не се отказваш бързо. Сега ти е най-трудно, защото ти липсва рутината.
При хотелските стаи е и по-лесно, защото имаш една и съща стая на практика с еднакви мебели и проблемчета. Вслушвай се в съветите на по-опитните. Чистенето си има своите тънкости и не е толкова лесно, когато е на професионално ниво.
Аз накрая чистих сгради след пълен ремонт и по-специфични неща вече, имах име и печелих над 1000 лв. месечно само от тази работа, отделно работих в офис и ходих на университет. При чистенето на нови сгради след строеж си има доста тънкости също и там са най-големите пари по принцип.
Успех и не се отказвай!
При възможност премини в чистенето на сгради, прозорци т.н.. Това е вече майсторски бизнес и заплащането е много добро - срамна и мръсна работа няма. Има мръсна и срамна НЕработа!

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 25437e27c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Сaмо кaто нaчaло докaто свикнеш с физическият труд, който предполaгa рaботaтa можеш дa вземaш витaмини мулти някaкви.
Но зa не повече от 1-2 месецa. Все пaк трябвa дa дaдеш възможност нa тялото си дa се измaря, дa те боли и т. н. сaмо тaкa то може дa те предупреди зa опaсност. Друго си е робство! Никоя професия не си струвa дa е зa сметкa нa здрaвето.
Усетиш ли, че не можеш, имaш някaкъв физически проблем който не ти позволявa точно тaкaвa рaботa, по- добре дa се откaжеш от нея и дa се съобрaзиш със сигнaлите нa собственото ти тяло. Сaмо него си имaш и ще те рпидружaвa цял живот с всички последствия от твоите избори.
Инaче кaмериерскaтa рaботa в същност дори не е тежкa. Aз съм рaботилa преди години в хотели от 3 до 5 звезди и знaм кaк се процедирa при едните и другите.
Първa целa трябвa дa ти е дa вдигнеш звездите. В три се рaботи със силни препaрaти, които дишaш и рaно или късно ще си плaтиш ценaтa зa товa. Докaто в 5 звезди съответно и преоaрaтите сa еко.
Ще ти кaжa кaк aз съм процедирaлa, зa дa ми върви бързо, спорно и кaчествено рaботaтa.
Веднaгa след кaто съм отвaрялa врaтaтa нa стaя/aпaртaмент постaвям кошчето зa боклук дa придържa врaтaтa отворенa и отвaрям прозорците. Зaпочвaм винaги от еднa посокa, примерно от ляво нa дясно или обрaтно. Тaкa нямa нaчин нещо дa бъде пропуснaто. След кaто съм обиколилa ( вкл. бaня) телефон, реклaмни брошурки, плодове/шоколaдчетa или кaквото се предлaгa ги слaгaм в перфектен вид. Тaкa, че с влизaнето дa сa първото, което привличa внимaнието и човекът остaвa с убеждението, че е перфектно. Смятaй, че aко те сa рaзхвърляни или кофти постaвени, зaочвaт дa търсят дори отпечaтък от пръст, зa дa се оплaчaт, a видят ли товa добре, някоя пропуснaтa дреболия дори дa имa не им прaви впечaтление.
Нa излизaне вече изхвърлaш боклукa и зaтвaряш.
Стaрaй се дa си вдигнеш нивото и дa смениш зa хотел с повече звезди. Тaм освен, че продуктите сa еко, имaш по- добри условия зa рaботa просто зaщото се очaквa перфекционизъм в детaйлите.
Дори количкaтa ти е по- удобнa, по- лекa. Ще имaш единствено и сaмо "твои" си стaи зa рaботa, знaеш си, че примерно вчерa си чистилa прозорци и днес можеш дa пропуснеш или сaмо отгоре- отгоре и т. н свиквaш с твоятa си рутинa.
И пaк ти кaзвaм, помогни си в нaчaлото с витaмини дa речем, в никaкъв случaй някaкви силни добaвки, кофеини и подобни. Обичaй и увaжaвaй нa първо място тялото си, сaмо то е сигурно, че ще бъде убежището то дикaто си живa.
:))) еднa стaя в хотел 3 звезди обикновено зa дa се изчисти добре може дa ти отиде половин чaс ( след нaпускaне), докaто в хотел 5 звезди сa ти достaтъчни 22-24 мин. при товa 5 мин от тях сa зa перфектно подреждaне нa детaйлите в стaя и бaня, нaпрaви си сaмa сметкaтa зa естеството нa рaботa в двaтa случaя.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: fb4916f0ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Камериерка... с консумация или без?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: cc955a0527
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм рецепционистка в хотел и виждам какво правят нашите камериерки. Винаги си носят малки шишенца с вода и когато времето е топло предпочитат да чистят на отворен прозорец, освен това след всяка изчистена стая правят няколко минути почивка (дори и да са само 2-3 ако има много работа), но наистина е въпрос на навик както ти е казала и номер 1. На тази работа съм от няколко години и съм работила с различни колежки и винаги си личи дали имат опит или не. В началото всички се уморяват по-бързо, а след няколко месеца са направо неудържими. За това, не се тревожи-ще свикнеш. Само гледай след работа да си почиваш качествено и наистина е хубаво да пиеш витамини и ще видиш как с времето ще ти стане много по-лесно.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: c42ab9fc90
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Номер 1, ще ме извиняваш, но като не си била камериерка в хотел, си спести съветите и хвалбите какво си правила. Няма нищо общо хотела с офиси и апартаменти. Там минаваш поне 20 стай, смятай и 20 бани и кенефи (с извинение) и рутина или не - хич не е лесно. Нямаш право на музика и тем подобни и постоянно те притискат с времето! Имам чувството, че те познавам, щото имах една такава позната многознайка, да не се казваш Даниела?

 
  ...


...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 9e49d287da
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Яж повече месни и млечни продукти, риба, зеленчуци. Те дават енергия, която ще е като бензин V-Power :) и то от най-добрия. Аз преди работа ям овесени ядки с плодове накиснати в прясно мляко, яйца и по някой друг банан и ако има шоколад. Работата ми е тежка физическа и няма как да издържа ако не ям такива подсилващи неща. А тези неща, които изброих са като гориво за организма! Много са силни и можеш да бачкаш като кон с часове без откат. Пробвай, но умерено ядене, а не преяждане.

Поздрави, Узунов

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker