Съвет от реализирани в Германия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Съвет от реализирани в Германия
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 2100 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 18 години 12клас и се нуждая от съвет от хора, имащи поглед дори малък върху живота в Германия. Проблемът е там, че незнам какво искам да уча и най-вече като какво искам да работя. Тази година (след няколко месеца) ще кандидатствам в Германия(уча в езикова гимназия с немски и ако има значение съм отличничка) та... ще помоля да насочите към специалност, която е търсена, приложима и ще ми донесе по-късно добър живот. Да вметна, че сега съм се насочила към стоматология в Де, но не съм убедена. Мисля, че нещо свързано с общуване с хората и дипломация ще ми пасва. Моля ви дайте ми съвет!!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: 11118f88de
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Стоматологията е чудесен избор! Давай смело.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 7915e07e81
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Техническите специалности са добре платени, но щом си повече по хоманитарните неща ти препоръчвам, да там бизнес администрация или преподавател. Дипломацията е също добра, но за нея се иска да знаеш не само Немски, но и повече езици, пък и тя е глобална специалност и по-лесно ще ти е да я завършиш в България, отколкото в чужбина. Сега по цял свят хоманитарните професии не са толкова добре платени, като едно време, но ако ти харесва парите не са проблем. Все пак много неща може да си купиш, но щастието не е едно от тях. Към каквото и да се насочиш, трябва да се старае много в него. Немците са хора, които забелязват това и те оценяват добре, ако се стараеш. Не се занимавай с нещо, което няма да ти харесва, просто защото ще ти носи пари, така само ще навредиш на себе си, защото трябва постоянно да се стараеш да си конкурентноспособна в нещо което не ти харесва, а конкуренцията в Германия е убийствена. Стоматологията си е доста висока топка, защото много години пропиляваш в учене, а и след като завършиш трябва да инвестираш стотици хиляди в техника. Аз съм завършил природоматематическа гимназия с профил Биология и Химия, където си се държеше на дисциплините и съучениците ми които завършиха стоматология ми казват, че не е никак лесно въпреки добрия старт, който са получили от гимназията.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 4c7a135ac3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Номер 2, ти добре ли си?
Германия има изключителна нужда точно от хора с медицинско образование, стоматологията е трудна, но страхотна професия, която на всичкото отгоре е и чудесно заплатена. И защо да учи в България като момичето е с немска гимназия??
С бизнес администрация и други такива глупости пари не се изкарват, ще си работи за най-много 2000 евро и като и вземат 42% данъци, ще се чуди какво да прави и как да си плати наема.

Авторке, заминавай и хич не го мисли! Трябва здраво учене, но си заслужава. Образованието, което ще получиш там, в България никъде няма да го получиш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 892f9399af
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Правилно ли разбрах: питаш дали да учиш стоматология в Германия? Виж сега, учи каквото ти искаш и ти се отдава, защото ТИ ще учиш, а не ние. По принцип стоматологията е добре платена в Германия, но както каза нр. 2 конкуренцията е убийствена и ще трябва да инвестираш много голяма сума ако искаш собствен праксис.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 7fe94c353d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ами подкрепям те за стоматологията. Гладен зъболекар тук няма, напротив, след 10-15 години си връщат инвестицията и печелят към 100-200 000 годишно. Разбира се, трябва да си добър. Също като в БГ, касите тук не поемат много неща и пацентите доплащат или пък имат частни здравни за зъби и от там се взимат също добри пари. Докато следваш гони много практики, стажове, каквото можеш като връзка с професията. Ще ти е нужен добър техник, хирург, ортодонт, с които да работиш и да си препращате случаи. Кинти се искат, ще ти трябва заем за оборудването, но има специална банка за медицински лица, която отпуска.

Дипломация и всичко свързано с езикови умения по-добре не захващай на чужд език. Аз съм от 15г. тук (тук следвах, завърших, сега имам работа и семейство) и ти го казвам от опит.

Учители се търсят на места, на места обаче - не. Социални педагози също са търсени, но зле платени. Всякакви инженерни специалности са и търсени и платени, заради голямата индустрия тук.

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 37eaba66b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Аз съм в германия и искам да ти кажа че ако имаш възможност да учиш тук давай смело стоматолозите тука са достааа достааа добрее платени не се колебай каквото и да учиш тук е добре платено уреден и спокоен живот, тук е различен свят от България който го е видял последната му мисъл е да се върне в БГ. Не слушай старило а патило в българия работих като крупие взимах доста добри пари 4 пъти повече от минималната и за нищо не бих се върнала. Искам да знаеш че в бг винаги можеш да се върнеш с тази мисъл замини, никога няма да съжалиш казвам ти от опит.
Пиши какво си избрала
Успех дано да избереш Гермаания

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker