Вярвате ли, че парите изкарани по нечестен, кармата ви ги отнема бързо и от тях не остава нищо? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (104602)
 Любов и изневяра (24981)
 Секс и интимност (12262)
 Тинейджърски (20826)
 Семейство (5300)
 Здраве (8357)
 Спорт и красота (4334)
 На работното място (2433)
 Образование (6491)
 В чужбина (1396)
 Наркотици и алкохол (991)
 Измислени истории (753)
 Проза, литература (1555)
 Други (14776)
 Избор на редактора (147)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Други

Вярвате ли, че парите изкарани по нечестен, кармата ви ги отнема бързо и от тях не остава нищо?
преди: 4 месеца, 1 ден, прочетена 941 пъти
Здравейте. Искам да споделя с вас нещо. Случвало ли ви се е в живота да се сдобиете с пари по нечестен начин след, което същите пари може би не веднага, но след време кармата да ви ги отнеме и от тях да няма и помен. Всеки е чувал поговорката, , От където дошли, там и отишли, , И много хора вярват в нея. А не е ли тя просто оправдание, че сте изгубили глупаво, придобитите пари? Познавам доста хора, започнали легалните и честните си бизнеси с пари изкарани по престъпен начин. И в момента са много добре, живи и здрави са, хранят си семействата и се радват на живота. Както и такива, които цял живот си изкарват парите по честен начин и накрая съдбата им ги отнема, защото са наивни глупаци. Както и такива, които са изкарвали стотици хиляди по незаконен начин, след това са ги изгубили и в момента работят за една заплата и си казват: Ето кармата, тогава лъжех и крадях и тя ме наказваше, сега си изкарвам парите по честен начин и вече се вижда нещо от тях.


Защо оправдаваме нашата глупост със съдбата? За душевно успокоение според мен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 1 ден
hash: 82c9614d3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма карма. Има Бог Който гледа и контролира нещатата.

 
  ...
преди: 4 месеца, 1 ден
hash: 5d8b1b761c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Да, кармата е от онези неща, които няма как да докажеш със сигурност, но съдейки по опита си в моя живот и лични наблюдения, смятам, че има. Не е задължително кармата да е в същата форма или в рамките на един човешки живот, защото има карма, която засяга няколко поколения. Може и да не си платиш непременно в пари, а в нещастие, болест и много други.

Примери мога да дам много, но ще дам само един, но преди това ще кажа, за един случай, който бях чул. На времето една жена отива при баба Ванга, когато още беше жива. Детето ѝ не можело да говори, родило с някакви дефекти. Баба Ванга без да я познава, без нищо ѝ казва "Жено, не си виновна ти. Питай свекъра си как е изтръгвал езиците на агнетата, докато ги краде, за да не го издадат."

Та на моя пример. В нашето село едно време имаше един чорбаджия с голямо богатство - огромни площи земи, имоти, машини, пари, абе голямо богатство. Аз бях малък тогава, но хората говореха как всичко това е постигнато от родителите му с експолатация и мамене на работници и т.н. Беше голям скъперник и много държеше цялото богатство да остане в рода, не даваше нищо на снаха си и т.н. Обаче какво стана? Имаше една дъщеря, която се роди с епилепсия и почина едва 7. клас. Синът му по-късно се ожени, обаче не можеше да има деца. В крайна сметка си осинови едно момче. Всичко хубаво обаче сина му започна доста да пие, алкохолизмът му се влошава прогресивно и нямаше 40, когато почина. В един момент този човек, както беше скъперник към снаха си, той остана в нейните ръце. Вече нямаше деца, на които да разчита. Ще, ще не, започна да и дава пари, защото беше зависим от нея, одъртяваше и нямаше кой да върти земите.

Като за капак осиновения му син се оказа транссексуален, а той много мразеше обратните, беше от мачовците от старото поколение. За него беше невероятен срам и се криеше в миша дупка. Внучето не можа да понесе това и едва 10. клас избяга от вкъщи, ебз да си е зяършил средното дори. Отиде в София, там са го виждали да пуснка на чичковци за пари. Задлъжнял, пропаднал, подписвал се на някакви документи да му прехвърлят задлъжнели фирми и всякакв и такива работи.

Междувременно нашия човек почива и цялото му имущество го взима снахата. Обаче тя установява, че той няма пари по сметки. Предполага, че ги е закопал някъде, ама върви разбери къде. Останаха и само къщата и земите. Но земите започна да ги върти на загуба, в един момент това, което остана го взеха кредиторите на сина ѝ, защото го съдеха за тия задлъженели фирми, понеже не можели да си вземат парите от него. Отделно някакви брзи кредити е теглил. И в крайна сметка цялото богатство отиде пак там, откдеъто е дошло - далавери, измами. И не остана в рода, нямаше и наследници, че и с обратен осиновен внук се сдоби, точно което мразеше най-много. Умря в ръцете на снаха си, която приживе не я броеше за човек и нямаше и кой друг да го погледне.

 
  ...
преди: 4 месеца, 1 ден
hash: c03e007fbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Автора: Нека и аз да дам един пример. Чичо ми навремето работеше на държавна служба в завод по времето на соца. Хранеше си семейството децата му растяха и всичко си беше ок. Дойде демокрацията и се наложи да се прехвърли в частния бизнес. Намери една баба с едно малко стопанство, която имаше и син. Направи интрига между бабата и сина и, тя го изгони, лиши го от наследство, а чичо ми взе стопанството с гледане на бабата. Единия му син на чичо ми обаче, става пропадняк наркоман, а другия успял в чужбина на 50г. вече, но без деца. Сега ще кажете: Да ето, че кармата го наказа, понеже взел имот по нечестен начин и лишил един син от наследство. Ами не. Не е така. Единия му син става наркоман, защото като дете е много бит зверски пребиван от баща си, заради обикновенни детски бели. В последствие на, което развива психически проблеми, които довеждат до употребата на наркотици от там на опропастяване на живота му. Вторият му син няма деца, защото от дете започна да се занимава със силови спортове и културизъм и започна да приема субстанции, които го направиха импотентен. Тоест нещата се свеждат по-скоро до свободен избор, а ние оправдаваме глупавите си избори с кармата.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 1 ден
hash: 5d8b1b761c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   3, нима не виждаш връзката. Това, че е преебал сина на бабата и че е преебал собствения си син с бой, не е следствие от едно и също нещо, а именно че е кофти човек. В един момент ще му носи дивиденти, в друг ще го преебава. ДОбре, не го наричай карма, но и за двете си има причинно-следствени връзки.

Ако беше един добър и честен човек, нямаше да прецака бабата, но нямаше и да възпита наркоман, нали се сещаш? Просто трябва да погледнеш картинката по-мащабно и всичко си има връзки помежду си. Да, ако гледаш на парче, няма как да схванеш връзките.

 
  ...
преди: 4 месеца, 1 ден
hash: a4b73d95f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ми то и измежду бедните има такива, които жестоко си бият децата и такива, на които децата им са пропадняци, наркомани...

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 1 ден
hash: 23097e8776
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не знам доколко е свързано с темата, но съм забелязала нещо. Винаги, когато намеря по-голяма сума пари, до няколко дни губя подобна сума от моите собствени. Същото се случва и ако първо изгубя пари (изпускам ги на улицата например), в следващите дни някой ми праща пари, намирам пари навън или пък вещ, равностойна на сумата. Така ми бяха откраднали колелото, на следващия ден намерих 500 лв в плик. Намерих и задържах изгубен телефон, след два дни размазах и тотално строших моя. Дори с казино ми се е случвало - печеля 800 лева и си тръгвам с идеята, че ще си ги изхарча за глезотии. Прибирам се - хладилника не работи. Парите, естествено, изхвърчаха за нов. И такива примери много... Не знам и аз с какво си го обяснявам.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 1 ден
hash: 23097e8776
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   А, сетих се и още нещо. Два пъти ми се е случвало да изпускам 1 стотинка на улицата, казвам си "за какво ми е тая стотинка" и небрежно я подритвам. След което отивам до магазина примерно за една вода и не ми достига точно една стотинка...

 
  ...
преди: 4 месеца, 1 ден
hash: ad16cc6581
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Колко да си щастлив с такива пари?

 
  ...
преди: 4 месеца, 1 ден
hash: 2ea219cc29
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Авторе, съгласна съм с теб. Хората обичат да наричат карма или съдба последствията от собствените си действия.
Обикновено това е причинно-следствена връзка. Когато човек лесно е успял да спечели пари, не се е мъчил за тях и съответно не ги цени. Тогава е по-склонен на рискови действия, откъдето пък следва, че е по-лесно да ги загуби.
Да, някои са достатъчно умни да спрат с престъпния бизнес и да продължат с нормален такъв, следователно могат да си живеят добре и да си работят цял живот. С престъпления се печели много, но и се губи много, често и живота, така че ако си насилват късмета и продължават прекалено дълго, рано или късно ще загубят. Обикновена причинно-следствена връзка.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 1 ден
hash: 5d8b1b761c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   6/7. и аз сетих нещо. Жена ми, когато е била малка, чакала тролей в дъжда на спирката. Видяла един беден старец и макар че нямала много пари, понеже тя е сирак, решила да му даде само 1 лев. Обаче тролеят не дошъл и тя се принудила да си хване такси с последните пари. Обаче когато трябвало да плати, не и стигал точно 1 лев. Докато се чуди как да се измъкне от положението, гледа на пода на таксито "случайно" изтърван 1 лев.

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 1 ден
hash: 2ea219cc29
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   7, никога не оставям стотинки на земята, без изобщо да съм суеверна. Не си оставям късмета, за да не ме остави той :-)

 
  ...
преди: 4 месеца, 1 ден
hash: 8ab5048524
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Не знам дали има карма, но познавах едни които имаха доста успешен бизнес. Не знам с какви пари е започнат, но е факт че завлякоха много хора с пари. Убеждаваха доста хора да инвестират в техния бизнес, но в един момент се самозабравиха и започнаха да харчат наляво и нядясно без да си правят сметка. Нова кола, къща не знам си какви излишни неща, които им дойдат наум. Съответно в един момент бизнеса се срина и останаха без нищо. Взеха им всичко, което имаха и се наложи да се нанесат в един малък апартамент под наем. Но си е факт, че и до днес дължат пари на много хора. Е и хората са си виновни, че сами са си дали парите, това е ясно. Въпроса е че тези не управляваха умно парите, а започнаха да харчат на поразия и чужди пари. Съответно не знам дали е карма или просто лоши финансови решения. Но като гледам има доста хора, които си живеят добре въпреки пари от престъпност. Ето тези вдовици на мутрите от 90, които ги убиха и досега си живеят като царици и богато, въпреки че е ясно че парите на мъжете им не са били чисти. Знам и случай за човек и жена му, които цял живот са работили честно, спестили са не малка сума и в един момент жената се разболява от рак и всичко спестено отива за лечение и т. н. Така че не знам дали има някаква карма, но определно има както престъпници, които си живеят добре с престъпни пари, така и честни хора, на които им се отнема всичко въпреки, че уж не трябва да е така.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 1 ден
hash: c700203bc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Има един сборник с народна поговорки. Една от българските поговорки от началото на 20 в е следната - Неправедно спечелено богатство за три поколения стига. Сборникът е на Акад Михаил Арнаудов. Той е ходил по села и градове и е събирал народни поговорки. И като се замисли човек - наистина. Чорбаджиите през турското робство са имали 3 поколения да харчат. После идват комунистите и им отнемат всичко - земи, пари, фабрики.

 
  ...
преди: 4 месеца, 1 ден
hash: 23097e8776
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   От номер 6 и 7:

10, Искреното добро се връща. Много са интересни такива истории, дано да й върви все така.

11, Добре правиш. И аз вече не оставям, особено след тези случки. :)

 
  ...
преди: 4 месеца, 1 ден
hash: c854edae5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Вярвам.

 
  ... горе^

...
преди: 4 месеца, 1 ден
hash: dda930bb9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Не вярвам особено в кармата.
Просто животът е палитра от добри, лоши и трагични истории.
Авторе, аз пък колко честни хора познавам, които имат същите деца като чичо ти... Познавам доста добри и честни хора, чиито синове и дъщери са я наркомани, я починали при катастрофи, я нещо друго.
Никоя- съдба или карма не я интересува дали си добър или лош, лошите работи могат да се случат на всекиго.
Баща ми беше честен човек. Цял живот работеше честно и нито една стотинка от никъде не бе откраднал. Имаше си и някакъв негов си неписан морален закон и нито интриганстваше, нито се мазнеше на някого. Дори никога не го бях виждал да преяжда или да се напива.
Внезапно му откриха тежко заболяване, което го мъчешв поне 2 години, накрая почина в болницата.
Е, има хора, които са отрепки но са още живи за разлика от баща ми.
Разберете го, бъдете добри и честни, но не мислете, че това ще ви е еднопосочният билет за хубав и успешен живот.
Авторе, прочети за Стоицизма.

 
  ...
преди: 4 месеца, 1 ден
hash: 0bf1e18e12
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Мисля, че малко се прекалява и спекулира с тая карма. Първо, прави ми впечатление, че тази карма винаги се споменава, когато някой злодей си е получил заслуженото. Никога за голям успех или нещо положително. Как може да се обясни ако някой поне на пръв поглед е заслужил успеха си честно и почтено? А и ако наистина съществува карма, то смисълът й съгрешилият индивид да изтърпи наказанието си, като компенсация. Нещо като налагане на затвор - от затворникът се очаква да изтърпи присъдата си независимо дали осъзнава своята вина и въздействието на деянията си върху пострадалите. Също така, доколкото ми е известно, в християнството няма карма. Душата е съдена на другия свят. Също, ако един човек е навредил на други, редно ли е децата му да изплащат неговите грехове? Ако, например, твоят дядо е бил крадец, измамник, убиец, трябва ли ти в да пострадаш от крадци, измамници и убийци, за да платиш греховете му? Много въпроси, които едва ли имат ясен и недвусмислен отговор.

 
  ...
преди: 4 месеца, 1 ден
hash: f4792b8f43
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Не знам какво разбираш под "карма". Няма някоя велика сила, която да раздава правосъдие, събитията просто следват потока си. Чичо ти е прецакал едно семейство и е съсипал сина си. Звучи като типичен психопат, какво му пука? Къде е правосъдието, къде е колата от улицата да го блъсне за малко правда? Никъде. Ако нямаш съвест и си покриваш следите, шансовете за някакво последствие от аморалните дейности са малки.

Под карма аз разбирам друго: можеш да избираш какво ще направиш сега, но не можеш да избираш какво ще стане после. Ако решиш да прецакаш сина, не очаквай после да сте дружки. Ако той после има пособията да ти го върне тъпкано, не реви, сам си го изпросил. Под карма можеш да разбираш, че веднъж избрал пътя си, ти изрично или не се съгласяваш на каквото последва. Знаеш, че да биеш човек е вредно. Тогава, щеш или не щеш, знаеш че той ще те има за боклук. Знаеш, че той ще каже на други хора какъв боклук си. Ще си познат като домашен насилник, като дефиницията на нещастна п*тка и не се чуди ако умреш сам.

Дали за пари, дали за друго, няма разлика. Сърбаш си надробената попара.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 16 часа
hash: ac0d26d1b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Аз лично съм на мнение, че парите не са обвързани с кармата или съдбата по никакъв начин, аз вярвам вв една по-различна теория.

На земята има някои закони и един от тях е, че който каквото иска-тва си няма. Парите по какъвто и начин да си ги изкарал, няма как да останат при теб, ако те е страх да ги загубиш. Може да имаш най-честния и благороден бизнес на света, но ако си се привързал трвърде много към парите-си отиват, неизбежно е.

Ако изкарваш някакви пари и ги смяташ за жизненоважни и оперираш от СТРАХ да останеш без пари, Вселената се опива да те балнсира и да ти покаже, че и без пари се живее и няма нищо толкова страшно в това. Вселената ти взема всичко,към което се прикрепяш и това е напълно нормално.

ко всеки ден жиееш с мисълта, че можеш и без пари и не те е страх да ги загубиш, поздравления-те няма да си тръгват, а само ще идват при теб.

В това вярвам аз и съм го видяла на практика. Смятам, че не е карма или съдба, просто средство да се справиш със страха си от безпаричие и бедност, което вселената ти предоставя.

 
  ...
преди: 4 месеца, 13 часа
hash: 83c7c96cae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Ще ти разкажа за баба ми и нейни роднини, пък ти ми кажи карма ли е.
Била е моята бабка на две годинки бебе още тогава. Живеели в няколко малки къщички в един общ двор тя с родителите си, и брат и сестра на нейната майка със семействата си- тоест нейните вуйчо и вуйна. Прадядо ми, бащата на баба все казвал че, нощем виждал някаква слаба синкава светлинка в определена част от двора. Една сутрин рано се хваща сам и започва да копае там където виждал светлинката. Съкратявам историята, но е реална. Намира на около метър дълбочина нещо като керамична ваза със златни бижута и доста от тях със скъпоценни камъни. Дали от вълнението или някои казват че, в първите секунди излиза някаква киселина която е токсична, но дядо пада там на място и умира. Прабаба ми, неговата съпруга е била която го е видяла и е хукнала първа към него. От писъците и идват и останалите и откриват прадядо и намереното съкровище. Няколко часа по- късно обаче, същият ден припада прабаба. Не се свестява, до сутринта е починала. Баба ми остава сираче на две годинки. Останалите членове от фамилията вземат бижутата (някои съседи са говорели че, после открили още неща, не се знае, но е възможно) и си бият камшика към един черноморски град. Установяват се там, делят си съкровището, купуват си земи, строят си големи къщи и си правят и бизнеси... без моята бабка.
Оставят бабка на произвола на съдбата. Тя, милата ми малка, сладка бабка (най- доброто и мило същество което съм познавала) е отгледана от съседи. Каъо става на 6 г започват да я пращат да работи на полето. Въртят си я съседите по къщите, срещу покрив и храна да им чиракува. На 16 г вече е красиво, младо момиче. Вижда я дядо ми, вдовец тогава с един син, бил е на около 30 г и полудява по бабка. Веднага съседите му я харизват но като сделка, все пак губят чирак. Бабка разбира що е любов едва когато има собствени деца и те порастват достатъчно за да са и опора и дадат нежност, топлинка и любов. А и ние, внуците и я обичахме много.
Роднините които я зарязват... всички, без изключения всички имат деца с недъзи... вуйна на баба е починала в жестоки болки, не знам от какво е била болна, но е пищяла от болки месеци наред. Вуйчо и е паднал от строежа на собствената си къща и се е наложило да ампутират и двата му крака.
Братовчеди в актуалността- всички са с някакви сериозни заболявания, единият почина миналата година от инсулт на само 33 г.
Опитвала съм да си мисля че, трябва да бъдат освободени ако това е някаква карма, че не бива да плащат невинни. Не знам...знам само че, всички от поколението на моята бабка сме здрави, а те- не, а все пак делим и генетика по женска линия.
Карма ли е?

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 9 часа
hash: f844cdc14e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Не, много бандити на прехода са си много добре и все още са богати и здрави - Доган, разните политици. А някои и кюлчета със злато в шкафчетата имат, но никой не ги съди.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 29 дни
hash: 71702e38a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   До 20.: Моята баба също е останала сирак и е била чирачка от 13 годишна. Имала е по-голяма сестра и брат, които са били много по-добре, но не са й помогнали. Дядо ми са го лишили от наследство, защото се е оженил за много бедно момиче (баба ми). До края на живота си те не видяха лек живот, починаха от здравословни проблеми, причинени до голяма степен от този начин на живот. Също и от липса на нормални медицински грижи. Братовчед ми е много богат, но не е давал пари за лечение или да им помогне по някакъв начин (аз ако бях, определено щях да го направя). Братът на баба ми и най-големия на дядо ми починаха, но сравнително бързо, доколкото знам. Живите им роднини са си добре, доколкото знам. Не виждам карма в цялата работа, на никого не желая лошо, но моите баба и дядо са пример за това, че с труд се става гърбат, а не богат.

 
  ...
преди: 3 месеца, 29 дни
hash: a090a753f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Ако беше така, нямаше да ги има Политиците, Бизнесмените, Полицаите, Адвокатите и Лекарите.

 
  ...
преди: 3 месеца, 29 дни
hash: b066618921
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Има баланс, виждала съм го, има една приказка "Краденото насред път се взима", такива тънки сметки, тежки грехове прецакани изоставени деца, живота така те нарежда, че никой не може по - добре да го направи. Така че внимателно!

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 29 дни
hash: 2c631e1208
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Как да вярваш в такива неща, когато виждаш как "честно работещите" 240 в Парламента и разни като Бойко Борисов, Делян Пеевски, Кирил Домусчиев си имат пари и не се вижда някой да се е залетял да им ги отнема!

С Божков нещата не са до карма - просто настъпи не когото трябва по мазола, иначе и той щеше да си кюти с милиони или милиарди до последен дъх. То не, че сега е на просия, но поне олекна чувствително!

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: 5d8b1b761c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   13, заслуженото невинаги те застига веднага. Може дори да е в следващия ти живот. А може пък предния си живот да са правили добро и сега кармата да им позволява да си кютат с милионите и да си водят спокоен и щастлив живот. Знам, че звучи тъпо и това е само предположение, но имам предвид, че няма как да знаем със сигурност, без да имаме цялата картинка. Само с 1-2 парчета от пъзела, можем само да гадаем каква е истината.

 
  ...
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: 2ea219cc29
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   26, това винаги ще са само предположения, както и че изобщо има предишен и следващ живот. Затова е добре да се концентрираме въърху фактите, а те са в този живот.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: 5d8b1b761c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   27< това може да е подеждащо. Демек лъжи, мами, убивай, щото видиш ли нямаме доказателство за карма, възмездие и други животи. Прекалената концентрация върху само доказаните факти пак е вредна. Това, че нещо не е доказано, не е означава автоматично, че е невярно и не пречи да се съмняваме и търсим истината.

 
  ...
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: b48e83e9e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   оле колко напрежение в тази тема ;-)

 
  ...
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: 2ea219cc29
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   28, аз не лъжа, мамя, убивам и т. н. не заради някаква карма или възмездие, а защото е лошо. И да, това, че нещо е недоказано, не означава, че е невярно, но не означава и че е вярно само защото на някого му звучи добре :-)

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: 1464ea4d85
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Вече и науката го доказа - има прераждане и карма. Кармата се е натрупала в различни животи и се изплаща в този например.

 
  ...
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 58c8d00540
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Не ми се е случвало, но знам, че лесно изкараните пари лесно се губят, а особено ако са по мръсен начин ще ги повръщаш после. Няма смисъл да влизам в детайли, сигурен съм, че е така. За мутрите от 90те няма смисъл да се говори, защото повече от половината са мъртви, другите са по чужбина живеят на частни улици и ги е страх и носа да си покажат навън. Ще дам само 2 примера:

1) Златко баретата(жив), наркобос номер 1 - стреляха го с ак47 пред съдебната палата, не знам си колко месеца се рехабилитира после, преди 2-3 години синът му почина на около 20г.

2) Жоро илиев(мъртъв) - бил е на върха 10 години, изживявал се е като цар лъв после всичко приключва с 1 изстрел в гърдите, на 39 години си заминава, преди това е лежал и в затвора.

Така, че не знам какво им е добре. Не сте им в животите, за да знаете какво им е на главата, 100% се мъчат. Даже тези последните - Арабаджиеви, Баневи и т.н. и тях ги натириха, Божков и него какъв е смисълът, че са много богати като постоянно са по съдилищата или в чужбина и са им конфускували имотите ? Като си много богат ставаш неудобен и много хора те мразят и ти завиждат. Големият кеф Божков 30 години, че е градил и че е милиардер като в момента му взимат и запорират всичко и даже не може да се върне, а трябва да живее по хотелски стаи и да трепери дали няма да се споразумеят за екстрадиране...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker