Приятелство между мъж и жена? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (111818)
 Любов и изневяра (26997)
 Секс и интимност (13202)
 Тинейджърски (21325)
 Семейство (5809)
 Здраве (8862)
 Спорт и красота (4524)
 На работното място (2739)
 Образование (6890)
 В чужбина (1481)
 Наркотици и алкохол (1034)
 Измислени истории (780)
 Проза, литература (1654)
 Други (16375)
 Избор на редактора (146)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Приятелство между мъж и жена?
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 4198 пъти
Мисля, че е все още има хора и по-точно жени, които си мислят, че това е възможно - е не е. Ако и мъжа и жената са хетеросексуални, просто поне единия ще има сексуални желания, а това автоматично означава, че вече не е приятелство. Тук говоря за истинско приятелство, а не просто общуване между познати, колеги, съседи или по различен начин свързани хора. Под истинско визирам това което има между мъжете и по-рядко при жените - възможността както да може да се забавлявате и да споделяте проблеми, така и да си помагате когато е нужно без да очакваш да те съдят или да очакваш някаква изгода за себе си, чрез изкуствено държание.

Много момичета, особено младите до около 20-25г. смятат, че имат истински приятели момчета, само защото излизат с тях, натоварват ги говорейки им всякакви глупости и ползвайки ги за слуги, но истината е, че тези момчета просто искат да правят секс с вас. И се правите на много изненадани, когато се решат да пробват да ви целунат и се чудите как до сега уж сте си били супер дружки - не никога не сте били. Крайно време е да разберете, че всичките ви момчета които ги имате за приятели искат да спят с вас. Затова мисля, че е много по-разумно, ако видите, че момче проявява интерес да му кажете, че просто няма да се получи още в началото, а не да го мотаете оставяйки го да се надява и накрая да свърши зле и за двамата. Аз, както и мои приятели и познати, а почти съм сигурен и повечето мъже, просто няма как да инвестираме време и емоции за приятелство с жена, която не ни привлича сексуално, защото като изключим секса тя няма какво повече да ти даде от един мъж - напротив, натоварва те с нелогични постъпки, драми и мисли. И пак говоря за истински приятелски отношения, а не просто общуване между колеги да кажем.

Още по-абсурдно е след като сте били двойка, да останете приятели. Там със сигурност ако някой от двамата го играе приятел, то е само с цел или пак само секс, или евентуално пак да се съберете.
Може би единственото изключение е приятелките или жените на истинските ви приятели. С тях да може да има приятелски отношения, но в момента в който се разделят и там приключват нещата. За моите няколко най-добри приятели, техните момичета дори и да ги намирам за хубави, те няма как да са ми сексуален обект - не и за истински приятел. Но с това изключение се изчерпват възможностите за приятелство между мъже и жени.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 53

преди: 3 години, 5 месеца
hash: 1848f55a3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мъж и жена никога не могат да бъдат само приятели. Може би само ако са роднини. Ако мъж не иска да спи с някоя жена, той никога не би дружал с нея, нито би и обръщал внимание. Жените не го разбират това. Ако някоя жена чете това, не ми вярва, но има приятел мъж, който не и е гадже, нека го пита дали би искал да прави секс с нея. Нека провери. Ако мъжа не лъже, ще каже, че иска. 100% от мъжете, които са във френд зоната искат да правят секс с "приятелката" си. Някои са мазохисти и си мислят, че ако са достатъчно търпеливи, някой ден може да излязат от тази зона. Това, разбира се, никога няма да стане.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 2b296ebf79
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това е истината и аз така мисля.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 039cc7dcb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

3.   Толкова сте изостанали като разсъждения всички, че просто нямам думи. С това ориенталско мислене доникъде няма да стигнете. Аз пък винаги ще вярвам, че има приятелства между мъж и жена и няма нищо странно или грешно в това. Вие просто сте изостанали като мислене.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: c99b3d9893
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

4.   Да, за примитивите, които мислят само с оная си работа, наистина е невъзможно.

За щастие има и хора с по-висша мисловна дейност, по-развита душевност, и независима от пола емоционалност.

Така че въпросът е не дали е възможно или не (по принцип), а ЗА КОГО е възможно и за кого не.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 67f3f88863
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Моето мнение е, че приятелство между мъж и жена е възможно. В болшинството случаи обаче прераства в нещо повече. Не сте ли забелязали как се случват изневерите най-вече на работното място-почти винаги започват с приятелство.

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 04c547b733
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

6.   Май проблема ти е, че си искал да спиш с някоя, правил си се на приятел, тя ти е повярвала, ама накрая не ти се е получило. Това си е твой проблем. Като я лъжеш, накрая така се получава. Ти искаш жената да каже на мъжа от началото, че няма да стане. А не може ли и вие да си кажете от началото какво искате. Щом вие мълчите и ние ще го правим.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 02c1317211
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Щом приемаш жените само за путки и те ще те правят на путка! беше казал някой.
Щом мислиш че "като изключим секса тя няма какво повече да ти даде от един мъж' те ще те разиграват докато осъзнаеш че нещата не стоят точно така.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: a226e3c296
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Може да са приятели, ако единият е обратен. Иначе как да стане? Не мога да разбера как мъже излизат с колежки на по кафе, все едно излизат с мъж да си говорят. Ами не е същото. Винаги у единия има привличане.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: cd75e023f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   За мен такова приятелство може и да е възможно, но накрая пак опира до секса. Просто дистанцията намалява и нагонът си казва своето. Същата история се наблюдава във всеки офис - колегиалност, колегиалност, пък накрая обикновено еб-не. И при такива като № 4 с богатата духовност и възвишените интелектуални интереси, пак се получава същото, само че доста по-гнусно, отколкото с примитивите. Защото тези с изтънчената емоционалност също имат гениталии и мислят не само с главния си мозък.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 81d0673794
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз имах голяма приятелка преди години. Наистина много хубаво приятелство. Но жената беше доста грозна и никога не съм имал сексуални желания към нея. Просто не я възприемах като жена, а като човек.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 7b66a28615
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Разбира се че може да има истинско приятелство между мъж и жена, то първо то трябва да минало през чувствата на любовта и секса в това число. Трябва да са изконсумирали връзката си и ако има какво да ги свързва след нея, остават истински приятели.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 29b5cf9dec
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Предполагам, че зависи от човека. Имам няколко много добри мъже приятели, с които се познаваме от повече от 10 години и никога не е имало нито намек за нещо повече между нас. Аз съм израстнала с момчета, така че не ги третирам непременно като сексуален обект.
Всички от гореспоменатите ми приятели с годините имаха по няколко гаджета, сега всичките са женени с деца, но се опитваме да се виждаме поне 1-2 пъти в месеца. Жените им ме познават, не съм приятелка с тях, но пък и не съм усетила някаква ревност.
За мен или си приятел с даден човек и нищо повече, или е потенциален партньор. Ако имам приятелски чувства към някой по никакъв начин не мога да имам нещо сексуално с него, просто изключено.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: f363f5bc24
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Може, ако единия е по-малко привлекателен.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: bf9fdcd8b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Може и да е така за повечето хора, не знам. От своя гледна точка, ти казвам, че имам приятелки. С някои от тях бих правил секс, с други не, но това го отделям като чувство от всичко останало. Имам си жена и съм си само с нея доста години. То за всяко нещо трябва да се сдържаш, иначе не само може да правиш секс с хора от противоположения пол/приятелки или не/, ми може и да убиеш някой, защото не те кефи. Това, че някоя жена ти харесва сексуално, че дори и иначе, не значи, че не можеш да си ѝ приятел. Само че повечето мъже ги интересува да боднат, а не това кой какъв човек е и да са приятели с него, т.е. гледат изгодата. Не, че и жените не го правят, но при такъв случай за какво приятелство говорим изобщо? И те така...

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: e6a83c7a4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Авторе, плюс номер 1 и 2, най-вероятно сте млади хора, чиито хормони все още не знаят какво правят.
Истинско приятелство между мъж и жена е напълно възможно, и то е много по-красиво от колкото еднополовите приятелства.
Аз съм на 40, семейна съм, но имам безкрайно добър приятел мъж. С него споделям много, смея се много, говоря много, помагам му за какво ли не. Той ми отвръща с абсолютно същото.
Никога не съм и няма да погледна на него като обект за секс. Точно в това отношение въобще не ме привлича.
При него е същото. Той е несемеен и това, което много често обсъждаме е колко много иска да създаде семейство.
И за всичко това, мъжа ми е абсолютно наясно. Дори е имало ситуации, в които, ако мъжа ми не може да е на разположение, сам ме кара да звънна на този човек.
И за мен той е изключително важна личност.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 5c4e6d2600
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

17.   Толкова сте плиткоумни, че просто нямам думи, ама буквално. В кой век точно живеете, че сте си твърдо въобразили, че не може да има приятелство между мъж и жена. Момче съм или по-скоро мъж почти /27г/ и имам няколко наистина близки приятелки момичета - с някои от тях се познаваме, откакто бяхме на 10. С други от студентските години, и приятелските ни взаимоотношения се получават наистина добре. И никой не мисли да спи с другия, поради чисто уважение и желание да се запазят стабилни отношения, развивани с години.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 8850583210
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

18.   Приятелство може да има, но почти винаги единият поне ще е с едно на ум и ако му се отвори възможност, няма да прости. Изключение правят случаите, в които мъжът е хомосексуален, защото ако жената е лесбийка, мъжът пак ще се надява да я изчука. Желанието у мъжа да пръсне семето си навсякъде, е толкова древен инстинкт, че петдесет години еманципация не могат да изтрият милиони години еволюция.

При жените е малко по-различно, защото там природата подтиква да се търси най-добрия, а не всеки срещнат и неприемливите кандидати, лесно могат да бъдат вкарани в графа "приятели".

Момчета, не подхождайте с идеята да се сприятелите с някоя, а после да я сваляте, след като ви е допуснала близо. Така сами се прецаквате, още отначало покажете, че имате креватни намерения, за да не се потапяте в напразни надежди.

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: d4373c721b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Уфффф, естествено че е възможно! Слушайте не дървените философи, а по-опитните от вас!

Ж45

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 82c73c607f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Не съм съгласна с тебе, авторе. Вярно че аз самата се отнасям скептично към приятелството мъж-жена, но самата аз не се вписвам в общоприетото. Най-добрият ми приятел е мъж, почти 15 години сме приятели, от 13 годишни. Той не ме привлича сексуално, нито пък аз него. Няколко пъти ми е казвал на шега "нали знаеш че за мен ти си мъж". Преди да си помисли някой че той е скрит гей, не е. Бисексуален е. Ходили сме заедно на дискотеки и човека там полудява, заглежда се и по мъже и по жени. Вика ми: виж тая какви цици има, леле оная колко е секси, тоя само да го барам, уфф ще ида да заговоря оня там... И други приятелки има и аз знам че някои от тях се надяват на нещо повече. Една дори беше влюбена в него а друга му прави открити сексуални намеци, но на него те не му харесват. Наистина приятелството с тях е трудно и с времето доста охладня. А с мен си продължава защото нито аз му харесвам като жена, нито той на мен като мъж. Имал е няколко гаджета жени, виждала съм ги и отношението му към тях беше съвсем различно от отношението към мен. Посвещаваше им романтични песни, пък подаръчета, водеше ги насам натам на романтични разходки, всеки ден им пишеше съобщения от типа на "любов моя, слънце, цяла нощ те сънувах" и т.н. Ако имаше някакъв интерес към мен, отдавна да се е възползвал. Няколко пъти съм спала в апартамента му и той нито веднъж не е спал в същата стая с мен, отиваше да спи на дивана.
Мисля че тайната се състои в това че имаме общо взето нестандартни интереси които споделяме. Авторе, не мисли че жените се интересуваме само от гримове, списания и мода че няма за какво да си говорите с нас. Ако става дума за примитивни интереси като дрехи и футбол ясно че такова приятелство е почти невъзможно. Но ако и двамата се интересуват от неща като наука, изкуство, политика, литература... Ами в такъв случай могат да научат много един от друг. Тогава престават да бъдат мъж и жена и са просто две сродни души, две човешки същества.
Явно мога хора имат някакъв прототип за интересите на жените и прототип за интересите на мъжете и се базират на това, когато правят извод че като приятели са несъвместими. Да ама не. Хората са различни. Вярно че страшно много мъже и жени имат повърхностни интереси и общо взето мислят само за ядене, пиене и секс. Но не всички сме такива. Естествено че ние също мислим за ядене, пиене и секс може би 90% от времето. Но останалите 10% мислим за други неща за които по-голямата част от населението въобще не се и сеща да помисли.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 75e0d91472
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Ако са нормални- няма как :)

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 7094644736
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   "Ако мъж не иска да спи с някоя жена, той никога не би дружал с нея, нито би и обръщал внимание. Жените не го разбират това."

ъъъххх ... Поредния "прегорял".

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 67aa758aea
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Причината приятелството между мъж и жена да не се получава редовно е защото истинското приятелство изначално е рядкост. Това, събрано с различните интереси на двата пола само увеличава бариерата.

Причината за търсене на приятелство вместо връзка с някой е ясна - връзката е ангажираща форма на взаимоотношения, която изисква компромис. Приятелството не е. Ако двама души се разбират, то в тяхна обща полза е да поддържат статуквото, за да не навлизат боклуци като ревност и подобни помежду им.

Ако си въобразяваш, че всяка непривлекателна около теб тайно ти точи лигите или не можеш нищо общо с човек от другия пол да намериш, то не е никак сложно да се разбере защо нямаш такива приятели.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 0a1da216c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

24.   Торбалан пак с неговите природа и либидо глупости.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 0a1da216c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Tо еднополови приятелства вече няма, ти двуполови. Дори и еднополови приятелства в истинския смисъл на думата рядко има. Изобщо много са малко хората, които стават за приятели, а ако са от другия пол трябва и да няма привличане, което си е още едно условие.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 8850583210
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

26.   Колко ли е тъжно, да смяташ либидото и природата за глупости?

Дядо Торбалан

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 1b8d256640
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Много добре знам, че хетеросексуалните ми "приятели" мъже искат да ме чукат. Но съм им заявила ясно, че между нас няма да се случи нещо отвъд приятелство. Ако стоят с надеждата някога да ги огрее, проблемът си е техен.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: fb9d342a46
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Хора, вие забравяте, че има асексуални жени, както и асексуални мъже. Вие чели ли сте научни проучвания относно женската и мъжката асексуалност или изхождате само от себе си. Между асексуални мъже и асексуални жени приятелство е възможно. Само си помислете дали може да има приятелство между 80 годишен мъж и 75,80 годишна жена. Разбира се, че може. Ако и двамата са вдовци и искат да си помагат защо да не са приятели. Но вие разсъждавате от вашата 20 до 45 годишна възраст, че приятелство не може или може да има амааааа.... Дори и на тази възраст има асексуални хора поради една или друга причина. Такива хора могат да имат приятелство. Да, сексуален млад мъж и сексуална млада привлекателна жена не могат да имат само приятелство защото или единия /най-вече мъжа/ или другия ще иска сексуална близост и ако не я получи ще се тормози и това слага край на приятелството. Толкова е лесно за разбиране.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 0a1da216c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

29.   26, не те са глупости, а твоите напъни за разсъждения над тях и превръщането им в твоя фикс идея. От страни е жалка картина, защото изглежда като нийди незадоволен импотентен дядо, изпитващ носталгия по младостта, но с претенции че още го бива, понеже не може да приеме факта, че е вече импотентен. Разбра ли кое точно е глупостта? Който го прави, си го прави и не дрънка за това 24/7 по форумите.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 8850583210
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

30.   28, разбира се, че има девиации. Ако той е имптентен, евнух, а тя прилича на катастрофирал автобус, работата е друга, макар че подозирам и там ще мъждука мерака, дори и без надежда.

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 71c358a276
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Ами аз имам една много добра приятелка и то хубава. От няколко години се познаваме и много обичаме да излизаме заедно и да си ходим на гости. Тя е омъжена, аз вече също съм женен.

Както казах е много хубава, но никога не ми се е случвало да имам секс-фантазии с нея. Никога. Досега 100 пъти сме могли да се наебем, а и още можем. Но нямаме намерение. Иначе сме си говорили, че ако се познавахме по-отдавна щяхме да сме женени.

Иначе въпреки, че харесвам жена си много, си мисля постоянно за други жени - колежки, комшийки, продавачки, жени на приятели и какви ли не. Не че имам нужда или искам да изневерявам, но си мисля.
Но за нея не, поне не по тоя начин.

Излизаме с нея редовно, прекарваме часове и си пием бирата заедно (тя пие почти колкото мен, а жена ми не). Други пъти сме аз, тя и мъжа й, или аз, жена ми и тя, или четиримата, или в по-голяма компания. Но винаги инициаторите на събирането сме аз и тя. Жена ми и мъжа й дори не ревнуват като сме сами.
Та определно може.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 67aa758aea
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

33.   № 29,

Няма смисъл да се опитваш да водиш разговор с оня изтрещял пръч. Само бърз поглед над содомиите, които пише в блога си е достатъчен да ти покаже какъв "човек" стои зад коментара. Представи си побърканата дядка от "Времена и нрави", но говорещ за извращения като фистинг и обарвания под масата.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 0f70673381
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

34.   до 33, и аз съм на мнение, че не трябва да се занимаваме с него. Човека очевидно има много дефицити, които всячески се мъчи да компенсира.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: d6ad0625a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   Аз имам сексуален мерак към повечето момичета от социалния си кръг, но има и такива, към които нямам такова. Не значи, че са лошо изглеждащи, просто понякога няма химия. Общувам си с тях приятелски. Така че не съм съвсем съгласен...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 7dad95b4da
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

37.   Приятелство НЕ МОЖЕ да има! Доста коментар изчетох на жени които твърдят, че е възможно. Това са две възможности. Единият тип жена която твърди, че е възможно е не запозната с този вид "приятелство". Никога не и се е случвало "приятелят " и мъж да и признае чувствата си към нея. Тези мъже са плахи и избягват да говорят за това за да не се подиграят с тях. Продължават да "слушкат" като кученце и чакат приятелката им да направи първата крачка. Другият тип жени са много добре запознати с този вид приятелство. Знаят за подобни отношения и въпреки всичко се преструват. Имат едно дресирано кученце което като му свирнат и то тича да ги обгрижи. Било с внимание или с финансова подкрепа. А за третия вид чак не ми се говори. Да ходят заедно до тоалетната, на маникюр и козметик, то си е джендер, не е мъж!
Дано повече момчета, мъже да прочетат темата ти и да осъзнаят на кого са подлога. За два пръста месо не си заслужава да ви правят на парцал!
Дядо Тошо

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: b8e4edffaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

38.   Приятелство е дума за отношенията между мъжете. Все по-рядко вече. Жена с жена, може за няколко месеца. Мъж и жена - абсурд! Единият дава пример как са само приятели, а какво мисли другият?!

"27. Много добре знам, че хетеросексуалните ми "приятели" мъже искат да ме чукат." - почти без коментар. Искали да я чукат, а са приятели???!!!

Защо жените много държат да имат приятели мъже (и въобще нямат против, че са им навити, дори напротив като по-горе)? Защото държат мъже в "резерва" и ако гаджето им ги разкара до седмица да са го заместили. Така се чувстват много "вървежни пички".

И въобще да откриваме "топлата вода"! Те примерите са милиони в приятелски семейства почти винаги възникват други отношения. Ще ходи някоя омъжена жена сама да си споделя с мъж и после много била изненадана!

Мъжете обикновено не лицемерничат и казват: - Ако ми падне...
Докато жените търсят внимание и много често се отблагодаряват ясно е как.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 688bb08151
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   До 31

Прекарваш часове с приятелката си, а жена ти? Замисли се над това, че си далеч от жена си когато си на работа, когато си с приятели, когато си почиваш. Много е показателно с кого искаме да прекарваме времето си.

Според мен, първо трябва да има приятелство между двама и после да създават семейство. Семействата, създадени на основата, на влюбването - се разпадат. Приятелството е равностойно на обичта, а когато обичаш дадеш човек, ти го разбираш, приемаш какъвто е и гос уважаваш, грижиш се, дори да е отминало влюбването (сексуалното привличане).

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: f1606d42f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

40.   Никакъв шанс е да има приятелство между мъж и жена в по-млада възраст, ако и двамата са привлекателни. Най-вече от страна на мъжа е трудно да издържа. Винаги ще има задни мисли, невъзможно е да не иска нещо повече, да не погледне дупето на момичето, когато слиза от колата му, ако тя е секси и да няма задни мисли. Ако не иска да я изгуби, като приятел, само ще гледа и ще чака удобен момент да я напада или винаги ще я държи близко и ще чака тя да го хареса, ако я харесва повече и е по-първичен ще обърне комуникацията им към сексуалната тематика, но не винаги жената ще улови сигнал, че това е подтик към нещо повече, защото при жените има много интерес от много мъже и те са тези, които подбират, докато един мъж когато има 1,2,3 приятелки той се заглежда по тях, иска ги и прочие. Приятелство между жена и мъж може да има само в случач, когато мъжът не харесва момичето, аз имам един, два такива случая, в които не съм си и помислял за нещо друго, но в никакъв друг случай е невъзможно. Ако е привлекателна в лицето, а в тялото не толкова, пак ти изникват мислите как ще прави свирки, ако е готино тялото как ще я чу*аш, ако е цялостно ще я искаш за повече от веднъж, дваж.

Природа .. така са създадени мъжете. Жените просто имат много избор много интерес и си мислят, че всичко, което лети се яде, но не е така. Всеки иска нещо повече : )) а някой мъже пък и въобще не подбират дебела, слаба, грозна все тая, важното е да лапа добре. Не можем да бъдем приятели с жени ! САМО малки малки малки изключения. Както казах аз имам няколко, но все са пълнички, в лицето, в краката, в задника и като цяло ги чувствам като сестри, а не като сексуален обект, но за да изляза с тях първият път преди да се видим естествено съм си мислил друго : )

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: f1606d42f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   Според жените може, според мъжете, само ако е грозна ! :) Но и за тогава си има мъже, които им е все тая, важното е да може да го лапне цял :) грубо, но право в сърцето.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: a226e3c296
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   Възможно е, ако единият е обратен, тоест мъжа. Иначе май не. Особено, ако са били гаджета, или да са се целували дори, но да решили да са приятели. Е, как става? Как се игнорира привличането, и гледаш на другия като на приятелче, нещо безполово? Затова бягам с 300 км в час, ако някой ми предложи само приятелство. Винаги единият ще има задни мотиви. Пробвала съм такова приятелство, и никой не е искал да ми остане само приятел. Винаги има опит за нещо повече, дори и само за един път секс.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 4c0201e66a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

44.   Темата, болшинството от коментарите и напъните им да наложат на хората, че няма приятелство между мъж и жена говори достатъчно колко зле живеем. Не сме в 21 век, а може би в 16 или 17, което е плачевно. Почти съм убеден, че само в България да си добър се счита за лошо качество, да си приятел с човек от срещуположния пол е смахнато и странно, а в същото време се толерира подигравката, злобата и наглостта. Жалко е и не се учудвайте защо никоя западноевропейска страна не ви харесва.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 29b5cf9dec
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

45.   Много са смешни тук мъжката половина как се плюнчат, че ако при тях и околните им двайсетина познати такова нещо е невъзможно значи изобщо е невъзможно. Излезте най-накрая извън своите гащи и ще разберете, че има и различни хора с различни разбирания от вашите. Смешни сте и закостеняли. После искате да ви взимат насериозно.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 0a1da216c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

46.   до 44 и 45

Аз съм мъж и съм напълно съгласен, че за Ганьовец наистина не е възможно такова приятелство. Но за нормален човек е възможно.

Цитирам изказването на вожда на Ганьовците, мислещи само с долната си глава, познат още като дядо Торбалан:

"Желанието у мъжа да пръсне семето си навсякъде, е толкова древен инстинкт, че петдесет години еманципация не могат да изтрият милиони години еволюция."

Типично грозно изказване на неандерталец от 15. хил. пр.н.е. и дори факта, че живее в Норвегия не му помага особено даже никак. Ако тръгнеш да му обясняваш, че еволюцията не означава непрекъснато да мислиш с долната си глава, ще започне да ти обяснява как това е природа и е нормално да мислиш с долната си глава и това не подлежи на контрол. Да, природа е, но природата не изключва използването и на правилната глава от време на време и не е казано, че нагона трябва да те контролира на 100%. Но върви го обясни на пещерняци.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 1b8d256640
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   #38, не случайно използвах кавички. Отношенията ни са приятелски от гледна точка на това, че имаме някои общи интереси, занимания и се виждаме, често на някакви общи събирания. Виждала съм им погледите, някои са ми го казвали директно. Всички в един или друг момент съм ги рязала. Разбира се, имало е и мъже, които не са разбирали от дума и с тях съм прекратила взаимоотношения. Затова и казвам, че не си правя илюзии, че мъжете в приятелския ми кръг нямат сексуални мераци към мен. Но след като съм им заявила директно къде стоят, не е мой проблем, ако се опитват да използват "приятелството" за прикритие на някакви тайни стремежи. Нито ги държа на каишка, нито ги използвам за нещо, нито ги заблуждавам. Смятам, че всеки мъж сам е отговорен, ако е попаднал в такава позиция. Същото важи и за жените, които търчат като кученце по някой. Ако някой иска да е с тебе, ще бъде.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: a226e3c296
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

48.   Тук доста се опитват да се изкарват морално извисени, и как някоя жена им е само приятелка.Е, за да ви стане някой приятел, все с нещо ви е привлякъл, нали? Било цялостно излъчване, чувство за хумор, чар, доброта, или дори външен вид. Тоест този човек ви е приятен с нещо. Няма как нито веднъж да не сте си помисляли какво би било да сте гаджета, или дори да спите веднъж. Дали от вас би излязло добра двойка. Но ако другия човек не проявява интерес, не настоявате и предпочитате да го запазите като приятел и тайно да се надявате да направи първата крачка, или осъзнае,че сте по-добри от другите мъже или жени. Защото сте си близки. Често зад думите Ние сме само приятели, се крие желанието на единия да е нещо повече.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 3ae51ca64e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

50.   Не знам какъв житейски опит имаш, но ще те разочаровам. Такава приятелство е възможно! Да, не е често срещано, защото както казваш и ти, в повечето случаи единият иска и мечтае за нещо повече, но макар и рядко става. Имам такъв приятел. Познаваме се още от тийнейджърските си години, излизаме по заведения, говорим си дълго, аз му давам съвети когато има проблем с приятелката, той ми дава съвети когато аз имам проблем с приятеля и така. И гледаме един на друг по-скоро като на брат и сестра отколкото като на мъж и жена. Дори не мога да си представя да имам интимна връзка с него. Ще имам чувството, че спя с брат си. Може би и това си оказва значение, че се познаваме от много време. Едно е да станеш приятел с някого от другия пол на 25-30, друго е да се запознаете на 12-13 и да пораснете заедно. Е, при нас случаят е такъв. За мен той винаги ще си е момчето с което се катерехме по дърветата! Нищо, че вече са минали около 20 години от тогава. Така, че не бъди толкова категоричен, че е напълно невъзможно. Рядко-да, но не и невъзможно.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: f3218b6dbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

51.   Трябва да се започне оттам че съществува разлика в разбирането на понятието "приятелство" между мъжете и жените .

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: d2690a7d7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

53.   Офф, като чета какви неща пишат някои, лошо ми става. Толкова ли отчаяно търсите с кого да се чифтосате че сте неспособни да видите в човека отсреща нещо повече от дупе/цици или пенис? Жалко, наистина много жалко ако е така. Наистина ми е чудно как има хора които са готови да си легнат буквално с всеки поради простата причина че едва ли не всеки втори ги привлича сексуално. Такъв феномен съм забелязвала при мъже и жени, при мъжете е по-често срещан. Всеки става за секс, стига само да е от противоположния пол. Пример за абсолютно примитивно мислене. Ясно че сме животни, сексуални същества сме, биологията си казва думата, ама не ми се струва нормално хората да мислят предимно с това което е между краката им. Все пак се предполага че сме по-висши от животните, имаме разум и животът ни не се върти само и единствено около нашите най-примитивни нужди. Изобщо не е нужно човек да е асексуален или хомосексуален за да може да има едно нормално и здраво приятелство с човек от противоположния пол.
- Номер 48, да мислила съм си какво би било да се чукам с най-добрия ми приятел и за мен би било все едно да правя секс с брат ми, тоест, извратено и ненормално. Като добри дългогодишни приятели преди много време бяхме говорили по темата по моя инициатива, превантивно. И за него и за мен е ясно че сме си добре като приятели и че за двойка не ставаме. Естествено че за да има приятелство с някой човек, трябва този човек да ти е симпатичен. Туй за външния вид ще го прескоча защото нито един свестен човек не би избирал приятел според външния му вид. Истинското приятелство се крепи на морални ценности и общи интереси, не на някаква субективна красота.
- Номер 43, фактът че твоите "приятели" винаги са имали задни и тъмни намерения не означава че всички мъже са такива. Може би ти не си им била интересна за друго. А може би те да са били примитивни и да не са имали интереди, които да споделят с теб и единствено което е било възможно между вас е било секс. Аз с моите приятели не съм се целувала и през ум не ми е минавала подобна мисъл. Но ако има хора които след някаква целувка или връзка да са започнали едно приятелство без странични цели, радвам се за тях. За какво привличане говориш? Теб всички ли те привличат сексуално? Знаеш ли че често сексуалното привличане е до време? Затова има хора между които като тийнейджъри е имало някакво привличане, но след това е отшумяло. Често така става и с бившите, някога ти е харесвал, но след като се разделите и мине известно време, се чудиш как тоя ти е бил взел ума. Мен сексуално ме привличат 5% от мъжете и 0% от жените. Ако някой не ми се стори привлекателен от както се запознаем, няма как с времето да започне да ми харесва. Може да е красив, умен, чаровен, добър...но ако не ми харесва като мъж, никога няма да го възприема като потенциален партньор. Но ако се запозная с мъж който веднага ми се стори атрактивен, няма да мога да бъда приятелка с него именно защото няма да мога да превъзмогна привличането. Но в моя случай такова нещо е рядкост.
- Номер 40, по твоята логика само грозните могат да имат истинско приятелство. Ако има общи интереси (рядкост) и сексуално привличане от едната страна, трябва да се направи избор. Или ще правиш секс с въпросния човек с риск да си навлечете проблеми като ревност, недоверие и подобни и да си провалите приятелството, или ще избереш да запазите приятелството, а за секс да си намериш друг партньор. Естествено това е строго индивидуално. Аз винаги си мисля че партньор за секс е къде къде по-лесно да си намериш, приятел не.
-Номер 38, тъжно ми е за теб. Или изобщо не разбираш от приятелство и жени или си имал много лош късмет в живота. Чудя се откъде ги измисли толкова глупости. Ако някоя жена има такова поведение, то тя е комплексарка с ниско самочувствие, която на всичкото отгоре не знае да стои без гадже и без мъжко внимание. Нито една интелигентна и уверена в себе си жена не би постъпила по този начин. Как седмица след като си прекратила връзка ще се хванеш с твой приятел? Извинявай ама е нелепо, особено ако истински си обичала гаджето си. Тези които правят така са или комплексари или хора които са се "сприятелили" с човек от другия пол още докато са били във връзка. И такива неща се случват когато във връзката нещата куцат и един от двамата търси внимание другаде. Такова нещо не може да се нарече приятелство защото от самото начало сприятеляването е подтикнато от други цели.
- Номер 37, определено приятелство с теб не може да има. Как не можахте да проумеете че не всички жени се интересуваме само от гримове, фризьори и маникюри?! Явно се движиш в токсична среда където жените масово използват мъжете са шофьори и слуги, но нека ти поясня че такива отношения са си чисто използвачески и нямат нищо общо с приятелството. Никога, ама никога не съм използвала приятел мъж по този начин. Гадже не съм използвала така, камо ли приятел. Не би ми минало през ум да викам приятел да ме придружи на маникюр, това си е издавателство над човека. Изобщо за такива неща не викам дори приятелки, сама си ходя. Обожавам гримове, маникюр, дрехи, прически... Но за всяко нещо си има подходяща компания, а ако знаеш че ще се забавиш, по-добре да не губиш времето на хората. С приятел мъж е готино да споделяте хобита които и на двамата харесват. Спорт, видеоигри, кино, хапване, танци... Или пък просто да излезете да си поговорите или да си поискате съвет.
Хора, светът не е толкова малък колкото полезрението ви. Оставам с впечатлението че много от тези които пишат тук явно като малки не са играли с деца от противоположния пол и затова всякакви отношения с хора от друг пол се ограничават до чифтосване. Ако жените като малки са играли само с момичета и кукли, ясно че няма как да разбират мъжките интереси. Ако мъжете като деца са се събирали само с момчета, нормално да си мислят че жените се интересуват само от външния си вид.
Да, приятелство между хора от различен пол и хетеросексуални не е често срещано, но не е невъзможно. А тези които имат щастието да имат такова приятелство, знаят колко е полезно, пълноценно и незаменимо. Честно казано на мен дори ми е скучно с повечето момичета които познавам, може би моите интереси са по-момчешки и нестандартни. Като малка съм играла с момчета, катерех се по дърветата, прескачах огради, карах колело с бясна скорост и изобщо бях голяма разбойница. Момичетата от класа ми се подиграваха че не се фръцкам и че не играя на принцеси. Ами тия игри никога не са ми били интересни. И сега продължавам да не се вписвам в общоприетите женски стандарти. Не че съм мъжкарана или асексуална, напротив, много съм си женствена и като си харесам мъж си умирам за него. Но много от интересите ми се разминават с интересите на моите приятелки жени. Само една приятелка имам която споделя част от моите интереси. И тя като мен има един-двама приятели мъже и помежду им няма сексуални намерения.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: d719537d8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

55.   Тъпо е да си жена - мъжете не искат да са ти приятели, защото виждат в теб само възможност за секс, а обществото насъсква останалите жени срещу теб. И така, жените явно заслужават самота и фалшиви взаимоотношения... В кофти свят живеем.

А иначе, авторе, не забравяй, че е напълно възможно някой твой приятел мъж да има подобни задни мисли и за теб. С годините, и ти като младите жени, ще откриеш, че не всички "приятели" искат да са ти точно приятели.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 0cae0d6862
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

56.   №46,

сравнението е нелепо. Поне като са писали, неандерталците са рисували ловни сцени в пещерите. Културно наследство е, колкото и малко. Виж оня содомит какво е мазал, навярно с потопен пръст в наторения си памперс:

"- Всички боцмани са огромни, по това ги избират. – поучително отбеляза Кейт.
- Дали са огромни навсякъде? – превзето прехапа устни Меги. – Да взема да проверя.
Боцманът Том Боулдърфист стърчеше цяла глава над останалите моряци и гласът му боботеше заповедите, като гръмотевичен тътен. Членът му беше грамаден, сигурно при нужда можеха да го използват за допълнителна мачта!"

И тоя дава акъл по хорски отношения. Представи си колко пъти си е халосал наденицата, пишейки за въображаемото си гадже Том. Eстествено, че не може да има приятелски отношения с жена, няма и 5 минути да минат преди да е вкусил лютивия спрей.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 29b5cf9dec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

57.   48 - най-добрият ми приятел ме привлича с много неща, но просто изобщо не мога да си представя да спя с него. Няма абсолютно никакво сексуално привличане. Не мога да говоря от негово име, но не мисля, че и аз го привличам. Той самият е женен и то за много красива жена.
Иначе имаме много общи възгледи за живота, еднакви интереси, помагаме си, изслушваме се. Но не бих си избрала такъв човек за партньор - прекалено бързо ще си омръзнем. С приятеля ми имаме страхотен секс, не говорим толкова много, имаме различия в мненията, но пък с него ми е интересно и не бих го заменила с друг.

 
  ...

1-50 от 53
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker