Може да е законно, но дали е морално бившият съпруг да притиска жена си да му плати половината дял от апартамента - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (104602)
 Любов и изневяра (24981)
 Секс и интимност (12262)
 Тинейджърски (20826)
 Семейство (5300)
 Здраве (8357)
 Спорт и красота (4334)
 На работното място (2433)
 Образование (6491)
 В чужбина (1396)
 Наркотици и алкохол (991)
 Измислени истории (753)
 Проза, литература (1555)
 Други (14776)
 Избор на редактора (147)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Може да е законно, но дали е морално бившият съпруг да притиска жена си да му плати половината дял от апартамента
преди: 1 месец, 15 дни, прочетена 1159 пъти
Здравейте,
Ще бъда кратък. Влюбих се в колежка и тя в мен. Много се обичаме. Просто си паснахме отвсякъде. Приемам детето и безрезервно. То е момиченце на 4 години. Тя се разведе, семейното жилище остана за нея, но по закон тя трябва да плати половината от пазарната цена на апартамента на бившия си съпруг. Сумата никак не е малка. Дтава въпрос за 35 000 евро. Той обаче настоява това да стане възможно най-скоро, ако не цялата сума то на части от три плащания. Ние няма от къде да съберем тези пари. Аз нямам собственост и живеех на квартира. След развода се преместих да живея с нея и детето. Детето ме приема и много се разбираме.
Аз лично се срещнах и поговорих с него и му предложих да се прехвърли апартамента на детето. Той обаче отказа и ми разви теория, че той е купил семейното жилище. Каза ми, че и в съдебното решение и в споразумението имало определен срок за плащане, считано от три месеца от дата на развжда. Този срок е изтекъл и той заплашва с изпълнителен лист и запор върху заплатата и, което я прави вечен длъжник. Аз не мога в мжмента да и помогна финансово и аз съм на заплата. Не знам как да постъпя? Съветвах се с асвокат и той ми каза бившият е в правото си.
Кажете ми това морално ли е да се изнудва майка с дете по този начин? Дайте ми и практически съвет, ако можете.
М.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 15 дни
hash: 2f423929ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

1.   Морално е, да! Не е него проблем че, ти нямаш дори дом, но не ти е неморално да се наместил в чуждия че, и претенции за морал да имаш.
На голо дупе да обичаш омъжена жена не е чак такъв проблем, ама да искаш да се наместил и на трудът на бившият и...е, не бъди толкова нагъл!
Жена съм ако има значение!

 
  ...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: f12cafe079
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Тук освен упреци, друго не можеш да чуеш. Та ти самият си се консултирал с адвокат, който ти е казал, че бившият е в пълното си право да иска половината сума. Постави се и ти на негово място, жена ти изневерява с колега и те изхвърля от дома , как ще се чувстваш? Ако толкова я обичаш безрезервно, изтегли кредит и дай на човека каквото му се полага.

 
  ...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: 3ebcf46362
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   След като има решение на съда, е законно и той е в правото си. Даже и адвокат ти го е потвърдил, едва ли може да се каже нещо повече за юридическата страна на нещата.
Доколо е етично - това е въпрос на гледна точка. От твоя и от тази на приятелката ти, е неетично защото ви изглежда като извиване на ръце. Но от гледна точка на бившия съпруг си е напълно етично - той е съсобственик на това жилище, т.е. дал е някакво количество (най-вероятно голямо) пари за него, но не може да го ползва, а освен това има и съдебно решение в негова полза. Представи си следната хипотетична ситуация - той си намира бързо нова жена (или вече си има такава) и тя забременява, женят си, ражда се дете и те искат, като всяко младо семейство да си купят тяхно си жилище. Но не могат, защото досега всичките му пари са отивали за изплащането на ипотеката на апартамента, в който живеете вие. Т.е. няма спестени пари за самоучастието за теглене на ипотечен кредит. С това искам просто да кажа, че няма абсолютна истина (и абсолютно етично) - всеки си е прав за себе си.
Ако той си плаща редовно детската издръжка, нещата стават още повече в негова полза. Най-доброто решение, което можете да направите е да приемете предложението за три плащания, като се спазарите да са колкото се може по-отдалечени във времето едно от друго. За целта теглите някакъв кредит от 10 - 12 000 евро, давате му и стягате много, ама много здраво коланите, за да го изплатите колкото се може по-бързо. Дърго реалистично решение няма. Той едва ли ще ви даде отсрочка, като според мене е толкова твърд, защото не му харесва, че ти живееш в неговото жилище.
И един съвет, не намесвайте детето и не го ползвайте по кавъвото и да е начин в отношенията по между ви. То няма никаква вина за драмите в живота ви.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 15 дни
hash: 821589b4ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Продават апартамента, делят парите, вие си купувате друго жилище и го изплащате, ама не се знае и вашата история как ще се развие. Щом и двамата работите с 35 000 евро първоначална вноска ще сте ок и по 500 лв на месец за ваш дом.

 
  ...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: dc42cd5226
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Най добре жената и бившия да продадат жилището и да си разделят парите. Изглежда няма да се разберат. Вероятно бившият е изплатил това жилище и половината е минимума, който ще вземе обратно. Може и да няма против да го даде на дъщеря си някой ден, но хората правят торва на преклона възраст или ако са много богати. Сега все едно да го подари на бившата си и теб. Само светец може да го напряви, но и той би предпочел да помогне на повече хора с тези пари. След подялбата може да закупи нов по-малък и да помоли бившия да обзаведе детската стая.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: ae4bd92e06
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Да се плющиш с омъжена с дете, както и жената да има любовник, много ли е морално? Сега си се сетил за морала...Ако тя е имала по-малък доход или е нямала спестявания, твърде възможно е наистина той да е дал парите (или по-голямата част) за апартамента. И сега трябва да излезе на квартира и да подари своята 1/2 от жилището на жената, която му е изневерила и любовника ѝ, който се е нанесъл наготово? Ти на негово място би ли го направил? Едва ли. Човекът е в правото си, което е потвърдено и от съда и това не е изнудване. По-скоро май вие се опитвате да го изнудвате чрез детето. И не разбрах ти пък в качеството на какъв се тикаш в имуществените отношения между бившите съпрузи?
Искаш практически съвет? Ето ти- продавате бързо апартамента и му давате неговите 35К €, а пък вие се оправяте с останалите пари както можете или теглите кредит и му се издължавате. Или чакате съдия-изпълнителя.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 15 дни
hash: 61cf3f7faf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Да, морално е, и много правилно.

 
  ...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: f4a1d29149
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Да, морално е при положение, че той го е купил. Не е морално от твоя страна да разбиваш семейство и след това да искаш да се нанесеш в неговия апартамент наготово. Много си нагъл, а явно и некадърен щом не можете 35к заем да вземете и да изплатите с тази жена.

 
  ...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: b3965f2f88
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Ей, Ей, жени ли не останаха, че тръгна да живееш с разведена и то с дете.
Това показва, че самият ти си мъж с ниско качество. Ех тези бета мъже. Нали знаеш, че тя винаги ще поставя детето си на преден план. Ти ще си винаги на второ/трето място.

Човека си има пълното законно и морално право да си иска парите.

Постави се на негово место. Работиш, за да осигуриш стабилност на семейството, но твоята ти изневерява с колега, при положение, че си имате дете.
Дано човека си получи парите, а вие да си живеете на квартира.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 15 дни
hash: 126737faf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Взел си му жената и апартамента и питаш морално ли е да си иска дела... Ако питаш мен, морално би било да ти взима наем за времето, в което си ползвал жена му и апартамента му.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: 812cdda46f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Предизвикай го 1 на 1.

 
  ...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: ed85c98b70
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Изневярата винаги излиза скъпо, в един или друг аспект. Като платиш толкова хилки (ако ги) бързо ще ти мине мерака, тоест т.нар. ти любов и ще си плюеш на петите. А тази жена заслужено ще остане с пръст в устата. Твоя проблем към момента е точно никакъв: куфарчето и чао.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 15 дни
hash: 3ff8d9c9ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Ако, питаш за себе си дали е морално да се наместиш в жилището на бившия и да претендираш за цялото му жилище, а той да виси по квартири и да плаща издръжка, определено не е.
Продават жилището, делят си парите и вие след това с Жулиета си купувате друго с кредит, който плащаш предимно ти. Така добре ли е?

 
  ...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: 795e4f8a62
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Номер две ти е казал най добре, и ти гол като пушка реши да я обичаш докато другия бачка и плаща. Браво представям си и тя що за стока е.

 
  ...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: de8d69e1ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Плати му половината и ми целувай ръка, че ползва адвокати за подялба апартамента който е купил сам, а не ти е пратил мутри за дето си ебал жена му и си се настанил в дома му.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: 3170bead01
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Както и да го въртиш прав си е човека. купил жилище и днес не само няма право да живее в него, ами и новия приятел на жена му живее там. На всичкото отгоре новия приятел иска жилището да се предпише на детето, за да може да ползва жилището докато живее с майката.
Съветът ми е да не се месиш в отношенията на бившите съпрузи, особенно финансовите, смисъл да теглиш кредити, за да плащаш жилище което ще бъде изцяло нейна собственост не е правилно.
По добре е да продадът жилището и да си разделят парите, а вие ако ще сте заедно в бъдеще да си купите ваше жилище чрез обща ипотека.

 
  ...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: 2b14505e8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Ей наглец мръсен, вместо да точиш лиги по чужди жени и имоти гледай ти нещо да вдигнеш ама едва ли. Вече се научи на хляба мекото да ядеш ама и и на тебе че ти чупат зъбите.
Мекотело.
Никога не давам на просяци и една стинка заради такива като теб, такива тарикати обикновенно така свършват, дано и ти, пожелаеам ти го, за да си платиш и ти твоя дан в този живот.

 
  ...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: 115063232c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Еми, човекът, ако наистина е купил жилището и е вложил всичките си спестявания през годините, сега какво да прави? Продавате жилището, както са ви предложили по-горе, разделяте си парите и всеки по пътя си.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 15 дни
hash: f6e7c21660
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   За какво й е на нея апартамент, който не може да плати, не можах да разбера?

 
  ...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: 379adb4260
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Да, морално е! Той на улицата ли да отиде, защото любовникът се е намърдал в неговото жилище, и изглежда добре си преживява! Продайте жилището, изплатете му дела, така и вие, и той ще имате пари за първоначална вноска за ново жилище, ще теглите кредити и ще си купите свое.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: 3b0c631f0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Ако двамата са го купували по време на брака, работили са и са се лишавали, за да го купят, е морално, да. Постави се на негово място: купувате жилище с жена ти, тя си хваща любовник, изхвърля те, съдът го дава на нея, а ти оставаш на улицата. Дали е морално?

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 15 дни
hash: 0955fc5eb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Ти си мн нагъл и жалък тип.. не стига че нямаш 2 лв. в джоба.. там тръгнал и да говори...
Аз ако съм на мястото на бившия:..
1. Няма да говоря с някакъв никеквец като теб, .
2.. Ако имаш наглостта да ме доближиш, бих ти разбил мутрата.

Вашата връзка не я виждам.... скоро и теб ще те разкара, след като тя сама ще разбере, че ти си неспособен себе си д агледаш камо ли семейство да издържаш..

М 24

 
  ...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: 4ea578ac58
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Най-доброто за теб, защото ти си най-важният в тази ситуация е да не се занимаваш с такива проблеми, намери си жена, която няма такива кахъри, защото ще дойде ден и ще си биеш шамари

 
  ...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: ff69679f65
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   По това, което си написал, се разбира, че тя още е била омъжена, когато вие сте открили "голямата любов". Значи жена ти изневерява с някакъв си колега, развежда се с теб и взима новия си любим да живее във вашия апартамент. Тя щом жената не може да ги върне тези пари, доста вероятно е по- голямата част от апартамента да е купен с парите на мъжа. Тоест дори и да му се изплати половината пак е вътре. И при тва положение вие говорите за морал. Ти в момента си се натресъл да живееш в жилище, което е наполовина на бившия й съпруг. Тва морално ли е?

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 14 дни
hash: 0ac7bc50c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   А морално ли е, ти да чукаш омъжена жена, може заради тебе да се е развела, а сега искаш да се скриеш като мишка. Лесно се живее в чуждо жилище, а бил затруднен финансово!? Като нямате пари да изплащате, продавате апартамента и те си поделят парите. Морално щеше да е, ако жената си живее с детето, но не и да влачи тъпкачи при него, затова мъжът й постъпва така. Много сте нагли, затова, затова ще плащате!

 
  ...

...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: 4ca8f67213
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   "Аз лично се срещнах и поговорих с него и му предложих да се прехвърли апартамента на детето. Той обаче отказа и ми разви теория, че той е купил семейното жилище. "

Нахалстваш и показваш пренебрежение. От негова гледна точка, ТОЙ не може да спи в собственото си жилище.

"Този срок е изтекъл и той заплашва с изпълнителен лист и запор върху заплатата и, което я прави вечен длъжник."

Вечен? Не. Докато го изплати. Но знаеш ли - има изход от ситуацията, който не изисква ончи човек, да се откаже от сериозно състояние, за да ти е по-добре на теб - продайте скапания апартамент, ожени се за нея и си вземете ваше жилище!

 
  ...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: 509c47861c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   А ти от позицията на какъв се виждаш с мъжа и, че и им се бъркаш в работите? Ти си чужд човек, това са си техни неща. Това ми направи лошо впечатление като четох темата- ти си вреш носа в неща, които не те засягат. Хем си гол като пушка, хем живееш наготово, хем имаш наглостта да търсиш мъжа и и да го подпитваш, ходиш при адвокати. Нагла работа.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 14 дни
hash: 8cad01a39a
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

29.   Авторе, не искам да съм груба, но когато човек в твоето положение говори за морал е много, ама много грозно. Като толкова съдиш другите за морал смяташ ли, че това което си направил е образец за морал-да се захванеш с омъжена жена и да и развалиш семейството? А тя, твоята там-затруднявам се как да я нарека и какъв статут да и измисля- много морална ли е? Нямаш два по един в джоба си, намърдал си се в чуждо жилище, че и акъли разддаваш-на кой да се приписва жилището, за да можеш да си живуркаш без масраф там. Пак си късметлия, че съпруга явно е кротък мъж, един сериозен мъж ще те размаже като влечуго, какъвто всъщност си. Като искаш жилище-работи, спестявай, изплащай кретити както правят повечето хора и тогава го харизвай на който искаш. А не търси да се привреш като байнова в чужда къща, за което плащаш единствено с чукане на чужда жена.

 
  ...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 3120de5f18
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Даже си отишъл да говориш с него. Чудно ми е как не ти е разбил носа. Ако някак знаеше, ще нещо такова ще стане сигурно нямаше да се "влюбиш" в тази колежка. Ти можеш да спиш с женена жена, пък тя после не трябва да му плати половината пари. Как става тази работа?

 
  ...
преди: 1 месец, 10 дни
hash: 0245fcae31
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

31.   Аз съм жена и мислено се опитвам да обърна ситуацията. Значи, моят съпруг си намира любовница. Аз великодушно оставям на "младите" общия апартамент с идеята да получа половината от стойността му, за да се устроя и аз. Да, обаче любовницата на мъжа ми, която спи в моите чаршафи и яде в купените от мен чинии, иска да не я притискам толкова, понеже ТЯ няма къде да живее и аз да бъда така добра да се вра под наем по квартири, докато на нея и на предалия ме бивш съпруг им дойде музата да ми платят дължимото. Че ме изкарват и неморална....
Авторе, да бях на мястото на онзи господин, такъв хубав бой щях да ти друсна и не защото си прелъстил жена ми, а заради вопиющата ти наглост и безочие. А онази хубостница бих я изхвърлил на улицата, че да разбере по трудния начин цената да си сваляш гащите с всеки загубеняк, който и покрив над главата не може да ти осигури.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 4ec1cb8392
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

32.   Хей, авторе, за какъв морал говориш бе? Това поведение на жената заслужава смъртно наказание. Чудите се защо насилието над жените не намалява и мъжете ги трепят като мухи! Ами ето твоето положение. Мъжът е успял да осигури жилище, което и ти твърдиш, че е казал, издържал е жената и детето си и изведнъж жената решава да се развежда, след като ти си я опънал, а съдът и присъжда половината?!? При това положение и съдът е за убиване, или по скоро законодателят измислил този вандалски закон. Как става така, че жените винаги ограбват мъжете чрез съда, и си живеят живота на гърба на мъжа. И забележи, мъжът на жената в твоя случай дори не я е пребил от бой, което в същност си е заслужила! При такива случаи доста мъже раздават мъжкото си правосъдие, след като законът ги ощетява, и с право. Ако искаш да постъпиш морално, накарай жената дето чукаш да извика бившия си мъж, идете в съда и тя да се откаже и от нейната присъдена половина, като я върне на човека, който е купил този апартамент. След това да му поиска в замяна 6 000 лв. и заедно с теб и с дъщерята излезте на квартира и ти заедно с нея живейте със заплатите си, ако имате такива. Ето това ще е морално поведение от ваша страна, защото в случая поведението ви е наглост и безобразие, което заслужава най-малко отмъщение. Бащата на момичето не трябва да му приписва апартамента, за да живеете вие в него, а и е момиче, не е момче, което е от особено значение. След смъртта на баща си, тя по закон ще е потомствена наследничка, ако мъжът не се ожени отново и няма други деца!

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 64edbb791e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   В съдебното решение има срок, изпуснали сте го! Законно! Развела се е и съдът се е произнесъл. Законно!

Връзката им е била зле и са приключили. Морално! Карат някого да плати вече дължима сума. Морално!

Това, че нямате дадена сума не прави искането ѝ аморално. Има съдебон решение и ако ви чакат да проимате пари, ще го просрочите вероятно с десетилетия. Къде видя изнудване? Ако има, то е от съда, не от бившия - те са поставили срока за плащане в решението си, не е негова приумица да ги иска сега.

 
  ...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 5e24e2c287
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Авторе, здраво те нахраниха, нали?:) Всъщност практиката показва, че в тези случаи най-добре е жилището да бъде продадено и всеки от двамата развели се хора да получи половината пари. Все пак всеки трябва да започне на чисто без да ощетява другия, това е МОРАЛНО. Опитите ти да представиш друга гледна точка са твърде несъстоятелни, защото не почиват нито на ЗАКОНА, още по-малко пък на МОРАЛА.
М, 43

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 6 дни
hash: fa023d156c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   По всяка вероятност мъжа на жената дори с тези 35000 евро пак ще е доста вътре, защото тази едва ли е дала и 1 стотинка за този апартамент, а сега ще вземе половината от него.

За това мъже, запомнете - никога, повтарям НИКОГА не купувайте жилище докато сте в брак (особено ако се очаква вие сами да си го плащате). Първо си вземете апартамента, пък после се женете (макар, че е безсмислено).

Иначе какво да кажа на автора - уникален дебил си и то нагъл. Бъди благодарен, че мъжа на жената не е като мен, че щеше да си събираш зъбите от земята.

 
  ...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 216ef662ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Бро, аз ако бях на мъжа щях да дойда на срещата, не да ти развивам теории как съм го купил апартамента, а да ти докарам инвалиден стол, да го пробваш да ли е удобен и да ли ще ти пасне, ако случайно не пожелаеш за 24 часа да напуснеш жилището ми.Чингис Хан

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker