Защо жените след 40-45 години не търсят външна помощ на психолог или психиатър при промяна на психологическото им и емоционално състояние? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (111755)
 Любов и изневяра (26985)
 Секс и интимност (13192)
 Тинейджърски (21316)
 Семейство (5803)
 Здраве (8861)
 Спорт и красота (4523)
 На работното място (2737)
 Образование (6881)
 В чужбина (1481)
 Наркотици и алкохол (1034)
 Измислени истории (780)
 Проза, литература (1654)
 Други (16362)
 Избор на редактора (146)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо жените след 40-45 години не търсят външна помощ на психолог или психиатър при промяна на психологическото им и емоционално състояние?
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 1477 пъти
Здравейте,
Мернах една тема на една жена с повече от 20 години брак, която обясняваше, че изневерява на мъжа си без причина, защото изпитва непоносимост и неприязън към него, без да го е заслужил. Други жени писаха, че също го правят. Мойте наблюдения показват, че жените масово изневеряват след 40, особено след 45 години по същата причина - непоносимост към съпруга, при положение, че мъжете на тези жени наистина са стабилни. Развидоха се от глепост, а живота въобще не им е по лек след това.
Аз бях в същото положение. 25 години брак, на 48 години бях по черен от съпруга ми нямаше. Всичко, което си мислите го правех-обиди, подигравки, пренебрежение, изолираност, липса на уважение, но не му изневерих. В това отношение не можах да се пречупя. Един ден след поредния скандал и то пред децата. Дъщеря ми ми каза -мамо това не си ти. Ти не си моята майка. Почнах да се замислям и отидох на психолог. При всеки е различно, но на мен много ми помогна. После помолих и съпруга ми да дойде с мен. Искам да ви кажа, че само за три-четири месица номерих душевен покой и равновесие. Струваше си, защото спасих брака си и върнах доверието на съпруга си.
Пиша Ви, за да споделя. Съветът ми е положете усилия -струва си.
Ж51

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: 7475ff2573
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   И не е само при жените.
Цялата нация е болна.
Въобще българина така си я кара малко като циганина да не кажа, но напоследък ден слад ден и все повече започвам да разбирам защо западняците не ни различават от циганите.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: bb5e959791
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Защо само след 40-45г? Доста момичета/жени от 23-24г. нагоре има с много проблеми.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 2154aeefc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Авторке, услугите на психолозите са за хора на всякаква възраст, но действително някъде около 40-е жените имат особена нужда от тях. А защо не ходят? По няколко причини. Първо, все още не се прави разлика между психолог и психиатър. Второ, вижда им се скъпо. Трето: какво ще кажат хората. И четвърто: не допускат, че причината да са нещастни е в главите им, а не във външния свят. Затова се реве на рамото на най-добрата приятелка, дават се луди пари за силикон и парцали, удря се през просото и се обвиняват всички останали за това. Изневерите са най-малкият проблем. Ако след едно кръшкане встрани госпожата миряса, пак добре, но тя не си сяда на задника докато не съсипе окончателно градените цял живот дом и семейство, не срине близките си и не си причини неимоверни страдания, които още повече затвърждават убедеността й, че светът е сещу нея.
Много ценя в нашето семейство едно правило, което със съпруга ми установихме още в първите дни на общия ни живот: всичко се слага на масата. Ако някой е обиден на другия - казва веднага, ако му е ядосан - излива гнева си, ако е привлечен от мъж-жена - споделя, а ако сам не знае какво не му е наред - мислят двамата. За да работи това правило успешно обаче, не бива да има санкиции. Т.е. ако мъжът ми се зазяпа след някое горещо маце, аз не го упреквам, нито пък той ме гледа накриво, ако пресоля супата. Приели сме се заедно и с хубавите, и с лошите си качества, като всеки признава абсолютната свобода на другия и правото му да бъде щастлив по начина, който го прави такъв. Затова в нашето семейство няма и не може да има драми, тъй като няма ограничения и теми табу, като едновременно се отдава респект на чуждата автономност.
Горе-долу такава цел си поставя и семейната терапия, провеждана от психолог, макар всяка двойка да е уникална. Аз съм посещавала сама психолог в продължение на три години след загуба на близък, която преживях тежко и имах нужда да преподредя света си. Терапията ме научи да търся източник на жизнена енергия в онова, което имам, а не в онова, което нямам. Както и че истината в крайна сметка е въпрос на гледна точка и красотата е в очите на гледащия.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: d4d60fb100
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Защото мнозинството от хората са малоумни и консервативни и смятат, че щом ходиш на психолог или психиатър, значи си "луд".

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 7475ff2573
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Да ама ти си една на хиляди, на милиони.
А другите хиляди? А другите милиони?
А я си представи търпението на скота в брачния хомот.
Търпението получава черен екран ; след дългогодишното търпение следва чевен екран, черен плат, бял кръст.
Финото.
Много жени ще умрат от “ домашно насилие”.
Все повече.
Феминизма, лезбийство то , потреблението изродено вече в шопинг терапия и в “купи” - първи рефлекс; широко бълващо от телевизора, от нета, отвсякъде.
И скота, мръсния гаден Скот, който не дава достатъчно пари.
И чинии лошо мие, а на дъното на кофата пак има боклук- мръсен мързелив Скот!
Знаете ли какво се крие зад “просперитета” на скандинавските страни?
Не нали, ами “домашно насилие” .
Убийства на жени, 2 пъти повече от в БГ, пък имат психолози, психиатри, лекари, лечение- всичко безплатно.
Светва ли ви?

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 6fbc8cedc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Като ти тресне критическата стават непоносими твари.


Нина

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: b93378a7a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Жал ми е за всички мъже, като твоя, които участват в тая постановка наречена брак и семейство. Правите ги за смях, докато цял живот ви гледат и са като животно единствено за работа. И в замяна какво пилучават, абсолютно нищо. 20 изгубени години, за да слушат лудата си жена.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: caddbd4423
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Харесва ни или не, критическата е част от живота на една жена. И да пращаш жени, които минават през този период на психиатър (който се занимава с хора със сериозни ментални проблеми, меко казано) е откачено! Тежи жени не са луди, нито шизофренички! Така, че леко с глупавите идеи!

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 7d7e931cef
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   По същата логика и мъжете като ги лепне критическата трябва да търсят психолози!
А ти, авторе, си мъж, поне подобие на такъв!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 2136adeb87
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Не е нужно да се ходи на психолог. Всяка нормална жена трябва да може да се владее и няма основание да обижда съпруга си или да се държи с него като с говедо. Връзката е двустранна. Трябва взаимно да се обичате.

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: c89456316e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   До 10. Авторката е написала в заглавието психиатър или психолог. Тя самата е отишла на психолог. Четете внимателно и не си измисляйте.
А дали психиатър или психолог зависи от състоянието. Някой жени така откачат, че са директно за психиатър.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: a9891cdd20
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   10, ти потвърждаваш казаното в коментар номер 5.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: a07a4a7346
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Явно това се случва след 10-та година от брака. Понякога хората не знаят какво искат. Аз например не случих на съпруг и си гледам детето сама на 40 години. Не мисля, че имам нугда от психолог, но определено ми е трудно да се доверя на мъж. Ако на хората им се наложи по някаква причина да се справят сами- издръжка, възпитание, работа не мисля, че ще имат време за изневери и нервни кризи.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 007acd0236
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Защото нито психиатрите, нито психолозите могат да те излекуват, ако ти сам не се анализираш и вземеш в ръце. Психиатърът най-много да ти изпише разни отрови, които да потиснат симптомите, но това не е лекуване, а чисто дрогиране.

 
  ...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: 40725d8eda
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Значи, подкрепям авторката. Глупаво е да и се присмиват. Вярно е, че повечето жени след 40 "отказваме, при всяка е различно, разбира се. И мене не ме подмина.. Към 45-та си не можех да понасям и мъжа си, и децата си, които бяха пълнолетни, но живееха с нас. Сутрин излизах в 6 за работа, а вечер не ми се прибираше в къщи, чак към 8-10 вечерта се прибирах. Взех се в ръце обаче, и аз потърсих помощ при психолог, и сега всичко е наред. Изживявам нещо като втора младост. Сами сме в къщи със съпруга ми и се радваме на децата по празниците.
Междувпрочем, в каквито и тежки състояния да съм изпадала, никога не съм си представяла, че проблемите мога да си ги реша, като си хвана любовник.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker