Пито-платено - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (105799)
 Любов и изневяра (25291)
 Секс и интимност (12425)
 Тинейджърски (20907)
 Семейство (5389)
 Здраве (8437)
 Спорт и красота (4366)
 На работното място (2474)
 Образование (6582)
 В чужбина (1408)
 Наркотици и алкохол (996)
 Измислени истории (758)
 Проза, литература (1564)
 Други (15055)
 Избор на редактора (147)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Пито-платено
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 3313 пъти
Сама съм си миновна и ето сега...преди време, един слънчев следобед, направих ужасна грешка.Обадих се на един мъж, просто близък приятел, и го поканих на кафе. Както се газва - без задни мисли...Съвсем чистосърдечно и спонтанно. Той прие поканата с удоволствие.Започнахме да се срещаме. лека-полека, приятелството ни се задълбочи и се превърна в любов. Знаете как става -банална история. Превърнахме се в любовници. Прекарвахме си чудесно, но не споделяхме подробности за семействата си. Особено той ревниво и стпрого си пази личния и семейния живот. Отначало приемах нещата за нормални - всеки има право да си пази тайните и да споделя само толкова, колкото сметне за необходимо. В оследно време той измънка някои неща с "половин уста" и осъзнах, че неговият брак си е чист "брак по сметка". Жена му е богата наследничка-реститутка и цялото имущество е нейно. заврян зет е човека. Така че по тази линия е вързан за двата крака. жена му е матроната, която здраво го притиска с чехъла. Пък е и от сой, демек - с педигре. От него не очаквам да направи опит да се измъкне от луксозния затвор, в който сам се е натикал навремето. със сигурност няма да си наруши спокойствието, да поеме предизвикателството да бъде с мен. Аз нямам нейните материални възможности. Тя е получила огромното наследство наготово - използва го като зестра и брачна застраховка. Аз сама си изкарвам хляба. Не карам Туарег и нямам вила на морето, но имам тяло и сърце, образование и престижна работа, която обичам. Но самочувствието ми ден след ден се срива. Приятелството предполага равенство, а ние с него не сме равни - горчива истина. Не злобея, не ме разбирайте погрешно. Обичам ози мъж, за мен е най-страхотния като визия, но няма перспектива да заживеем заедно. разбирам, че тази връзка не може да продължава. не съм на богаташкото ниво на жена му и моето място е на по-ниско стъпало. той вече започва деликатно да ми подсказва това с поведението си и отношението си към мен. Крие ме и ме държи на почетно разстояние. никога няма да я напусне, защото е поел авгажимент да я издържа (ама с нейните парички) Не е ли парадоксално? пито-платено. В същото време настоява да се срещаме тайно - обичал ме бил. Чудя се как да го напусна защото тази връзка ужищожава човещкото ми достойнство. не съм щастлива нито с него, нито без него, но как да продължа да живея занапред без него?! Обичам го до полуда, искам го! Как да го напусна: дали след като му разкажа за притесненията си или просто да престана да отговарям на обажданията му? но няма да издържа да мълча. А може би има и друг вариант ? Моля, подскажете ми какво да правя, защото се мятам насам-натам, не се храня, не спя и не знам какво да правя.
Предварително ви благодари една (по)бъркана 35-годишна влюбена нещастница, останала без грам самочувствие. Обидена и уплашена съм. Ще умра от мъка! Да го напусна ли или да остана! Опитах се да бъда кратка и спестих много подробности, за да не ви отегчавам. Добавих и малко ирония, за да преглътна по-лесно мъката си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 9a2547ebfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Сама разбираш, че той няма да се откаже от лукса - при всички положения е бил предварително наясно, че бракът му няма да бъде щастлив. Предполагам, че и жена му е наясно с неговия социален статус и с изневерите му, но такава е играта. Въпреки че може би наистина те обича, връзката ви ще си остане на това ниво. Доколкото разбирам и ти си омъжена, в този случай и двамата сте нарушили семейните норми и нито той, нито ти ще напуснете гнездата си, там все пак има известна сигурност и добре познати навици. А и вече сте вкусили от забранения плод - дори и да се разделите, всеки от вас отново ще потърси идеалното, за да се убеди , че отново не го е намерил. Впрочем, доколко познаваш този мъж, за да си сигурна, че с него ще бъдеш щастлива, ако се съберете да бъдете постоянно заедно?
Мечо Пух

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: ead60e0426
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Даваш си сметка за ситуацията, но струва ми се, че не си даваш сметка какъв човек е той. Той е егоист. Обича себе си повече от теб. Избира удобството на уредения брак пред любовта си към теб. Тази заключена врата, наречена "личен и семеен живот" зад която не те пуска е липса на доверие, а за каква любов говорим тогава. Той се страхува да споделя, защото ще стане уязвим: ако решиш, можеш да съсипеш брака му, а с него и облагите, на които той явно много държи. Ти си му удобна така - винаги на разположение, без претенции, ден за ден. На твое място и за щях да се чувствам като теб - обидена, излъгана, използвана.
Сигурно не са ти харесали думите ми и това е съвсем нормално. Те правят да изглежда жалко и фалшиво нещо, което е било голяма и съществена част от живота ти през последните години. Но е истина, а истината, макар и горчива, все някога трябва да замени розовите илюзии.

Настина е по-добре да се разделите и всеки по пътя си. Не е нужно да правиш сцени и драми. Оттегли се с достойнство. Кажи, че тази връзка, в този си вид, вече не те устройва. Но да не звучи като извиване на ръце и поставяне на условия. Бъди твърда пред него, а когато останеш сама, се наплачи, докато ти олекне. Няма друг начин - докато не излезеш от тази връзка, не можеш да дадеш шанс на нещо по-добро, нещо, което заслужаваш.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 7a9d1e3e63
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не знам дали ще е от значение мнението ми, а и годините, на които съм са доста по-малко от твоите, което предполага по-малко опит и възгледи за живота...но ти сама осъзнаваш, че не си щастлива в тази ''връзка''. Когато дойде този момент, е предлено ясно, че нещо не е наред. Ти си зряла жена, от написаното става ясно и, че си доста умна, затова трябва да вземеш решение, продиктувано от собствените ти чувства и желания! Дали те обича - не знам, но такива ''връзки'' нямат перспектива...може би има страст, привличане, до някаква степен и обич...но след години, когато им се наситите ти какво ще имаш насреща?! Мисли за себе си, имаш много време и го използвай, за да бъдеш истински щастлива и обичана жена. Като казваш ''..но не споделяхме подробности за семействата си..'' значи и ти имаш съпруг, така ли?! А какви са ти отношенията с него, какво не ти достига, че го търсиш при друг?!
Мое мнение е, че когато един мъж откровенно не иска друго, освен подобна тайна връзка...той просто не заслужава и това ти внимание.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: a0429643e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Само не разбрах защо не се считаш за равна с него, след като богатството е на жена му, а не негово. По-скоро с жена му не си равна. А след като той не би напуснал жена си заради богатството, за каква любов става въпрос? Ти на това любов ли му викаш?
А как да постъпиш...за мене това не е любов, щом за него на първо място е материалното състояние...нали се сещаш, той е поставил парите и тезинеща преди тебе, доколкото виждам от написаното...
Какво може да се направи. Ами, не много...Седни един ден и си представи живота без него. Как би живяла, как би се чувствала? След това виж живота с него - как ще продължи, как ще се чувстваш...И вземи решение за себе си. Какво би искала за себе си, какво, всъщност, искаш? Искаш да се съберете с него ли? А казваш, че той не би го направил. Ами за какво ти е тогава? Щом не иска да дойде при тебе? За единия с.е.к.с дали си заслужава да се терзаеш и тормозиш, ти сама го каза, че се тормозиш.
Не знам какви са ви отношенията, аз лично за себе си не мога да приема това "той ме обича, но не иска да дойде при мене". Такова нещо няма. Щом не иска значи не ме обича. А като не ме обича, за какво ми е?
Та опитай се да вземеш решение. Ако не можеш, остави нещата така...остави го да се изживее и да отмине. Не знам...реши какво искаш в тази ситуация, и го направи...за мен нещата стоят така: или си с мене, или не си. Няма как "хем ... докрая, хем душата в рая"

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: d4d8e121b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Замисли се първо, дори и да имаш тази възможност да живееш с него, наистина ли искаш човека до теб да поставя материалното на първи план, а след това чувствата (дори и своите). Не мисля, че това заслужаваш, колкото и да го обичаш. Явно този човек, не е мъж на място, защото ако беше би се оженил за жената, която обича, дори тя да живее на улуцата и би направил всичко за нея, би я ИЗДЪРЖАЛ ТОЙ дори. А този, какво прави? Чака на жена си, и явно е голям лицемер. Лъже нея, за да взема парички, лъже теб за да получава хубав секс, а нищо чудно да лъже и други... Отвори си очите, и се замисли докато не е станало късно! успех ;)

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 7abc1df7fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   ЖЕНА НА 49 г.
Бях влюбена на твоите /35 / г., но в равностоен мъж,той ми отвърна със същите чувства, даже се разведе,живеем щастливо вече 16 г......И...обичта ни се засилва с годините ...
Извлечи си Поука...,този мъж няма да бъде никога с теб ...САМО СЕ ИЗМЪЧВАШ.....
ВИЖДАМ ,ЧЕ И ТИ ОСЪЗНАВАШ ТОЗИ ФАКТ,НО...ТЪРСИШ ПОДКРЕПА.....
След като искаш съвет, ще ти препоръчам .....СПРИ да се унижаваш !!!
Губиш си златни годинки !!!
УСПЕХ !!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: c2a028cd71
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм точно в твойто положение и мисля да го оставя защото ще го преболедувам но ще знам ясно какво ще се случи, а така чакането ме убива вече 8 години.Също като теб си мисля, че няма да мога без него но вече съм решила да опитам едва ли ще умра.Е аз съм на 36г. и си мисля като го оставя нека съжалява и той за нещо в живота си.Човек осъзнава какво е имал едва когато го загуби,нека имат след нас много жени но няма да сме ние.А те да са живи, здрави и много щастливи.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 66dcb8e91e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Поговори открито с него точно както си го написала. Дори да не отговорш конкретно ще разбереш по държанието му вижда ли общо бъдеще. Умна жена си и няма да го нараниш. Но да изтлее младостта ти в неяснота е недопустимо. Успех.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 1546627226
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Нищо не казваш за твоето семейство- деца,мъж? Нищо не можеш да очакваш от този мъж, той никога няма да остави жена си заради теб, а ще ви използва и двете докато му позволявате. Не прави грешка да си изоставяш семейството заради него.Той, освен болка, объркан живот и един гол секс, нищо друго няма да ти донесе. Просто се раздели с него и това е.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 7afb802bf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   От авторката. Колко сте прави, непознати и в същото време толкова близки приятели.Всеки от вас ми подари чрез съвета си по една възможност да погледна нещата от няколко различни страни. със свито гърло четях коментар след коментар. написани са толкова искрено! Благодаря ви ! вашите съвети за мен са безценни в момента и заради самото състояние, в което се намирам. Решението е взето предимно с ваша помощ, защото просто ми отворихте очите за неща, които се опитвах да пренебрегвам съзнателно.Да живее новият живот, който сама ще си създам ! на всички, които ми писахте, желая много любов!

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 65ee491c27
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Мъж,който е приел да бъде държанка няма мъжество.Изживяла си хубави мигове-просто се оттегли и остави нещата отворени.Ако той е мъжкар ще бъде категоричен дали да бъде с теб.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 40b422c5ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Взела си решение, чудесно. УСПЕХ ти желая

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 243ade3c64
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Помисли какво ще изгубиш ако го оставиш и ако си заслужава, продължавай. Според мен, силните чувтсва, любовта ти пречат да видиш бъдещето. Докато го обичаш, няма да можеш да устроиш личния си живот. Докато си с него ще удовлетворяваш единствено чувствата си. Добър вариант е да се поогледаш за друга връка. Тя ще ти помогне да вемеш решение.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: c33780faee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Мъж - държанка? Дрън-дрън! Има понятие Брак по сметка и толкова! Дали в този брак жената е богатата или мъжът не би трябвало да има значение - нали половете са равноправни!? Да не говорим, че браковете по сметка са най-трайни и в сегашната криза са идеална възможност за справяне с бедността! Тука има стотици статии за нещастно завършила любов или брак! Всичко го знаем - любовта е до време! И знаете ли Бракът по сметка е много справедливо нещо! Имах едни познати и двамата много богати и се ожениха, но само спореха кой има повече имоти и пари и се изпокараха и се разведоха! Познавал съм и бедни двойки - живеят в мизерни условия, глад, дългове, разправии и дивият секс, любов и страст се изпариха за нула време! Извода е - ако сте бедни търсете задължително богат партньор, ако имате много пари - огледайте се за някой много закъсал финансово и му подайте ръка! Няма да съжалявате! Да ще изглежда като сделка, но доста изгодна сделка и много по-сигурна, и дългосрочна от голата любов! Желая Ви щастлив живот!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 3245d8fc73
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Хм, аз пък ти бих ти препоръчала да не му казваш нещата така както си ги написала тук. Защото ще излезеш доста неуверена, слаба и комплексирана в неговите очи. Но е хубаво ако искаш някакво развитие между вас да му поставиш директно въпроса. В никакъв случай не започвай с драми от сорта- да, знам, че аз нямам такъв лукс, аз не съм толкова богата... Това са си твои вътрешни комплекси, които явно ти идват от тази връзка. Бъди по-уверена. В крайна сметка ти си жена, а той не е жиголо или се бъркам. Така можеш и да го обидиш... След като говориш с него и видиш неговата позиция, тогава вече ще можеш да вземеш и решение. Колкото и трудно да е то...

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 6688fc4750
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   до авторката;.... каква е ситуацията сега.... сподели.... ЗАРА

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker