Установявам, че един баща, когато не обича майката не обича и детето от нея - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (104575)
 Любов и изневяра (24972)
 Секс и интимност (12261)
 Тинейджърски (20824)
 Семейство (5300)
 Здраве (8352)
 Спорт и красота (4334)
 На работното място (2433)
 Образование (6490)
 В чужбина (1396)
 Наркотици и алкохол (990)
 Измислени истории (752)
 Проза, литература (1555)
 Други (14769)
 Избор на редактора (147)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Установявам, че един баща, когато не обича майката не обича и детето от нея
преди: 5 години, 9 дни, прочетена 4159 пъти
Преди четири години се разведох, защото безумно се влюбих в женен колега, той също в мен чувствата ни бяха взаимни. Разводите и на двамата бяха тежки. И двамата напълно съзнавахме, че нараняваме бившите си половинки, но любовта ни беше по силна от всичко. И двамата имаме по едно дете от първите бракове. Аз момиче на 9 години сега, той също момиче на 7 години. След разводите ни се оженихме и му родих момченце сега е на две години и половина. Радостта ни беше голяма. Носеше ме на ръце. Но, явно не всяка приказка има щастлив край.
Преди година вторият ми съпруг най неочаквано за мене ми заяви, че все още имал чувства към бившата си съпруга, а и детето му от първия брак също имало нужда от него. Напусна ни и се пренесе да живее отново при първата си жена, която е бременна от него с второ дете. В момента тече между нас дело за развод, няма какво да делим. Синът му остава при мен. Страшен удар ми заби. Получих адекватен отговор как спря да ме обича изведнъж. Влюбването му с мен било авантюра и увлечение, бил заслепен. На въпроса ми, защо го родихме това дете не получих отговор. Разбрах, че е поддържал връзка с първата си жена и докато сме били заедно. Откакто се пренесе при бившата си никакъв интерес не проявява към сина си. Един лев не е дал, а детето го търси.
Първият ми съпруг след развода, категорично заяви, че не желае повече да ме вижда и чува, и не желае да има нищо общо с мен. Неговата неприязън се прехвърли и върху детето. Вече три години нито го е чувал, нито виждал. Плаща само издръжка от 150 лева. Липсата на баща на дъщеря ми донякъде се компенсираше от вниманието, което и оказваше втория съпруг, но след като и той ни напусна липсата на баща се усеща. Писах съобщение на първия си съпруг, че мен може да ме наказва колкото и както си иска, но детето си да не лишава от бащина обич и внимание. Никакъв резултат. Отделно трябваше да платя дела на съпруга ми от 20 000 лева за семейното жилище, което след брака остана в моя собственост. Разбрахме се сумата да я изплатя до три години от влизане в сила на съдебното решение за развода. Вторият ми съпруг ме уверяваше, че няма да има проблем, това били дребни пари и т.н. Нищо не направи. В момента съм осъдена от първия си съпруг за тези пари имам запор върху заплатата, където ми удържат 300 лева на месец. Ужасът ми е пълен. Изнемогвам финансово с три деца. Родителите са ми възрастни и не мога да ги ангажирам.
Какъв изход имам ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 дни
hash: 39ffbcc756
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

1.   Доколкото мога да смятам, децата са две, а не три. Освен ако не си знаеш децата. или пък това е поредната драматично-наказателна история на автора, който ни залива в последните седмици с истории за тъжния живот на жени, напуснали съпруга си. Омръзна ми вече, той изглежда няма да спре скоро, а и всичко се върти около един еднообразен сюжет.

 
  ...
преди: 5 години, 8 дни
hash: 43a73a076f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Колкото и да ти е трудно с парите ще се справиш, с децата също
Но има един огромен проблем над който да помислиш занапред
Когато се появи следващия принц с големите обещания какво ще правиш? Дали ще си сложиш главата в блатото или ще порасъдиш над житейския си опит, защото той не е случаен
И да запомниш от мене
Там къде любовта те завлече, никой друг не може, така свършват големите любови мила. Хората сме като цяло примитивни-днеска с тоя, утре с оня, или поне повечето. Да-доста е долно, ама никой не го интересува за другия, а само за себе си! Помисли си добре какво ще правиш със следващия в живота ти!

 
  ...
преди: 5 години, 8 дни
hash: 2885c57ade
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   1 дъщеря от първия брак 1 син от втория брак = "изнемогвам финансово с 3 деца" (без коментар)

По конкретната тема поради ред съображения няма да кажа нищо.

Ще спомена само за жените, които са изпадали или ще изпаднат в такава ситуация, че всичко си е до човек. Родители зарязват собствените си деца, гледат се "чужди" и т. н. всякакви комбинации. Моята ситуация е следната - съпругът ми гледа и своето дете от първата си съпруга, и моето дете от първия ми брак (баща му също е ангажиран финансово и емоционално), и нашето общо дете. Децата за него са по равно деца.

Друго нямам какво да кажа.

Ж - 31 г.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 дни
hash: f60e1597e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

6.   Много се радвам, че си получила точно това, което заслужаваш - самотна майка с три деца, дано повече мъж не те погледне. Все пак се радвай, че не си в някоя от жестоките мюсюлмански държави, че там с камъни трепят такива.

 
  ...
преди: 5 години, 8 дни
hash: 91c85b4ad4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   2 или 3 деца не разбрах последно?
В някакъв ужас си се вкарала. Искрено ти съчувствам...
Според мен продавай къщата, връщай му парите на животното и си вземи нещо по-малко, а ако не ти стигнат парите, си изтегли кредит ако имаш възможност. А бащата на втория го съди за издръжка и него

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 дни
hash: bdf3e1021f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Прочетох многократно историята ти. Продължавам да не мога да разбера защо сега си с ТРИ деца - дъщерята от първия и синът от втория брак са ми ясни. За да станат три, значи вторият ти мъж е оставил дъщеря си от бившата си жена, при която се е върнал, при теб.... нещо, което не мога да си представя. Те да са си отново заедно, а ТЯХНАТА ОБЩА дъщеря да е при теб?? !!
Както и да е, заглавието ти е от моя гледна точка тенденциозно: Установяваш, че първият ти мъж не иска да има нищо общо с теб, след като си била зарязана от Голямата Любов и сега се опитваш да установиш отново контакт с него под предлог, че дъщеря ви има нужда от него? ! А досега нямаше ли? ! По-скоро ми се струва, че ТИ имаш нужда от мъж, който и да било, стига да дели финансовите и другите задължения с теб. Първият ти мъж е дълбоко наранен и с право не иска да те вижда и чува. Щом дъщеря ви при развода е останала при теб а той плаща издръжка, всичко е коректно. Сега ти остава само да съдиш втория за издръжка на общия ви син и ще получаваш и от него. За съжаление историята ти не е единствената такава тук, има и други жени, които споделят подобни истории. Но както се казва, мъдрите хора се учат от чуждите грешки, а останалите - от собствените си грешки. Тук преди време един мъж сподели как прибрал бившата си, дошла на вратата с куфара и с детето от новия... и сега се чуди какво да я прави...
Ти не пишеш, че си самотна без мъж или че ти липсва обич или нежност, ти споменаваш многократно финансовата страна на проблема, но я пробутваш като "Бившият ми не обича не само мен, ами и дъщеря си" Ах, той, лошият... А ти като го заряза, на него какво му беше, запитвала ли си се?
В интерес на истината, много трудно ще намериш сега някого за сериозна връзка.. с две-три деца не си особено атрактивна за мъжете, търсещи съпруга.
Според мен единственият шанс за що-годе нормален живот е да заминеш в страна, която се грижи повече за майка с деца. Но в твоята ситуацоя и това няма да е лесно. Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 дни
hash: c2bf68d336
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не ти е лесно, трябва да се справяш заради децата, но нещо в цялата история не ми е ясно, и двамата са ти обърнали гръб, на децата също, пишеш накрая 3 деца, едно от първият и едно от вторият... нали така. Каквото било, било. Намери начин децата ти, да имат контакт с бащите си, защото това е нещо нормално.

 
  ...
преди: 5 години, 7 дни
hash: 2885c57ade
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   От номер 4:

Разводите ни са преди да се запознаем и детето на мъжа ми не живее с майка си, а познавам и щастливо по-възрастно семейство без общи деца, съпрузите в което, са се развели, за да са заедно.

Отново подчертавам - пиша това, защото темата ще бъде прочетена и от жени, изпаднали в подобни ситуации и са им нужни реални истории, а не измислиците на автора-мъж, за когото жените са виновни, а мъжете - не.

Да, струва ми се, че и темата за честта на българката отново е негова, но няма значение. Доста сух стил има. Без никакво въображение.

 
  ...
преди: 5 години, 7 дни
hash: 2c2d846fa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Авторката. С две деца съм, става въпрос за техническа грешка, просто нсичко ми е каша в главата. Детето от първия брак на втория си съпруг съм го възприемала като мое, когато го е водил в къщи. Въпросът ми е в чисто морален, а и в правен аспект. Очаквам повече конкретна информация и то от хора, които са били в подобна ситуация, като моята, а не оплювания и разни други групости. Мисля, че идеята на този форум е да се помага на хората със съвет.
Благодаря ви!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 дни
hash: 9efd4a0387
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Уви, каквото посееш това ще пожънеш! Взела си страстта за любов, наранила си и сега о - изненада - си наранена! Всичко се плаща в живота, запомни добре. Не прави, каквото не искаш да ти направят. Стегни се и продължи напред. Децата ти имат нужда от теб. За известно време няма да има в твоя живот, ще трябва да се примириш и с това. И само един съвет - в бъдеще разчитай само и единствено на себе си и тогава прави каквото и да е. Винаги се питай - аз сама ще мога ли да се справя, ако... И така действаш. Този казал, онзи обещал... Дума дупка не прави, айде стига с поговорките, но народа ни е мъдър... горе главата и напред.

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 дни
hash: d764572388
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Авторката. Благодаря на номер 7. Това за продажбата е добра идея.

 
  ...
преди: 5 години, 7 дни
hash: 678d7c9400
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Би трябвало да се обърнеш към съответните служби.
Вярвам, че ще ти помогнат, а баща който не се грижи за детето си е полусирак и ще му плащат държавна издръжка.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 дни
hash: 6d0863aba5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Ами от два стола се пада на земята, хората отдавна са го казали.
Не те е било грижа как се чувства първия ти мъж, когато си го зарязала. Гледала си само собствения си кеф. Сега пък на другите не им пука ти как се чувстваш. Нищо странно.
Жалко само за горките дечица, предстои им мизерно съществуване с безотговорните им създатели.
Дано поне не станат като вас и да успеят да се поучат от грешките ви.

 
  ...
преди: 5 години, 7 дни
hash: 2885c57ade
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Имаш напредък - вече пишеш и от работа, и от вкъщи. :)

 
  ...
преди: 5 години, 7 дни
hash: c20f814aca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Вижте, покажете малко човечност де, тези които обиждате Авторката. Авторката е съгрешила да, но нима всички нямаме грехове? ! Аз например като дете смъкнах гнездото на лястовица и малките май умряха. Обиждала съм хора ей така нарочно от гняв. Егоистка съм понякога повече. Всички си имаме грехове, искам да кажа или скелети в гардероба, и всички ядем месо, ако ме разбирате, не сме толкова чисти имам предвид. Не, аз не съм изневерявала никога, но това не означава, че ей сега ще се нахвърля срещу някой с подобна съдба. Утре може вие да сте на мястото на Авторката. Не дай боже, но е доста вероятно, особено сега когато маса бракове и връзки се разпадат за щяло и нещяло. Утре ще сте вие или аз, мда, затова дайте да ударим едно рамо на Авторката, моля.

Авторке, трябва да си намериш добра работа и да разчиташ на себе си най вече. Родителите са до време, децата също, но човека който винаги ще остане с теб, си самата ти. Някой ден може и да срещнеш мъжа онзи единствения, но дори и тогава разчитай на себе си. И продай жилището, една приятелка го продаде дори и ипотекирано, скъсай връзки с бившите си мъже, освен да плащат издръжката на децата и си живей своя живот. Някой ден ще осъзнаеш колко е кратък и как трябва да се ценят всички дребни хубави неща -концентрирай се на тях и си помисли какво те радва и действай. Може да са рози, котенца или книги или ако щеш оригами, но се концентрирай на нещата които те правят щастлива и действай по правните въпроси с адвокат.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 7 дни
hash: 2dadbc695c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Просто нямам думи, горките дечица, боже колко безможъчни същества!

 
  ...
преди: 5 години, 7 дни
hash: a2826f825a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

22.   Големи разбирачи тука - никой не е застрахован от подобни случки. И този дето си мисли, че е, си намира някой ден майстора под някаква форма.
За огромно съжаление мъжете в България са адски безотговорни същества при един развод, защото законът им го позволява. Това е положението. Много често негативните емоции към майката след развод рефлектират върху децата - 90% от случаите. То това си е до емоционална интелигентност.
До авторката - няма как да накараш един баща да поддържа връзка с детето си, ако той не желае. Но да го осъдиш за издръжка можеш. Говоря за втория. Като не участва във възпитанието му, поне да участва финансово. Но нещата не са в твоя полза, защото той ще отглежда още две деца, освен вашето общо и издръжката ще е съвсем измислена. Просто не бива да се самосъжаляваш, защото това е пагубно. Събираш се е и продължаваш напред, въпреки ситуацията. Нашите деца са нашите сърца!

 
  ...
преди: 5 години, 7 дни
hash: 678d7c9400
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Абе хора, като не ставате нито за съдии, нито за адвокати не обвинявайте другите.
Жената много добре разбира, че е сбъркала и търси помощ с дипломатични средства.
Нея я боли, а вие като ловец на умряло куче вадите нож.
Трябва тактичност, тя не търси вашите груби обвинения, а търси начин да си изхрани децата.
Ако пък вие сте майки и бащи на деца представям си на какво ще научите вашите си деца, пък и дали всичко ще се развие във вашия живот по мед и масло? Божа работа, ама ако някой вас почне да ви обвинява тогава ще разберете какво правят думите... дупки или нещо още по-лошо.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 дни
hash: 8200cbc4af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Просто ти се е случило, това, което ти си причинила на другата преди години. Погледни го от тази гледна точка. Тя как ли се е чувствала тогава? Възможно е да си била увлечение, да си забременяла бързо, всичко е вазможно. Недей да трупаш огорчение. Радвай се на децата си. Ще си намериш по-добре платена работа, ще ги осъдиш и двамата за по-висока издържка. Само не развеждай трети, от когото да родиш отново. Стабилизирай се. Заобичай се...

 
  ...
преди: 5 години, 6 дни
hash: c06309ceb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Забравете лошите неща и продължете напред в името на децата си. Каквото било било! Отсега нататък се посветете изцяло на тях те имат най -голяма нужда от вас!

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 дни
hash: 678d7c9400
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Авторке, аз съм 17.
Малко объркано го написах отгоре.
Исках да кажа, че когато бащата не се грижи за детето си, трябва държавата да го третира като полусирак и да поеме някакви грижи за детето.
И тука държавата също би могла да помогне на такива отчаяни майки, като направи удръжки на "бащата" във вид на данъци и установен закон.
Дали ще има мъже, които да правят деца на трети жени и да не издържат децата си?
Като няма мъже да прелъстяват жени, ще спрат жените да раждат деца от следващи мъже.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 дни
hash: 0778fc5212
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Съжалявам че може да звучи като обвинение, но вече ми писна масово да гледам как заради едната авантюра масово се развалят семейства, с лека ръка разводи, с лека ръка се правят други деца. И този модел на поведение става все по-разпространен и това е плашещо. Всеки се събира и разделя с всеки, правят се деца под някаква моментна еуфория бъркана с голямата любов, съсипват се градени с години бракове, защото на някой му ставало скучно и искал тръпка. Ама не разбира, че тази тръпка ще премине и със следващия човек и ще дойде рутината. И какво цял живот ще гоним тръпката и ще раждаме деца, които ще отглеждаме в разбити семейства ли. И какво ще направят утре тези деца, ами много просто ще правят като родителите си, ако не и по-лошо. Съжалявам ако звуча морализаторски и някои хора това не им харесва, но това е моето мнение и смятам, че тази тенденция е плашеща за обществото като цяло. И същите тези хора, дето заради тръпката са разрушили всичко с лека ръка, после искат съвети. Нали любовта била много по-силна от всичко. Ами съвета ми е - пораснете най-сетне и станете отговорни и зрели хора. Вече сте родители, помислете и за децата си какъв пример им давате, в каква среда ги отглеждате и дали си заслужава едната тръпка такава цена на разруха след това. Да живота не е лесен за никога, да в брака идва и скуката и битовизмите, но това винаги ще го има и няма как да се пренебрегна. Всеки иска да е на 18 влюбен и безгрижен, но за съжаление се налага да пораснем и да мислим малко по-трезво преди да се хвърляме във вълнуващото, но преходно, което за момент ни кара да се чувстваме щастливи, а след това цял живот берем плодовете на този погрешен избор.

 
  ...
преди: 5 години, 5 дни
hash: ff9c3100f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

28.   Винаги ме е учудвало колко вълчо е нашето общество.
Мъж прави дете на жена, а после я изоставя да се оправя сама И всички обвиняват жената!
Няма значение дали става дума за любовница, бивша, някаква случайно забременяла жена или друг казус - винаги вината се прехвърля на жената - жертва, а за мъжа лоша дума се не чува...

 
  ...
преди: 5 години, 5 дни
hash: 2885c57ade
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Мнение 26 е смехотворно, но е готино в стил - ако няма жени да прелъстяват, мъжете няма да изневеряват. Давайте! Междуполова омраза и бой до дупка! :D
ж

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 дни
hash: a2826f825a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   №26 личи си, че нямаш подобен опит, не ти го и пожелавам. Държавата, ако беше на мястото си детските нямаше да бъдат 37лв. за първо и 50 лв. за второ дете, а щяха да бъдат за всички деца без значение от дохода. Издръжката след развод нямаше да е 1/4 от минималната работна заплата, говоря за минималната издръжка, а обикновено присъжданата да е около 150 лв НЕЗАВИСИМО колко е висок доказуемия доход на бащата и т. н и т. н. Държавата е последното нещо, което може да помогне на майката по някакъв начин чрез закон след развода в България. Затова и въпросните бащи са си много спокойни и вятър ги вее на бял кон. Без да им идва на ума, че всеки си плаща рано или късно, но това е друга тема.

№22

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 дни
hash: ed69463f86
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   Не ставаш за нищо един мъж не можеш да завъртиш покрай себе си. Сигурно си и калпава готвачка и нула любовница. То не става само с природни дадености трябва и да се стараеш.

 
  ...
преди: 5 години, 2 дни
hash: f653590816
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   Номер 31 я си затваряй устата!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 4b74fd4f6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Е, много е гадно децата да изкупуват греховете на майката. От друга страна не е редно да правиш деца, а после да си биеш шута. Детето е грижа и отговорност и за двамата родители.
Доста объркано общество сме.

 
  ...
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: 7c081fca45
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Може би е истина това, че ако един баща не обича майката на децата си няма да обича и децата. Съжалявам за това, което изживяваш.

 
  ...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 5c83a10163
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Авторке , минали са четири години , но ако все пак ще още следиш темата , моля те напиши как се развиха нещата при теб .

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: d13e386453
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Какви три деца изтърси накрая!? Аз преброих 2 твои!

 
  ...
преди: 1 месец, 19 дни
hash: 2836ef828d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Странно нещо е българинът. Вместо да даде съвет по същество на проблема. Той се занимава с технически въпроси - колко деца има авторката. Ами под н. 12 авторката е уточнила, че има две деца, направила е техническа грешка, просто механично е написала три. То се вижда, че е напълно объркана..

 
  ...
преди: 1 месец, 19 дни
hash: 55c1c65dea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Авторке допуснала си сериозни грешки но се надявам, че си си взела поука и няма да ги повтаряш отново.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 19 дни
hash: 984ecd6b5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Толкова е истинска темата, че мамата е объркала колко деца има...

 
  ...
преди: 1 месец, 8 дни
hash: 3b4d1f9137
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   28 Много ясно, че за всичко ще се обвинява жената. Нали с това се тупате в гърдите, че вие избирате мъжа! Вие избирате от кого да забременеете и на кого на да раждате. Човек трябва да може да носи отговорност за собствените си избори. Авторката нито става за жена нито за майка. Мислила е само с минджака. Не си обяснявам как господ дава на такива деца…….

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker