Пред развод заради свекър и свекърва - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (111755)
 Любов и изневяра (26985)
 Секс и интимност (13192)
 Тинейджърски (21316)
 Семейство (5803)
 Здраве (8861)
 Спорт и красота (4523)
 На работното място (2737)
 Образование (6881)
 В чужбина (1481)
 Наркотици и алкохол (1034)
 Измислени истории (780)
 Проза, литература (1654)
 Други (16362)
 Избор на редактора (146)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Пред развод заради свекър и свекърва
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 4254 пъти
Здравейте... Моята история вероятно е доста банална и позната... Но за мен е наистина голяма драма... Преди три Години се запознахме с мъжа ми..
всичко вървеше между нас и беше прекрасно... Година следкато станахме гаджета ние решихме че е време да се оженим.... Е така и стана оженихме се аз забременях веднага след това и заживяхме заедно... в неговия дом обаче заедно с неговите родители... За мен това да живеем с тях отначало не беше проблем... Мислех че ще можем да се разбираме... Е проблемите не закъсняха... нямаше и седмица следкато заживяхме заедно и се почнаха едни забележки... едни намеци... Майка му и баща му на моя съпруг показаха ясно че не ме харесват.. Е аз бременна вършех всичко за да са доволни, за да се харесам... Да ама не ми се получи, нещата ставаха по-зле и по зле.... И така докато не се роди дъщеря ни... Във всичко ми се месеха... Аз мълчах но те сякаш още повече се заяждаха с мен... И аз взех решение една сутрин станах и след поредния скандал. си тръгнах... прибрах се при моите родители..
Съпруга ми виждаше какво става но не вземаше страна от страх неговите родители да не се поболеят.... И въпреки всичко, той реши, че ще дойде да живее с мен в моята къща... В началото беше спокойно... докато обаче не се намеси баща му.... Започноха заплахи... отново обиди-страшна картинка... Мъжа ми в началото не обръщаше внимание.... Обаче един ден баща му решава и го вика при себе си и му заповядва веднага да се прибере у тях в противен случай щял да се отрече от него... И какво мислите нашичкия се прибира и ми казва, че трябвало да се прибере иначе баща му ще получи удар... сабра си багажа и си се прибра..
Вече около две седмици сме разделени и ми заевява че ако аз не се прибера при него нямало как да сме заедно, той нямало да се отдели от родителите си.... Казах му да си вземем жилище и да живеем заедно... обаче той е на мнение че няма как и трябва да живеем с тях... Е пред развод сме как да постъпя незнам....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: b99770081d
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

1.   Типичната бг. провинциална история. Според мен да се разделиш с този е най-правилното решение.
Няма оправия с подобен човек, който е зависим финансово и емоционално от родителите си.
Предложи му да живеете на квартира, но ако не се съгласи - отрежи го от живота си като ракова клетка.
Вината е на 50% твоя, защото не си мислила, не си избирала внимателно партньора си и най-вече - не си имала средства да живееш самостоятелно със семейството си, а си създала семейство, но все пак ти с годините ще си стъпиш на краката, ще си отгледаш детето, ще имаш един ден нормално семейство, но с подобен индивид, който припка по свирката на мама и тати не знам как това ще се случи
Нека избира - семейството си или родителите си.
Средно май в случая няма.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 5e13cf79fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да имам вина и аз... Но има вариант винаги когато искаш да си запазиш семейството... Предложих му вече няколко пъти да излезем на квартира, но той твърдо отказва и е на мнение, че трябва да си живее с Родителите му, а аз ако искам да отида там... Даже вчера след поредния спор с него..
Ми казва че, ако аз съм била жена на масто съм щяла да наведа глава и да се прибера у тях.... Е не издържам... как е възможно да мисли по този начин...

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 88f4cc8190
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

4.   Чудя се защо ли младите не осъзнават какво означава думата "мой дом". За уточнение мой дом означава дом който си купил с лични пари, дом който си заплатил с труда си.
Авторке вие с твоя мъж личен дом нямате, нито той има дом, нито ти имаш твоя къща. Не ми излизай с номера, че вашите и свекърите ти са бездомници, а домовете им са съответно твой и негов, ако е така изгонете ги и живейте сами.
Имам да ти кажа нещо като жена с опит, свекърите ти нямат никаква вина, че ти не можеш да си завъртиш мъжа, или че си си избрала такъв тип мъж. Дори да приемем че той е мамино синче, нали ти си го избирала къде си гледала, о всъщност ти си се надявала да живеете заедно у тях и да се разбираш с домакинята на дома им, надявала си се да имаш право на мнение в дома им и да има твой нови правила който да се приемат единодушно, но не познавам такова място на света където в едно малко жилище да вмъкнеш втора домакиня и тя да се разбира със старата.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: bc4e9e3445
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Знам, че ще ти е трудно, но стискай зъби. Ако той не е готов да има собствено семейство, ще ти е по-добре без него. За Бога дори Библията прокламира самостоятелността на младото семейство!
Слънцето ще изгрее и за теб!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: de9c4ebb47
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

6.   Здравей, давам ти пример с моя живот. И ние живяхме със свекъра и свекървата, на отделни етажи и уж отделни домакинства. Не спираше ми се меси и да ме тормози по всички възможни начини. Никога не ме е харесвала и аз си го знаех, но отидох да живея там, все пак мъжа ми има етаж от къща и настояваше да си живее там. Надявах се, че ще бъдем самостоятелни. Чашата преля когато се роди детето ми. Спрях да се съобразявам с прищевките на свекърва ми и започнах да й опонирам и да се държа по същия начин както тя с мен. Докато след последния скандал свързан с детето ми не си грабнах партакешите и отидох в майка ми. Поставих буквално ултиматум на мъжа си, или е с нас или е с майка си. За моя радост избра нас, заряза си обзаведения етаж от къща и родителите си. Слава Богу баща ми ни предостави апартамент, който ремонтирахме и живеем там. Свекървата се тръшкаше и заплашваше, но не постигна нищо. Ограничила съм вижданията с тях до минимум, не разговарям с нея, не й обръщам внимание, не им давам детето. Сама си го направи. На този етап няма връщане назад, щом мъжът ти е такъв путьо, не ти трябва. Най- голямата ти грешка ще е ако се върнеш там, ще ти отровят живота тия хора. Ако иска да излезете на квартира добре, ако ли не прав му път. Не е лесно знам, но не може цял живот да те мачкат и детето ти да слуша скандалите ви и да живее в такава среда. Мисли първо за него.

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 25fa04b130
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Той мъж и глава на семейство ли е или какво? Абе, я го зарязвай тоя мухльо, да си живее щастливо при мама и тате! Не можел да ги остави, щели да се поболеят... а детето ти няма нужда от баща, така ли? На твое място щях да разчитам на родителите си да ми помогнат за детето и да подам молба за развод. Видно е, че не става нито за баща, нито за съпруг, така че по-добре си отгледай детето сама, защото помощ и подкрепа от него едва ли ще намериш. Винаги съм се чудила каква е тая тъпа традиция ако могат 4 поколения да живеят на куп! Натъпкани хиляда човека в един апартамент и после скандали и разправии. Ми нормално. Това не е твоята къща и ти никога няма да се почувстваш там като домакиня. А като почнат и бабите да ти дават акъл как да си възпитаваш детето...
За това, ако все пак искаш да си запазиш брака и нервите, много ясно му кажи, че се изнасяте на квартира само тримата. И ако не ще, прав му път. Да се връща при маминка, но без теб и без дъщеря ви. Няма да си нито първата, нито последната жена, която сама щ си гледа детето, така че ще се справиш, но поне ще си живееш спокойно.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 57e9adb512
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   хич не се връщай жестока грешка ще ти стъпят на врата. Той сам ще идва при теб да не мислиш че той ще гледа детето пази боже петел пиле не храни запомни.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 787602b60d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Типичен бг-мишок. После в другите теми натискат минусите, плюят жените, реват, че много сме били еманципирани и защо никой ги харесвал. Да си стои при маминка като му е удобно така. Гледай си детенцето и не си хаби нервите с този мъж, той няма да се промени и след хиляда години. Ти ще се справиш, ще си стъпиш на краката и ще намериш правилния като му дойде времето!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: e7c06030b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

11.   Развеждай се веднага.
Грешката е твоя - по начало не е трябвало да се събираш с мамин льохман и да живееш у тях.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 5e13cf79fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Благодаря за подкрепата... През тези седмици в които сме разделени, той поиска само веднъж, буквално за 5 мин. да види малката... И дори започна да ми говори как съм съсипвала живота на детето, като не искам да се върна у тях... нямам думи... наистина не очаквах такова отношение от него..
Голяма болка ми е, защото най-малкото което съм искала е да се развеждам, но май това е най-доброто решение..

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: c0df580e16
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

13.   В Бг почти зад всеки мъж стои майка-идиот. Такава, дето навремето не знае защо се е омъжила за баща му, и през годините е развила ненавист към бащата и обсебва сина си. И го възпитава зависим путьо, когото да рекетира и изнудва емоционално докато е жива. На него разчита да я забавлява, издържа, обслужва.
По твоя въпрос - не се връщай, той ако иска - да дойде при теб. Ти онези можеш да ги поставиш на място, ако искаш, ако ти е такъв характера, от теб зависи, но ако не можеш или не искаш - стой при вашите, с мъжа ти или без него.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 88f4cc8190
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

14.   От №4 авторке, сега прочетох №2 и си викам това момиче не му ли идва на акъла че думите, които чува от мъжа си са думи на свекървата?
"ако аз съм била жена на масто съм щяла да наведа глава и да се прибера у тях" това са женски думи не е възможно мъж да измисли това.
Но както се разбира свекърва ти е по хитра от теб, съжалявам, но да мълчиш на тези думи и да не ти идва да ум кажеш нещата каквито са за да може той да мисли по тях и да осъзнае коя е по важната жена в момента в живота му.
Разбирам добре свекърва ти, тя се надява и цял живот си е мечтала за даден модел момиче за снаха, изведнъж се оказва че ти не отговаряш на мечтите й. Тя държи сина си с това че е купила жилището за него, че ако той не го иска тя ще се поболее, обаче на него въобще не му идва на ум че тези мечти той да живее в точно онова жилище са нейни и тя му ги наслагва като негови, ти пък само се ядосваш без да се аргументираш правилно и ето кавгата станала, а свекървата излиза най-хитра в ситуацията, тя знае как се върти мъжко мнение.
Най голямата ти грешка е "Мислех че ще можем да се разбираме... " как си представяш да се разбираш и въобще да имаш право на собствено мнение в чуждия дом?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 5e13cf79fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Да, аз нямам собствен дом, нито той има такъв... Не съм заядлива, имам уважение към всички по-възрастни от мен. Затова и реших, че ще мога да се разбирам с родителите му... Е, не се получи, много изтърпях... Не съм си тръгнала етака от нищото... И за напред мисля да не се връщам в онази къща... Болно ми е за детето, защото няма да бъде и с двамата си родители..
Но аз ще дам всичко от себе си за да не й липсва нищо...

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 56722ea9d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

16.   Номер 6, след като "не им давам детето" бъди сигурна, че след известно време това дете по същия начин ще постъпи и с тебе. Проблемите със свекървата ти си ги решавай, но гнусният женски навик да се използват децата като разменна монета и средство за наказание във вътрешнофамилни спорове, обикновено се връща като бумеранг.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 88f4cc8190
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   №16 за това не се притеснявай, щом свекървата е толкова хитра, тя ще заведе дело за правото да вижда внучката. Обикновено такива дела се печелят от бабата и майката не само плаща разноски по делото, ами и после всеки месец по два три дни дава детето на баба му. Няма защо да мислиш по даден въпрос щом законът го е уредил, нашата авторка няма никакви аргументи да спира връзката баба-внучка, затова ще загуби такова дело.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 5e13cf79fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

18.   Аз нямам никаккво намерение да спирам детето си да се вижда с баба си и дядо си... Моят проблем е съвсем различен... Аз нямам лоши намерения спрямо тези хора... Искам само да се отделим и да живеем нормално, но тъйкато мъжа ми е на мнение, че трябва да живеем заедно с тях, аз не съм съгласна и ще се стигне до развод....

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: de9c4ebb47
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   № 16, естествено че няма да им давам детето, но това не означава, че не го виждат. Просто не им го оставям, нямам им доверие, пък и си позволяват да го настройват срещу мен. Думи от рода; Майка ти е лоша, не мога да допусна. Такива неща се казват пред мен, не мога да си представя какво ще е зад гърба ми. Срещите винаги стават в мое присъствие и мисля, че е най- правилното.
От № 6

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: ddeb1dcf46
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

22.   Ясно е че старите са изкукали, но немога да разбера що за хора са това да искат да развалят семейството на собственото си дете и да го карат да избира между тях и жена си и детето си. Изглежда, че проявяват някаква ревност към сина си и от там идват всичките проблеми. При мен също се случи в началото, на майка ми и беше трудно в началото да приеме, че вече трябва да се съобразява със снаха и имаше известни проблеми между тях. За щастие успях сравнително бързо да ги туширам, в техните спорове съм заемал страната на тази, която преценя че е права - в повечето пъти съм бил на страната на жена си, но е имало случаи и нея да скастрям здраво. В тези конфликти основна роля за разрешаването им има синът - в случая мъжа на авторката. Ако той не е на място или е подвластен на родителите си просто няма шанс за измъкване - развода е неизбежен.
Авторке може единствено да се опиташ с него да се разберете, в крайна сметка родителите са до време, а жената и децата са основната грижа на мъжа. Ако той не желае да застане мъжки и да се оправи с родителите си, няма шанс. Ако е необходимо време да се успокоят и да успее да ги убеди, че трябва да живеете отделно, дай му го и прояви търпение. Обаче просто забрави да се връщаш там, с времето ще става още по-лошо и в крайна сметка ще си в същата ситуация.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 5e13cf79fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   От Авторката...
Говорихме вече няколко пъти,но той си е на същото мнение и дори започна да ме убижда,защото неискам да се върна при тях...Вече взе да става грубо...Колкото и да не ми се иска,варианта е развод .. . Той не си представя,да живее без родителите си...Много жалко,явно не съм го познавала в тая светлина...Какво лошо видяха тези хора та толкова много искат да съсипят семейството ни....Поне за детето да бяха помислили..

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 73dd81ab99
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Mъжът ти има типичен едипов комплекс и не се е отделил емоционално от майка си. Той е женен за майка си. На английски има термин за това - mother-enmeshed son (буквално се превежда като "син, който е приплетен с майката"). Откъде знам ли? Ами щото и аз съм до голяма степен същия. Ситуацията в моето бащино семейство е подобна - силна и нарцистична майка и слаб баща. Баща ми от своя страна е слаб, защото неговата собствена майка е силна и нарцистична. Ето как проблемът се пренася през поколенията... Още по-подвеждащото е, че майка ми се изживява като жертва в цялата работа и се опитва да използва емоционални манипулации, за да постигне своето. Това го разбрах сега. 28 години не съм го разбрал и съм приемал майка си за жертвата, но всъщност жертвите в цялата ситуация са баща ми и аз.

Аз искам да се оправя, искам да разбера подсъзнателните си мотиви за поведението си. В момента чета една книга на английски "When He's Married to Mom: How to Help Mother-Enmeshed Men Open Their Hearts", а преди това четох "Оковите на майчината любов" на Анатолий Некрасов. Тази я има и преведена на български по онлайн книжарниците, а може някъде да я има и сканирана безплатно.

Моят най-голям прогрес в живота ми се случи, когато физически се отделих от родителите си и заживях надалеч. Въпросът е, че още не съм се отделил напълно от тях на емоцинонално ниво, но искам!

... впрочем сега родителите ми имат някакви планове да се преместят в моя град и ми говорят как сме щели да живеем "заедно", което е просто безумно!!! Не ми е ясно тези хора как не се замислят, че аз съм почти на 30 и искам да живея собствен живот и да имам собствено семейство. Те така си прецакват сами рода - изяждат ми шансовете за нормални човешки взаимоотношения... Но има една разлика между мен и твоят мъж, авторке - аз поне го осъзнавам това и искам да го поправя. Твоят мъж е толкова оплетен от майка си, че не желае да приеме идеята да ги напусне. Чувства вина дори само от тази мисъл (знам, защото и аз изпитвах огромна вина, когато напуснах родителите си).

Ако все пак искаш да му помогнеш, как би могла? Дай му "Оковите на майчината любов" или ако разбира английски "When He's Married To Mom... ". Той трябва да разбере, че е отделен човек и, че щастието на родителите му не трябва да зависи от неговото присъствие при тях. Ако зависи, то нещо в самите му родители не е наред и те трябва да се справят с това, а не той!

 
  ...

...
преди: 6 години, 29 дни
hash: cdd1f37161
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

26.   Мили деца, четох, четох и реших и аз от височината на моите 64 години да споделя нещичко с вас, безспорно тази тема е вечна и ме върна в едно време което бях дете в едни времена в които младите не можеха да вдигат така свободно глави, но на този свят всичко се повтаря макар и формата да е малко по различна, та в онези времена си спомням как майка ми, макар и скишом роптаеше против баба ми, след години моята мила имаше същия проблем с поколенията, затова не бях изумен когато това се случи и с моята снаха и моята мила съпруга! Провлема е в поколенията и в това че жените са по емоционални същества и не премислят последствията, много мога да кажа потемата, но ще споделя само как реших нещата!
Един ден седнахме на масата заедно и казах на моето мило че имам една изненада... на другия ден се преместихме на село, където живеем вече 4 години, радвамесе на две прекрасни внучета, п прекарваме много време заедно, но всяка жаба си знае гьола!
На авторката искам да кажа, че умното решение трябва до го вземе мъжа, ако той е такъв защото емоцията в ткив моменти не е добър съветник, нещата винаги са по прости от колкото изглеждат, а омразата не помага на никой!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 28 дни
hash: f1f0e5f257
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

27.   Снахите трябва много да се уважават, защото са родили внуче. А и ако си хо гледат сами са още по ценни. Някой да ти роди и да ти отгледа внуците, какво по достойно за уважение от това.

 
  ...
преди: 2 години, 10 дни
hash: f9303afcfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   О боже! Какви коментари чета, добре че нямам жена и деца. На 27 г съм и още не съ готов за семейство, но пък живея сам и отделно от нашите Вие жените много мрънкате. После свекървите виновни.

 
  ...
преди: 2 години, 9 дни
hash: 80fcf11510
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   28 забравяш, че и свекървите са жени, когато обвиняваш жените в мрънкане, то важи и за свекървите. Единствената разлика е че младите жени нямат опит как да печелят подкрепата на мъжете в семейството, а свекървите добре познават синовете си и знаят какво и кога да му кажат, така че да получат подкрепата на сина си. Казвам ти го макар да съм свекърва.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e267054c94
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Развод.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker