Какво да правя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (104581)
 Любов и изневяра (24974)
 Секс и интимност (12261)
 Тинейджърски (20824)
 Семейство (5300)
 Здраве (8353)
 Спорт и красота (4334)
 На работното място (2433)
 Образование (6491)
 В чужбина (1396)
 Наркотици и алкохол (990)
 Измислени истории (752)
 Проза, литература (1555)
 Други (14771)
 Избор на редактора (147)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Какво да правя?
преди: 1 месец, 17 дни, прочетена 594 пъти
Здравейте, пише Ви мъж на 31 години, който има нужда от съвет. Историята е следната: Женен съм от 10 години за жена ми /която е на 26/, имаме дете на 6 години. Всичко при нас си беше наред, имахче обичайните за всяко семейство проблеми които са леки спречквания, но винаги сме успявали да се излушаме и да стигнем до някакъв компромис / веднъж аз правя компромис, венъж тя /. Всичко започна след като жена ми реши да се стане маникюристка, аз се съгласих, защото смятам, че в едно семейство е хубаво поне един от двамата да работи нещо което му харесва. Заплатих курса и изведнъж всичко се преобърна надолу. Първоначално ми направи впечатление, че тя спря да помага в домакинството, защото ние си го разделяме, общо взето гледаме да си подържаме да ни е чисто и когато го правим двамата, нещата се случват по-бързо. Това го отдадох на умората от курса и нищо не казах, но след това тя взе да става раздразнителна, взе да се държи грубо и с малкия, на мен никакво внимание не ми обръщаше, все едно беше някъде другаде. Реших да попитам какво става, защо се държи така с нашето дете и с мен? От което започнаха и скандалите, но като цяло никакъв адекватен отговор и всичко си продължаваше така. За това аз спрях да помагам с домакинската работа за малко, защото всичко аз трябваше да върша, пък тя дори когато можеше не си помръдваше и пръста. /Което го отчитам като моя грешка в момента/. Наясно съм, колкото и да не ми е приятно, че тя се държи точно като жена на която са завъртяли главата, за това след поредния ден на пълен игнор във всякакво отношение, реших да седна и да поговора с нея. В крайна сметка нямало друг, не била ми измеверявала, но вече не ме обичала, била пораснала и мисли, че ще сме по-добре ако се разведем? Аз много я обичам и държа на семейството ни и не искам да се разделяме, говорих с нея, но тя се държи като човек който дори не иска да опита и е взела решение. Кажете ми какво да правя? Какво става с нея? Другия проблем е, че дори да се разведем аз нямам къде да живея, къщата в която живеем я взех на кредит след брака и точно заради това е семейно имужество. До колкото знам, тя има няквка собсвеност по наследство, но аз нямам нищо, освен тази къща която с много лишения я взех за наш дом.. И в крайна сметка какво излиза от един хубав семеен живот за които всичко си дадох, накрая ще остана на улицата ли? Моля ви дайте ми съвет, защото нямам с кой да споделя, честно да ви кажа, не искам да споделям с приятелите ми, защото ме е срам, но те не са семейни и незнам до колко ще ме разберат. Общо взето имам си само моето семейство, но какво става не знам, моля Ви дайте съвет, идеи, някой който е бил като мен, защото аз лично незнам къде се намирам, това ми състояние ми пречи на работа и сънят. Благодаря Ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 17 дни
hash: 6818639e8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Аз като мъж на 35 г ,с опит (подобна на твоята история )казвам да не се жените преди 30 г ,защото едно е мисленето докато си млад ,друго след като си "узрял".Тя е била на 20 ,ти на 25 като ви се е родило дете ,много е рано ,особено за нея ,на 20 г тепърва трябва да се развива ,да учи ,да ходи с мъже ,да избира и да речем след 25 да мисли за семейство и дете ,а сега какво ?
100% има някой,който и е свалил звезди и се поддава на изкушението ,защото не е опитала ,за което ти говорих.
Както и да е ,виж сега ,трудно е ,знам ,но щом ти е казала,че не те обича е напълно достатъчно да правиш каквито и опити да сте заедно ,стигне ли се до тези думи няма връщане назад .
Остави я ,още си млад ,живота е пред теб и имаш възможност да си намериш жена ,която би те оценила .Гледай си детето ,давай му издръжка и така..
За къщата е проблема ,защото ,ако е твоя след брака е обща и тя ще остане с детето там,като теб никой не може да те изгони от там ,но сам знаеш,че няма как да живеете заедно .
Ако не си при тях тя ще ти дължи наем !
За мен по-добре направи всичко възможно да разбереш дали няма някой тъпкач ,защото при евентуален развод могат да ти дадат правата над детето ,вече е голямо и я има тази възможност.

 
  ...
преди: 1 месец, 17 дни
hash: c04c15b549
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Може би има проблеми с курса.

 
  ...
преди: 1 месец, 17 дни
hash: f1fba0e396
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Къщата на 50% е нейна, но и кредита също е на 50% нейн. Спри да плащаш и влез в сивия сектор без осигуровки да бачкаш и тя да се оправя ако не иска да продавате, а ти временно ще идеш под наем. Друго което може да направиш е да и обясниш, че ще има съд за съдебните права и с правилния адвокат изведнъж може да остане без дете и не бъди наивен че нямало друг никоя кифла не взема така решение и то с дето без да е пристанала на друг клон. Може да се разберете за отворен брак и да си гледате детето, а който иска да ходи където иска.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 17 дни
hash: 3f4a5357f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Ами ти много малка си я взел. Десет години брак - значи тя е била на 16. Ако в брак си взел къщата, тя се разделя на две, освен ако тя не се откаже от своята част. Похвално е, ще си дал всичко за брака си, защото познавам мъже, които все казват на жените си, че нямат пари, дори сватба не са им направили, а роднините на мъжа крият неговите части от имущество случайно да не го глътне жената и внучето. Унизително. За мъжа.

 
  ...
преди: 1 месец, 17 дни
hash: 397e0dcf83
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Благодаря Ви много за съветите, ще се радвам на още мнения, имам нужда от тях, защото както описах по-горе нямам с кой да говоря за тази ситуация.

До номер 4: Какво имаш предвид с "освен ако тя не се откаже от своята част. " има ли някаква законова основа, ако тя реши, че не желае тези 50% от къщата ни?

Тъпото в цялата ситуация е,че даваш за един човек всичко каквото имаш,
със силите които имаш и накрая получаваш плесница от живота :/

 
  ...


...
преди: 1 месец, 16 дни
hash: c7765c387c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Много рано са се случили нещата при вас, едва на 20 е родила. Сега е изкарала курс, започнала е да изкарва пари и е видяла, че е изпуснала един живот, който заради семейството не е имала. Не е оправдание, разбира се, но като цяло в тая ситуация няма прав и крив. Била е честна с теб, че не те обича вече и иска да се разделите, оцени това и я разведи. Пък детето пак можете да си гледате добре. Да, знам колко е тежко и гадно, особено когато единия още обича и държи на другия, но помисли за детето. Детето преди всичко има нужда от щастливи и спокойни родители, ако расте и вижда, че мама и тати не се обичат, карат се и т. н., ще има личностни проблеми когато стане голям човек. А и ти си млад, ще си намериш нова любов и ще бъдеш щастлив. Успех.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 16 дни
hash: 0417c5d1d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Мисля, че се е омъжила и родила малка и не е знаела какво точно иска, а сега е понатрупала опит и се оказва, че май вече знае какво иска, но има мъж и дете и това я спира и затова е нервна. Номер 1 е прав, че е хубаво човек да мисли и да не бърза. Аз също се омъжих малка - на 23 г., веднага след като взех висшето си образование, но осъзнато отложих детето за след 7-8 години след това! Оказа се, че макар и малка съм взела правилно решение и си обичам мъжа, макар и да ни е трудно понякога, защото детенцето ни е много капризно и ни взима тока, но ще порасне.
Моят съвет е да опиташ да и дадеш време и да разоваряте. Може да е моментно и да отмине. Понякога ние жените не знаем какво искаме!

 
  ...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: d82d652866
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От автора: Благодаря ви много за съветите, ще се радвам на още, имах нужда от тях.

Номер 7: Благодаря ти, вдихна ми малка надежда, защото разбирам и знам, че най-вероятно ще трябва да се разделим при това положение, но повярвайте ми аз не желае това, не мога да си представя как ще причина това на моето дете, няма да си простя, ако не успея да запазя това семейство.

Най-вероятно ще получа доста негативи, но реално всичко бих направил за дете ми, дори това да означава, че трябва да съм с човек който не ме обича.

Благодаря ви.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker