Неприятни усещания на работното място - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (104575)
 Любов и изневяра (24972)
 Секс и интимност (12261)
 Тинейджърски (20824)
 Семейство (5300)
 Здраве (8352)
 Спорт и красота (4334)
 На работното място (2433)
 Образование (6490)
 В чужбина (1396)
 Наркотици и алкохол (990)
 Измислени истории (752)
 Проза, литература (1555)
 Други (14769)
 Избор на редактора (147)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от На работното място

Неприятни усещания на работното място
преди: 3 месеца, 19 часа, прочетена 1375 пъти
Здравейте,


Започнах нова работа пред два месеца, обаче вече ходя без мотивация поради следния проблем. Хората, с които работя пряко са двама мъже и две жени. Нямам нищо против тях по принцип, но усещам някакви недоизказани намеци от единия мъж, които ме притесняват. Проблемът е, че този човек е с 20 години по-възрастен и аз въобще не го харесвам по никакъв начин, освен че се държа приятелски и любезно, което според мен е задължително за добри отношения на работното място. Не искам да създавам конфликти, но явно ще се наложи... Този човек е на по-висока позиция от мен. Обучаваше ме в началото, но сега, когато вече не се нуждая от неговата опека, ми звъни почти всеки час на личния ми телефон с въпроса "Какво правиш, исках да те чуя? ".... В началото си мислех, че го прави, защото се притеснява, че ще сгреша по някакъв начин, но вече ме дразни и меко казано ме притеснява, и ми е много неприятно. Отделно от това има достъп до камерите в офиса, следи ме какво правя и при позвъняванията буквално ми държи сметка как стоят на стола, и други такива нелепици. Вчера например имах доста клиенти (застрахователна компания) и след като си тръгна последният клиент, веднага ми прозвъня да ми каже "Виждам, че имаш много работа".... Не знам как мога да спра всичко това. Въобще не ми е приятно, не знам какво може да последва и започнах да се страхувам от този човек. Не мога да говоря с ръководството засега, защото съм нова и съответно не вярвам да ме вземат насериозно. Моля, дайте ми някакъв съвет, защото имам чувството, че ще полудея. Дори се очертава да работя само и единствено с него в сътрудничество, а това ме ужасява още повече.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 16 часа
hash: 7806d08012
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Може би е изискване някво от фирмата, защо не попиташ. Като те пита кажи, че работиш. Как така ще те гледат с камера постоянно. Или просто се опитва да те разкара от работата.

 
  ...
преди: 3 месеца, 16 часа
hash: e02c2c8527
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Поредният загорял чичак, който не е имал особен успех с момичетата като млад и сега се опитва по този супер смотан, дразнещ и глупав начин да предизвика интерес в младата си колежка. Правете си сметка, колко е зле в отношенията си с жените този човек, щом не се усеща, че по този начин сериозно вреди. Аз съм млад мъж и съм ги виждал тези неща сред мои стари колеги. Придобили малко власт и някой лев и започват със смотани опити от началото на пубертета да пробват да впечатлят някоя млада колежка. Сестра ми ми е показвала как са и писали такива нейни колеги. Поне 7-8 човека. Един и беше изписал поне 20 съобщения в рамките на 3-4 дни. От друг имаше 14 пропуснати повиквания за ден и 5-6 СМС-са. Тя е малко непукист и хич не ги отразява и общо взето са се отдръпнали. Като цяло тези не са особено големи мъжкари и са страхливи, така че много не го мисли. Той, ако е голям мъж е щял директно да те покани и като откажеш, повече да не те занимава, а не да ти звъни за щяло и нещяло. Може би не е редно поне в началото да реагираш остро, защото има големи злобари сред тях и ако заема някакъв началнически пост може да ти свърши някоя мизерия. Наистина аз съм мъж и не мога да ти дам най-точния съвет. Има притеснителни момичета, които трудно се справят с такива ситуации. Може и да споделиш с приятел/мъж, брат, баща и семейството като цяло. Или пък с някой близък занимаващ се правна дейност. Може би някои момичета/жени преминали през подобни ситуации по-добре биха те посъветвали.

 
  ...
преди: 3 месеца, 15 часа
hash: 818589399c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Записвам разговорите зърнения и разговорите с него в продължение на една седмица, а после със записите при ръководството. Пускаш им ги и ги питаш как се работи с подобно същество и настояваш че, си там именно за да работиш, а не причака да ти следи как седиш на стола например!

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 14 часа
hash: 36bbfcc060
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Кажи му, че просто не го харесваш и няма да стане. Ако нещо се възпротиви, казваш на главните шефове и толкоз.

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 часа
hash: 9251af64df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Пълен игнор, докато не се откаже. Кажи му, че обажданията му ти пречат да се концентрираш. Ако е много напорист, му кажи, че си имаш приятел и не се интересуваш от други отношения с него извън колегиалните.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 6 часа
hash: 04d46afaa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   На твое място директно му казвам, че ме притеснява и е време да престане да звъни. Или го попитай какво конкретно иска, защо те търси, без да криеш раздразнението си. Може да се е самонадъхал, че има шанс. Явно толкова му е акъла. Отрезви го. Ако не искаш да напускаш, трябва да се абстрахираш някак. Може и да ти направи мизерии, може и нищо друго да не се случи. Но се усеща от написаното, че така няма да изтърпиш дълго. И като избухнеш може и да напуснеш. Поне аз съм така, търпя, търпя и накрая взрив. Затова още сега действай, спри да си подчертано любезна, покажи, че те дразни и прекалява. Пък дано се усети.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: 12235dcd0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   С мъж на работно място само на здравей и чисто професионално. Никакви такива приятелства, опеки, менторства и тем подобни глупости.
Този явно грам не работи щом час по час звъни. Просто е загорял и хич не му дреме, че е досаден. Поговори с някоя жена, че не се чувстваш комфортно.

 
  ...
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: 7cee984525
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Красивите жени не работят в офиси по личен опит говоря. Те стават учителки, певици, актриси, моделки, медици. Офисите са за глупави и средна хубост.

 
  ...
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: 0678d79062
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   10, че тя и Ангела Меркел може да се причисли към работещите в офис.Сигурно е тъпа, а Андреа е много умна.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: f80963694e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Оо, никакъв проблем нямаш, направи го приятелка ;) Изпитано и работи. Следващият път като се обади, му кажи, че имаш нужда от мъжкото му мнение относно подарък за любим мъж. Сподели му, че от скоро сте заедно, и любимият ти има повод и се чудиш какво би го изненадало, понеже искаш да му направиш приятна изненада. Да обмените мнение един вид. Кажи, че няма хобита, но обича да пътува и май един романтичен уикенд ще го изненада. После му споделяй редовно някакви типично женски неща и суперлативи за гаджето си. Ако ти направи комплимент, просто кажи, "остави тази работа, много си любезен и оценявам усилията ти за добър климат на работа, но всички знаем, че не съм толкова неотразима и честно казано не мисля, че са удачни комплиментите на работа" (в скоби, не приемаш комплименти, не благодариш и т. н. ). Ако ти се обади да коментира движенията ти, кажи "това прозвуча психарско, искаш да кажеш, че си ме наблюдавал на камерите внимателно? И по какъв повод, мислиш ме за неспособна да попълвам полиците ли? " или "Нещо спешно ли има? " Ако пак не те разбере, тогава отговаряш с едносрични думи и студен тон.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 28 дни
hash: da7053be50
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Благодаря за коментарите. За момента няма как да го игнорирам напълно, защото както казах, той е на по-висока позиция от мен. Затова ще направя следното. Просто ще си изключа звука на телефона и ще се правя, че не виждам, че ми звъни. Досега вдигах при всяко позвъняване, защото си мислех, че го прави по работа, но вече съм сигурна, че не е така. Ако започне да използва служебния, поне ще имам пряко доказателство, че е звънял в ненормални количества. За момента нямам избор за работно място, защото съм студентка, а и виждате... кризата се задълбочава.

 
  ...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: 53e33236c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Здравейте отново...
Има развитие по темата, но ни знам дали е в моя полза. Преди 3 седмици споделих на нова колежка за ситуацията... по-скоро я информирах какво точно я очаква на новото и работно място. Казах и за удръжките от заплатата за първите няколко месеца (не ми бяха казали, че ще ми удържат по 100лв месечно за 3 месеца, за да "не са на загуба, ако неочаквано напусна") и за постоянните обаждания на "по-висшестоящия" колега. Не знам сега дали той е слушал разговора от камерите, защото бяхме в офиса, или тя ме е изпортила, но резултатът е, че спря да ми звъни. Това ме радва изключително много, но проблемът е, че взех да се притеснявам за работното си място. Онзи ден разговарях служебно с него и го информирах, че ми трябват 2 дни отпуск поради лични причини и той категорично ми заяви, че няма как да стане без да изтъкне причина. Съвсем в началото ми беше споменал, че ако ми се наложи да отсъствам, само трябва да го информирам. Изглежда се е озлобил (както и очаквах), вече ме поздравява едва-едва и не ме пита никакви странични неща (което е добре), но явно оттук нататък ще ми прави номера. Както виждате ситуацията става още по-токсична и се страхувам да не ме злепостави лошо, защото все пак работим с пари и документи. Всичко може да се очаква..
За да изпреваря събитията дори си пуснах няколко СВ-та на други места. Направо не знам, дано се обадят, че да се махна навреме.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 3adcc7a287
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Най-вероятно колежката те е изпортила. В такива колективи почти всеки се опитва да злепостави и навреди на някой друг. Според мен, тази фирма я отпиши и търси друго място. Първо, че този възрастния тип се опитва да те сваля, а сега може да започне да ти пречи.

Това, че ти удържат по сто лева в случай, че напуснеш е много некоректно и за теб трябва да е голяма червена лампа. Това може да стане само ако те осигуряват частично и остатъка е под масата. Тогава шефа може да ти реже от заплатата когато и за каквото си поиска.

 
  ...
преди: 21 дни, 14 часа
hash: fc7fec43f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Машала, мацка!

Защо му мислиш толкова много? Знам, че работата е важна ама то се отнася за навсякъде. Имайте принципи, характер и ташаци( за жените не буквално ест). Уважението си е уважение, но лично аз ако не се чувствам уважаванн, давам това да се разбере на момента. Иначе си навличаш на главата един куп неприятности. Бъди като огледало и отразявай, това, което виждаш! И кво като е шев, не ходи ли да сере и той? Като те мачка психически, удри го там де боли най-много. Може па да е девствен! Или съдист.

 
  ...
преди: 16 дни, 16 часа
hash: 9d5388b3d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Голяма грешка си направила да споделяш каква е обстановката с нов служител. Откъде да знаеш, че не се познават преди това. Нищо не споделяй на работа. Мълчи си. Какво ти харесва или не никой не трябва да знае.
Бъди прикрита и не завързвай „приятелства”.
Там където си изкарваш хляба няма приятели.
Ако си в България сега щеше да си изгонена. Дори нямаше да разбереш откъде ти е дошло.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker