Искаме бебе, моля за съвет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Искаме бебе, моля за съвет
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 2584 пъти
Здравейте, бих искала да получа съвети как да подпомогна забременяването и как да правя нещата правилно. Като неща, които трябва да знаете е, че имам хашимото - хипофункция и обърната матка. Пия си хапчетата редовно и хормона ми е в норма. Около дните за овулация този месец си правих тест, но беше отрицателен, но два дни преди да го направя усещах симптоми като за овулация. Другият път, когато очаквам овулация ще започна от по - рано, но моля ви споделете как е най - правилно да са контактите и правилно ли е да лежа по очи щом съм с обърната матка?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: 5b147409f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Почвам отзад напред. Първо за обърнатата матка. 30% от жените имаме такава и няма никакво отношение за здравето и способността да забременяваш, oсвен че менструацията е леко по-болезнена и то не при всички жени. Какви сексуални пози ще избираш няма значение. Вагината и шийката на матката нямат страна. 30% от жените сме с матка като твоята - тоест това е съвсем нормално състояние, не е болест или нещо такова. Просто особеност като да са ти сини или зелени очите.

За Хашимото обаче не мога да кажа същото. По принцип хормоните на щитовидната жлеза при хора като теб са блокирани от естрогена. Най-вероятно имаш и поликистозни яйчници, което означава, че не можеш да забременееш, защото няма как да имаш овулация с кисти. Първо се излекувай, после мисли за забременяване.
Промени задължително начина си за хранене с много строга ниско въглехидратна и богата на мазнини диета. До 50 гр. въглехидрати на ден значи това, диетата се казва кето диета си купи ЕСТЕСТВЕН ЙОД от морски водорасли на Келп. Стува 7. 5 лв. 30 таблетки някъде от аптеката, така също витамин Д3 и магнезии. Не пести сол на кето диета, защото изхвърляш много течности в началото и можеш да се обезводниш.
Повече за кето диета и Хашимото можеш да видиш в youtube и в интернет като цяло под ключовата дума keto diet Hashimoto, LCHF Hashimoto, keto diet Poly Cystic Ovary Syndrome

Не става дума за диета в смисъл редукция на калории и гладуване, а просто за друг начин за хранене, който ще те оттърве от кистите, а с тях ще се нормализира и дейността на щитовидната жлеза. Задължително не забравяй за Йодните таблетки на Келп (при Марешки съм ги купувала наскоро). Виж там какво още ще ти препоръчат за твоето състояние, но задължително искай естествени източници на витамините и минтералите.


Успех

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 752618ce28
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не знам как обърнатата матка би ти попречила да забременееш... Отивам веднъж на гинеколог и ми казват-О, ужас, ти си с обърната матка, мноооого трудно ще забременееш! Е, чудесно, но вече бях родила първото си дете. Имам още едно диване на почти 2 години. И с двете забременях много лесно. Майка ми и свекърва ми също са с обърнати матки, и те имат по две деца. Вече за хашимото не съм компетентна как стоят нещата.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 8da0b71b88
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Консултират се със специалист преди това. Пиенето на фолиева киселина преди забременяването поне 3 месеца е задължително. Добре е и партньорът ти също са я взима, това предотвратява малкоформациите при бебето. Можеш да прочетеш в нета има доста информация.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 7295fd3997
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Номер 1, йод и сол са противопоказни при хашимото и нямам поликистозни яйчници. Здрава съм там долу. Хран ля се и здравословно пия витамини съобразени с нуждите ми.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 19f627f103
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   При жената има едно нещо, което се нарича месечен цикъл.
1. от началото до към 3-5 ден - мензис;
2. от 3-5 ден до към 8-10 ден - подготовка за овулация - тогава можете да се ебете, без да имате проблем, че можете да забременеете;
3. 10-13 ден - самата овулация. Тогава ако искате дете - вътре, ако не - вънка;
4. 13-16 ден - може да "прихване" - Тогава ако искате дете - вътре, ако не - вънка, но... може и да не прихване;
5. след 17-20 ти ден - който ти каже, че ще забременееш - да си гледа работата. До сега от 24 годишния ми опит не е имало такъв случай, така че действай!
ПС. СПИН НЕ съществува, а ХИВ се лекува чрез обезкосмяване. Самото изтръгване на корена на косъма активира производството на ензим, който трепе наред всичко, така че смело напред! НЕ безотговорно, а смело! (има разлика! ;) )

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 7c75676483
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Oт 1 до 6 (Авторката). Не знам кой ти е казал, че при Хашимото йод е било противопоказно, но не е точно така. Няма корелация между богатата на йод храна и автоимунни заболявания. Доказано е обаче, че в райони с бедна на йод почва и храна Хашимото е по-често концентрирано
Да, противоречиви са изследванията - не взимай йод, но наблюдвавай новите изследвания, защото все още не е много добре проучен въпроса като цяло за автоимунните заболявания и храненето.
Като цяло обаче знай, че Хашимото, женски хормони и щитовидната жлеза са много тясно свързани помежду си и не си мисли, че кръвното изследване показва всичко. Тялото ти всички възможно прави, за да поддържа кръвта ти в оптимални концентрация на всичко, а когато вече кръвта показва отклонения вече си истински болна. Трябва преди това да следиш симптомите ПРЕДИ да откаже някой орган
Примерно това, че нямаш овулация, имаш нередовен цикъл, може би болезнен цикъл трябва да накара да ти светнат всички лампички. Отиди на гинеколог просто да види с ехографа дали имаш кисти - 25 лв. без направление. Не случайно кистите и Хашимото са често срещани заедно
Виж си нивата на естроген също, защото естрогенът има голямо влияние върху щитовидната жлеза.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 92c34582e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хa, влязох случaйно тук. Точно йодът лекувa Хaшимото, товa никой лекaр нямa дa ти го кaже зaщото губи ценен, до животен клиент.
Виж, но нa друг език в нетa, a и в you tube имa отзиви зa йод и зaболявaния свързaни с щитовиднaтa жлезa.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker