Страх от интимност - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Страх от интимност
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 3335 пъти
Аз съм момиче на 19г. и досега не съм имала връзка, колкото и странно да звучи. Никога не съм била в центъра на вниманието и не контактувам с много момчета. Опитвала съм се да имам приятелски отношения с другия пол, но имам чувството, че те ме намират за скучна или просто се плашат от мен, защото съм доста самостоятелна. Не ме разбирайте погрешно, не съм някоя феминистка, като казвам, че съм самостоятелна. От 10 г. живея само с майка ми и ми липсва мъжкия пример, което ме научи да се справям сама в повечето ситуации и да разчитам предимно на себе си. Ако някой ми предложи помощ, не бих отказала, само за да покажа, че съм горда или нещо подобно. Даже имам нужда да се уповавам на някого в дадени моменти.
Разказвам всичко това като малка предистория, защото в последно време попаднах на статии за страха от интимност, които е свързан със страха от изоставяне. Тези фобии се оказват много чести при деца на самотни родители, каквато съм и аз.
Както казах, не съм имала връзка досега, но съм била обект на внимание няколко пъти, но аз не съм имала интерес или ме е било страх. В 2 от случаите момчето искаше да има нещо между нас, но аз се страхувах и колкото и да ме е срам да го призная, си задавах много често въпроса "Този подиграва ли се с мен? Какво иска от мен? Защо съм му интересна? ". Този тип мисли са ужасни за съзнанието на един човек и много пъти съм се ядосвала, защото не знам как да се справя с проблема.
Отделно, че не привличам хората, които искам да привличам. Тоест не намирам момчета, с които имаме общи теми и мога и да си говоря с тях, но и да имам желание за нещо повече. Но дори и да намеря моя тип не съм сигурна, че ще му се доверя и се страхувам, че ще го отблъсна. Наистина искам да има някого до себе си, но не се получава и заради мен самата.
Това е нещо, с което се боря всеки ден и наскоро изясних какъв е проблемът. Най-трудно беше да го призная, но сега не знам как да продължа.
Моля ви, ако сте в подобна ситуация, споделете как се борите и какво предприемате.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: 347bb7a364
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съвсем ясно е, че имаш някакъв проблем.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 399b36ea43
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторке,
не се укорявай, че нямаш приятели и приятелки. Не се укорявай, че си имаш страх от интимност;че си девствена;че досега си нямала полово сношение. Ще ти кажа следното: нямаш никаква нужда от "приятелки" и "приятели"-сега на тази твоя възраст, повечето момчета и момичета, дето искат да ти бъдат приятели и приятелки, не са нищо друго освен пропаднала необразована и чалгаджийска паплач, която няма нито морал, нито някаква ценностна система, нито нищо добро и похвално. Истинските ти приятели и приятелки ще ги намериш в по-късен етап от твоя живот-когато станеш да речем повече от 24 години- и то в работата;а не в училище или в университета. Сега нямаш никаква нужда от приятели-те такива "приятели" освен да те повредят, да те направят наркоманка и курва, нищо друго не могат да те направят. Страни и не общувай с такива. Имам познати от училището-момчета и момичета(само, че с тази разлика, че в моят клас не всички са били пропаднали. Просто поколението в България, с всяка изминала година става все по-пропаднали, момичетата все по-големи курви, момчетата обратни, педалчета, наркоманчета и пияници. Нямаш нужда от приятели-такива само ще ти навредят. И още нещо: да си девствена -това е нещо много хубаво. Пази се, мило момиче! Пази се и не се доверявай на което и да е момче. Ако се обвържеш с някое момче-той ще има единствената цел да те изчука и наебе и после да те направи за срам и позор пред хората. Ако разбереш по-рано що за стока е съответния "мъж", гледай по-скоро да го напуснеш, иначе може да стане страшно за тебе. Може да се стигне и до смъртен случай-такива уроди не пускат току така момичета, особено, ако са девствени. Авторке, ако искаш да имаш мъж до себе си-почакай, не всеки мъж е подходящ за тебе. Търси си по-скромно, по-тихо и възпитано момче, което искрено ще те обича и ще се грижи за тебе. Гледай да навършиш пълнолетие според английските закони( пълнолетие в Англия е 21 години), почакай и няколко години, твоят принц ще дойде. Докато ти порастваш, ти без да имаш много общуване с тази паплач, която ти се представя за приятели и приятелки, ще ги разбереш, че те не са подходящи за тебе. Пази си девствеността си ще бъде добре, ако си намериш и момче(което също си търси някое нормално момиче като тебе, а не курва и разпоретина)девственик-така ще си бъдете първи.

Много малко са днес свестните момчета и момичета-останалото е паплач!
Мъж 25 г.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 8a900c6dc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Mисля, че ако срещнеш човек, който да те развълнува сексуално и да му се довериш, няма да те е страх. Сексът е повече нагон, отколкото психика и морал. Аз, пък, намирам за ненормално на 15 да имат "няколко дълготрайни връзки"
Не си слагай диагнози и не се напъвай да бъдеш като другите. Не се филмирай и на тема "дете на самотен родител". То носи някаква морална тежест и като че ли обреченост. Преди 89 година нямаше такова понятие.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 197a93ca70
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 2 евала за коментара ти! Заставам зад всяка твоя дума.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 399b36ea43
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Драга Авторке,

недей да споделяш пред когото и да е било за твоето семейно положение(за твоята майка), нито пък да казваш къде живееш. Не разгласявай и не бий барабана, за това е си девствена и че нямаш приятел до себе си;защото ако го направиш, ще се появят много кандидати, които ще се надпреварват, кой ще е щастливецът, който ще те наебе и изчука и ще отнеме твоята девственост.

Не споделяй НИКАКВА информация за себе си, не казвай НИЩО на никому! Не говори и с момичетата, защото те са курви, курви и пак курви.
От такива момичета курви само ще си изпатиш-ще вземат да те разгласяват на всякъде и да споделят твоите най-съкровени тайни.

Ти споделяш, е си на 19 години-на такава възраст трябва вече да си завършила средното си образование и да мислиш да учиш за висше учебно заведение( университет).
Ако си от столицата (град София), можеш да запишеш например в СУ. Живей при майка си(така ще си помагате взаимно), не отивай да живееш в студентските общежития към софийските университети-в студентските общежития ще попаднеш само на скапани и пропаднали курви и наркоманчета( не искам да те плаша, но това е действителността, просто ти давам съвет). Не споделяй на никому къде живееш, какъв е адресът ти на местоживеене, какво е семейното ти положение, твоето положение(включително и това, че си девствена) и др. и др. Относно това, че си търсиш някой от когото да получиш грижа и че ти липсва мъжкия пример-ще ти кажа следното нещо: от днешните момчета нищо мъжко и достойно не можеш да видиш, камо ли да очакваш! Ако искаш можеш да се запишеш в университета и задочно обучение, а през това време да работиш и да си живееш при майка си-така двете заедно ще си помагате;ти ще работиш и през зимата и лятото ще си взимаш изпитите в университета. Ако не си от София, просто не споделяй никаква информация на никому, учи висше в твоя роден град и работи там.
Имай в предвид и това, че ще се намерят и мъже, които искат да имат връзка с теб, само и само те да се настанят в твоя апартамент и да получат дял от твоето имотно наследство-имай и това в предвид.

Ще ти дам и един съвет: ако искаш отиди в Руската Църква(намира се в град София), при гроба на свети Владика Серафим-той е Чудотворец и когато съм идвал там от искрено сърце, той е чувал моите съкровени молитви и ми е помагал. Помолих му се да си намеря моята половинка-не исках да имам за жена някоя разпоретина, а нормално, скромно и прилично момиче-е, казвам ти, мечтата ми се сбъдна. Имам до себе си едно изстрадало момиче, което ме обича, което е било много подигравано в училище за дето е носила очила и, че е зубърката на класа. Не е красавица, но аз съм доволен, че тя е моето момиче, и че ме обича по детски. Ако отидеш и се помолиш, няма да съжаляваш-свети Владика Серафим сбъдва искрените молби и желания.

От коментар номер 2

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 2f22269d3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От авторката;

благодаря на номер 2 и 3. Казаното от вас е разумно.

Номер 1 - Голяма умнотия каза! Можеше да се мине и без твоя коментар. Наясно съм, че имам някакъв проблем, не съм тук, за да ми бъде натяквано, а за да ми се даде съвет.

Наистина моите връстници са доста пропаднали и отдавна са тръгнали по грешния път. Радвам се, че не съм като тях, но просто искам човек, с когото да се чувствам добре.

Искам да поясня, че имам приятелки, на които мога да държа. Не са много, но смятам, че е нормално близките приятели да са малко на брой.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 59ad00495f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не му размишлявай толкова. Всеки си има някакви истории в детството и пр. Съвсем си си нормална. Не е нормално да си имала сериозна връзка на 14 г., както има доста писали тук. Ако толкова искаш да правиш секс си пийни и го направи без да разсъждаваш. Но аз си мисля, че е по-добре да изчакаш за да го направиш с мъж, когото го е грижа за теб. Не си лепи сама етикети (като 'дете на самотен родител') и си набележи приоритети в живота-да учиш, да имаш професия. Като имаш подходящата среда ще намериш и подходящия човек.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 2ce85bf0fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Повярвай ми, няма нищо общо, , проблема, , със самотните родители и така нататък! Истината е, че всичко е до самата теб. Имам същият проблем с тази разлика, че съм една година по-голяма. И аз на скоро си признах, че ваъщност имам голям страх от какъвто и да е контакт със срещоположният пол, по различен от прегръдка, а каквоо остава за обвързване. И аз си задавам същите въпроси като теб и отблъсквам хората с поведението си без да го искам, просто така от притеснение. Нещо което е може би е зле е, че семейството ми всеки удобен случай повтаря как аз ТРЯБВАЛО да си намеря гадже... А мен ме е страх и не знам как, а и не харесвам така наречените чалгари, но и те не ме харесват, защото ме мислят за смотана. Мисълта ми беше, че не си сама и не се притеснявай. На мнение съм, че рано или късно нещата ще си дойдат на мястото и наистина ще срещнем някой, който няма да имаме проблем с доверието към него. До тогава трябва да се съсредоточим изцяло върху себе си и да бъдем най-добрата си версия и всичко ще бъде наред с, , проблема, ,

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 2f22269d3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   От авторката:

Благодаря отново за отговорите. Наистина давате добри съвети и ме успокоява мнението ви.

До номер 5 - прав си, особено за това, че не трябва да споделям. Досега съм страдала от споделяне и повече няма да повторя тази грешка. Ще се опитам и да последвам съвета за Руската църква, макар и да е малко трудно да го направя в момента.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 6607f7dad6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   н 1 напално си прав евала

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: a1ae2a8876
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не си ли изпитвала сексуално влечение към някого? Аз мисля, че ако усетиш истинско, силно привличане изобщо няма да му мислиш толкова. Не си представям ситуация, в която си близо до някого, който наистина ти харесва и да се плашиш от него. Предстоят ти студентските години, смяна на средата, току виж някой те развълнува. Ако си харесаш някого, не се бой и ти да направиш някаква стъпка към него. Не става дума да си нахална, разбира се. Става дума за това, че ако си напълно пасивна, рискуваш да те търсят само безинтересни за теб мъже.

Alpha, ж. 27

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 71b69f4f62
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 11 - Не.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 2f22269d3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   От АВТОРКАТА:

номер 12 - като няма какво да кажеш, по-добре си замълчи. Моля хората, които искат да си излеят злобата и комплексите просто да не пишат, защото стават смешни и жалки.

До 11 - случвало ми се е да си харесам някого, но никога не се е получавало нищо. Надявам се наистина студентските години да са по-плодотворни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker