Питанка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (100863)
 Любов и изневяра (23910)
 Секс и интимност (11775)
 Тинейджърски (20535)
 Семейство (5093)
 Здраве (8094)
 Спорт и красота (4225)
 На работното място (2314)
 Образование (6215)
 В чужбина (1343)
 Наркотици и алкохол (961)
 Измислени истории (742)
 Проза, литература (1531)
 Други (13978)
 Избор на редактора (147)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Питанка
преди: 5 месеца, 23 дни, прочетена 2358 пъти
Здравейте! Чудех се в кой раздел да си пусна питането, но понеже се касае за оплождането, най реално е да бъде в този раздел. Много пъти съм си задавал въпроса, защо природата е създала оплождането да става между два индивида. Вероятно има описани обяснения по учебниците, но на мен ми е интерестно да чуя мнението на обикновени хора, да споделите как вие си обяснявате този уникален експеримент на природата? Сериозно питам, не се бъзикам, много ми е интересен този феномен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 23 дни
hash: a36ad794d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

1.   Според мен идеята на природата е да се получава естествен подбор. Така ще има някакъв избор между партньори, които пък ще избират подсъзнателно такива с по-добри гени и ще се осъществява естествен подбор и гените ни като вид ще се подобряват поне на теория. От друга страна двама родители би трябвало да отгледат по-качествено поколение.

 
  ...
преди: 5 месеца, 23 дни
hash: 6c48c19fcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

2.   Въпроса ти е всъщност доста философски и не толкова биологичен.

Защото вселената която познаваме е дуалистична. Протон и електрон, добро и лошо, умен и глупав, правилно и неправилно, положително и отрицателно... мъж и жена. Примерите за буквално зилиони. От сблъсъка между двете крайности се ражда нещо друго. Поддържането на баланса е обаче е важен тук иначе настава разруха.

 
  ...
преди: 5 месеца, 23 дни
hash: a36ad794d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

3.   2, Ин и Ян. Двете образуват кръг - единство и цялостност. И двете имат по малко от другото. Мъжа има зърна. Виж знака.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 23 дни
hash: 9de6ed2691
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

4.   Като го напуснеш. Човек само трябва да осъзнае необходимоста от прогрес и промяна. Отвън не може да се набие. Като го напуснеш заради това, има някаква вероятност да се осъзнае и следващата, с която се хване, може да има късмета да е със спортуващ мъж.

 
  ...
преди: 5 месеца, 23 дни
hash: 951d978c59
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

5.   Ще се опитам да пренебрегна познанията си по биология и да ти дам обяснение така или иначе.
Да кажем, че съм дебела, ниска и мързелива, но иначе интелигентна. Родена в 21-ви век и затова зависима от технологията. Да кажем и че съм хермафродитка. Оплодя се себе си... какво става? Ами произвеждам клонинги на себе си, това става. Малки мои копия които са дебели, ниски и мързеливи, но интелигентни.
Ако НИЩО не се промени в обшеството и обстановката, няма проблем! Всички сме много умни, разбираш ли, ама не щем да си мърдаме пръста, понеже сме дебели и мързеливи и разчитаме на роботи да вършат цялата работа.
ДА, ама един ден се случва катаклизъм. Става слънчево изригване, което трае 100 години и докато трае, използването на роботи изведнъж е невъзможно. И к'во? Ми като няма роботи И съм дебела и мързелива, и всички останали са същите като мен... Кой и как ще яде? Няма как. Всички ще умрем от глад.
Това е и идеята. Да кажем, че ти си не само умен, но и работлив за разлика от мен също умна, но мързелива и.... Сещаш се, че без роботи ще се мре, затова запретваш ръкави и започваш да ореш. И така ОЦЕЛЯВАШ.
Това е идеята - да има разновидност. Защото от твоята и моята гледна точка, няма кой знае какви промени в условията на живот на планетата, но след 100-200-хиляди-десетки хиляди години, кой знае?

Като се оплождаш сам, няма разновидност. Като добавиш втори участник, се комбинират промените и се създава разновидност. А колкото повече разновидност има, толкова по-лесно поне една група оцелява неизбежните промени.

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 23 дни
hash: c8384ddc41
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

6.   До 2

Прокариотна клетка, еукариотна клетка, вегетативно размножаване, партеногенеза ...

И какво е зилиони? Да речем, че е число! Аз пак твърдя, че не са зилиони, а септедецилиони, което поне е реален термин!

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 23 дни
hash: d4dd6df2a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

7.   Благодаря за отзивите, но това не обяснява защо е било нужно съчетаването на двама индивида!? Това е при повечето твари на земята, от най малките до най големите. За каква селекция става въпрос, когато при насекомите, чефтосването е между роднини? Защо, след като от една клетка учените клонираха овца, без да ползват коч, защо природата не е създала индивида, да се самовъзпроизвежда, без нужда от донори? Да, наистина въпроса е философски, но явно има причина за действителността ни. Как на гущера отново пораства опашка, как на хлебарка пораства откъснат крак, загадки много. Няма обяснения за живота ни на земята, а за вселената да не говорим. Следя с интерес споделянията!

 
  ...
преди: 5 месеца, 22 дни
hash: 2a20501ae1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

8.   Много симпатичен въпрос :) Ако приемем за вярно, че природата се развива на принципа проба- грешка, понеже си има доста други теории, се стига до един доста интересен извод. Първите и най-прости живинки се размножават через деление. След тях, растенията вече си имат специални органи за целта и в по-съвременните присъстват и мъжки и женски части. Цветчето няма проблем да оплоди само себе си, но е доказано, че ако е опрашено от друго растение, плода е по жизнеспособен. Някои животни също са двуполови, в смисъл едно животно си има работещи и двата вида органи. Обаче въпроса е защо изобщо е нужно да има специални приспособления, пък били те в един или два организма? Нали делението на клетките си действа добре и до сега? Ако погледнем по общо на въпроса, излиза че разликата е в необходимостта от улучването на точния момент за размножаване. Когато растението получи достатъчно светлина, топлина и хранителни вещества за да порасне и да даде цвят, тогава и за размножаване е най-добрия момент. Нещо като таймер със сензор и прекъсвач. Ако го отнесм към хората, пак е същото, когато има с кого да се прави секс и има настроение да се прави секс, значи всичко друго е ок и е време за размножаване :)

 
  ...
преди: 5 месеца, 22 дни
hash: 747135c21b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

9.   Въпросът не е философски, а научен. В момента едно от най-възприетите мнения е, че половото размножаване е резултат от естествения подбор и се е появило като защита от паразити, в това число бактерии и вируси.

Ако организмът се размножава вегетативно, дъщерния организъм ще има същото ДНК, като майчиния. Вирусите се научават пак чрез естествен подбор да атакуват успешно и инфектират този организъм, защото при безполово размножаване, той не се променя по никакъв начин през много поколения. Вирусите от своя страна се размножават и променят много бързо, защото са генетичния им код е малък и се дели много често.

Ако се появи организъм с нов ДНК код, вирусът няма да може толкова лесно да го инфектира и този организъм с новия код, ще се разпространява бързо, докато вирусите не се научат да го заразяват и него.

При половото размножаване двата организма обменят гените си и потомството им съдържа по 50% от ДНК-то на бащата и на майката. Гените се смесват и се комбинират по нови начини, като така затрудняват вирусите и дават по-голямо преимущество на потомството да оцелее и да се размножи. Това дава предимство на половото размножаване.

Някои организми, които се размножават безполово, като бактериите например, поради уязвимостта си към вируси, са еволюирали поведение, при което разменят части от ДНК молекули директно със себеподобните си, за да се обогати генома им и да станат по-устойчиви на вирусите.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 21 дни
hash: e136be565e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

12.   9 чудесно изложение, но все пак някои вируси като човешкия папиломен до толкова са развили приспособимост към човешкия организъм, че дори това не може да ги спре и те те инфектират винаги успешно.
Но има и още еднополовото размножаване също е равно на кръвосмешение. Тъй като организмите са сложни с-ми това води до лоши мутации съответно еволюционния ход ще бъде запратен за нула време в 3та глуха.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 21 дни
hash: c8384ddc41
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

14.   До 7

Търсиш причини, все едно природата е биля накаква органичация, която е седнела да планува какво и как ще става, а сега питаш тази органичация, за причините, котио са довели до тези решения. Защо хората не сме с кожа, покрита с кокали и козина, че да не може нищо да ни срухска, защо не сме като катеричките, че да можем да целеем всякакви падания?

До 5

Поклон пред това обяснение. Ще си го отпечатам на скъпа хартия и ще го сложа в златна рамка!

 
  ...
преди: 5 месеца, 21 дни
hash: 9d0a08b5d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

15.   За да има вариации и съответно чрез естествен подбор да оцеляват най-успешните.

Ако един организъм се самоопложда, то тогава ще пресъздава едно и също днк всеки път. Няма биологично разнообразие, което прави животът по-устойчив.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: a9bb9289e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

16.   Защото тогава ДНК-то би било същото, което е голям негатив за оцеляването на вида. Различно ДНК води до разнообразие в физиологията и морфологията на различните видове, което от своя страна води до по-голям обхват на адаптивност към различни условия на живот и съответно по-голям шанс за оцеляване. А всичко това означава по-бърза и успешна еволюция на вида.

 
  ...
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: 68567bdc9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

17.   На природата не й пука дали ще има размножение и дали ще е устойчиво това размножение. Живота е случайна химия на земята, дали вселената е намесена един Господ знае!? Едва ли природата се е загрижила да чифтосва хората, за да има разнообразие, има друга причина, която търсим.

 
  ...
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: 2e0de0cde1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

18.   Мнение
В някои коментари срещам израза:"Идеята е да...".
Авторът също задава въпрос "Защо е така"
Изглежда, все едно природата е съзнателно същество и има свои идеи какво и как да прави.
Всъщност, природата е безкраен хаос, в който властват единствено материалните закони на химията, физиката и техните производни -астрономия, геология, биология, ботаника и т.н.
Главният ръководен закон на природата може да се формулира така: Или нещо е съотносимо към основните материални закони и си съществува, или не е и изчезва (ако изобщо хаосът сгреши и го създаде).
Формите на еднополово възпроизводство си съществуват. Примерно при охлювите). Не би било чудно, и в човешката еволюция да е имало подобно явление, но щом не е оцеляло до днешен ден, явно е било неустойчиво и е изчезнало. Реално, в един от етапите на развитието на човешкия зародиш, новият човек е еднополов. Клетките на зародиша се размножават чрез делени и се оформят в органи по команди (предполагам) от РНК или ДНК, хромозоми и т.н. Но тъй като този вид програмиране е резултат от милиони годишно елиминации на непригодните към средата модификации, днес е оцелял двуполовият човек -мъж и жена. Явно другите версии, самата природа е елиминирала. Няма гаранции и че настоящият двуполов вариант е достатъчно флексибилен и креативен за някои непредвидими екстремни природни колизии. Възможно е дори напълно да изчезне човешката популация, а да оцелее охлювената. Тогава ще се е оказало, че еднополовият вариант е по устойчив. Всичко зависи от условията на околната среда.

 
  ... горе^

...
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: d2a148e3e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

19.   Освен полово, някои организми се размножават безполово, а някои могат и по двата начина в зависимост от средата. Някои по-прости организми пък само се клонират. Различни схеми. Просто хомо сапиенс сме така - с 2 пола. Някои организми пък са биологически безсмъртни. Други пък живеят по няколко часа. Въобще, природата е пробвала различни комбинации и продължава да пробва. Създала е обаче мозъкът на хомо сапиенс и ние сега можем да променяме природата спрямо нашите нужди, а вероятно в някакъв момент ще постигнем безсмъртие и др. Но да, на този етап най-близкото до безсмъртие е да се размножиш, така че това е естествения стремеж на хората, независимо дали го осъзнават или не.

 
  ...
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: a36ad794d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

20.   Не съм кучкар, но са ми казвали, че когато едно куче е кръстоска между различни породи, е много по-устойчиво на болести в сравнение с чистите породи. Всяка порода си има генетична устойчивост към определени болести, а когато кучето е кръстоска устойчивостите се натрупват. Неслучайно уличните кучета са по-калени, те просто са смеска между десетки породи, затова и нямат ясни белези на конкретна порода. Та ето предимство от вариациите.

 
  ...
преди: 5 месеца, 18 дни
hash: f5a480ab59
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

21.   Ми защото трябва и мъжкия орган отдоло и женския да направят нещо. Още от милиони години се е правило секс. Животните без да мислят и да гледат порно правят много секс. За да има повече животни и хора по света си трябва секс. Я ми кажи как само един човек ще направи дете. То си е направено нещо гениално. Жената и женските животни раждат, а от мъжете е нужна сперма. Ако си мъж я кажи как ще стане да родиш. Хората като са поумняли са измислили толкова много неща по света като телефони, болници, храна, хапчета и всичко друго. Ама Сексът си е го е имало винаги някак в съзнанието. Аз от малка съм се пипала отдоло без дори да осъзнавам какво правя. Природата е секс. За да продължава да съществува е нужен секс. Ако не беше нужен секса нямаше да има и Жени и Мъже. Щяхме да сме само жени. Пък мастурбирането е измислица на хората, когато няма с кой да го правят. Животните винаги има с кой да го направят и затова при тях няма мастурбиране. А истинския въпрос е защо има хора, които не могат да имат деца.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker