Жените надушват парите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Жените надушват парите
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 3405 пъти
Взимам част от един от последните коментари към темата „Мъже около 35 г. без книжка, кола, и жилище, но аз имам“, където пише:

„ОТДЕЛНО ИДВА И МОРАЛНИЯ ВЪПРОС, ДОКОЛКО ЖЕНИТЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТЕ ОТКЪДЕ СА ИМ ВИСОКИТЕ ДОХОДИ НА НЯКОИ МЪЖЕ И ДАЛИ СА ИЗКАРАНИ ПО ЗАКОНОВ ПЪТ!?

Това е много болезнен въпрос, на който много малко жени биха отговорили от раз, защото ВАС ВИ ИНТЕРЕСУВАТ ПАРИТЕ, А НЕ ТОВА КАК СА ИЗКАРАНИ И КОЙ Е ПРИТЕЖАТЕЛЯТ ИМ!!!!!!!!“.

Въпросът ми е към мъже и жени:

-Мислите ли, че това е вярно и какви примери може да дадете?
Зная, че много от жените ще тръгнат да заемат отбранителна позиция, да налагат мнение без аргументи и как „мъжът трябвало да.... ИНАЧЕ НЕ Е МЪЖ!“

Ето и моят житейски пример, който никога няма да забравя:

„Никога не съм парадирал със скъпи дрехи, луксозна кола, айфони и прочее. Следователно и женското внимание към мене не го е имало, в смисъл да ми се лепят мацки!

Не помня точно възрастта, но да кажем, че съм бил около 22 г.
Беше зима и стоях прав на автобусна спирка. В този момент в себе си носех значително количество злато под зимното си яке! На спирката имаше едно сладко момиче, малко по-малко от мене, което започна с много мек поглед да ме зяпа, да се обръща към мен, усмихвайки се. Лъцето ѝ беше много красиво, а и тялото ѝ също. Чак ми стана неудобно! Ако нямаше други хора на спирката със сигурност щях да се опитам да я заговоря. След малко пристигна една красавица, по-голяма от мене, кака, и учудващо за студеното време, доколкото си спомням беше се облякла много предизвикателно, с по-скъпи дрехи и аксесоари по себе си! Къса поличка, чорапогащник, шикозно якенце или сако, не помня, хубава прическа. В момента, в който дойде на спирката веднага ме отрази и на няколко пъти се извърташе към мене с типичното женско отмятане на коса и глава в страни! Гледаше ме с широки очи, внимателно, в цял ръст, а на лицето ѝ се прокрадваше лека усмивка и някакво „възхищение“, което беше супер нелогично за мене, защото нито бях добре облечен, нито излъчвах някаква мъжественост и пр. Действията ѝ разкриваха невъзможността да скрие любопитството си към мене като буквално на няколко пъти се опитваше да ме потърси с поглед! Чувствах, че е сякаш на тръни, опарене и впечатлена.“

Това е! А сега моля за вашите опитности в това поле!

П.П. Пиша в този раздел, защото става въпрос за секс и пари!
Любовта на колко процента от женското съсловие минава през портфейла на мъжа?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: acb77e8fc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Може да няма друго приличащо ги, а може да не са те харесали, да ти се е сторило. Никоя жена не взима просяк, но има много материално не впечатляващи женени мъже... Мъжа ми не изкарва много и не съм гледала заплатата му, гледам си моята.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 59d9920bb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хората са различни.

Спри си интернета поне за 2 месеца.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: bb9d3b1f24
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Не ми харесва тона, с който си написал темата - някак агресивно-отбраително-нападателна позиция си заел и ако и в живота си така и винаги подхождаш негативно, то нищо чудно, че нямаш жена до себе си. Лъха... омраза?

Мен лично, не знам за другите жени, никога не са ме интересували толкова много парите на другия. Интересуват ме МОИТЕ пари. Целта ми е да мога да изкарвам месечно толкова, че да мога да живея спокойно и да ми остават. Да, още съм твърде млада, но някой ден живот и здраве желая да стана майка, желая да си имам кученце, а дете и куче се гледат с пари. Не се водя от принципа, че бащата на детето трябва да осигурява стандарта на живот. Достатъчно ми е да си делим сметките и той да поеме грижите за колата, а аз за кучето, или обратното. Достатъчно ми е да е на една вълна с мен, че да очаква с нетърпение снега и ски почивката през зимата или слънцето и морето през лятото. Да не ми излиза насреща с оправдания, че това са "излишни пари, които можем да спесим", а в същото време да се появява с последен модел смартфон от високия клас. Достатъчно ми е да е готов да отдели 200-300лв. на месец за образованието, развитието или хобитата на детето, пред това да ги заложи в някой казино сайт или да ги изпие/изпуши.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e918043017
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Жените надушват парите и балъците,които ги имат и са готови да ги дадат
Особенно ги надушват руските хиени-блядките,които вървят само у нас,щото в другите екс соц.страни бягат от тях,все едно са си циганки !!!
За мен мъж,който дава пачки за путка не е мъж,а мухльо,защото рано или късно шафрантията ще го изцица до дупка,ще го чупи и ще се надсмива !

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 3138a5117f
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

5.   Усмихвали са ти де защото са надушили златото хахаха

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 40c3853fe7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   За съжаление, вече големия ми опит показва, че основният фактор който определя отношението на жените към мъжа са парите. В над 90% от случаите. Не от обида го казвам - много добре съм материално. Много тъжно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 5a4788c9ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Еми ще гледат парите разбира се , тъй като в днешно време повечето от мъжете нищо друго не предлагат, а всъщност изискват от жената куп неща. Искате жената да чисти, ражда и гледа деца , да може да ви готви , да шофира , да ходи на работа и да изкарва достатъчно пари , за да ви даде сигурност и в същото време да е винаги щастлива и усмихната. А вие какво всъщност предлагате ? Искате да лежите по гръб , да пиете бира или уиски и някой да ви обслужва по цял ден .

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 11c9f717f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Това е подла инсинуация. Всички знаем, че за жените най-важна е любовта, а парите и секса са на по-заден план. Някой те зарежда с грешна информация. Хи хи... М 35

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e8f66f5532
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   6 Много тъжно, и ядно.
Значи това са същества, които трябва да се мачкат безпощадно, по всеки един възможен начин. Гниди. Ама с един -двама адвокати предварително, да не стават грешки.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 8c2730814c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хора всякакви - и мъже, и жени. И партии всякакви.

Да, някои жени се интересуват само или основно от парите, други - не. За мен обаче е от съществено значение споделянето. Т. е. да споделяш това, което имаш с партньора си, като това важи и за двата пола.

В парите няма лошо, те са средство за препитание в съвременния свят и не е лошо да се стремим към тях - стига да не са единственият и най-важен критерий в живота ни, но да - за мен е важно какъв е човекът и как печели парите си. Не бих върнала богаташ, ако се обичаме, но мога да обичам (и обичам в момента) човек с по-скромни възможности. Той не е богаташ, но не е и бедняк, защото дава всичко от себе си да работи и да печели пари. И вярвам, че може и ще постигне добри резултати оттук-нататък.

Има обаче една особено порода хора. Срещала съм и жени, но и мъже, от нея. Не рабтят или работят малко, сменят позиции, стоят безработни, пак се връщат на работа, пак стоят безработни и т. н., като все другите са им виновни, все обстоятелствата не са точните, все поради някаква причина не могат да работят точно сега и т. н.. Е, такъв мъж няма как да ме привлече! И не, защото няма пари, а поради факта, че животът, който живее, той си го е избрал и такъв му е манталитетът. Паразитен!

ж33

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: cd724a4313
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Мислил ли си дали не са били просто 2 проститутки, които не си схванал какви са? И си живял с илюзията, че надушват златото в джоба ти.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 021b7bd762
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   А ти реши, че тя те заглежда, защото е предвидила, че имаш злато под якето? Хахахха голям майтап
А дори и да е така щом казваш, че си бил облечен обикновено и си чакал на спирката мислиш ли че не й е станало ясно че нямаш две стотинки? Обаче викаш все пак те загледала щото усетила кинти... е па може хаха

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 42df6846ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Първо: в този сайт е БЪКАНО с истории как тая давала назаем пари на някъв, оная пък плащала сметките за срещи с друг и т.н. и т.н. QED. Ако се налага да обяснявам тази първа точка, то тогава не знам бате.

Второ: дай и аз да дам един житейски пример! Значи стоя си на автобусна спирка, облечен съвсем НЕгъзарски и НЕ носещ никакви пари, камо ли значителни количества благородни метали, и изведнъж едно момиче ме барна за гъза! Така и не се обърнах, защото ме досрамя. Изводът какъв е? Ми явно, че жените харесват дебели мъже с дебели гъзове! (Щот тогава бях дебел свинюга.)
Ако историята ми ти се струва абсурдна, то тогава знай че същото смятам за твоята. Моята е напълно и 100% реална, предполагам че и твоята е, въпросът са ИЗВОДИТЕ които си си извадил от нея. Некви те гледали много прелъстително едва ли не, е такова, ама първата може да те е харизала, пък втората да е жрица на най-древната професия. Кой знае?

Да ги беше заговорил и разпитал. Да се беше разходил няколко дни със "значително количество злато под зимното си яке". Да беше обърнал внимание на повече жени как и дали въобще те гледат, ама не.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 87787b2c8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

14.   Разбира се, че парите имат значение. Всеки иска равностоен партньор и всяка жена трябва да започне като минимум, ама абсолютен минимум, връзка с такъв равностоен мъж. Няма шанс да съм с кола и жилище и да се хвана с мухъл от рейса или някои, който няма къде да ме заведе. Красотата в мъжете не ми е водеща - интересува ме какво желание за развитие в живота има този човек.

По твоята логика и всички мъже искат да имат красива и поддържана жена, но да не дават 1 стотинка за нищо. После като малко вдигне годинките може и да я зарежат. Такъв филм няма. Като си купиш С класа разхода като за Голф 3ка ли ти е? Човек не може да има всичко. Като нямаш пари, амбиция да постигнеш нещо, желание да дадеш хващай се с някоя повлекана и зяпай от страни красавиците.

Деца и семейство се градят в ДОМ. Возят се на училище с КОЛА - нова и комфортна за здравето и спокойствието на жената и се гледат освен с любов и разбирателство и с много ПАРИ за училище, уроци, екскурзия и т.н. Никоя жена не иска да трепери дали утре ще я изхвърлят от квартирата и дали ще може да си позволи и фризьор и шоколадово яйце за децата, защото нашия мухъл не дава за нищо, ама знае да има изисквания.

П.С. Не съм чула нито един мъж с възможности да говори подобно нещо за жените! Тези хора знаят, че парите са сигурност и спокойствие. Обиждат жените само разни непрокопсаници като автора. Да си чака 94 на -15 градуса и да брои стотинки за наема на тавана в Люлин.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 585208f093
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Нещо си се филмирал. Дай го по-спокойно.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b3230cb49c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Да, важно е за жените, това е безспорен факт за съжаление или не! Преди време все пак се влюбих в мъж на 32г, който беше с прилична заплата, но без кола и жилище. Бях готова да направя компромис затова и да сме заедно, даже не ме интересуваше, толкова много го харесах, но по други стечения на обстоятелствата не се събрахме.
Отговора е следния: Ако жената е наистина влюбена в теб, привличаш я с отношение, характер, визия това може да мине второстепенно и да я задържиш до теб. Но не е ли влюбена, а нямаш пари не си го и помисляй.Тогава без финансов комфорт няма начин. По голямата част от жените в такава ситуация ще предпочетат да останат дори сами.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 81f353712f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Аз си помислих, че ще има развитие на историята с момичето от спирката. Ще се запознаете, ще ходите заедно и после ще се разделите. Значи ти си мислиш, че тя е видяла златото което леко се подава от якето ти и веднага е надушила, че имаш пари. То по твоята логика всеки може да си купи синджир от магазина, да го позлати и хайде всички жени ще започнат да го харесват и ще му се свалят, защото ще го мислят, че има пари. Просто си направил впечатление на момичето. Така както ние мъжете се впечатляваме от красиви жени, гледаме ги и им се усмихваме, така и тя се е впечатлила от теб от външния ти вид.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: dabb14b8d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

20.   Охо надушват и още как. Златото баце е като магнит за курволята.
Още от римско време богатите военно началници са купували куп жени със златни систерции.
И на мен ми се е случвало нещо подобно, като на теб.
Особено като съм бил с жени в магазин и като видят как харча ей с друго око се гледа.
Вече гледаме гледки младо курве с циганин за пари.
Съседната тема показва как тъпите български гъски ги интересува жилището, колата. И парите, не как са изкарани или дали някой не е имал възможност а да ги има и това е.
Колкото и да те убеждават в обратното, не им вярвай ето и ти сам си го забелязал.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 3506bde9f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Описаната жена в темата звучи като жрица, особено така облечена по това време. Просто са искали да ги наемеш за вечерта.
Темата ще има смисъл, ако ставаше въпрос за срещи, връзки, а не за търсещи клиенти жрици. Биха се ухилили на всеки.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: f939e60439
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Автора

Моля, не превръщайте темата в коментар за случката, която описах!

Първото момиче беше съвсем нормално, готино и секси, привлекателна!
Втората мацка със сигурност беше офис-гърл, най-малкото защото идваше от страната на една бизнес сграда. Не беше проститутка!

Това е само един пример, който за мен лично по изключително красноречив начин илюстрира женския нюх за кой е по-по-най!

Има богати мъже, които се носят като бездомници – жени не им липсват!

До 14

„Разбира се, че парите имат значение. Всеки иска равностоен партньор и всяка жена трябва да започне като минимум, ама абсолютен минимум, връзка с такъв равностоен мъж. Няма шанс да съм с кола и жилище и да се хвана с мухъл от рейса или някои, който няма къде да ме заведе. Красотата в мъжете не ми е водеща - интересува ме какво желание за развитие в живота има този човек. “

Ходила ли си в университет?

Независимо дали е в България, там има много умни хора, изключително кадърни в своята област, които ако им се дадат условия, биха били в основата на бизнеси за стотици милиони и милиарди!

Голяма част от тях тук в България едва намират пари да седнат да се нахранят нормално в заведение! В чужбина също не са добре платени като преподаватели в сравнение с други професии!

От тази гледна точка си правя извода, че си от онези студентки, които са минали като през конвейер през нашето висше образование... Бройлерка и половина!

Ами какво ще кажеш за хората на изкуството, които макар да са изключително талантливи и даровити, нямат големи доходи – говоря за масовия случай.

Напраооо те разбирам! ВСИЧКИ ГОРЕПОСОЧЕНИ СА МУХЪЛИ, КОИТО НЯМАЛИ КЪДЕ ДА ТЕ ЗАВЕДАТ! – Горкото момиче!

„Возят се на училище с КОЛА - нова и комфортна за здравето и спокойствието на жената“
- Значи децата се возят с кола, която трябва да е нова и комфортна не заради тях, а защото здравето и спокойствието на жената така изискват!!!! Бреййй

„П. С. Не съм чула нито един мъж с възможности да говори подобно нещо за жените! “
-Няма нужда и да чуваш! Всички тези неща мъжете ги знаем от опит.

Обикновено мъжете се замогват, а други забогатяват след 40-45 годишна възраст!
Защо си мислиш, че огромната част от тях са с развод и са се насочили към младички девойки?
Нима не знаят меркантилна същност на жена си, как им е вадила душата през годините с капризи и изисквания без самата тя да има покритие, за да претендира за всички тези неща?

Знаят и помнят. И не че новата мацка не е същата, но биха предпочели младото, пред това да траят спаружващата се вещица!
Отвори си очите, мацка!

Темата е за това, което съм цитирал. Да го коментирате дали според вас е вярно и да дадете примери!

Приятели са ми споделяли същото – когато са на нула или минус, никакво женско внимание, когато са поне с 1000 лв. кеш в джоба, нещата се случват като по вода...

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 3506bde9f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Хем чакаш на спирката, хем си имал пари? ! Хем уж усетила пари, а не вижда, че някакъв чака автобусчето за лев да се вози. Просто е проститутка, а ти се вкарал бая във филма, че едва ли не има рентгенови очи. Логика на български мъж.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 3506bde9f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Доживяхме история за мъже, оплакващи се, че ги забелязват жените! И то мъже, които явно се изявяват като непорочни девици и ги е срам като ги загледат! Да не би това момиче да трябваше да ти извика придружител, за да не те е страх да не би нападне самичък? !
Няма угода.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 7b0efb6147
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   О да, жените не се интересуват от къде и как идват парите. Това го разбрах още като подраствах по майка си и баба си. През студентските години доста припечелваха нещо като пишат курсови работи за такива дето не ходят по лексии, а само по партита. Моите намериха подобен бизнес супер удачен... Жената няма морален компас като... поне някои мъже.

А дали "надушват" парите. Надушват ги по теб и това как ти се държиш. Факт е, че самочувствието на мъжа е в тясна корелация с парите които изкарва, и съответно нещата които може да си купи като кола, дрехи и т. н. Но дали жените "надушват" наистина успели мъже с реални средства - определено не. Има мъже които имат милиони, а се обличат обикновено и карат Опели. В същото време има мъже без стотинка в банката или бизнес, но живеят на кредит, или с пари от родителите, ден за ден. Жените ще се уловят за вторият тип. Те съдят за мъжете изключително повърхностно. И как да е иначе, след като повечето обичат да говорят за себе си, и лесно остават излъгани накрая.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 6938a0c91e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Такъв ако го видя на автобусна спирка и с ланец по якето веднага ще си помисля, че ланеца е менте. Не може да имаш възможност да си позволиш толкова злато и в същото време да си на автобусна спирка. Това все едно да видиш една яка мадама тип плеймейтка с всичкия и тунинг, красиви дрехи и т. н. да чака на спирката рейса. Еми няма как

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 59ee077138
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Жени харесвам не съм педер. Но въпреки всичко хич нямам и намерение да се занимавам да си намирам жена за постоянно, както са казали има две цветя подходящи за жените "мушкато и бегония" и да се оправят, нито деца искам, нито жена за да ме ядосват и да трябва да се съобразявам с тях, егоист съм и не желая да имам семейство. Каквото си изкарам за мен си е и това е, а който е решил да си трови живота с брак и съпруга и дечурлига да заповяда, не са ми изтрябвали... По някоя жена от дъжд на вятър, като Чарли Харпър и тва е....

Тъй че до тези изискващите и нахални жени, нито ми трябвате, нито изисквам нещо от вас, нито ме интересувате, да за секс и ала бала може, за връзка, брак и деца мен не ме пишете и така си ми е и супер...

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: a86812a4a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Ами разбира се авторе, че една офис гърл ще търси мъж с възможности, а не някой мухльо, който няма какво да предложи. Ако жената е успяла и умна никога няма да се хване с някой мързелив повлекан, който изкарва по-малко пари от нея и чака за всичко за нея. Като теб разсъждават само българските мъже без финансови възможности, които нямат какво да предложат, а и за тях едно скромно момиче е достатъчно понеже една красива и успяла жена ще има други изисквания. Всеки избира половинката си според това, което може и предлага, а ти явно нищо не можеш.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: f939e60439
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   29 - Мацка, темата не е да ми правиш психоанализа на основата на две изречения!

Повярвай и аз мога да ти направя такава и въобще, ама никак няма да ти хареса!

НАУЧИ СЕ ДА ЧЕТЕШ, ПРЕДИ ДА ПИШЕШ!!!

Автора

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 6bae7d9e2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   29 е страхотна фантазьорка. Живееш в БГ. Понятието "успяла сама жена" е в болната ти главица. Мухльото не е човек без пари, мухльо е поведение :) характер :)

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: c3b0b1f9b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   29 проблема на жените ви е точно в този начин на мислене. Мъж с висок социален статус и материално осигурен ще погледне и келнерката/барманката а за вас жените като видите малко повече успех и пари и се опиянявате и няма и да погледнете нормалният/средностатистически мъж. Ако това не е меркантилност не знам...

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: f05e18cb85
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Защо непременно се слага знак за равенство между мъжество и пари? Може да си богат, но да си тип мамино синче, свикнало на готовите пари на мама и тати, който е неспособен сам да си оправи леглото дори? Може да нямаш пари, защото тепърва тръгваш от нулата без ничия помощ, но да си достоен и умен човек и да е въпрос на време да успееш. Причините да имаш или нямаш пари може да са хиляди, не e само до акъл и мъжество. Може да си си дал всичките спестявания за болни родители примерно, и такива случаи има. Доста е наивен този начин на мислене "има пари -> автоматично не е мухльо; няма пари -> мухльо е". ЖИвотът не е толкова черно-бял.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 3506bde9f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   32, богат мъж ще погледне келнерка, за да се потъркаля с нея. Едва ли ще си я вземе за жена и да му отглежда деца. Просто гледат на такива като на лесни жени и забавление.
Примерът в темата е за мъж, който си е вкарал бръмбари в главата, че едва ли не някоя вижда през дрехи и има рентген за очи, че забелязала синджирче някакво. Едно златно синджирче не струва милиони, особено тук.
А пък героя си чака бусчето за левче, защото има милиони в някоя банка. Проблем със самочувствието.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 3506bde9f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Аз не бих се впечатлила от злато, защото си имам. Пък и едно злато, особено в България е нисък карат. Истински скъпото и качествено не е българско. Така че едно златно синджирче не е кой знае какво чудо. Ако е като кучешка верига дебело, е по-скоро комично на врата на някои хора.
Авторът да излезе от филма и от чалготеките. Никоя жена няма да си помисли, че си богат, ако се блъскаш в градския транспорт.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: f51bf6a815
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   29 вече си готова си за продан на някой цигански битак за булки.
Ако си и по бяла ще имаш големи шансове за някой добре лустросан манго с богати родители сводници по всяка вероятност. Вашите с голяма охота ще гушнат тлъста пачка и ще пожънат успехите от възпитанието на тяхната стока.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: f939e60439
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Жените май съзнателно не отговарят дали изборът им на партньор се влияе преди всичко от материалното му благосъстояние, а се насочиха да ми дават оценка на мене в случката със златото!

Златото не беше никак малко като количество – доста повече от една златна верижка, поне 18 каратово и стоеше в задния джоб на якето ми; сами се досещате, че не се виждаше...

И като говоря за поведението на момичето и другата мацка, която беше около 30 годишна, значи наистина съм си дал сметка, че има нещо твърде особено в цялата случка.

Автора

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: bc67ebb5a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

39.   Авторе, ако за теб златен синджир е признак на богатство, трябва да ти кажа, че си беден. Ама много беден, повярвай ми.

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: cc119bcf94
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

40.   Аз пък не понасям богати мъже в българското разбиране на тази дума. Надушвам ги от километри - то те това и искат - и бягам много бързо. Имам достатъчно наблюдения над такива хора, за да зная, че живеят в някаква изкривена реалност, в която комплексите им се подхранват още повече от измамното чувство за могъщество. Такова същество не бих търпяла до себе си. Има обаче една категория НОРМАЛНИ хора с възможости. В приятелския ми кръг има такива. Най-богатият от тях си прекарва почивките с фотоапарат в Родопите. Хобито му е фотографията, обича да снима пейзажи. Друг от тях пък харесва морето. Купи си една минитюрна виличка в Синеморец и си кукуват там по един месец с жена му лятото, ходим им на гости за укенда и си печем прясна риба на барбекюто. Трети пък е запален букинист, има огромна библиотека от редки издания и това му поглъща цялото свободно време. С една дума - никой от тези хора няма да срещнеш по барове и дискотеки, нито пък по петзвездни хотели, нито пък да размята пачки из моловете. Но имат едно общо качество: на всички децата им завършиха най-добрите университети в света, за образование пари не се жалят. Другото общо е, че тези хора се хранят със здравословна, но проста храна, нямат вредни навици, не са склонни към излишества, пият умерено и са изключително привързани към семействата си. И третото, което намирам общо между тях, е, че са невероятно почтени в бизнеса си; предпочитат да загубят, отколкото да излъжат. С такъв човек - да, мога да общувам. Но с нахитряло парвеню с ланец в мерцедес - не, просто ми е под нивото. Съпругът ми е това, което тук може би наричате "средностатистически мъж". Изключително трудолюбив, забавен, добронамерен и отговорен човек. Финансовият мотор на семейството съм аз, просто защото професията ми е по-добре платена. Това не тревожи никой от нас, имаме си всичко необходимо за нормален живот, което всъщност е важното. Всяко лято отделяме време за ваканция и винаги търсим колкото се може по-затънтено местенце, където да сме ние и природата. Тази година открихме едно прекрасно варненско селце с огромен пуст плаж и прекарахме вълшебни две седмици. Може да не съм наред - спрямо съвременните стандарти - но ми е по-вкусно аз да си приготвя вечерята с хубави пресни продукти, да си слушаме вълните, да си приказваме по цели вечери и да заспим в прегръдките си. В началото на връзката ни мъжът ми мислеше, че аз само се правя на непретенциозна, за да не го поставям в неловко положение, но впоследствие разбра, че просто съм такъв човек - луксът ме отвращава, обичам живия живот.
Парадоксът е, че хората, които не ни познават добре, ни мислят за богаташи. Това ми е много смешно. Лятото живеем съвсем близо до София в една къща, останала ми от баба ми. С много труд и вкус я ремонтирахме със собствените си ръце и я превърнахме в артистична вила с един декар цветна градина, десетки картини, подарявани ни от приятели художници, антикварни предмети, много книги, огромна тераса и у нас винаги е пълно с хора. Инвестицията в това начинание е около 1000 лв. годишно, а вече и по-малко, защото почти няма какво да се добавя. Съседите обаче смятат, че всичко това могат да си го позволят само милионерите. Под "всичко това" разбират: да станеш сутринта в неделя, да си вземеш душ, да наметнеш пухкав халат и да седнеш под чадъра сред розите да си изпиеш кафето; после да окосиш тревата; да полееш зеленчуците, да посрещнеш приятели, а вечер да танцувате под луната. А като се замисли човек, за това са нужни само желание, готовност за труд и чисти мисли. Всички пари на света не биха могли да ми купят вкуса на топлия от слънцето домат, който лично съм отгледала от семчица, нито пък най-скъпият парфюм може да ми замени мириса на озон след топъл летен дъжд. От сърце съжалявам жени, които не познават щастието извън салоните за красота, джиповете и магазините. Мъчно ми е за тях, защото могат да имат най-голямото богатство - тук, сега, на една ръка разстояние, а се отвръщат от него и прибират жълтите стотинки, мислейки ги за злато.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 6bd6f06013
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   37, огромното уж количество злато ти е било в джоб, как ще го види? ! Да няма рентген, да не е робот? !
Просто цялата случка лъха на комплексарщина. Хем мъкне кюлчета злато, хем уж на градския качен. Просто е била проститутка или ти и си се видял симпатичен в тъмното. Ама чак радари, рентгени-смехория. Цялата тема щеше да има смисъл, ако ставаше въпрос за срещи, връзки, а не стоял си един на спирката, дошла една кака, може и пияна, и нашия вече от една усмивка съчини цял роман, че чак и на психология го изби.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker