Как да направя първата стъпка? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Как да направя първата стъпка?
преди: 2 години, 3 месеца, прочетена 3141 пъти
М24

Здравейте, моля ви за съвет. Наскоро ходих на събиране в приятел, където беше и едно момиче, което познавам от 4 години, но не се бяхме виждали от можеби 3 години.

Изкарахме си добре, пихме малко, лафихме си, имаше емоции. На връщане трябваше да си хванем такси, аз и момичето. То ме изпревари и плати на шофьора. Вървяхме малко заедно, видимо беше срамежлива, не подържаше очен контакт, но в същото време не се държеше и отблъскващо. Пошегувах се, че трябва да я черпя някой път заради таксито.

Минава една седмица, случайно се засичаме в магазина и се прибираме заедно. Говорим и се шегуваме, няма напрежение. След няколко дена събирам кураж и й пиша да излезем да я черпя.

Взехме неща за ядене и пиене и отидохме в парка. И този път, тя едвам се нави аз да платя, искаше сама да си плати нещата, но настоях. По пътя към парка ми беше малко притеснено(както и на нея) и видимо не се получаше много добър разговор.

После обаче като седнахме тръгнаха нещата. Спокойно започнахме да дълбаем във всякакви теми, от бита и философски, имаше закачки и намеци от двете страни. Буташе ме с рамо, лакът. Удари ме леко на шега. Многократно я разсмях. Хареса ми прекараното време с нея. Казахме си, че пак ще излезем да се разходим тия дни. Изпратих я до тях и това беше.

В идните дни, по случайност, се засякохме няколко пъти в града, но както беше първият път когато вървяхме към парка, по същия начин бяхме сковани и не вървеше приказката.






Събирам в момента кураж да и пиша пак да излезем, но се страхувам че ако продължавам в същия дух, просто ще си остана един "приятел" за нея. До сега никога не съм "свалял" момиче. Когато бях на 20 бях във връзка за година и нещо, но момичето беше тази, която ме хареса и предприе действие. Осъзнавам, че съм социално недъгав. Имам група приятели, но на няколко пъти с това момиче просто забивам и не знам какво да кажа. Дори и преди да изляза да се бия на състезанията по кикбокс не се притеснявах толкова. Работя в ИТ и прекарвам повечето време вкъщи, сам. Та, какво да правя в тази ситуация?

Има ли начин да ескалирам, да направя първата стъпка, или просто да продължавам така, надявайки се нещата магически да станат сами? Момичето е много тихо, скромно и възпитано, и бих искал да сме повече от приятели. Също така, бих бил благодарен ако споделите подобни истории и кажете как сте постъпили.

Благодаря за отделеното внимание.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 3 месеца
hash: 618e0ce357
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Според мен вече си на прав път. Сам казваш, че момичето е по-притеснително, та едва ли би ти казала директно, ако те харесва, сигурно не би реагирала добре и на прекалена настъпателност. Съветвам те да не чакаш дълго, за да не реши, че нямаш интерес. Покани я пак на разходка и най-просто и чистосърдечно й сподели за чувствата си без да се прехласваш прекалено. Кажи й, че компанията й ти е приятна, но в същото време не би искал отношенията ви да се ограничат до приятелство. От реакцията й веднага ще се ориентираш какво се случва между вас, ако не те отреже на момента, директно я целуни. Няма какво да губиш, може само да спечелиш - замисли се, ти би ли ходил на пикник с почти непознато момиче, което не харесваш? Същото е и при нея.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: dea6d235fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Дай време на Времето.......пък лека полека нещата ще тръгнат.....така се прави,а не от вратата за краката......

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: dc562f3c12
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   До автора,
Тренирал си кикбокс, Е не се ли научи Атакувай покани я на кафе,изпрати я ,говори с нея,слушай,целуни По устата, ако не се дърпа,целувай и врата и мидите на ушите. Спри ,следващия път покани я у вас или наеми стая терен хотел,Кажи и че искаш да я лижеш отдолу,да се съблича и и направи шпакла да се възбуди,и го вкарай здраво във вагината и устата.Ще се подмокри хубаво .Кажи и в прав текст какво искаш да и правиш и го направи.Смелост действия и терен.Бъди директен и смел.Тя го иска нопървата крачка трябва ти да направиш.Успех

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 5929ca6f20
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ба прав път си с тези излизания, продължавай. Може би още 3-4 излизания, на кафе, на кино, някоя тренировка и така. Съвет, говорете за себе си, какви сте, какво обичате, какво мразите, след което вече направи една малка стъпка напред, да видиш дали има интерес към нещо повече от приятели, попитай я директно, но гледай да не е грубо. Нещо от рода на "Малко ми е притеснено, но как ни виждаш като двойка", както каза, момичето е срамежливо, има голяма вероятност да се панира и т.н и тук е момента да я успокоиш и наистина да не я пускаш да избяга от фокуса

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: c124dbc35d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторът

Благодаря за съветите. Не се бях замислял за някои от тези неща.

За номер 4: Не мисля че мога да се държа така, просто не е в мен. Ако се пробвам, ще изглежда доста фалшиво/жалко отстрани. А пък ако директно й кажа, че искам да я лижа, сигурно ще изям някой шамар и повече няма да иска да се виждаме.

Излязохме на кафе, беше още по добре от миналия път. Говорихме си и за лични неща, беше доста приятно. Преди да излезем си писахме, но изведнъж ми звънна по телефона да се разберем точно къде и кога да се чакаме. Взела ми номера от обща приятелка.

На връщане, аз какъвто съм прост, хич не усетих намеците, който ми правеше. Можеби 4-5 пъти ме попита какво ще правя тази вечер след това, дали имам планове. Аз като пълния смотаняк казвам не и говоря общи неща - ще си хвърля душ, ще поразтребя. Можеби е искала да я поканя вкъщи? Чак когато се прибрах ми дойде на ум.

Ето за тази социална недъгавост говоря. Мисля да направо да й звънна тези дни пак да излезем, не да й пиша.

 
  ...


...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: bade19745f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Многократно съм попадал в такива ситуации. Също като теб съм в ИТ сферата... Истината е че понякога нещата вървят прекрасно защото вътрешно не ги оприличавате като среща и сте спокойни, че правите нормални за вас неща. Но когато мозъкът определи ситуацията като среща, излиза от зоната си на комфорт, освобождават се хормони и се стига до това неловко държание. Нормално е като цяло. Другата истина е че човек лесно се увлича и това което се изпитва в началото е всичко друго но не и любов. Границата между приятелската зона и гаджетата е много тънка и неусетно се прекрачва, като за съжаление посоката обикновено е еднопосочна. Моя опит сочи, че показвайки повече увереност и искреност в комбинация с леки не нахални физически контакти води до много по-добър резултат от директното споделяне на чувствата. В повечето случай първата целувка трябва да дойде съвсем случайно и не планирано. Ако не усетите момента винаги може да я целунете и бързо ще разберете не къде отиват нещата.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: c124dbc35d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Авторът

Момичето ме покани в тях. Беше добре, имаше смях, докосвахме, ръчкахме се, но когато емоциите се покачиха, просто замръзнах, не знаех какво да направя. Представях си как ако тръгна да я целувам или прегръщам, тя се отдръпва или казва "нямам такива чувства към теб". Имам чувството, че много се изложих като не предприех нищо.

Няколко дена по късно, момичето мина през нас да пием кафе набързо. По същият начин, нещата вървяха добре, докато пак не се стигна до този момент, в който трябваше да предприема нещо. Точно тогава, имаше момент на тишина, неловкост, при което момичето въздъхна, но аз пак като пълният смотаняк нищо не направих, нищо не казах. И след това мълчание пак продължих с някакви общи разговори и приказки.

След тези случки, реших да не я търся няколко дена, да се успокоя малко. Сега много съм си набил филма, че ме мисли за жаляк, и не знам дали ще й бъде приятно да излезе пак с мен.

Скоро ще напускам малкия ми град, за да ходя да работя в Пловдив. Тя възнамерява да остане тук в родния си град. До сега не съм срещал такова момиче, и имам чувството че никога няма да срещна пак такова, или можеби това пак са ненужни филми които си набивам.

Имам малка група от много добри приятели, но когато вечер се прибера към 6-7 от работа, самотата вкъщи направо ме убива. Имам чувството, че като се преместя в Пловдив ще бъде същото, само че ще изкарвам почти двойно. Но започвам сериозно да се замислям какъв е смисъла от всичко това, ако накрая пак ще съм сам.

От това което виждам и чета, започвам да си мисля, че такива "аутисти" като мен просто винаги ще си останат така социално недъгави и самотни. Направо не знам какво да правя.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 1458bc30cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Често вътрешните ни инстинкти ни "пазят" от неудобни ситуации. Понякога подсъзнателно усещаме, че нещо не е за нас и това ни спира да действаме. 6 години мислех само за едно момиче. Бяхме заедно ежедневно, кажи речи денонощно... Всички ни мислеха за гаджета. Колкото и да се напъвах не можах да и кажа, че я обичам или да я целуна по устните. Спичах се точно като теб. Тя също не го направи. Тогава се чувствах ужасно. Мислех само за нея, а тя така си обърка живота, че едвам се отърва... По-точно аз я "спасих". Ако трябва да оприлича този период с нещо то е чиста лудост. Накрая когато можех да я имам, когато лежахме в леглото ми осъзнах, че никога не съм искал нещо повече от приятелство с нея. После ми потръгна в живота, след тези буря бях смирен, уравновесен и себеопознат. Имах страхотни първи срещи завършващи като по филмите, имаше свалки в барове и дискотеки, имаше щури моменти с всякакви мацки. И си намерих страхотна жена. По-точно тя ме намери. Всичко с времето си! Не се отчайвай.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 4cd93c47b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторе, имам чувството, че в един момент тя ще те награби и нацелува, докато ти спре дъхът. А после лекичко ще се отдръпне, ще те погледне в очите, ще ти се усмихне, а ти ще наведеш засрамено погледче надолу и ще се изчервиш мъничко и това ще бъде най-сладкото нещо на света. Поне аз така си представям този момент с "моя" срамежливко. Спокойно, не си "аутист", социално недъгав и т. н. Просто си срамежлив, нищо страшно няма. Момичето също е срамежливо. Аз също съм срамежлива. "Моят" срамежливко обаче е 100 пъти по-срамежлив от теб - при него става дума за болезнена срамежливост. Ситуацията е много по-засукана от вашата. И като капак на всичко, изгубихме контакт. Затова моят съвет към теб е - не губете контакт. Търси я, срещайте се, говорете. Не бива да позволявате на разстоянието да ви отдалечи един от друг (при нас нещо такова се получи). В един момент всичко, което трябва да се случи помежду ви, ще се случи от само себе си. Няма такова правило, че трябва да се целунете на 3-тата среща или да правите любов на 5-тата и т. н. Тези неща не стават по график. Вие в момента се опознавате. Това са най-сладките и нежни трепети в една връзка - когато се влюбвате един в друг. В момента може би градите нещо за цял живот - приятелство, доверие. Не е казано, че трябва да се жените след 1-2 г. или нещо такова, но това може би е любовта на живота ви. Няма нужда да пришпорвате нещата. Когато усетиш момента, действай към нея. Като се опознаете по-добре, ще станеш и по-уверен към нея (а и тя към теб). Успех и бъдете щастливи, гълъбчета!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: c124dbc35d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер 10: "Авторе, имам чувството, че в един момент тя ще те награби и нацелува, докато ти спре дъхът."

Не мисля, че това някога ще стане. Продължаваме да излизаме, идва в нас, аз в тях, споделяме си лични неща, прекарваме си добре, но до там.

Поправете ме ако греша, но ако нямаше интерес към мен, нямаше да продължават тези идвания на гости и излизания. Веднъж даже ме остави да спа у тях, но нищо не стана.

Имам чувството, че тя чака да кажа или да направя нещо, но всеки път просто се насирам и не знам какво да направя. Като се прибера, мисля какво да й кажа/направя следващият път в посока на това да разбере че имам повече от приятелски чувства към нея, но всеки път става едно и също. Това чувство на безпомощност направо ме убива.

Умирам от яд като стане така, и знам че аз съм си виновен и никой не може да разреши този проблем вместо мен. Възможно ли е да изляза от този омагьосан кръг?

Дори и да беше друго момиче, пак щеше да стане така(да се насера и да не предприема нищо) и вече сериозно почвам да си мисля, че ще остана сам завинаги, независимо колко пари изкарвам, какво тяло имам, или как изглеждам на външен вид.

Обмислям да потърся психиатър, но съм много скептичен, че ще ми помогне.

 
  ...

...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 5929ca6f20
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторе, след всичко, което каза, освен да ме ядосаш друго не направи. А бе човек, сляп ли си ? Момичето те ХАРЕСВА, иска нещо повече от приятелство и определено иска и нещо повече от разговори (да, сещаш се). Какво се държиш като ученик на 15, дето не знае дали му се пикае или е*е ? Дали е мъж или п*така. Голями хора сте.. Следващия път като излезете, ама по най-директния начин й кажи какво чувстваш, какво мислиш и как ТИ искаш да се случат нещата, да си одрежа оная работа, ако момичето не откликне. Сигурен съм, че и в Пловдив ще дойде с теб. Наистина, много задълбаваш нещата, ама дали това, дали онова.. Нещата са много прости и всички сме хора, а не извънземни, ти я искаш и ти е приятно с нея, тя те иска и й е приятно с теб, точка. И бас ловя, че в момента се чуди момата дали я харесваш, дали става, с тези пъти дето си я одразял нищо чудно да си й смачкал самочувствието и се чуди дали е от твоята класа. От личен опит ти казвам, ако не действаш сега да й кажеш всичко и да сте заедно, няма да имаш втори шанс и ще съжаляваш. Наистина, в момента, в който прочетеш този пост й се обади и определи среща, иначе ще ядеш дървото.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 0615816ad8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Минала е първата стъпка отдавна пич. Това са изградени взаимоотношения. Изобщо не се притеснявай, да я поканиш след толкова занимавка. Просто покажи, че не искаш да сте само приятели с държанието си, ама не я притискай да ти отделя време и няма да съжаляваш. Направо я викай някъде да хапнете, или да излезете и след това я покани у вас. &

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: d8c89c6ce8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   много мислиш
сопри се малко с тези разсъждения и действай сърцато
м33

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 11e64012e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Приятел, не се сърди, но сляп, глух и ням едновременно. Ако не те харесва няма да те покани у тях. Ако не те харесва няма да дойде у вас. Сега изясни ли ти се картинката или да давам и по-сложни примери? Ако толкова си шашнат удари 50мл концентрат на екс да се отпуснеш

 
  ...
преди: 2 години, 26 дни
hash: 9dd44f7d43
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Авторе, какво стана бе? Има ли развитие?
Посмях се добре, напомняш ми на мен като бях на 19-20 и се спичах като дървар. Колко мадами не наебах от тая нерешителност тогава, добре че мина това време.
Та, ако влизаш случайно дай инфо.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker