Фитнес добавки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121367)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14384)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6480)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Фитнес добавки
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 1610 пъти
Здравейте! От 6 месеца приятелят ми ходи на фитнес и приема различни добавки, за които инструкторът му го посъветва. За съжаление не съм особено запозната, но доколкото знам пие някакви протеини, азотен бустер (или нещо подобно) и фатбърнари.. Всички знаем, че химиите водят до сериозни здравословни проблеми и сексуални също, но за тези добавки инструкторът му твърди, че са напълно безвредни. Но аз започнах да се притеснявам - в последно време много често се оплаква, че го боли глава, изнервя се от най-малкото нещо и за капак на всичко - има сериозен проблем с ерекцията. Става му без проблем, започваме да правим секс и по някое време му спада, без да сме правили паузи или да сме променяли нещо в действията си. Никога преди не е имал този проблем, а сме заедно от 5 години и всичко започна месец, два след като започна да ги пие. Твърди, че в тези моменти не усеща, също така ми прави впечатление, че цялостната му чувствителност е много променена - направихме си експеримент да го ударя по-силно - твърди, че почти нищо не усеща. Възможно ли е тези проблеми да са от добавките? Четох на доста места, че водят до сърдечни проблеми, проблеми с кръвното, главоболие и сексуални проблеми и т.н.. Но той твърди, че това се отнася само за химиите и отказва да ми повярва. Моля, някой с опит да сподели, ще бъда благодарна!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: 3415a81aec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Не би трябвало да има проблеми с ерекцията от тези добавки.
Питай го дали не си е инжектирал стероиди.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: b9a28ae4bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   нормално и след време ще забрави и за ерекция,и аз съм минал през този етап като бях на 22г,но докато не се изложих напълно и разбрах че немога да чукам взех мерки.Нека ги спира навреме и да се захваща сега с доктори да видиш луди пари ще дава зада се излекува

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: b9a28ae4bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Чакай да видиш какво ще му се случи с черния дроб,бъбреци и сърце,ерекцията му е най малкия проблем тука.Да заминава на лекар докато е време защото в един момент ще стане като безопастна игла и няма как да върши работа

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: b5126cb610
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Азотните буустъри са много опасни, да ги спре тях. Другите добавки са просто храна за мускулите.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: ec3c53e0cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Протеинът е напълно безвреден (дори е полезен и може да го пие всеки), стига да не пие по много, че не е добре за бъбреците. Азотните бустери са вредни, защото съдържат опасни комбинации от аргинин и голяма доза кофеин. Когато аз тренирах преди години ми подариха азотен бустер - ужас, разхлопваше ми сърцето. Иначе за ерекцията, направо ставах машина от азотния бустер, чуках като ненормален. Та от азотняи бустер по-скоро се увеличава сексуалния мерак и енергия, но определено е вреден за сърцето. Фетбърнарите горят мазнини и също съдържат кофеин и разни зелени чайчета, зелени кафета тирозин (иначе полезна аминокиселина). Не знам какъв е тоя инструктор, но начинаещ човек подобни силни (специално азотния бустер) добавки не се дават!!! Бустера може да му направи проблеми със сърцето, да го спира! За непрофесионалист единствените допустими добавки са протеин, аминокиселини (BCAA, глутамин и комплексните). Всичко останало е излишно или противопоказно. Протеинчето му е напълно достатъчно, заедно със стабилно хранене, богати на да белтъчини и бедно на въглехидрати. Да хапва месо, риба, яйца, извара, пресни плодове, зеленчуци, салати. Да избягва захар, тестени изделия, да ограничи хляба, кашкавала, а пържено и всичко пакетирано почти да забрави. Да намали картофите и ориза. Веднъж в седмицата може да си позволява по-лабав ден и да хапва баница, кекс, парче торта, сладолед. Алкохолът също не се препоръчва. Може по малко вино и някоя бира от време на време. Концентрат още по-рядко.

Ако спазва що-годе горните хранителни правила и тренира нормално, дори няма да има нужда от някакви добавки. Най-много да пийва по ннякой протеин сутрин и след тренировка.

Но му кажи, че азотния бустер е вреден, да си знае!!

 
  ...


...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 6bad21e02e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Фатбърнърите водят до високо кръвно. Особено ако човек е предразположен към проблеми със сърцето и кръвното, напараво са "убийствен продукт". Кажи му да се спира. Ако не те послуша, поговори си добре с него - не ти трбява мъж, който ще се самоубие в оптиите си, да прилича на Скалата, нито ти трябва някой, който ще токсичен нонстоп, па няма да може и секс да прави, защото я пишката не става, я главата го боли ... Това са работи за 50 годишни хора.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 65b43c794b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Здравей!
Въпростните добавки, които си изредила са напълно безвредни. Страничните ефекти, за които говориш, по-скоро се причиняват от анаболните стероиди, които нямат нищо общо с хранителните добавки. Разбери първо дали взима такива неща и ако разбереш, че взима стероиди без намерение да се състезава, му кажи, че е наивен олигофрен и да ги спира моментално, докато не си е нанесъл трайни щети. Иначе за ерекцията на 110% ти гарантирам, че не е от хранителните добавки, а от нещо друго. Най-добре да си направи изследвания и да го види лекар.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 180bf3561f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Такива добавки сриват здравето на човека,за пример Учиндолският Кретен,който е жива развалина след фитнесманията си за голям бицепс !

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 5aab166133
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   По-нагоре, който е написал че това е химия определено да не стъпва повече във фитнес и да не си дава некомпетентното си мнение. Всички изброени неща от авторката са ДОБАВКИ а не химия. Но признаците, които е описала като странични ефекти според мен са от някаква химия.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 618bd739a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Имам близо две десетилетия "стаж в залата", ако може да го наречем така. Принципно хранителните добавки са сравнително безвредни при здрави хора, но трябва да се използват правилно и с мярка.
Азотния буустър е напълно излишна добавка като цяло. Обикновено под това се разбира комбинация от няколко съставки аргинин, кофеин и креатин в категория пред тренировъчни продукти. Естествено всеки буустър съдържа различни неща, но това е основната съставка на повечето. Често срещани и понякога напълно желани странични реакции са агресия и нервна възбуда. Много хора вярват че това ги прави по-добри в залата. Иначе гарантирано подобряват ерекцията. Не е хубаво да се приемат повече от месец-два без прекъсване от поне месец. Същото важи и за фетбърнарите идеята не е да ги пиете целогодишно за да сте стегнати и слаби. А да доизчистите упоритите мазнини в рамките на месец-два. Повечето съдържат зверски дози кофеин и в комбинация с азотен буустър могат да доведат до сериозни здравословни проблеми включително с летален край.
Протеина няма странични ефекти и може и е хубаво да се приема от всеки.
Креатина също е много често използвана добавка защото дава бързи и видими резултати. Но и там магията действа ако се приема през два месеца по месец. А не да го пиете нон стоп докато ви откажат бъбреците или си развалите стомаха.
Аз лично сега пия стрит корен от Maca и ще добавя чай от бабини зъби. Безвредни и изключително полезни натурални неща, които може и да не ви направят машини в залата толкова бързо, но ще ви направят любовници от класа.

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 774d56bae7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Вижте какво, големият проблем е, че не знаете какво има в добавките! Те не се следят от Агенцията по лекарства, пристигат от Китай в торби и вещвствата, които участват в тях не се знае с какво качество са. Например имаше голямо изследване, че растителните вещества, които участват в добавките, са тъпкани с тежки метали и пестициди - гледани са на замърсени почви.
Добавките не са лекарства и са почти извън контрол - на честна дума.
НЕ ги пийте!

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: a82cf992ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От най-безврената химия зоби, да знаеш. След година ще спре изобщо да му става. Не е първия, няма да е и последния.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 86f4c09565
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   "инструкторът му твърди" - инструкторът му е идиот и изобщо не трябва да се респектираш, че е "инструктор". Поредният кретен, който иска да изкарва пари докато някой се помпи с химия. Зарязвай го тоя мухльо и хвани някой дето не помпи - може да не е подут (с псевдо муслули), но поне ще ти го набива всеки ден по 3 пъти.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: a60e0a195b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   От тези неща, които са изредени странични ефекти няма. Това са ХРАНИТЕЛНИ добавки. Нещата, които си казала като страничен ефект - изнервяне и проблем с ерекцията са типични странични ефекти на анаболните стероиди, това вече е сериозна химия и дава странични ефекти като този с ерекцията и изнервянето. При това говорим за силни анаболни стероиди, защото слабите определено не действат така. Треньорът го е подпукал на тежка химия директно при това на високи дози. Изнервянето и агресията идват от завишените нива на тестостерон, т.е. той взема тежки стероиди. Ако се е променил визуално доста бързо, гаранция е на стероиди, нищо друго не действа така. Ако се направи подходящата след стероидна терапия би следвало да се възстанови напълно. Предполагам и т.нар. "треньор", и приятелят ти си нямат и на идея от химията, а просто гълтат наред каквото падне.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 06aabf682c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Няма безвредни добавки, дори протеина!
Вредата за мъжете от прекомерни протеини:
1. Често се получава хормонален дисбаланс, с всичките му последствия - не само проблеми с ерекцията, ами дори и депресия (ако не знаете, злоупотребата с белтъчна храна води до психични отклонения и депресия);
2. Организмът свиква и намалява ефикасността, за сметка на лошите последици и натоварването на вътрешните органи при обработката им;
3. Ако протеинат е на прах се съдържа фитоестроген - води со развитие на женски вторични полови белези :) и други има, но това са главните ...

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 31ef2fe5d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Такива неща се случват от стероиди, както са споменали и по-нагоре. Не знам каква цел гони гаджето ти с фитнеса, но ако все пак има в списъка “здраво тяло и отвътре”, бих му препоръчала да спре всякакви добавки и боклуци. Пият се само, за да видиш резултат по-бързо, нищо повече. Има нужда само от протеин на прах (ако получава разстройство такъв от соя да си вземе) и креатин, който се пие на почивки, ако иска все пак да изглежда “по-голям” - (накратко - пълни мускулите с вода). Правилно хранене. силови тренировки и кардио, по възможност навън. Нищо повече.
Ж23

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: a60e0a195b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Всъщност протеина действа добре на потентността. Самата сперма е изключително протеин. Протеина наистина действа и на мозъка, само, че така - мозъка НЕ се развива правилно без обилни количества протеин. Затова деца, лишени от протеин израстват психично-болни, а т.нар. вегани, хора, които доброволно се отказват от протеин също се класифицират като лица с психични заболявания от немалко лекари. Човешкия организъм се НУЖДАЕ от определени количества протеин, които уверявам некомпетентния номер 15 са доста големи. Да кажем, че един мъж с тегло 90 кг. може и трябва да консумира 180 гр. протеин дневно, което ако говорим само за добавките е 5 чашки от кутията. Още ползи от протеина се намират в изгарянето на мазнини, поради това, че тялото по-трудно преработва протеина се получава т.нар. липолиза и се изгарят мазнини.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 5aab166133
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   номер 15 дай проучвания с мета дата подчертавам проучвания с меда дата !!! не статии за да докажеш това с протеина защото ти току що изкара всички фитнес маняци и професионални бодибилдъри с депресия :D :D :D ехх какви сте ми фантазьорчета :D

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 06aabf682c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Темата е доста обширна, да започнем от там, че уча медицинска специалност и не говоря празни приказки. Някой интересувал ли се е каква е технологията на производство? При производството на протеини на прах се извършва силно нагряване, при което протеинът се денатурира, което прави почти невъзможно организма да го разпознава и използва (в случая като градивен елемент в мускулите). Резултата е по-високи нива на киселинност и токсичност в тялото - идеално за развитие на всякакви гадости, вкл. и хормонални проблеми. Отделно в тези така обичани от определени хора добавки има консерванти, ГМО (особено соята, която редовно се ползва), алергени, аспартам (канцерогенен!) и т.н. Това от своя страна директно удря някои органи и мозъка. Отделно не всички протеини са безобидни над определени нива. Например има протеини предизвикващи възпаление като интерлевкини и C-реактивен протеин. Силно се съмнявам, че повечето потребители са запознати и четат какво има в тези добавки. Отделно те са най-слабо регулираните храни на пазара в света въобще, не само в България. Не казвам, че трябва да има лишения и недостиг, той също е вреден, но добавките не са начина! Дори и протеинът да е от естествен вид, поеман чрез храна, пак трябва да се внимава да не се предозира. Най-малкото което, прекомерният прием на протеин увеличава киселинността в тялото ви, при което организмът извлича калций от костите, за да неутрализира киселината. Времето ще покаже дали науката е права или батката във фитнеса, нагъващ "безобидни" добавки :) Дълго търсих статия на достъпен за редовните потребители език за протеиновото натравяне - това може би ще го разберете https://www.bb-team.org/articles/4180_proteinovo-otravyane

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 719418be93
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Глутаминът е полезен за много неща - черва, стомах и т. н.
Аргинин ми изписа кардилог, тъй като бях след ковид и имах силна умора! Помага при високо кръвно и много други нещаПри прегледа ми каза, че сърцето ми е едно от най-здравите, които е виждал!
Пия грахов проеин изолат, който е малко гаден, но ми действа много добре на стомаха!
Л-карнитинът също присъъства в доста добавки за сърце!
BCCA 2:2:1 може да видите какво съдържат и как действат.
Витамините няма да ги коментирам, те са ясни.
Преди години пих йоханбин (води се афродизиак)или както там беше точното му име - правеше ме много раздразнителен и го спрях.
Преди 7-8 години два пъти бях пил креатин, но веднага го разкарах, тъй като ми се разхлопа сърцето!
В момента нямам проблеми с потентност, ерекция, вътрешни органи - черед дроб, бъбреци, сърце!

Мъж на 48години.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker