Сексуален проблем на психологична основа? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Сексуален проблем на психологична основа?
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 3832 пъти
Здравейте,

Много се колебах дали да пиша историята си в сайта, защото не обичам да споделям лични неща, но след като изчетох коментари към други истории, видях, че има хора, които отговарят доста точно с желание да помогнат и без глупости.
На 23 години съм и не съм правил секс с момиче - има и други хора на моята възраст, които са в това положение, така че не съм уникален случай или нещо подобно - това, което може да се стори по-странно на някои читатели е, че не съм имал абсолютно никакъв сексуален контакт с момиче през живота си - говоря за неща като целувка, опипване, натискане, които повечето хора правят през пубертета - контактувам нормално с момичета, но контактът си остава приятелски.
Не съм живял на самотен остров или нещо подобно, може би съм възпитан малко по-консервативно от повечето хора на моята възраст и тук май идва съмнението ми за психологически проблем - винаги съм имал някаква натрапчива мисъл какво ще каже семейството ми ако разбере, че съм правил секс, това вече не знам как ще ви прозвучи, но не се шегувам - имам чувството, че ако правя нещо с момиче, семейството ми ще е там да ме гледа - знам, че това е напълно абсурдно, но не мога да го преодолея. Не мога да разбера как толкова хора правят секс докато родителите им или бабите и дядовците им са в другата стая, особено като чете историите в този сайт, човек би си казал, че в България хората само дето не правят секс отвън на улицата пред всички. Другата натрапчива мисъл е, че ако направя нещо такова, нещо ще се случи на мен или на някой близък - болест, инцидент, лош късмет - един вид "наказание" - и в това знам, че няма логика, но е усещане, което не мога да си избия от главата. Особено голям страх съм имал винаги от болестта рак.
С такива мисли май не е много чудно, че нямам опит - не съм по флиртовете, струва ми се някак си "нередно" да правя опити да свалям някоя. В един момент си казах - това не е най-важното, да си намериш хубава работа, да имаш приятели, да пътуваш - всички тези неща могат да направят човек щастлив, като не може другото не може. Само че явно при мъжа има инстинкти, които не може да спре въпреки волята си - като вървя по улиците и видя някое добре изглеждащо момиче с къса пола или с голямо деколте, усещам едно присвиване в стомаха си и парене и не мога да го контролирам - представям си как правя секс с тях, а в същото време си казвам, че може би не трябва. Признавам си, че искам да видя голо женско тяло не само на филм или на плажа - да целунеш жена, да се събудиш до нея на сутринта - това са неща, за който сигурно всеки мъж е мечтал, включително и аз само че тогава идват и тези мисли за семейството ми, за това дали няма да се случи нещо и така нататък.
Може би не е зле да се консултирам с психолог? Чувствали ли сте се по подобен начин? Ще съм благодарен за сериозни отговори!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: d7a25c4707
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ето ти и моя сериозен отговор: Според мен причината не ти семейството или нещо от рода, това е само заблуждение, заради което не можеш да стигнеш до действителния проблем. До колкото разбрах не си неосъзнат хомосексуалист, тогава според мен проблема ти е чисто и просто притеснение. Ти потискаш нещо друго, което ти е и проблема, а оправданието, ако мама и тате ме видят. А освен това може и просто да се притесняваш дали ще и хареса или каквото и да е и по-този начин да си търсиш просто оправдание, за да не се стига до там. Според мен трябва просто да седнеш и да се замислиш какъв всъщност ти е проблема, а ако решиш, че е това, което си написал по-горе се съветвай с лекар. Успех от мен! Мериам^^

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: f4dfadd615
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма нищо притеснително, самият аз не бях правил секс до 26 год, и го направих за първи път с проститутка на гарата, ромка. Беше много хубаво, но се оказа че ми е лепнала трипер и също след това имам дълбок психологичен проблем с жените. В момента имам силни хомосекуални желания да бъда с мъж. Но при мен е от това че като дете баща ми много ме биеше. Теб били ли са те? Кубрат

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 4857e6ff48
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Здравей, мисля, че трябва да поправиш това, ти си млад и желанията ти са напълно нормални. Не мисли, че са неморални или лоши, нито пък, че ще се случи нещо лошо на близките ти, ако правиш секс с момиче, все пак и ти се появил по този начин, нали :). Трябва да се отърсиш от тези страхове, гарантирам ти, че ако спиш с момиче ниищо лошо това няма да донесе на близките ти, дорис смятам, че те самите ще са по-притеснени, ако не го направиш, все пак някога ще се събереш с момиче и ще заживеете заедно, ти сам пишеш, че изпитваш желания, като срещащ момичета по улицата, което е нормално за човек, на твоята възраст. Бих те посъветвала да го направиш с момиче, с което си заслужава, все пак малко са момчетата като теб, които не са правили секс на 23, но не мисли, че това лошо, напротив, много момичета биха те харесали, заради това, направи го специално, все пак това ще бъде първият ти път, сигурна съм, че има момиче, което харесваш, бъди искрен, не се натрапвай на жената и тя ще види, че си съвестен, че си заслужава да бъде с теб, не се преструвай, не крий нищо и се насочвай към момичета на твоята възраст, сигурна съм, че ще успееш. :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 3ae49eef01
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Наистина искам да ти помогна, но не ми е много в компетенцията. Мисля, че би било добре да се консултираш с психоаналитик, да разбере къде се корени проблема. Мисля, че е някъде в детството ти. Информацията, която си дал е малко, за да ти дам съвет. Не си ли разговарял с родителите си на тема секс? От какво по тачно се притесняваш? Дали ще ти хареса, какво ще правиш, дали вашите ще разберат? Повярвай те вероятно си мислят, че вече си правил секс. На какво се дължи чувството ти, че ако правиш секс, на някой ще му се случи нещо? Ако отговориш на тези въпроси, картинката ще е по ясна.
Маги
П. П. Номер 2, мислил ли си да станеш писател?

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 9083679d38
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Сам си стигнал до идеята за какво става въпрос. Няма да се справиш сам, ще ти е нужна помощта на психолог. Аз също мисля, че причината е в семейството ти, но какво точно го е отключило ще ти каже психологът. Не отлагай посещението, бъди напълно искрен и проблемът би трябвало да се разреши. Няма са стане с едно ходене, тези неща се оправят малко по-малко и изискват време. Успех! Ели

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: cc704d6101
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Така е като се възпитават децата да стават монаси и монахини, че секса е най-големият грях. Ако още живееш с вашите, се отдели час по скоро. Оттам ще се наредят нещата, ще видиш. Ако живееш със съквартиранти, или приятели, ще се отвориш към живота. Ще ви идват на гости момичета... няма да мислиш кой е в другата стая и дали ще те чуе.
баба Пенка

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: e01053f4f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз съм се чувствала така. При мен нещата стоят така. Например съм на дискотека и някое момче започва да флиртува с мен, а аз искам да отвърна със същото с цялото си сърце, но не мога, защото мама се държи с мен още като с малкото си момиченце и ще и бъде крайно неудобно на сутринта, след дискотеката, да дойде и да ме целуне по челото за добро утро, при положение, че през нощта съм говорила или правила / не съм правила/ мръсни нещо с някой селски тарикат. Разбирам те донякъде! Не искам да излизам няк`ва с адското самочувствие, но съм доста харесвана, а не обръщам внимание на никой точно заради факта, че някак ми се струва нередно. Та аз съм на 16!!!! Грешката ми е, че точно в тези години не си живея живота както трябва.

И не казвам, че задължително трябва да правя секс, но поне да усетя момента от пъравата целувка, от нежното докосване и т.н. И твоята грешка е била точно в това- не си го направил дакота ти е било времето! Но знай- Никога не е късно да станеш за резил! И макар поговорката да не е толко убедителна, дълбоко, много дълбоко ще откриеш нейната истинска същност!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 84fca110ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Отиди при психолог, това е голям психологически проблем. Да се чувстваш виновен от това да правиш секс, си е доста голямо изкривяване. Да не осъзнаваш, че всъщност, ти и твоите родители, и баба ти дори, са се родили посредством секс.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: bc19f90606
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   От автора:Така, първо да благодаря за коментарите! №4 ме пита за повече детайли - не съм разговарял с родителите си за секс, това, което знам, го знам от книги, интернет и от определен тип филми, които повечето момчета (и доста момичета) са гледали :) - но ми е ясно, че това, което се показва в порно филмите, е преувеличено и сексът в реалния живот не изглежда по този начин, поне са някакъв ориентир "кое как се прави". Родителите ми са разведени от години и това може да е една от причините за всичко - когато родителите проявяват нежност един към друг пред детето, сигурно то несъзнателно се учи. С баща ми сме повдигали темата, обаче съвсем накратко - казвал ми е да си намеря приятелка и толкова, пък и наистина не може да го свърши вместо мен. Да говоря с майка ми за секс ми се струва извратено (не казвам, че който го прави, е извратен, просто аз така го усещам). №4 може и да е права, че проблемът идва от детството ми и тук ще споделя още нещо - когато бях в началото на пубертета, започнах да мастурбирам (не вярвам да изненадам някого с това? ), естествено не съм го обсъждал с родителите си, но не помня как веднъж се спомена думата "мастурбация" и майка ми каза - "Според мен всичко трябва да става по НОРМАЛНИЯ начин", друг път ми каза че след 16 години е ок да се прави секс - тоест според нея сексът е нормалният начин, а мастурбацията ненормалният. Ами докато стане човек на 16? Все пак при момчетата сексуалното напрежение е по-силно и малко се съмнявам да има момчета, които никога не са мастурбирали преди първия си секс (изключвам мюсюлманите). Май този страх, че нещо ще се случи дойде първо с мастурбацията - сигурно след тези думи съм решил, че правя нещо ненормално и съответно аз или някой от семейството ми ще бъде наказан - и това се прехвърли върху секса като цяло. Имам чувството, че това изобщо сложи някаква преграда между мен и родителите ми. Родителите ми никога не са ми казвали - "Забранявам ти да мастурбираш", просто тази тема повече не е била обсъждана и аз съм се опитвал да не се разбира, че го правя. Може би оттам тръгва всичко? Не мога да ги кажа тези неща на родителите си първо, понеже ми е неудобно, второ понеже ще излезе, че им вменявам вина. №7 - много добре си го написала, неудобно ти е пред майка ти, за която си още малко ангелче. Майка ми е общо взето с доста неуспешен личен живот, и често ми е казвала - "Само тебе имам на този свят", "Заради теб живея" - от една страна е нормално да го каже, при положение, че няма други близки хора (освен своите родители), от друга страна като чуя нещо такова и ми става едно странно и неприятно и се чувствам като в някакъв капан и идват тези мисли как ако правя секс някой от семейството ми ме гледа. Дано тези неща не ви се сторят чалнати, просто след като прочетох коментарите, реших да кажа и тези неща, понеже виждам, че има свестни и сериозни мнения, за което още веднъж мерси!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 8c8e8c4cc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   В крайна сметка ти не можеш вместо и само за майка ти. Тя си има едни разбирания и не е нужно тя да ти ги налага - както и ти не й диктуваш по какъв начин да живее. Това, че тя има неподреден личен живот е проблем, с който тя трябва да се справи сама - надали е толкова възрастна, може да срещне друг мъж стига да има желание да продължи да живее живота си нормално. Ти си млад човек, имаш свои амбиции и трябва да гледаш ти да се развиваш без да се чувстваш гузно. Родителите винаги се грижат за децата си, после те излизат от семейното гнездо и създават свое собствено семейство и почват да се грижат за свойте деца. Това е нормалното. Не можеш да седиш вечно долепен до нея - представи си, че си намериш много хубава работа в друг град и те е страх да я оставиш - възрастна жена е, би трябвало да може да се справя сама. Според мен ти трябва просто да се откъснеш от предразсъдъците - не само тези за секса, а и за целия ти начин на живот. Това, което ми говориш ме води към следните въпроси: Ходиш ли вечер по заведения? Случвало ли ти се е да останеш да спиш при приятели? Ходите ли на вили събота-неделя? Опитай се да си намериш работа и пробвай на квартира - може би, ако не си нон стоп до майка ти ще започнеш да живееш пълноценно живота си - а не за нея. Намери си приятелка и не го мисли толкова - излизайте, забавлявайте се. Не е нужно щом майка ти не иска да си живее живота и се е вторачила в тебе и ти да правиш същото. Ана

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 80bcd6dd2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Прочети повече за Едиповия комплекс, може да ти разясни някои неща.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: faae58c5f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Разбира се, че можеш да четеш литература, но няма никаква гаранция, че ще осмислиш това, което четеш и така да имаш полза от прочетеното. Нещата в общи линии са ясни, но разговор с психолог ти е задължителен, защото дори причината да ти стане ясна след четенето няма да знаеш как да я преодолееш и да се почувстваш отново нормално. Тъй като мислиш и осъзнаваш какво и защо се случва, сеансите ти ще бъдат ползотворни, сигурна съм.


Ели

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: bc19f90606
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   От автора : №10 (Ана), може би наистина си права, че трябва да пробвам да скъсам с предразсъдъците като цяло и да стана по-отворен към живота, включително и към секса. Ето пример за такива предръзсъдъци : купувал съм си веднъж презервативи, просто за да видя какво представляват качествените марки - дотогава само си бях вземал безплатни, примерно на 1-ви декември винаги раздават, само че са някакви по-ненадеждни. Та страшно много се притеснявах първо как ще ме погледне продавачката (въпреки че тя най-вероятно е правила секс) и второ да не ме види някой приятел или познат. Чувал съм да казват, че щом един човек го е срам да си купи презервативи, значи не е дорасъл да прави секс. А като се замисля някои хора на 23 вече и деца имат... Освен това може да ми се смеете, но сексът като изпълнение ми се струва сложен - трябва мъжът да е сигурен, че жената не я боли, че й е хубаво и т. н., а пък от друга страна не можеш да седнеш на леглото, да четеш книжка с инструкции и да отмяташ първо-второ-трето дали си свършил, просто не е естествено. А въпросите, които ми задава Ани - имам приятели, с които излизам, но никога не съм бил "душа на компанията", веселяк, купонджия, просто малко по-умерен и може би скучен, може да идва от възпитанието, не знам... Прочетох няколко пъти това, което си ми написала, и мисля, че ми беше доста полезно, благодаря и на Ели, ще споделя проблема и с психолог.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: acf8af94fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Понеже номер 11 споменаваш да прочете за Едипов комплекс, аз ще разясня малко, защото виждам, че и ти не си много наясно с това. Името идва от гръцкия митологичен цар -Едип, който без да знае убива баща си и се оженва за майка си. С най-общи думи Едиповия комплекс представлява сексуално влечение към родителя от отсрещния пол и ненавист към родителя от същия пол. Не мисля, че Едиповия комплекс има нещо общо с проблема на автора.
Авторе, според мен проблема ти идва от там, че никой от родителите ти не е разговарял за секс и мастурбация с теб. И двете неща са напълно нормални са всеки човек. Опитай да поговориш с баща си на тази тема и ще се почувстваш по-добре. Няма причина да смяташ, че на някой ще му се случи нещо лошо, иначе света щеше да изчезне. И още нещо забравих да те питам, което мисля, че е важно-майка ти да не е силно вярваща и набожна? Ако е така това обяснява много неща. Мисля, че трябва да поработиш над вътрешното си Аз. Ако не успееш да се справиш сам потърси психоаналитик, но мисля, че и сам ще се справиш. Поработи над самоубеждаването си, че няма нищо по-нормално и човешко от секса и самозадоволяването. Мисля, че няма да имаш проблем с това. Повтаряй си на глас -"Аз съм нормален и здрав млад мъж и това е напълно човешко. "Ако имаш и други въпроси, питай. Дано да съм била полезна. Успех.
Маги

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: bc19f90606
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   От автора : Благодаря ти, Маги! По въпроса дали майка ми е силно набожна - не бих казал, може би с предразсъдъци, но не на религиозна основа - като характер по-лабилна и емоционална, което често ме е натоварвало, всеки човек се променя с годините, тя също е станала по-отворена през последните години, но не и когато бях в ранния пубертет. Иначе ако се поставя на мястото на родителите, признавам, че не е лесно да се говори с децата за секс, особено пък за мастурбация - повечето родители биха се "препотили" докато подхванат разговора - едва ли са имали такива разговори със собствените си родители, българите на думи сме много разкрепостени, но опре ли до нещо такова май в повечето случаи нещата просто се премълчават и родителите се надяват, че всичко ще си дойде ей така, от само себе си. Сигурно това си има причини - сега младите хора гледат да се отделят ако могат да си го позволят, но години наред си е било обичайно две поколения да се свиват в един малък апартамент в града или къща на село - никакво лично пространство, през нощта става каквото става (шумно или безшумно), а на сутринта и младите, и родителите се правят, че нищо не е било. Но както и да е, благодаря отново и оттук нататък трябва да работя над проблема си!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker