Започвам да усещам, че развивам симптоми на обсесивно разстройство, по-скоро от онова хомосексуално обсесивно компулсивно разстройство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Започвам да усещам, че развивам симптоми на обсесивно разстройство, по-скоро от онова хомосексуално обсесивно компулсивно разстройство
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 7744 пъти
Става въпрос за следното: започвам да усещам, че развивам симптоми на обсесивно разстройство, по-скоро от онова хомосексуално обсесивно компулсивно разстройство. Идеята е, че в психиката ми се загнездват някакви "гейски" така да кажа мисли, които са абсолютно досадни, натрапчиви, обременяващи и несъстоятелни, особено като се има предвид, че сам за себе си знам добре, че не съм гей и никога няма да тръгна с мъже, камо ли да изпитвам интимни чувства към тях.

Досега не съм имал връзка никога и мисля, че това е много сериозен стимул, който ме кара да се подлагам на такива безпочвени съмнения. Търсил съм из интернет информация по този въпрос, дори намерих веднъж табличка, която описва разликите м/у тази форма на разстройство и истинската хомосексуалност. Признавам, че определено имам симптомите на това разстройство, но при мен някакси не са супер силно развити, поне аз не го усещам в някаква такава форма, която да изисква вече психиатрично лечение или подобно.

Да, напоследък тия нахални мисли се засилват, но само щото тъпча на едно място и съм се взрял постоянно в едни и същи неща и не виждам как да се разсея достатъчно силно от тях. Признавам, че донякъде съм вършил гейски неща (ако примерно за много гейско може да се нарече мастурбацията на снимка на атлетично момче или мъж или единственото гледане на гей порно в живота ми, което беше веднъж и не особено успешно - само това и нищо повече), но това си го обяснявам с точно тази натрапчивост или тази погрешна нагласа, която се е създала у мен, но не съм я осъзнавал адски дълго време - именно това да мисля дали е възможно по някаква причина да съм гей, или да взема да започна да си падам по мъже и т. н... Трудно е за обяснение, но може би при мен с течение на годините е станало някакво страхово състояние, положение, което неволно и без да осъзнавам ме е карало да се взирам в тези мисли и вследствие се е получило това, от което си се боял - да почнеш примерно да се възбуждаш като гледаш примерно някое по-красиво и мускулесто момче, без да го искаш, просто едно психясало състояние, което не те оставя намира, а ти се е набило жестоко в главата и постоянно те преследва.

Представете си картината, в която си живеете нормално до един момент, когато нещо в главата сякаш се ражда, почват да нахлуват черни и несъстоятелни мисли, от това да почнете да се вкарвате в абсолютни филми и всичко да се върти в един много гаден омагьосан кръг, който може да продължи известно време, но може и след време отново да се завърне със същата сила и всичко отново отначало. Лично мисля, че ако успея да си намеря приятелка, тия неща ще изчезнат, но не знам такава психическа ситуация доколко на 100% може да се изтръгне само и изцяло със силна воля, положително мислене и стремеж към по-малко впрягане в глупости и тяхното дълбоко изживяване. Адски е гадно като цяло..
Затова исках само да питам дали някой не знае нещо малко повече за този вид психически разстройства, някой, който е страдал от такова, но го е преодолял и може да ми даде някой и друг съвет или поне да ми каже към кого мога да се обърна за повече информация, освен от интернет? Не че съм тръгнал по психолози, защото не съм някакъв чак болен, че да ми трябва такава помощ, но искам да ги изкореня от себе си тия мисли и стресови ситуации и да не се впрягам повече за глупости...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: 593bc4945c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Аз съм преживявал ОКР.
Не знам от колко време си в такова състояние, ама ако ще се справяш без чужда помощ се приготви са сериозна борба.

Трудно е и отнема доста време.
Всъщност поне по моя опит съдя, че колкото повече се вслушваш в тия натрапчиви мисли, толкова по-чести и по-силни стават те.

Просто трябва да е опиташ да не им обръщаш внимание и ще започнат да отшумяват.
Аз имах проблеми с всичко, което върша.
Като почнеш от измиването на ръцете, че до заключването на вратата.
Повтарях всяко действие по безброй пъти за да съм сигурен, че е свършено както трябва, защото мисълта, че може да не е така идваше.
Няколко пъти ме хвана мързела и си казах, оф няма да ставам пак да гледам и така започна да отшумява.
Надявам се да съм бил полезен.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 2737f2ec03
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Всъщност това, че отиваш на психолог не означава, че си болен, в България за съжаление все още битува това мислене. Подобен тип разстройства и натрапчиви мисли могат да превърнат ежедневието ни в един малък ад, затова моят съвет е поне да се консултираш с личния си лекар, който да те насочи или към психолог, или евентуално към специалист хомеопат - хомеопатични продукти на билкова основа могат да повлияят благоприятно на нервната система, защото според мен оттам тръгва всичко.

Забелязвам обаче, че постът ти е доста дълъг, но не става въпрос какви конкретно са тези мисли, как точно са се появили. Възможно ли е да е някаква случка от детството или нещо, което си преживял наскоро? Важно е да си отговориш на тези въпроси.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 17743cb182
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Напротив - гей си си, а тези натрапчиви мисли са по-скоро опитът да отхвърлиш истината.... Порастни!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 053a7dc4c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Към номер 4 - няма нужда от комплексарски коментари.
Към автора - аз също съм имал ОКР (но като малък) и съвета ми е да потърсиш помощ от специалист - няма нищо срамно в това.Успех !

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: d9210a9506
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Няма нищо комплексарско в истината, номер 5! Не знам как някой, които не е гей, ще започне да се самонанвива, че е такъв, въпреки, че не желае да го прави? По-скоро му е трудно да си го признае пред себе си и се опитва да го отхвърли, но хомосексуалността не е болест и не се лекува! в 21 век сме! ...

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: c5ee9db396
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами и аз си мисля, че не съм гей. Семеен съм имам деца и съпруга, но от време на време се обличам в женски дрехи и разтварям бузките. Имам натрапчивите мисли, че по-приятно ми е като чувствам пенис в дупето, но зная, че не е така.
Tranyanka

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 5785acf7a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Аз съм психолог и със сигурност мога да ти кажа, че не съществува нещо наречено хомосексуално обесивно компулсивно разтройство. Не знам от къде си прочел за това, но категорично заявявам, че то не съществува. И още нещо, ако отидеш на психолог и той ти каже, че може да излекува хомосексуалните ти мисли и желания, бягай от него само ще ти вземе парите. Не знам на колко години си и какъв е сексуалният ти опит до сега, но да сексуални фантазии с мъже понякога е част от порастването, голям процент от момчетата са имали хомосексуални опити в пубертета и малко след това, но това не означава, че са гейове. Но пък, ако си по-голям и ти се иска, не се притеснявай, може да си би или гей и в това няма нищо лошо. Това не е болест и не се лекува. Голяма част от гейовете се осъзнават на доста по-късна възраст, поради много причини, няма да ми стигне мястото да обясня. Но едно е сигурно, това не се лекува, приеми себе си и бъди щастлив с това което си, ако отричаш себе си, цял живот ще страдаш, ще измисляш какви ли не разтройства и други причини , които да провалят живота ти. Успех

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 9b6848aa07
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До автора : Би ли линк за тази таблица ?

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 29065f5de8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   до 9:

Що за психолог си ти? Защо не потърсиш "homosexual ocd" в Интернет? Има сайтове, статии и форуми в интернет, посветени на темата. Да не говорим, че в САЩ има хора, които специализират в това! Говоря от собствен опит.

Като бях на 15-16 имах такова HOCD - стигнах до там да гледам гей порно, за да се проверявам. Не се възбуждах, ама пак не бях сигурен - така работи ОКР/OCD. Страхът ми беше, че може би съм обратен и не си признавам. Другият страх беше, че дори и да не съм обратен, то проверявайки се дали съм обратен, ще стана обратен. Парадоксалности колкото щеш.

В случая с автора нещата са малко по-странни - той е мастурбирал на мъж. Аз на мъже не съм мастурбирал, щото не ми става. Възможно е авторът да е малко бисексуален, ако му става от жени и мастурбира предимно на жени. По принцип сексуалната ориентация е спектър и например може би е долу-горе нормално като няма друго наоколо, дори някое женствено момче да може да бъде "момиче" във фантазиите на автора. Така се случва в затворите например, и то не само във фантазиите.

до 10:

Достатъчно е да потърсиш "homosexual ocd" в гугъл, има много информация по темата. Някои специалисти предпочитат да го наричат "sexual orientation OCD", защото има случаи, при които обратни почват да се чудят дали не са хетеро, както и случаи в които някои се чудят дали не са педофили (може да се каже, че съм минал и през такова ОКР).

пак до 9:

Като психолог е много опасно категорично да отричаш казаното от "пациента" без да си направил дори опит да разбереш дали това, което той казва може да съдържа истина. Бъдете повече като Юнг и по-малко като Фройд!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 5d0e8dd4d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мисля, че прекалено много се "филмирате". Не го мислете толкова. Психологът е прав, на кой не му се е случвало да има такива мисли. Да си го кажем честно. Проблемът е, че автора не е имал връзка и това го кара да си задава подобни въпроси. Като си намери момиче, което да му грабне мислите, и прави секс със нея и му хареса... ще види че няма страшно :)

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 2dd4561278
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Мойте мисли сексуални винаги са били предимно гейски, особено след първият ми сексуален акт с жена, която беше грозна и дебела, не моята детска любов, с нея не стана, и в мислите си с мъже се възбуждах от неща, които никога не могат да ме привлекат в реалния свят, тъй като мъжете ги чувствам като приятели или съперници и определено искам да съм над всички, а в сексуалните ми фантазии и мисли често са присъствали мъже и са ме възбуждали дори, но реалната ми тръпка е единствено и само към жените и то до неознаваемост, ако са с добър външен вид и слабо телосложение. Понеже и аз нямах връзка до определена възраст и не знаех какво като цяло сексуално харесвам, защото не изпитвах удовлетворение от секса с някакви случайни жени, а и секс е силно казано, до секс не стигах, по-скоро ми харесваше свирки да ми правят, знаех какво мога да обичам и какво ме привлича чисто първично и визуално, а това са само момичета, но не знаех и сексуално, определено са само и единствено жени, но от комплекси и от някаква суетност и като цяло психиката ми беше в коренно различна страна в мислите, възбуждах се сам със себе си и мислите си за пениси, свирки и прочие, но за щастие всичко беше и е само там в мислите ми, не мога да го разбера, но след като си хванах приятелка и водих активен сексуален живот, изпълних всички си фантазии, вече се възбуждам от мислите си за жени, просто не познавах добре женското тяло и имах някакви комплекси, сега вече не.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: f2285dd7af
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   "но реалната ми тръпка е единствено и само към жените и то до неознаваемост, ако са с добър външен вид и слабо телосложение. ".... Определено си пендел, харсеваш жени които приличат на момченца или слаби плоски кощрамбички, които избщо не со женствени. Нали знаеш какво значи педераст на др. гръцки - обичащ момченца.
Така че натам си тръгнал, хомосексуализмът е психично разтройство на сексуалното поведение и не се лекува, както не можеш да се излекуваш от шизофрения например. Или приемаш че си такъв, за шок и ужас на твоите родители. Ако имах син и ми каже че е педал - ще го изгоня от къщи и ще се откажа от него, тъй като съм традиционалист и националист и стразам от две болести "женомания с цицомания и ксенофобия". Та или ставаш долен ляв педал или с усилия на волята, ама къртовски усилия успееш да подтиснеш тези гнусни мисли, и си хванеш приятелка, която да чукаш всеки ден, за да усетиш наслада на пълноценния мъж, който свършва след като задоволи жена си! Дерзай, много се изпедерасти нацията ни с тази тъпа и криворазбрана "западна култура"! То е така епилирани момиченца - епилирани момченца - метросексуални, после хомосксуални!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: d9d7c67d92
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Вие сте пълни глупаци, той не е гей бе!
Това са просто мисли! Ти не си гей!
Консултирай се със специалист! ОКР Е и натрапчиви мисли!
Преминал съм ги и без специалист, така че споко!
Могат да са много разнообразни!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 0db95607bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Изпитвам същите проблеми, и не се притеснявай, и аз съм по същият начин като теб. При мен проблемът беше друг, във 5 клас един мой съученик дойде в нас и си развя петелът и оттогава се опита още поне два пъти да го направи това, постепенно аз си мислех че съм такъв. По едно време беше отшумяло после пак се върна, после пак отшумя и сега се върна. Просто не трябва да обръщаш внимание на тези мисли и те ще отшумят!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker