Мода или личен избор - за и против кондомите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121340)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Мода или личен избор - за и против кондомите
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 3451 пъти
Здравейте,

последно време набюдавам една тенденция сред хората, практикуващи както стандартен секс, така и по-нестандартен (имам предвид тройки, суинг и прочие групови изпълнения) - някой хора упорито отказват да използват предпазни средства, изтъквайки довода, че не им доставя толкова голямо удоволствие като секса без презерватив. Наясно съм, че всеки разумен човек осъзнава рисковете от подобно начинание, още повече, че риска е значително по-голям при хора с по-фриволно сексуално поведение (визирам любителите на групови изпълнения) и въпреки това не спирам да си задавам въпроса - На какво разчитат тези хора или дали те не знаят нещо, което на мен ми убягва като информация? !

Моля ви споделете мнение, особено ще се радвам на мението на хора, които спадат към по-горе упоменатата група (освободени сексуално и откаващи да използавт презервативи). Разбира се предпочитам мнение нахора над 25 години :)))))))) Но всички са добре дошли.

Поздрави и със здраве
Ж, 30

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: 8f79f6f18a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Без кондоми!!! Спин, сифилис, хламидии, как иначе ще лепнеш подобни екзотични заболявания!!! Я малко се усети! Мъж съм на 29 и досега почти не съм си позволил да не ползвам кондом!!! Бил съм с доста жени, тройки, всичко за което се сетиш, но без кондом просто не е сигурно! А понякога се случват и бремменост, и е кофти!!!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: f632498fad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз съм момиче на 19 години. Имам приятел от 2 години. Отначало му казах, че няма да правя секс без презерватив. Обаче после пробвахме няколко пъти, на него му хареса повече. Малко ме е страх от нежелано забременяване, но му имам доверие и използваме метода прекъснат койтус. Това е нашият избор.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 81dcfc12de
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Луди... какво го мислиш, бягаш от такива и толкова, хора всякакви... ти ако не се пазиш, няма кой друг.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: aeb96642fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Приятелят ми отказва да ползва презерватив. Още от самото начало на връзката ни. Просто каза, че няма да сложи и това е. В последствие се наложи да ползваме презерватив 1-2 пъти, поради гъбична инфекция. Наистина има огромна разлика в усещанията, включително в това колко и как усещаш възбудата и удоволствието на партньора. И да - има риск ако правиш безразборен секс, но когато си с един партньор няма проблеми.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 3ad7f9a522
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Към номер три: Имаш доверие на приятеля си, страхотно! Но птекъснатия полов акт не предпазва от нежелана бременност. Днес и утре няма да се случи, а следващия път?!
Към номер 5: Ако ти желаеш да се предпазваш с презерватив, а той не, измислете компромисен вариант. Но ако не желаеш противозачатъчни, използвай презерватив. А другото, което трябва да знаел е, че половите сношения не са никак препоръчителни при гъжично или каквито и да е инфекции, независимо с или без презерватив.
Към автора: Аз се чудя същото като теб! Поради тази причина използвам винаги презерватив.

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d23a53b796
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   до 3

а защо не ползвате Фарматекс капсули?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d23a53b796
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Добре де, на мен ми е интересно друго, дори и да ползваш кондом, ако си с 2 жени, тогава не се ли пренасят зарази между двете жени? В смисъл ти го правиш с един и същи презерватив и с двете.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 966b0784f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Без кондоми определено не! С моята приятелка въпреки, че ще сме си верни, както всъщност винаги съм бил- само с презервативи! Склонен съм да ги свалим, но след дълго опознаване и ако някой ден се решим за семейство, в противен случай не!!! Отговорността, която носиш за себе си е такава и каквато носиш и за партньорката! Затова се казва, че половете са равнопоставени и като обичаш човека до себе си, трябва да си отгорорен и за него! Мога да го сваля когато наближи оргазма, но само когато съм вън и далеч от контакт с половите й органи! Дори всичко да е наред, не се знае при овулация какво може да направи семенната течност в която има сперматозуиди още преди еякулацията! Затова има ли сношение... , само с кондоми!!!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 11945b002e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ами далеч по-приятно е без презерватив, ако трябва да сме честни, но за съжаление рисковете са повече от позитивите.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: bfa9e94ca2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И на мен ми е по-приятно без презерватив, но знам, че цената на Памперсите е повече от тази на кондомите и затова не се жаля, а купувам с кутийки! ВИНАГИ С ПРЕЗЕРВАТИВ!

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: fac934f6b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Имала съм двама сериозни приятели, единият беше с 7-г. по голям от мен и категорично отказваше със презерватив, а другия е колкото мен и също не иска със, както и аз самата. Ж. 21

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: fac871e03a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Мода е да си купиш I-phone :) Дали схте ползваш презерватив е до голяма степен проява на здрав разум. "Било му по- хубаво така"??? Ами пробвайте твърда дрога, казват че било много по хубаво от секс, не мислете за последствията :)
Такива като номер 3 - да, избор е, но още не знаят смисъла на думата. Има голяма вероятност след време същата девойка да пусне тема "Забременях и той ме заряза, дайте съвет" или нещо от сорта. Ето ти съвет в аванс (към 3): Щом го интересува само неговия кеф, не само че не те пази а и не му дреме за теб. Осъзнай се докато е време.

М41

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 311ececfee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Не съм против кондомите. Но мисля, че подобно на лекарствата за грипни състояния, антибактериалните сапуни, някои видове пасти за зъби и прочие безброй "бичове" на нашето съвремие, съответната индустрия насажда в голяма част от хората необходимата невроза и те започват в унес да купуват и използват техните продукти. За повече от 20 години полов живот не съм използвал кондом и не съм бил жертва на нежелана бременност. По абсолютно същата логика, всеки жив човек на тази земя трябва да има непрекъсната застраховка "Живот" и в редките случаи, които излиза навън да е със стоманена броня в случай на злополука. А ако живее в голям и натоварен град - поне 2 застраховки. Пак в този ред на мисли през зимата най-добре да не се показва от вкъщи и да е нон-стоп с маска или противогаз. Разбира се, при безразборни секс-връзки е задължително да се ползват предпазни средства, както е задължително да си направиш застраховка "Живот" ако си тръгнал да качваш Еверест. Ако човек е моногамен в текущата си връзка и има доверие на партньора си е загубено удоволствие да използва кондом.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 716cfdc505
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   За отчета, аз съм над 25-ет годишен. Въпросът е отдавна разискван и струва ми се едва ли има разумни хора които да не са на ти с... кондомите. Прозвеждат се, защото са нужни. Предпазват както от нежелана бременност, болести, инфекции и всичко което може да се предаде. Цяла лудост е да се прави секс без предпазни мерки и то когато не се знае дали жената и мъжа са чисти ( слагам го като термин за непреносители на никакви болести и тнк ) Естествено, ако и двамата са чисти, то няма никакъв проблем да го правят без кондом, ако жената взема противозачатъчни.

Практикува се често без кондом, заради тръпката, реалистиката на момента. Досега, плът до плът, а не плът до гума. Но както казах, при не чистота е желателно да се употребяват, за да не стане, ... ама как, ама защо, ама какво се случи. Явно при голяма част от мъжете, кондома е бил по-малък размер и е притискал по-силно пениса им ( макар синтетиката да е еластична ) Тоест важно е да се каже и кои мъже са твърдели това. Та, ако ги притиска повече, нормално е да не се чувстват комфортно с кондом. Нали за да се възбудят ( еректират ) и еякулират, се иска често и оказване на някаква физическа ( телесна ) манупулация ( освен психическата, която да предизвика конкретната ерекция. Да, но когато кондома е по-дебел ( като покритие ), а и по-малък размер ( да кажем ), пениса ( кожата му ) ще бъде по-малко чувствителен.

Така че, за които се чудят как да не се случва това, да прилагат противозачатъчни, или да изберат ултра тънки кондоми ( не подценявайте синтетиката, тя е здрава като материя ) и за да не се скъса ( протрие ) го употребявайте с достатъчно количество лубрикант :)

А относно "тройки, суинг и прочие групови изпълнения", хората стават прекомерно разюздани и фриволни. Темата е табу. Морално погледнато груповия секс, не е правилен. Остава да започнат масово да се бракосъчетават по-трима, четирима и петима. Смешно би било, нещо като принципа на харема. Ама то хората искат да опитат от всичко, повече, повече от всички страсти наведнъж, по-често не се отразят добре, нашепва историята. Разбира се, всяко правило си има изключение. Тук също има такива, зависи от ситуацията.

Надявам се мнението ми да е било полезно.


- silenter -

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: a9d77e2698
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Макар да изразявам собствено, лично мнение, ще се постарая то да е възможно най-близко до обективната истина:

От една страна - кондомите НЕ СА естествено нещо, възникнало, примерно, в процеса на еволюцията. Наистина притъпяват усещанията, като това притъпяване е толкова по-осезаемо, колкото е по-сензитивен и обръщащ внимание на най-фините детайли съответния човек, независимо от пола си.

От друга страна - опасностите от заболявания, предавани по полов път и от нежелана бременност. За жалост обаче - по отношение на първия проблем кондомите не са надеждно средство. Както беше писал някой в друга подобна тема - съответните бактерии и гъбички не живеят само върху главичката на пениса и дълбоко във влагалището, а и по слабинните гънки, около ануса и по повърхността на кожата около половите органи. Да не говорим, че повечето от тях намират поносима за съществуването си (макар и временно) среда и в устната кухина, от където също могат да бъдат предадени. По втория проблем - презервативите също не са 100%-ово средство, понеже нерядко се късат.

Какво излиза - колкото е по-полигамен човек, и колкото са по-повърхностни отношението и намеренията му спрямо конкретния партньор, толкова по-голяма нужда има от кондоми! Не че те му помагат много и го защитават в степента, в която той си мисли, че е защитен, но те са му необходими като психологическа патерица "че е направил нещо по въпроса".
Съответно моногамният човек със сериозни намерения и дълбоко и искрено отношение към партньора си, с когото не би имал нищо против да създадат дете и да си поделят отговорностите по отглеждането му НЯМА нужда от кондоми.

Като заключение - всеки решава задачата сам за себе си. Нищо не е сигурно и никой не е 100% защитен от каквото и да било. Можеш и да си стриктен и педантичен привърженик на презервативите - веднъж ще се скъса и "белята" ще стане. Може и да си пълен непукист, и пак да попадаш все на партньори/ки които са свестни, отговорни и незаразени. Зависи ти какво представляваш, в какви среди се движиш и какви хора харесваш/привличаш. Всичко е вероятности, късмет, Съдба и както щете го наречете.

При сравнително моногамните хора (в смисъл - които в един период от време са само с един партньор; при смяната на партньорите минава немалко време от единия до другия, за да се самонаблюдават и установят ако има нещо нередно...), които имат идея и познания за това какво правят (механизми на забременяването, предпазване /календарен метод, прекъснат койтус, съответна хигиена/ и т.н.), и които имат сериозни намерения към текущия си партньор, не мисля че кондомът е добра идея, и че е необходим изобщо.

Тази, които са в другата крайност - те ги ползват кондомите, но не мисля, че им помагат особено, освен чисто психологически. Стратегията "страх - лозе пази!" едва ли е най-доброто и мъдрото в живота. (№16 - "заСТРАХовка" идва именно от "страх", шеговито: "за-страх-уловка").

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d74b57dfa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Коментар 18, прочетох те много внимателно и установих че се опиташ за звучиш умно. Обаче тъй като не казваш нещо ново, а обобщаваш всичко което другите са казали, не ти се получава. Сучеш думите, колкото да напишеш нещо, но в текста ти къде са логическите разсъждения? Къде ти е тезата? Веднъж пишеш "презервативите също не са 100%-ово средство, понеже нерядко се късат. ", рецитираш че те предпазват, а по натам пишеш "но не мисля, че им помагат особено". Изобщо пишеш противоречиви и взаимно изключващи се термини. Защо го правиш? Според мен, от усповното ти наклюние на доводите, ти се опитваш в няколко абзаца да ни кажеш че от кондомите нямало смисъл.

Според твоите думи: "но не мисля, че им помагат особено, освен чисто психологически. " Сериозно? :) От кога нещо физически предпазващо, помага само психичеки? Чуваш ли, какви ги пишеш, ако беше както така, нямаше да е едно от най-масовите средства в секса :) Хората не го прилагат заради психиката, няма нищо общо с нея. Само се замисли, ако беше така, нямаше да се налага, а щяха хората преди секс да посещават психоаналитик :))

"От една страна - кондомите НЕ СА естествено нещо, възникнало, примерно, в процеса на еволюцията. "

Сериозно ли! Не знаехме, мислехме че кондомите растат заедно с пениса. Запълваш си думите с очеизвадни неща :] Напиши нещо което не е очевидно.

ПП. Разбрах аз че си модератор. Защото малко след като аз съм си написал мнението, ти си написа и пусна своето.


- silenter -

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: aeb96642fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Към номер 6 (и всички останали) от номер 5
Нямам желание да ползвам презерватив. Ако става дума за безразборни контакти за една вечер съм твърдо ЗА. но когато става дума за гаджето ми... А иначе пия противозачатъчни - така и двамата сме по-спокойни. Колкото до секса, когато имаш инфекция - знаем че не е препоръчителен. Даже трябва да се въздържаш от каквито и да е контакти, ама като дойде не пита :) И двамата сме сексуални личности и идеята да се стискаме 2 седмици ни идва в повече. :)

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d23a53b796
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   "Градивна критика" вече само чака да излезе нов коментар, за да си цъкне единичката. Коментар 18 случайно излезе 5 мин, след като влязох в сайта и вече беше с оценка 1, както и всички останали в темата, а и не само в тази. Сигурно кисне по цял ден в сайта и натиска рефреш през 5 сек, че да е сигурен, че няма да изтърве коментар, на който да си натисне единичката.

Очевидно в реалния живот никой не го бръсне за слива и човекът решил поне в нета да си докаже, че неговите коментари са гуруто на мъдростта, а всички останали са джънк (извинете за думата). Та поне зад клавиатурата панелният плъх да се почувства малко значим, макар че никой не го познава в анонимен сайт.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: ec09db5134
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   зависи с кого спиш, аз ползвам кондом когато съм с проститутка или непозната жена, или жена която си сменя партньорите често, с жена ми не ползвам, с колешката не, но когато си повикам някоя палава студентка ОБЕЗАТЕЛНО слагам шлифера, пази си здравето, с кондом няма кеф, ама здравето е важно

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 971a7818da
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Аз съм моногамен, но за мен презервативите са най-доброто средство за предпазване! Няма да има странични ефекти върху приятелката ви (не е задължително да са от гума, има и полеуретанови), а освен това знаеш, че пазиш мацето от забременяване! Носите отговорност и двамата от контакта, предпазвайки себе си, пазиш и партньорката!!!!!

 
  ...

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 9f9bbbe31e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Аз за всеки случай слагам по 2 кондома - по-сигурно е!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker