Моногамията е една лъжа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Моногамията е една лъжа
преди: 14 години, 3 месеца, прочетена 19911 пъти
Живял съм доста време с мисълта, че моногамията е правилно нещо. Имах си 5 годишна приятелка и някак си успявах първите години да се лъжа, че не искам секс други мацки. С времето си го признах и започнах да разсъждавам защо ми се иска нещо, което обществото има за морално грешно - да си имаш гадже и да правиш секс с други.
Или аз греша или обществото.

Моят довод е следния. Любовта си е любов, ебането си е ебане. Ако имам мацка, това не означава, че спирам да харесвам други мацки. А щом ги харесвам значи ги и искам, нали. А ако и те ме искат, защо да не го направим? Защото обществото казва не? Защото е втълпило на хората, че изневярата е лоша? Еми, аз не мисля, че има такова нещо като изневяра! Има единствено ако аз изневеря на себе си - не си дам нещо което искам. Ако искам да чукам някоя мадама, отивам чукаме се и толкоз. По какъв начин това вреди на моята приятелка? труден въпрос нали, обаче отговора е - никакъв.

С нищо не вредя на моята приятелка, ако правя секс с друга(разбира се, стига да не докарам някаква болест в къщата, или чукането с друга ме измори и не мога да чукам моята си мацка). Ние сме си животни, хората, имаме животински нужди, които се състоят в това да ядем и да правим секс (накратко). Ако правиш секс, това ще те зарадва, защо да не го правиш? Защото някой е решил, че един мъж е за една жена? хмм ..

Природата казва друго яче - над 93% от животните са полигамни. Дори тези, които живеят по двойки са полигамнни - имат общо гнездо, но правят секс и с други (това е и при женски и мъжки екземпляри). Та при това положение каква е вероятността ние да сме от останалите 7% ?

Може би трябва да проверим дали маймуните са полигамни (като най-близкия ни роднина). Но за по-точно трябва да проверим дали прадедите ни са били полигамни (австралопитеци, неандерталци ..).
Но дори и да не са - пак остава желанието да чукаме други мацки! Ако имаш желание да хапнеш вафличка - какво правиш? Съобразяваш се с тортичката вкъщи ли? Искаш вафличка, тя иска да бъде изядена .. това ще те зарадва, ще зарадва и нея, защо да не я изпапкаш?

Ок, имаме някакви морали и задръжки - но това не означава, че са правилни. Не означава, че като ги спазваш ще си по-доволен, по-радостен, по-щастлив. Щастлив си ако взимаш това което искаш, вместо да си мислиш 'това е грешно'. Грешното е, че се лишаваме от нещо, което искаме, ще ни направи щастливи и няма да навреди на никого!

За подбив ще взема вегетарианците - пълна глупост е да не ядеш месо - повечето не ядат месо не защото не им е вкусно, а защото така са решили. Обаче месото им е вкусно, тялото им има нужда от протеините на месото, пък и природата ни е дала кучешките зъби, за да разкъсваме месото!! Ние сме предвидени да ядем месо! Да се лишаваме по някакви причини, от рода на 'не одобрявам убиването на кравите' е кретения(според мен).

Та в този ред на мисли, ние сме предвидени и да чукаме много мацки! Точно заради това го искаме и ни харесва. Животинско е да, но защо да се лишаваме?

Изневяра е по-скоро да влизам в по-интимен ментален контакт с друга мацка, защото сме ментално общество, нали? Имам предвид, хора с акъли, с разуми, с думички и комуникация ...

Мога да разтягам още, но ми се струва адски дълго вече, поздрави на всички които стигнаха дотук, с удоволствие бих прочел отзивите ви.
М 24г

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 198

преди: 14 години, 3 месеца
hash: ebb860286a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това важи и за гаджето ти, нали!?

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 58d3d03320
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

2.   А съгласен ли си и твойта мацка да разсъждава така ? Да ти слага рогца наляво и надясно? Да чуваш от други мъже колко добра е в леглото? Да виждаш синки по вратът й,които не си направил ти ? А какво ще кажеш да си вече семеен и да се чудиш на кого приличат децата ти ?
Моногамията е уважение към партньора.Ако няма уважение в една връзка,тя не може да съществува дълго.

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 817d00ede9
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

3.   Ами щом се имаш за животно, прави като тях. Скоро можеш да стигнеш и на ниво растения или още по-долу. Дано и твоята мацка разсъждава като теб.

Според мен неодобрението към изневярата не е само заради болестите. По този начин показваш на човека до теб, че не ти е достатъчен, а и има голяма вероятност да го нараниш. Не знам как би се почувствал, ако приятелката ти се чука с всеки, когото хареса. Почти съм сигурна, че доверието и любовта между вас ще изчезнат, ако изобщо ги е имало някога.

За пореден път се убеждавам, че мъжете са на доста по-ниско духовно ниво. В живота има много по-важни неща от това да се чукаш с мацки и едно от тях е да имаш истински човек до себе си. Двете неща рядко са съвместими. Ти си избираш. Според мен никога не си се влюбвал истински. Когато си влюбен, няма да имаш желание да изневеряваш. Жалко за теб - пропуснал си едно от най-хубавите неща в живота, а и с тази нагласа, която имаш - едва ли някога ще изпиташ истинска любов, но дори и да изпиташ, си мисля, че ще остане несподелена, защото никоя мацка няма да отдаде сърцето си безусловно на човек като теб.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 0581c32c19
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да, напълно съм съгласен ако ми падне твойта ще и скъсам задника
М26

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 6af9d08df6
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Прав си, пич, макар че много разсъждаваш и разтягаш.
Генетично ни е заложено да искаме да правим секс с колкото се може повече жени. А човек не може да избяга от природата си. Изневярата е невиновно провинение, тъй като се движим повече от инстинкти, отколкото от умисъл да навредим на партньорката си. И след като е невиновно, значи е простимо.

Проблем: прави ти се секс с различна жена.
Решение: прави секс с различна жена.

Проблем: угризения на съвестта.
Решение: неглижирай съвестта, не си виновен за нищо.

Проблем: хванат в крачка.
Решение: оправдавай се, че такава е природата на всеки мъж, следователно не си по-лош от другите.

Проблем: сега ще ни критикуват, заяждат и проклинат.
Решение: на нас не ни пука от това.

 
  ...


...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 84a6cc6a6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Да ти кажа, въобще не съм съгласна с теб! И без глупавите ти (с извинение) доводи, всички знаем, че вие мъжете не приемате секса с друга мацка за изневяра. Но вие не можете да разберете, че ние жените не мислим като вас!

Не знам кой, дали обществото, дали някой друг, е измислил изневярата за неморална и всичките там простотии, които описваш, но мога да ти кажа, че всяка една изневяра (физическа или емоционална) наранява нас, нежния пол.

За вегетарианците също не те подкрепям, защото самата аз не обичам месо. Да, ям понякога, но просто не ми е вкусно и не го предпочитам. И какво, вече съм половин човек ли?

Според мен вие мъжете просто си търсите всякакви оправдания за кръшканията си, а ти си описал едни от най-баналните. Не те обвинявам, всеки си има мнение, това е твоето, няма лошо. Мисли си така, само не очаквай гаджето ти да се съгласи с твоя ред на мисли (стига да не е мъж).

Съжалявам, ако съм те обидила с нещо, просто си казвам мнението, което е много по-различно от твоето ;)
Ж 18

 
  ... горе^
преди: 14 години, 3 месеца
hash: f283b092d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не знам малка съм, нямам толкова опит. Но аз смятам, че ако партньора ни дава всичко от което имаме нужда - сексуално и емоционално, няма нужда от изневяра. Ако човека до теб те задоволява напълно защо да търсиш другаде това - за разнообразие или от скука? Сигурно мисля така, защото още не съм видяла кой знае колко, но това е моето мнение.
Ж 18

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: d7d980eef1
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   За да продължа логиката ти, като пък решиш да създаваш поколение, с конкурентния мъжкар трябва да си треснете кратуните една в друга, да видите чия е по-здрава и печелившият отива да се чифтоса с женската, ЛОЛ! Тъй де, така е в природата :-)

Абе, човече, чукай си, като искаш, твоя си работа, за това не ти трябва цяла философска система :-))))

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 7c84e15a00
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Здравей! Историята ти е страхотна и е самата истина. Повечето тук ще кажат точно обратното. Но ти достатъчно добре и с невероятни аргументи си защитаваш теорията. Аз съм точно на твоето мнение. Единствено човек изневерява на себе си... Въпреки че самата аз съм доста ревнива личност, те подкрепям напълно.
Жена,25г.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 39bf856a4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Tи си комплексар,така може да мисли само един изпълнен с комплекси мъж.

 
  ...

...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 141ed7ef88
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Сравняваю желанието си за секс с други мацки с вафличка. Ако ти се яде вафличка - яж , тортата нека си остане в къщи за другите, ако ти се чука друга мацка, чукай, твоята нека си остане за другите мъже.....и така се получава перфектното семейство.

Всеки прави каквото поиска и на където го повлече нагона. Щом си стигнал до този извод и си твърдо убеден че си прав, продължавай така, но не наричай своята мацка "СВОЯ" а ОБЩА, като вафличката, всеки може да я хапне....и ако това ти харесва продължавай. Пиши само до къде си стигнал.

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 15952a8acb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Един от 7те смъртни гряха е прелюбодеянието... :D :D :D
Ето кой е измислил тая "глупост" :D :D :D
Хората не са като животните, това с месото ми хареса, ако се оприличаваш на животно може ли да те сготвя за вечеря? ;)

 
  ... горе^
преди: 14 години, 3 месеца
hash: e5dbdaf9b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Има логика в думите ти, но, когато обичаш силно и се доверяваш напълно на някого, изневярата му ранява дълбоко, напук на всички аргументи и оправдания. На сърцето няма как да обясниш, че природата е виновна...него не го интересува, то просто кърви. Не пожелавам на никого да е влюбен и предаден. Аз съм обичала и съм била предавана - боли. Не съм обичала и съм предавала - ранявала съм. Връзката между двете е, че когато човек обича, иска да гради и носи наслада, а не да ранява. Любовта и изневярата са две разминаващи се пътеки. Човек, стъпи ли на едната, няма как да попадне на другата. Изборът на пътека се прави със сърцето :)

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 781a5c564e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Ти просто не я обичаш :) Прави го с колкото си искаш и докато ти е хубаво, но поне й кажи истината и спри да я лъжеш, че ти пука за нея. Сега сигурно е дошъл моментът да започна да плюя по мъжете какви са нещожества...но няма да го направя-мъжете сте си мъже, а жените, които тичат sлед такива като теб, са глупачки, така че наслаждавай им се-те няма да се усетят :D
ХХ 21

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 37941721fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Напълно ЗА номер 7!!!!!!!

 
  ... горе^

...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 1ed230970a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   След мнението на номер 9, ако видя пак 'вие мъжете', 'духовно' и подобни неща в едно изречение - много ще се смея. Как може да лупвате (вие жените) всички под един знаменател... просто акъла ми не го побира.

По темата! (до автора) В някои неща те подкрепям, в някои не. Какво мисли обществото наистина не трябва да те интересува. Обаче изневярата е изневяра, коато приятелката ти прецени. не когато аз или ти сметнем за угодно - такъв е живота. Затова както казаха по-горе, ако не искаме да ни сложат рога, ако държим на момичето - държим мишока в гащите и това е.

Казваш, че съвсем друга работа е ако се обвържеш ментално. Да, така е... но като се лашкаш с други жени вероятността това да се случи не скача ли в ПЪТИ? Там вече нейде отвътре се обажда ревността на другия, този върху когото се изсипва, не разбира защо така..... и всеки път сценария е подобен - героите различни.
VB

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: dd26b28c0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   Хей, имам само един въпрос. Как ще се почувстваш ако ме завариш във апартамента ти да ям твойта торта?
Чувствай се свободен да ме напсуваш ако искаш.
Ралф

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: d98385c693
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Последното проучване показа,че мъжете с по-ниско ниво на интелигентност изневеряват. Идеята е ,че по високо развитите оценяват ДУХОВНАТА връзка с партньорката си. Разбира се,че всичко става на химична и хормнонална основа,но все съм си милсила,че точно това ни различава от животните,а имено,че можем да се контролираме.

Иначе както казваш ти сме си животни,да де,ама ние се предтавяме за най-висшите... май по-скоро сме най нисшите. Нямам нищо против човек да чука наляво и надясно,но поне бъди честен и застани зад постъпката си като мъж и си поеми псоледствията. А като искаш да чукаш наред,за какво ти е приятелката вкъщи? Ако е за да ти слугува, има персонал на когото можеш да плащаш за това,ти така или иначе и сега го правиш,само че по друг начин...

Мила

 
  ... горе^
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 26422bfc69
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Авторът:
Н1:Това важи и за гаджето ти, нали!?
Да. Тук може би ще се учудите още повече, но бих желал мацката ми само за мен, единствено заради егоистични причини. Защо да не си прави кефа с някъв друг? ( ако това няма да ми навреди )

Н2:Ако няма уважение в една връзка..
Да.
Н2:Моногамията е уважение към партньора.
Не. Реално ако аз искам моята мацка да е моногамна, това не означава, че искам да ме уважава, а означава, че не искам да я споделям. Това май му се викаше егоизъм.

Н3: мъжете са на доста по-ниско духовно ниво.
Тук обиждаш прекалено много хора, заради моите думи. И това е отделна тема, но съм напълно несъгласен с теб.
Н3:В живота има много по-важни неща от това да се чукаш с мацки..
Спорен въпрос. Можете да ме обиждате с животинските ми сравнения колкото желаете, обаче е факт, телата ни са животни и си имат животинските нужди. Това, че ти си повярвала на филмите, книгите и стереотипа за 'двамата човека' си е твоя работа, според мен е глупост. От малки наблюдаваме 'един баща + една майка', навсякъде в филми, реклами, книги, съседи, истории наблюдаваме двама - 'единия и едната'. И е повече от нормално главите ви да отхвърлят напълно мисълта за полигамията. И аз бях така. Но нека се сетим за това, че по-рано са горяли хора на клада, затова че твърдяли, че земята се върти около слънцето.

Н4:Да, напълно съм съгласен ако ми падне твойта ще и скъсам задника
И аз на твойта.

Н5 - кефи ме как разсъждаваш!

Н6:Но вие не можете да разберете, че ние жените не мислим като вас!
Напротив, това което става е, че вие жените не можете да разберете, че ние не мислим като вас, най-вече защото нямате същите пориви като нас. Колко от мъжете нямат нужда от секс? Почти никой. Колко от жените нямат нужда от секс? тук процента вече е голям, вие нямате тази потребност, като нас и точно там е проблема.
За вегетарианците: казах, че ако не ти е вкусно месото е ок да не го ядеш. Цялата ми идея е да си даваш от това, което искаш и да не си даваш от това, което не искаш. Но да се лишаваш от месо заради убеждения е глупаво.

Н7:ако партньора ни дава всичко от което имаме нужда - сексуално и емоционално, няма нужда от изневяра.
Вкъщи имаш пилешко всяка вечер. Ами ако ти се прияде свинска пържола? На теб ти е любимо пилешкото, и най-си го харесваш, ама ти се е прияло свинско. И пак ще си оставиш местенце за пилешко и салатка. Не, не е защото си малка, просто различните хора имат различни вярвания и виждания и разбирания, и аз явно съм от извратените. Или по-скоро прогледналите :)

Н8:..трябва да си треснете кратуните една в друга..
Хе, и в реалния живот не го ли виждаш донякъде това? Но все пак - не ми е порив да си чупа главата в чужда глава, ако пък ми беше - вярвай, щях да го предложа също!

Н9: Благодаря.


Няма нужда да сте съгласни, дори не е нужно да разбирате. Това, което казвам е, че ако ти се прииска нещо, дай си го, за да се ощастливиш, а не да се лишаваш от него, за да се неощастливиш, само за да може да угодиш на някакви норми. Нормите ги е създало обществото, защото е имало нужда и след поколение възгледите на хората могат да се заличат тотално. Поривите ги е създала природата и след хилядолетия пак ще ги има....

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 4475ba1fd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   E и на жените много им се прави секс хаха-няма мъжете това,жените онова.наложено е да се счита че жените които се шибат с много мъже са курви,а мъжете са пичове и ебектори големи.разликата е 1-ПОСЛЕДСТВИЯТА ЗА ЖЕНИТЕ СА ПО-ГОЛЕМИ.просто съветвам сички мъже и жени да си държат циповете закопчани,ама всеки си знае....

Да,авторът има много право , но ако научи че гаджето му и тя така прави-хич няма да му е приятно-лесно е на думи...имам 1 позната-пример е за това-тя ще ти даде 10000 уж логични аргумента защо изневерява,,,,ама ако разбере че и гаджето и и изневерява ще го убие...въпреки че не си признава....и много напомня на автора по логиката,а тя вече смени 2ма любовника..

Затова че изводът е следния-ако сте пичове или мадами на място-казвате му/й-ЕБИ СИ МАЙКАТА-2 ШУТА В ЗАДНИКА И ТОВА Е...А гаджето на автора трябва да е най-голямата шматка-мое мнение

 
  ...

...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: fe8b8c637a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   Aбе аре стига бе, колко сте тесногръди всички, мама му стара! и двулични. всички знаем, че моногамията е на изчезване, изгубена кауза. хората си дават зор и се напъват да вървят против законите и страстите си и си затвварят краката или си държат пи-ките в гащите, противно на вътрешните им желания. само защото това било лошо и 'предателство към партньора и липса на уважение'. к-ра ми янко! а всъщото време бръскат чекии и скречове, мислейки си за някой друг. кое е по-добре!секса си е секс,, дейба.. как се дразня. хулете другите колко са пошли и долни, за това че изневеряват и докато се правите на много морални, мъжът ви или жена ви през това време ще се чука със съседа или съседката. ей тва е истината и я приемете най-после. хората от 30 години насам, не са това което бяха, пък и не само. не знаете ли за разврата в древна гърция например? ха пък и да не е било само там и тогава?! каква моногамия, какви пет лева??

Tова е грозната истина. и аз не съм особено щастлива от факта, но е факт!всъщнот изневярата се смята за голяма работа, според мен, най-вече, защото партньорът ти е предпочел някой друг пред теб и тогава се появява страхът от загубата на сигурното и страхът от това, че има някой по-интересен или желан от теб в този момент и то от твоя човек. но има ли незаменими хора?всеки е уникален и интересен по свой начин, по тази логика как е възможно да не пойелаеш цял живот друг уникален и интересен човек, освен този с който си? кой казва, че не е правилно? да ме цуни отзад... ще правим каквото си искаме. живеем в шарен свят и можем да избираме, ПРИЕМЕТЕ ГО!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 3 месеца
hash: c7dcd7160d
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

22.   Ъъъъ, да. За мъжете си прав, ние сме устроени полигамно. Инстниктите ни казват - пръсни семето на възможно най-много места. Лошото е, че си спрял разсъжденията си до тук. Сега помисли как е устроена жената - инстинктите и казват: намери индивид, на който може да се разчита, за да отгледаш децата си. Поглежда те теб и веднага разбира, че си негоден за тая работа (не за оная с чукането, а за по-трудната). Така че, ако си с една жена за чукането само - ок, еби наред. Ако обаче искаш нещо по-сериозно, запитай се какво иска тя.

1. Той - да чукам много

2. Тя - Да се чувствам сигурна

Тя никога няма да се почувства сигурна ако не си само неин, за това и поднасяш дара на верността. Споко, не си се прекарал, тя ти го връща с лихвите, давайки ти и позволявайки ти неща, кито със случайните даже няма и да сънуваш.

Питаш с какво вредиш на партньорката си и разсъждаваш само за физическата вреда, жалко, че не си се сетил, че човек може да бъде наранен не само физически. Защото хлапако, жената не е нито вафличка, нито тортичка, а човешко същество.

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 10b23530a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

23.   Преди няколко дена попаднах на статия, в която пише, че група специалисти от Колежа по икономика и политически науки в Лондон, са направили проучване и са установили, че по-интелигентните мъже изневеряват по-рядко на половинките си. И това било стъпка напред в еволюционното развитие. Ако е вярно, значи вероятно не си особено интелигентен. Ето ти чудесно извинение за пред жените, на които ще изневериш и те попитат защо го направи - "тъп съм, затова".

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 6e07b20078
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Mм деликатна тема.. не знам на колко от вас се е случвало да се влюбят така, че наистина да не пожелаят друг партньор, дори да не си помислят за изневяра?
друг е въпросът колко ще трае това усещане на влюбеност и дали е чувство, което трябва да съхраним и развием или да кажем "некст"...
не бих допуснала човекът, с когото съм да изпита желание за "други мацки, защото му е в природата" и определено съм максималист - ако нагонът му е толкова силен, прекратяваме отношения.
"ебането си е ебане" ?? миличък, ако изневериш на приятелката си с правилната дама, ще ти е нужно точно това "ебане", за да се влюбиш.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 3 месеца
hash: b0c2582280
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Авторе- глупав човек си ти.
Тук много жени са написали МНОГО ГОЛЕМИ ГЛУПОСТИ.
Първата е, че мъжете бидите ли сме.....
Абе божеееее по-големи кръшкачи от жените няма.Курви с курви.
Номер 9 и ти си уникално тъпа щом мислиш като автора!!

 
  ...

...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: b0c2582280
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   Щом имаш момичетата само като мацки за ебане не ми говори за моногамия, простовато момченце такова.Ти незнаеш какво е да обичаш, някое момиче затова в ума ти се въртят само мацки и чукане.
Заради такива като тебе на пичовете като мен им излиза лошо име.
И номер 9 е глуповата мома с промит мозък!!Сигурно е звездата в квартала.

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 7d86bfc958
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

27.   И аз. Всичко е суета. И борбата за моногамност /моноандрия/ също. Тези измислени от обществото и цивилизацията порядки всъщност имат за задача да канализират природното поведение и да намалят евентуалните животински ексцесии като например битките за водачество в стадото, или елиминирането на мъжкаря след оплождането на женската.
Това са само примери. Има много положителни ефекти от прилагането на тази мярка и затова е въведена и като елемент на общественото възпитание. Но това не подменя природната полигамия /полиандрия/ на човека. Конфликтът е повърхностен. Всъщност, всички осъзнали сексуалността си индивиди, били те мъже или жени, поддържат /разбира се повече или по малко тайно от обществените порядки/ сексуални контакти с достатъчен брой лица от другия пол /а в някои случаи и от същия/.

Тъпо е да твърдим, че мъжете са безчувствени, а жените -чувствителни. В секса участват поне двама. Иначе не е секс, а нещо друго. Друг е въпросът, че понякога сходството не свършва само с донаждането на половите органи на двойката, а се оказва много по завладяващо и чувствено. Тогава се подлага на изпитание и другата /основната/ моногамна връзка. Но темата е доста широка, а аудиторията едва ли търси друго освен развлечение...
М45

 
  ... горе^
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 2d039c86f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   Цялата ти теза е изградена, за да убедиш себе си в нея. На нас нищо ново не ни казваш, но има и мъже, които се борят с първичното - това е достойното за уважение и подражание! Някой се опитват да се разграничат от животните, а на теб ти е удобно да вървиш срещу еволюцията...

Все пак съм убедена, че не си се решил, а просто много ти се иска. Чакаш сега някой хора да те подкрепят, да ти симпатизират, та да ти светне зеленото и да пердашиш напред. Няма лошо, но не ни демонстрираш мъжество по този начин, напротив.

Доста несигурност се усеща в тази оправдателна статийка, май моралът ти е в повечко, отколкото ти се иска. Защо иначе ще си правиш труда да ни занимаваш с нагона си, ще си чукаш и толкоз...

Прави се хората, същото трябва да важи и за гаджето ти, но нямаш смелост да й го предложиш. Разбираемо, ще я изгубиш. Тя е жена и ще има доооооооста повече бройки от теб, ако ще се съревновавате. Сред тях ще има такива, които чукат по - добре, говорят по - нежно, ще я карат да се чувства жена, а не "сигурния секс у дома".

Хайде попрочети тук някоя друга историйка и анализирай, нали ти се отдава. Като нищо, докато точиш лиги по чуждо, твоичката те е издокарала с чифт рогца, които на теб доста ще отиват. Пък полсе пиши и ти тука как "незаслужено" те е наранила.
Клишето е досадно, но няма по - правилно от него - ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА, а на някой им се праща авансово. Така ще се случи и с теб. Ироничното е, че ще ти го причини точно онази, на която няма и да ти хрумне да изневериш.
Чили

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 843e7b6b5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   До №1 и №2. Въпросите ви нямат нищо общо с разсъжденията та автора!
Изневярата е вид кражба на щастие.Когато аз изневерявам с друга семейна жена-аз съм крадеца, когато жена ми изневерява крадат от мен. Който краде му е хубаво, от който крадат неприятно. Иначе когато изневярата се прави дискретно и не нараняваш човека до теб, стимулира да работиш, да се грижиш за семейството и задоволяването на съпругата си, е нещо тонизиращо и полезно нещо.:)

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: f283b092d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Номер 7 : Това, че си за изневярата не те прави извратен - просто трябва да си намериш момиче с твоите виждания. Аз също съм мислила дали бих могла да имам отворена връзка, но не мога. Просто съм такава, ако обичам един човек няма място за друг. Не знам не мога да си представя да имам бъдеще с мъж, който при всеки удобен случай би ми изневерявал. Това ще убие и сексуалното ми самочувствие - ще се питам какво не му давам, че той го търси при друга?

Също бих искала да кажа, че не слагам мъжете под един знаменател - има мъже и мъже, по същия начин и при жените. Според мен номер 6 не е права - има и наранявани мъже от страна на жените. Защо смяташ, че ако на мъж му изневерят ще го приеме по-малко болезнено от нас? Мразя това съревнование между мъжете и жените - при двата пола има стойностни и не толкова така да се изразя! По темата може да се пише много, но спирам с това само.
Ж 18

 
  ... горе^

...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 843e7b6b5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   №23-Интелигентните мъже изневерявали по-малко от жените си...Вярно е, както е вярно, че интелигентните мъже страдат повече от сексуални смущения.Те в къщи не могат да ебът, камо ли навън...(45 годишен инженер)

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: f818b7961e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   Заради хора с твоето мислене се прецакват много връзки!

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 54b9c93118
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   Естествено за някои хора авторът не е и никога няма да бъде прав. Имат право да бъдат противници на мнението му, но за тяхно съжаление в думите му има много истина. В Древна Гърция например, е имало области, в които преди да се омъжи, всяко момиче е трябвало да проституира, за да събере зестра. И това е било обществено утвърдена норма. Много от днешните хора по никакъв начин не биха го приели, но то е факт. Остров Лесбос също е факт. Правото на феодала през средните векове на първата брачна нощ също е факт. Факт е и това, че повечето хора (и мъже и жени) изневеряват. Мога да пордължа с примерите, но не мисля, че е необходимо. Освен това все още няма точна формулировка на понятието "изневяра" най-малкото защото често се припокрива с "предателство", чийто смисъл е доста по-различен в повечето случаи.

Секса е физиологическа необходимост като храненето, утоляването на жаждата, дишането и т. н. Би могъл да се пренебрегне за известно време, но не за дълго, защото ще има последици за здравето.
Освен това разнообразието е необходимо за доброто здраве. В противен случай щяхме да ядем само един вид храна. Или да носим само едни дрехи, да слушаме само една музика, да четем само една книга... и др.

Всичко опира до възпитанието и до нормите. Тук автора е прав. Прав е и за това, че сме животни. Само, че сме социални животни. Следователно трябва да се съобразяваме с наложените норми. В противен случай, трябва да си създадем свое общество със свои норми. И това го има (суинг обществото). След като нещо съществува е доста глупаво да го отричаме. Единственото правило в случая е да не дразним хората, които мислят по друг начин. Това се нарича ТОЛЕРАНТНОСТ. Каквото и да говорим и двете страни ще имат своите основания и аргументи. Не е задължително да ги приемаме. Добре би било обаче да сме толерантни към различията. Така проблемите ще са по-малко.
wanderer

 
  ... горе^
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 1f07142d26
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   "Eбането си е ебане" ?? миличък, ако изневериш на приятелката си с правилната дама, ще ти е нужно точно това "ебане", за да се влюбиш.
24, ти ли си тази дама :Д

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 54b9c93118
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Приятел! Ако мислиш това, което пишеш трябваше да завършиш темата с обява от рода на: "Търся момиче/жена с подобни разбирания за съвместно съжителство." Преди време, на друго място аз постъпих така и сега имам до себе си човек с разбирания като моите. В противен случай единственото което правиш е да дразниш хората, които имат други разбирания и да ги караш да те обиждат, а тези които мислят като теб-да се съмняват в искреността на думите ти. Късмет!

 
  ...

...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 54b9c93118
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   До автора: Цитирам твои думи: "Няма нужда да сте съгласни, дори не е нужно да разбирате. Това, което казвам е, че ако ти се прииска нещо, дай си го, за да се ощастливиш, а не да се лишаваш от него, за да се неощастливиш, само за да може да угодиш на някакви норми.

По твоята логика излиза, че ако на някой му се прииска да те гръмне е оправдан да го направи, за да се ощастливи. Или пък да те изчука. В Ирак ли трябва да се превърнем?

Или това да важи само за теб? Ако е така прочети Ницше. Той го е формулирал по-добре от теб. Имай предвид обаче, че вече е имал последователи, които са опитали да претворят идеите му в дела. Пролята е доста кръв, но историята знае как са завършили земния си път.

Справка: Край на втора световна война-съдбата на Германия и водачите на Германската национал социалистическата партия. Все пак винаги може да опиташ ;)

 
  ... горе^
преди: 14 години, 3 месеца
hash: b2cd6f7955
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

37.   От автора:
прочетете пак какво е написал номер 27.

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 313c3676f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   Малко са тези мъже,които като мине някоя ,,мацка" да не се обърнат след нея.И за моя си мислих,че е агънце,но при всеки удобен случай обръща главата заради други ,,мацки".Супер гадно ми става и все се караме но...мъже минава им през........

Макар,че никога не ми е изневерявал, не мога да му имам доверие.Как може, аз да обичам някого толкова силно ,вече 3 години и да не преставам да му го показвам,да не си мисля за други...а той показваше ми я само първата година , а сега е отвеян като вятъра...МЪЖЕ !!! съдба...

Напълно съм против автора!!!
Само човек,който не се е влюбвал може да говори така...така че ме извини :)

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: d899138df7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

39.   Изневярата не е обществено клеймо. Тя е състояние на засегнатия. . Чукай си, но не обвързвай с теб човек, който няма същите виждания. Чукането не е любов. Щом няма любов, няма и изневяра. Темата за изневярата е за личности, а не за човешки същества.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 26422bfc69
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   От автора:
В крайна сметка се получава точно това, което си мислех, че ще се получи: малкото хора, които мислят, като мен дават доводи, които ми се струват много по-разумни и вярни, от доводите които дават хората, които не мислят, като мен.

Но наистина не вярвам, че да се лишавам от удоволствие показва на любимата ми, че я обичам. Ако например се разбирам с някоя мацка много добре, но не се чукаме, но наистина си допадаме ( при положение, че си имам приятелка ) да прекарвам време с нея - по-скоро това е изневяра...

Обществените норми са създадени с някакви цели, по-горе няколко човека го написаха, но това не означава, че като ги спазваме ще сме по-щастливи.
Може и проучването да е вярно, че по-интелегентните изневеряват по-малко, но по-интелегентен не значи по-щастлив. И все пак ако са толко по-интелегентни, сигурно бачкат доста и нямат време :?

И както каза Н31 по-интелегентните страдат от повече сексуални смущения, та може би им се иска, но .... Пък и стереотипа за секс секретарката ... по-малко интелегентните ли мъже имат секретарки? или по- ??

Както и да е. Само се замислете и върху това. В нашето общество през целия си живот сме ставали свидетели на някакви неща, и вече сме ги приели за бетон. Едно от тях е 'един мъж, една жена' и 'изневярата е грешна'. И как не? Все пак повечето сме израсли в семейство от 1 майка, 1 баща, имали сме приятели, повечето от които са имали 1 майка 1 баща, гледали сме филми, почти всеки от който се говори за 1 главен герой и 1 мацка и постоянно ни се натрапва, това че изневярата е лошо!

ОТ 3-ти клас децата знаят, че изневярата е лошо нещо! Как би могло едно детенце, на което не му е изневерявано, коеото не е имало съжителство с любим човек, което не се е влюбвало, което не е правило секс, не се е и целувало и нищо не знае от свой личен опит, да знае че изневярата е лоша?? хха, ами втълпено му е! както и на повечето от вас.
Приели сте го за бетон и толкоз!

Еми, аз разсъждавах много по-темата и стигнах другаде. Това не означава, че моята истина е и твоята! Вярвам, че има хора, които са премислили всичко, което съм премислил аз, и са избрали да са моногамни! Но просто това е супер рядко, някой да е избрал моногамията по свой личен избор, а не да го е приел, за даденост и да е повярвал сляпо!

Още 1 пример, с риск да си навлека още повече обиди. Не съм набожен. Много дълго време обаче бях убеден, че мормоните са луди, мюсюлманите са луде, евреите са луди. Само християните имат правилните виждания. Нима? Ами, ние сме израсли в едно общество, в което ни е втълпено еди какви си, а те в общество, в което им е втълпено еди какво си. И се си мислите, че това е глупав пример! Еми, хайде да помислите пак.

Мъжете мормони имат по 5 жени и по 20 деца. Жените се радват, че имат по 4 сестри, и за тях живота е супер, проверете в интернет, аз съм гледал предаване за тях. Жените вярват в това и ги прави щастливи това, че имат сестри, с които да си говорят, и да си помагат и т.н. и не им е въобще гадно, че мъжа им днес чука някоя от другите 4. Защо? Ами защото са израсли в такова общество, в което са имали 1 баща и еди-колко си майки, и всичките им приятели са имали 1 баща и еди-колко си майки. И за тях това е нормално.

А думичката нормално е нищо повече от средно статистически (за този и много други случаи).
Мюсюлманите също са израсли в еди-какво си общество от малки и въобще не дават на съмнение своите вярвания ( като дано до тук разбрахте, че нямам предвид само религията ). И ние сме така. Цял живот са ни показвали еди-какво си и ние просто сме го приели за изначалното вярно! Но, може би не е.

Всеки си има право на глас и свое мнение.
И много ми хареса Н33 се изрази напълно, както мисля - толерантност! Ако бяхте толеранти нямаше да ме обиждате за всичко, което написах. Аз обидих ли ви?
Не, не съм дошъл да върша вашето одобрение тук, просто исках да споделя вижданията си и да видя колко мислят като мен. И напълно очаквах такива резултати.

Н26 - само тебе ще обидя - Извинявай, че кретени, като мен развалят на пичове, като теб, доброто име! Нарече Н9 мацка с промит мозък, обаче истината е, че тя е била където си бил ти, когато е била на 15 ( да речем ), а сега на 25 е решила за себе си нещо, оттървала се е от това с което и е бил промит мозъка. Промития мозък тук си ти, бай хуй.
С удоволствие бих прочел как ме разчеквате за това, което казах за обществата :)

 
  ...

...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 7c84e15a00
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   Номер 9: Знаех си, че тази история ще бъде изкритикувана на 99%. Сега наистина разбирам, че хората в България са супер слепи. Авторът открито изявява собствените си желания. Сигурна съм, че всички коментирали тук, също биха изневерили на половинките си. Казвате: "Мъжете мислят само с долната си глава". Хайде, прочетете повечето истории от категория: "Любов и изневяра". 90% от историите са писани от омъжени жени, които срещнали перфектия човек, превърнали го в свой любовник.... и какво правят... Започват да мислят за развод.

Докато при мъжете ситуацията е доста по-различна. Те просто търсят навън това, което им липсва в семейството. Но рядко напускат съпругата си. Мога да дам още много примери, с които да защитя автора. Разберете, че перфектната двойка не съществува. Това не означава, че няма любов и обич. Но когато сърцето и тялото искат нещо, кажете ми какъв е смисълът да не му се дадат. Разбира се, аз съм ЗА дискретността на такива връзки. По този начин хем човекът, който изневерява, ще е удовлетворен, хем няма да нарани половинката си.
Авторът се е изказал много правилно: "Любовта си е любов, ебането си е ебане." Важното е, че двете неща са разграничени. Всичко трябва все пак да е с мярка де.

Авторе, не се променяй само заради някакви "морални" коментари тук. Теорията ти наистина е вярна. Следвай инстинкта си :)

П. С. Имам се за 100% жена. Винаги съм правила това, което иска сърцето ми. И това не ме прави курва. За тези, които ще ме осъдят искам да кажа, че съм на 25г. и съм била с изключително малко мъже. Но никога не съм отказвала секс с мъж, който ме привлича. Изневерявала съм и ще го продължа да го правя. Мога да обичам и да давам всичко на партньора си, той да бъде напълно задоволен и да не разбере никога, че в живота ми има и друг. Не мисля, че има и ще има наранени.

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 09d5302d45
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

42.   УЖАСНО - такива като теб са срам за Мъжете. Ясно е че не си дорасъл нито представите ти за вегетарианство са, с което демонстрираш крайно ниска култура и по-знание.
Първо ще ти кажа, че ако ядеш месо започваш да миришеш на мъртва плът - това и децата го знаят! а и забавя узряването на сперматозоидите; протеините .... ами животните откъде ги взимат - от растителния свят и колкото по чист вид приемаш храната толкова по добре; очевидно и за ледников период не си чувал и влиянието върху черепната кутия и костната структура - толкова знаеш толкова показваш - смеха за нас :)

Второ - докато си още на ниво ебане любов няма да усетиш (почувстваш) тези вибрации са прекалено ефирни за гроб за животни в каквото се превръщаш ти.

Трето - понеже "Природата казва друго яче - над 93% от животните са полигамни. Дори тези, които живеят по двойки са полигамнни - имат общо гнездо, но правят секс и с други" с най голямо удоволствие ще дефлорирам дупето на партньорката ти ....така природно му за да не се цепим от колектива :)

"Да се лишаваме по някакви причини, от рода на 'не одобрявам убиването на кравите' е кретения" - повярвай ти не си се лишил от кравешкия си мозък и искаш тук всички ни да зарадваш и разсмиваш :) :) :)

И да ти обясня че не човек произлиза от маймуните а обратното глупако - ако знаеш поне от обща култура нещо за генома и поне мъъъничко история, ще разбереш че в епохите на израждане на човешката цивилизация и именно възникване на месоядството поведението за което ти говориш и ПОЛИгамията водят до ентропията, но ако не вярваш приеми себе си за маймун - бъркай си на онова място и айде обратно на клона .... или на чепа където ти е по удобно :)

 
  ... горе^
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 26422bfc69
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   От Автора:
Н42, благодаря ти за обидите, накара ме да се почувствам доста изтънчен. Първо да ти кажа, че прочетох 2 пъти поста ти и не ми стана ясно на много неща какво имаш предвид .. или е от кравешкия ми мозък или не си се изразил много ясно.
Значи казваш, че яденето на месо е вредно, а. хммм, нима ..
И как се превръщам в гроб за животни не разбрах ..
И как така тука все сте моногамни, пък искате да чукате чужда мацка?!
И как не човека произлиза от маймуните??
И какво е ентропия (термин от физиката, и философията) в еволюцията? И това в полза на еволюцията ли е?
Абе въобще си си загубил времето с този пост! и аз с този ..

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: d98385c693
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   Oт номер 18... е за това няма да се омъжа никога... нека всеки си прави каквото иска,обаче аз отказвам да ме правят на глупачка...

Мила

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 0f99188208
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

45.   Нека започна с това, че съм мъж.

Виж сега, това какво ще правиш, си е твоя работа. Но не намесвай обществото. То не ти е виновно, че си сексуален маниак и, че разсъждаваш като животно. Съвокуплявай се с която ти падне, "ощастливявай" се, но не натрапвай примитивното си поведение на останалите, не обвинявай другите, че не са на толкова ниско еволюционно ниво, на каквото си очевидно ти. За някои животът не е само секс, а нещо доста повече от това.

п.п. по принцип не пиша тук, това ми е първи пост, само чета от време на време. Но наглият ти пост ме провокира.
Можеше просто да напишеш какво желаеш ти, а не да хвърляш обвинения към кого ли не, дори виждам и децата си намесил в низшите си страсти. Това вече е противно.

 
  ... горе^

...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 26422bfc69
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   От низшия автор:
Н45, не натрапвам нищо на никого. Прочети пак какво съм написал, не съм казал никъде, че моята истина е и твоя, за разлика от теб, аз допускам, че може да има 2 мнения по въпроса и съм толерантен. И не знам какво лошо съм казал за децата? Отричаш, че не знаят почти нищо от свой опит? Или, че сме им натрапили много неща? (защото го виждат постоянно в живота)

Моята теза е следната:
Искаме го, защото ни е в кръвта!
Няма значение защо го искаме!
Искаме го! И ако си го даваме ще сме по-добре. Няма смисъл да се борим срещу нещо, което сме!
Което съм, айде, защото аз явно съм някакво животно в зоопарка, а вие сте някакви същества от бъдещето, където няма пишки и чукане.
Опаааа, май ви обих аз. Е, хайде 1 обида с/у 40 мисля, че е честно!

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 3582241067
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

47.   Поздравления 45, а на автора.....просто ми се иска да му кажа нещо, но ще се въздържа от коментар, тъй като не си струва да слизам на неговото ниско и първично ниво

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 26422bfc69
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

48.   От автора:
Н9, виждам нещата точно като теб! ( Н41 )

 
  ... горе^
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 6af9d08df6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

49.   Аз съм номер 5, следях темичката с голям интерес. Толкова много коментари за почти няма нищо. С колективен принос цяла пиеска сме написали тука.

Авторе, принципно съм с теб, но не разбирам защо ти е да се дразниш и да репликираш всеки коментар, който не харесваш. С вятърни мелници не можеш да се бориш, пък не ми изглежда да си някой потомък на Дон Кихот. Живей и остави другите да живеят както го разбират тоя живот. На нас ни е ясно, че един истински мъж ще прави каквото си иска. Ако другите не го проумяват, проблемът не е твой.

С две думи: чукай мацките, пий си уискито, печели си парите със собствен акъл. Тия работи никой не може да ти ги забрани.

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 58afee9885
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

50.   Писах под тая тема, но коментара ми "пропусна" да се появи. Нямам желание да изписвам отново всичко. Но.
Авторе, защо не пробваш да изневериш на приятелката/ жена си, след това да си признаеш, и да се опиташ на нея да и обясниш, че това всъщност не е изневяра? Стиска ли ти да го направиш?

Ale

 
  ...

1-50 от 198
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker