Сексуално образование - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121447)
 Любов и изневяра (29771)
 Секс и интимност (14394)
 Тинейджърски (21910)
 Семейство (6484)
 Здраве (9614)
 Спорт и красота (4710)
 На работното място (3191)
 Образование (7315)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18591)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Сексуално образование
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 2121 пъти
Здравейте, аз съм момче на 13, но темата е брат ми, който е на 9. Искам да отбележа, че на мен никой не ми е обяснявал за секса и нещата сами ми станаха ясни. Проблема е, че брат ми още си мисли, че като се "оженят" мъжа и жената става бебе, а като види гейове или лесбийки си мисли, че са луди. Въпроса е как да смекча обстановката след като секса е тема табу в семейството? Искам поне брат ми да се информира нормално. Да отбележа, че четох доста по форумите и разбирам че дори и по малки деца често проявяват интерес по темата, а и родителите им им обясняват. Странно ми е че брат ми сякаш не се интересува... Моля помогнете ми, объркан съм..
Предварително благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 10e13e041a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хубаво е, че сте еднополови и съвсем подходящо е ти да поемеш сексуалното образование на брат си, защото за съжаление точно такива деца развиват най-различни перверзии по-нататък, защото човекът инстинктивно вече си намира някакви идеи за генезиса, срам го е да пита и почва да вярва в глупости, които остават на подсъзнателно ниво до живпт. Например при момиченцата е често да си мислят, че имат нещо като клоака - пишкат и акат през едно место, а бебетата се раждат също от там и като възрастни могат да развият разни фетиши, свързани с дефекация. Същно много момиченца като забележат, че момченцата имат пишки, а те не си мислят, че са им одрязани защото не са слушали, живеят с вина и тем подобни. Ако брат ти види голо момиче или жена, т. е. човек без пишка също може да развие страх от кастрация - виждаш ли, били са лоши и майката им е одрязала пишката.
Затова те съветвам да потърсиш в интернет подходящи за възрастта му материали. Има и в книжарницата книжки за малки деца. Не е нужно да му разказваш за секса в детайл, да му пускаш порно ЗАБРАВИ, а е достатачно просто с картинки да му обясниш, че има два пола, какви са основните разлики между половете, за яйцеклетката и сперматозоида.
Той не си и обяснява ролята на баща ти, на мъжа в процеса. Добре е ако растете с баща, но не е достатачно. Виждал е бременна жена, знае, че в корема расте бебе, но не знае къде - някои мислят, че е в стомаха, в червата и после ги порят, за да извадят бебето или го серат. Без майтап - така си мислят доста деца.
Брат ти е до 12 години някъде е в асексуалната си фаза. Той не се интересува от темата, но това не значи, че трябва да живее в неведение и да го образова улицата.
В 4. клас има у нас за пръв път урок за половете, което е много късно. Аз хубаво, че имах по-съвременна вуйна, която ми подари като малка още книжката „Бебе на нулева възраст“. Това беше книга за най-малките дечица, много красиво направена.
Брат ти е голям за подобна книга, но ако ти се откъснат от сърцето 10-12 лв. или не те е срам да отидеш в библиотеката и да питаш активно за книги за полово възпитание за деца от 2 ри до 4 ти клас, ти ще му направиш голяма услуга за живота после. И в интернет можеш да намериш подходящи неща. Остани много формален, не разказвай „мръсни“ детайли за секса, но трябва да знае, че жените имат вагини, матка, яйцеклетки, а момчетата пенис, тестиси и сперматозоиди - трябва да знае, че пенисът влиза във вагината и пуска „семената“ - сперматозоидите, трябва да знае за зиготата, за загнездването ѝ в матката и за фазите, през които минава един ембрион, трябва да знае откъде се раждат бебетата и как, че жените имат гърди за кърмене и тем подобни, но не повече. Това стига - стига му елементарното знание за своето появяване тук и за ролята на всеки от родителите ти в процеса.
Също е важно да обясниш с думи и ясно, че родителите ти не са роднини (много деца мислят, че родителите са братче и сестриче, защото имат и една фамилия), трябва да обясниш с думи коя баба или дядо на кой от родителите ти е мама и татко, а ако са починали им намери снимки. Питай пред него родителите ти как са се срещнали, събрали и влюбили. Тоест за него да е абсолютно ясно, че те не са роднини, това също е важно. Обясни с думи също за роднинските връзки - чичо например е брат на татко и така нататък - колкото и да ти е странно, за децата това не е ясно. Те растат с идеята, че чичо си е чичо и си ги навръзват нещата като стигат и до идеи, че сестри и братя се женят и правят деца - та нали чичо и леля имат една фамилия, а ако майка ти нарича свекърва си „мамо“, той действително може да расте с идеята, че тя е дъщеря на майката на баща ти - т.е. негова сестра!
За гей хора и лесбийки не ти трябва да му разказваш - той това ще го разбере по-късно, важно е да показваш толерантно отношение към тях, но за него в момента е много важно да разбере откъде идват бебетата, каква е ролята на мъжа и жената в процеса, за да си обясни той на първо време собствения си генезис, ти кой си му, майка му и баща му кои са за него.
Ти си научен от улицата, но и като по-голям си видял бебето в корема на майка си, активно си спомняш брат си като бебе и може би си научкал или разбрал от чути разговори някои неща. Брат ти не е расъл с бебе и живее в много консервативна на тази тема страна, където за съжаление после се стига до много аборти, много нежелани бременности и извращения в семейството и в зряла възраст и заради липса на ранно полово образование.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: af2853bf8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Защо се притесняваш, бъди сигурен, че ще разбере как стоят нещата в следващите години. А може и да ги е разбрал вече, но чистата му душа не иска да приеме реалността. Остави го да си живее детството. Притеснявай се дали ще стане свестен човек, действай в тази насока.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: b794b2b5cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами попитай родителите си...
Пази боже от хора, научели за секса от 13 годишни.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 08d5f48265
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ами то в общи линии правилно си мисли - бебета след брак, а обратните да не би да са нормални?
Не виждам как ще му обясниш, че хомо, транс и т. н. са нормални неща, защото не са.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 8b732e610f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Към номер 5-смятам,че този коментар съдържа "хейт" и трябва да бъде премахнат

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker