На бала с криви зъби - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

На бала с криви зъби
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 1338 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 18. Имам огромен комплекс, а именно зъбите ми, които са ужасни. Много пъти съм плакала заради това, и още повече за това, че родителите ми имат финансови затруднения, и няма от къде да вземат толкова пари. То се видяло, че на бала ще съм с грозна усмивка. Имам 3 зъба от горната челюст, които са криви (кучешките са ми по нагоре) иначе другите са ми прави. Не се усмихвам, а когато се наложи слагам ръката си отпред. Всички от класа имат хубави усмивки, а само аз не мога да си позволя да се смея. Плача всеки ден за това, дори и в училище. Омръзна ми вече. Много ми е неловко и гадно. Затова когато завърша искам да почна работа и да си ги направя сама. Въпроса ми е дали изобщо ще се изправят ако си ги сложа толкова късно (примерно на 22-23год, защото все пак ми трябва време да събера пари) и каква е цената само за горна челюст (приблизително). Скоби няма да си сложа, защото много хора са се оплаквали от тях, че зъбите им стават по-криви и като си давам парите, поне да знам, че си е струвало. Моля само без коментари от типа на "приеми се такава, каквато си", защото въобще няма да помогне.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: 9fd5ebd4bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Малко късно си се сетила за зъбите си на бала.
Лошо впечатление ми прави, когато хората мрънкат вместо да търсят решение. Казвам го това като човек, които сравнително късно си сложи ШИНИ за 110 лв., които сама си изкарах на 16 г. с работа лятото, защото родителите ми и тези пари нямаха. На 18 г. имах вече перфектни зъби - не че ме е интересувал бал, защото пари и за бал нямаше - не ми е дремало изобщо за такива глупости, но с криви зъби човек после не може да си намери и работа..
Вашите явно имат пари за бал, но нямат 200 лв. за едни прости шини? Много хора се оплаквали - ти пробва ли?
При мен шините оправиха и дълбоката захапка и ВСИЧКИ зъби ми бяха криви - абсолютно прав зъб при мен нямаше.
Проблемът с шините е само, че се отговорност и да ги носиш - отговорността се състои в това, че се затягат на всеки 2 сецмици първо и после на всеки месец, така както и се ходи на прегледи. Много хора не могат да свикнат също с тях и това им е проблемът.
Ти сигурно си решила да си слагаш брикети, но и тях не всеки изтърпява - моя съученичка набута техните с 3 бона за американски брикети навремето и не ги изтра и 3 месеца и има лоши зъби, а аз съм с прави зъби. Всичко зависи от собствената воля на човека. Ти шини или брикети можеш с пари да купиш, но искат носене и постоянство - прегледи, грижа и няма да те лъжа - сърби и боли, а при брикетите също се задържа храна. При шините основното предимство е, че можеш да ги изкараш при ядене и да си ги почистваш, но при брикетите хигиената трябва да ти е отлична.
И още те съветвам ако това ти е толкова важно да не чакаш до 24 години едва ли не, а сега спести от бала пари ако вече не си ги дала - и рокля за 50 лв. ще свърши работа, не ходи на скъпа екскурзия и така нататък. Можеш също лятото да си намериш работа. Има вече и хубави брикети за 1500 - 2500 лв. и можеш ако събереш 1000 лв. останалите да ги изплащаш
Ако едно нещо ти е толкова важно и те съсипва просто реши проблема, не реви.
На морето примерно моята леля на 55 г. без никакви образование и от 10 г. безработна (без трудови навици) изкарваше 1100 лв. в кухнята, но работа много тежка и 6 дни в седмицата - за 3 месеца обаче ще избуташ - осигурени са спане и ядене обикновено особено като работиш в кухнята.
От теб зависи с две думи. От 16 годишна си могла да работиш лятото и да си изкараш парите. Не обвинявай родителите си с две думи за своите грешки, а се стегни.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: cd9881fc59
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1, почти съм съгласна с теб. Само че на морето пари не се вадят, живея в Бургас и въобще не съм съгласна, че е толкова лесно. Леля ти може да е била 10 г. безработна, но едва ли не е имала грам умения, когато са я взели да работи в кухня. Не знам по кое време се развива действието, но в последните години млади и квалифицирани хора с по 2-3 езика трудно си намират работа за по 1000 лв. на месец чисти.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 9fd5ebd4bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   н 2 „действието“ се развива миналото лято и единствената способност на леля ми беше, че издържа 3 месеца на яка работа, защото работата беше действително много - няма да отиде втори път, но става дума за възрастна жена на 57-58 г., не за младо момиче.
Просто хората от големите градове не сте достатачно нахъсани, а и може би нямате толкова голяма нужда, но хората от дълбоката провинция като бачкаме здраво си изкарваме чудесни парички. Мъжете в строителството, а жените в услугите. Аз идвам от град, който е до голям ски-курорт - зимата работи половината град там, а лятото отиват на морето, защото същите работодатели имат хотели и там. Планинците сме свикнали на яко бачкане просто и това вие не можете да го разберете. При вас животът е бил винаги лек и не сте калени, не сте готови да дадете 110% от себе си и затова и живеете мизерно и не печелите добре. Който работи здраво, той изкара пари в днешно време. Подарено няма вече.
И още да знаеш, че езиците сами по себе си не ти изкарват парички. Днес всеки знае английски поне на работно ниво - търсят се хора, които са готови да бачкат в прекия смисъл на думата.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 99ff73eb70
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, миличка! Аз имах същия проблем, но като завърших и започнах работа си сложих брекети на изплащане. Всеки месец по колкото можеш, никой не те пришпорва. Едната челюст ми е 1200 лв. , но при всеки ортодонт е различно. Има места с по- евтини и такива с по- скъпи, просто зависи къде ще идеш. Не губи надежда има хора, който и на 40 г. си слагат, та едно младо момиче ли няма да си сложи!! Сигурна съм, че ще намериш начин, успех!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker