Искам да отида на фитнес,но ме е ужасно срам! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Искам да отида на фитнес,но ме е ужасно срам!
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 5421 пъти
Здравейте!
От дълго време чета споделени истории тук и помагам с каквото мога на нужаещите се. Надявам се и Вие да можете да ми помогнете с някакъв съвет. Сега, ето и моят проблем или по-скоро притеснение - искам да започна да ходя на фитнес, но ме е срам. Момиче съм на 14 години, 1. 65 м и съм 95 кг, не ми пукаше за теглото ми, защото въпреки високата норма не ми личат толкова, тъй като повечето от Вас чуят, че някой тийнейджър е близо 100 кг си мисли, че прилича на слон, но аз наистина съм като 60 килограмова (ако изобщо има такава дума :Д). Наскоро с едни мои съученички обсъждахме телата си и случайно една от тях се изпусна, че те (бяха две) с още някакви техни приятелки ще ходят на фитнес, за да се стегнат, въпреки че са далеч по-слаби от мен и ми стана доста смешно, тъй като те буквално нямат никаква нужда, но... Както й да е, нека се върна към съществената тема, аз им споделих, че ще ме е срам да отида на фитнес (на по-долните редове ще обясня защо е така), а те ми казаха щом сама ме е срам да отида с някой или с компания. От тук и другият ми проблем - аз съм аутсайдер, не, не точно аутсайдер, а по-скоро малко по-различна от другите (нямам никакви психични отклонения или път различна сексуална ориентация, просто мисля по-различно) и по тази причина нямам с кого дори да излязя (което не ме притеснява изобщо), камо ли да отида да отида на фитнес. Днес се претеглих на домашния кантар и видях, че съм 95 кг и ужасно се притесних. И си казах, че трябва да направя нещо по случая, аз отдавна исках да отида на фитнес и да си направя спорта програма, но... Та нека се върна на главния проблем, срам ме е да отида на фитнес сама, защото просто като вляза вътре и видя всички нацепени мъже и жени ще се стъписам (не искам да съм като тях, а само да имам по-нормално тегло), всички във фитнеса ще са много по големи от мен, все пак аз съм на 14, а на фитнес ходят хора над 20 години с малки изключения. Второто ми притеснение е, че не знам как се използват повечето от уредите и на повечето в залата ще им стане смях. Знам, че повечето от Вас ще кажат да споделя с родителите си, с личния лекар, да започна да ям здравословно и да тренирам някакъв спорт, ама аз ще Ви обясня защо точно тези съвети няма да ми помогнат. Аз говоря редовно с родителите си на тази тема, лекарите също не ми помагат особено, ще се опитам да спазвам някаква диета и признавам - не съм от активните, въпреки че много обичам спорта.
Просто искам някакъв съвет. Моля, без хейтове и обиди. Надявам се, че ще ми пишат хора, които имат проблем като моя или са имали. Много ще се радвам да не съм сама в проблема си, но...
Благодаря, предварително за съветите!!! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: 3c269594f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм мъж над 40 и ще се опитам да ти помогна. На твойте години и аз имах проблем с теглото, само че при мен беше , че бях като скелет. Няма значение дали си 95, или 45 щом искаш да се промениш ще успееш. Първо, във фитнеса никой не се подиграва на никой, най малкото, че не знае упражненията. Сега по залите е пълно с фитнес инструктори и все някой ще ти направи програма и ще ти обясни за упражненията. Мене също чного ме беше срам, но абсолютно никой не ми се е подигравал когато започнах да тренирам. Аз просто прочетох малко литература относно тренировките, хараненето и започнах сам. От 60 кг на 178 станах 90 досъа нацепен. Без химия. Нужни ми бяха няколко години, но аз и не бързах. Днес продължавам да съм в добра форма и си спортувам. Сега в интернет има хиляди програми и много информация. Успех и не се притеснявай, ще видиш, че всичко ще е наред.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: c624ac4c49
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Завиждам ти, че не ти личат. Аз наскоро родих, тежа 87 кг, висока съм 178, но определено не изглеждам както преди 2 години като бях 65 кг. Иначе по темата ти да ти кажа, с годините ще разбереш, че хората много слабо се интересуват от теб и не е нужно да те е срам от много неща, едно от тях е това с фитнеса. Като сме по-млади и си мислим, че всички нас гледат - ми не, най-много някой да отбележи, че си дебела, но това ще е, никой няма да прекара времето, в което ти ще се срамуваш в размисли за теб. Ако понякога гледаш на себе си с очите на другите, и не вярваш на всичко, което си мислиш, животът е толкова по-лек. Отивай на фитнес, и не се претоварвай да не се контузиш, че колкото и да не си личат, 95 кг си тежат.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 8772cdb725
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Залепи се към някое момиче два-три пъти да премине първоначалното напрежение и да научиш уредите и после ще започнеш да си ходиш сама.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 645260d906
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не мисля, че имаш от какво да се срамуваш.

Първо - едва ли всички във фитнеса са с идеални тела. Най-вероятно има и други като теб, които ще са там с цел отслабване.

Второ - даже и да правят мускули и да ваят тяло, съмнявам се, че ще имат време да се заглеждат в теб и да ти се присмиват, все пак от тренировките ще са изплезили език и едва ли им е до това :)
А пък като се замислиш, то и на улицата хората могат да приказват за теб и да се присмиват, така че хич да не ти пука. Иначе по принцип е готино да имаш приятелка, с която да ходите заедно, защото така някак човек е по-мотивиран, но пък както се казва, по-добре сам отколкото в лоша компания. Ако около теб няма човек, с който да си пасвате на мислене, присъствието му едва ли ще ти е от полза.

Относно това как се ползват уредите, ако се притесняваш прегледай някое видео в youtube и там ще се ориентираш. Има много, особено на английски. Показали са всичко в подробности.

Ако пък ти е толкова некомфортно, защо не пробваш с тренировки вкъщи? Аз така правя. Супер готино е, защото не се налага да губиш време да ходиш до някъде в определен ден и време, пък и не се налага да плащаш. Достатъчно е да си купиш едни гирички и въже и можеш да правиш всякакви упражнения.

Дано съм ти била от полза :)

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: b9ea9ae003
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Няма от какво да те е срам. И аз като тебе отлагах, мислейки си, че ще ми се смеят и т. н. Няма нищо такова- на никой не му дреме кой е във фитнеса и как изглежда. Самият факт, че си там и искаш промяна е достатъчен за уважение. В твоя случай най-добре си вземи треньор, за да ти направи програма и да ти покаже кое как се прави. След това можеш и сама. Друга заблуда е, че във фитнеса има супер яки батки... има но са малко спрямо другите хора. :D. Аз съм виждал хора над 70 години, та и затова не трябва да ти дреме. Давай смело.

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: c54a9ce676
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей.
Случвало ми се е, когато съм на фитнес да забележа момичета с много килограми и ми стана драго, че правят нещо, опитват се, стараят се да променят телата си. Някои използват услугата на инструктор, та ако имаш финансова възможност можеш да се възползваш от тази услуга. Аз също не знаех как се използват уредите, но в зависимост каква ти е програмата, можеш да потърсиш базовите упражнения с основните уреди в интернет и да си ги запишеш и дори нарисуваш ако не можеш да ги запомниш как бяха. По време на тренировки ги гледах на листчето и повтарях плана. Нужно е мотивацията ти да победи срама. Бях много кльощав в сравнение с останалите, но имаше и други като мен. Арнолд Шварценегер са го подигравали за малките прасци. За да се справи, решил да скъса зоната на прасците и да му се забелязват само те. След време отстранил проблема. Ако искаш в началото започни само с велоергометър. Да опознаеш какви хора има там. Ще се отпуснеш и ще си постигнеш целите. Успех!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 3599373d17
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Първо, за какво във фитнеса са инструкторите? Само да показват мускули ли? Те ще ти обяснят и помагат, когато имаш нужда. Второ, хората да не мислиш са родени със стегнати, слаби или пък нацепени тела? Такива са станали. Изобщо не трябва да ти пука за мнението на другите. Но искам да те питам, сега е лятото, най-хубавият сезон - защо всяка вечер не тичаш в местен парк или градинка, джогингът извайва тялото повече от фитнес и други такива, пък и ще тичаш чист въздух и няма да си плащаш? ! Не разбирам хора като теб, ама карай... Аз съм 1. 75, 65 кг и се чувствам супер, преди време бях 78 кила. Само тичах и пих един чай преди всяко ядене, както и по едно стабилно количество вода на ден. Не съм спазвала по-особен хранителен режим, не съм се лишавала от нищо, с изключение на месо (но това не е от диетата, а защото съм вегетарианка). КЪСМЕТ!!!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 06b666eeb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ти си 95 килограма? Не се обиждай, но трябваше отдавна да си във фитнеса... Това е не само грозно, но и вредно за теб. Няма от какво да те е срам, фитнесите са за всички и поне на мен, за толкова време -нищо лошо не ми се е случило там. Там където ходя има два етажа и мъжете са на първия при щангите, а жените на втория където са пътеките и велоергометрите. Дори в, , мъжката"половина не е страшно! Наистина! Даже момчетата понякога са ми помагали с упражнения за ръце и гръб... Никога никой не ми се е смял или подигравал, ако не се справям добре или пък не мога нещо. Във всеки случай има и треньори и, ако имаш проблем с някой или нещо, можеш да говориш с тях.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: e42072ee45
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Мило момиче, аз съм на 24 и съм 110 килограма обаче не съм дебел а съм супер набит и ходя у фитнеса за по 4-5 часа на ден. Когато бях като теб, бях много по слаб, към 60-65 килограма. Сега съм както ми викат мечок защото тия килца са си много а и съм висок 197 см. Няма от какво да те е срам, ставаш и не се предаваш. :P :)

Данев

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: cc26db5041
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Тренирай вкъщи, има много различни упражнения в интернет.
Не забравяй, че всеки е започнал от някъде и знае какво е!
ИЛИ просто се престраши и се запиши на фитнес, инструктура ще ти изготви програма, а ако няма инструктор можеш и сама чрез пробване на различни упражнения и като видиш кои имат действие.
Излизай да тичаш, скачаш и др.. Много по- забавно и различно е да тренираш на открито!
Не забравяй, че след като започнеш да тренираш ще трябва да се храниш стабилно и да не гладуваш, защото ще ти трябва енергия!
~Руми~

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: e8cb02c032
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Здравей,
И аз като тийнейджър имах подобен проблем - наднормено тегло и притеснение да ида във фитнеса. И знаеш ли - нямаше никакви подигравки към мен, никой не ме осъждаше. Напротив, повечето хора се кефеха, че едно младо момче е решило да влезе във форма. Помагаха ми, учеха ме. Така че не мисля, че трябва да се притесняваш, че някой ще те упрекне и осъди. Напротив, похвално е, че искаш да се занимаваш със спорт.
Няма да те лъжа, без да съм специалист ми е ясно, че теглото ти е проблем, дори да не ти личат. Може в момента да не го усещаш, но товари сърцето, кръвоносната система. Създава рискове за здравето. А здравето е най-важно - човек ако не е здрав, нито има енергия да развива ума си, нито духа си.
Относно лекарите, по-добре потърси диетолог и следвай стриктно инструкциите му. Подходящият хранителен режим е индивидуален за всеки. Във фитнеса, задели повече пари, но задължително направи няколко тренировки с инструктор. Не всички уреди и упражнения са подходящи за твоята възраст. А професионалист ще ти помогне за подходяща програма, както и за хранителен режим (ако не искаш да ходиш на диетолог). Но наистина вземи мерки за здравето си. Само не се хвърляй в тежки гладувания, това е не по-малко вредно от наднорменото тегло. Успех и вярвам, че ще се справиш!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 66d34cefe0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ти родители нямаш ли, къде те изпуснаха да стигнеш тези килограми, аз считам, че за фитнес си малка още, по-добре се ориентирай като начало към груповите занимания за жени, натоварването е доста голямо, доста жени ходят сами, има на всякаква възраст и ще се стегнеш със сигурност.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: f815fb1d6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Не съм го чела цялото, защото не мисля, че има смисъл, но все пак схванах идеята. И аз съм пълна и се притеснявам да ходя на фитнес, въпреки че съм ходила за кратко, но спрях.. Също така не обичам да бягам или да правя упражнения, защото и от двете страшно бързо се изморявам. Но вече съм в такава възраст (18), че вече трябва сериозно да се хвана в ръце.. Скоро ми купиха велоергометър ( фитнес колело) и това лято сериозно ще се заема с него, за да мога да смъкна килограми.
Ако и ти като мен не можеш да бягаш, ако имаш възможност накарай вашите да ти купят такова колело да си караш вкъщи, стига да си сериозна. Сега е горещо има възможност да се хапват повече зеленчуци и плодове, разделното хранене също е много добър вариант и ако съчетаваш с поне час и нещо каране на ден ( най-малко ) със сигурност ще отслабнеш, аз поне това ще правя това лято.
Когато отслабнеш вече ще добиеш и повече самочувствие, защото предполагам сега е доста ниско. Тогава ще можеш да ходиш на фитнес с приятелки и т. н. Няма да те съветвам да ходиш на фитнес и че няма от какво да се притесняваш, че е нормално и т. н. , защото знам колко е гадно да си пълен и да отидеш в фитнеса и там само яки мацки, че и момчета ако има още по-голям срам.. а така хем ти е вкъщи колелото, хем не даваш пари за фитнес ( много ще спестиш), хем няма да се срамуваш.. и да. Успех от мен!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 5754451332
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   И аз бях преди като теб но де записах на танци ( хип хоп ) и се вталих дори отслабнах. Ако те е срам да ходиш на фитнес може да пробваш някакъв спорт или ако в града ти има открит фитнес ходи сутринта когато няма хора. Аз съм ходила сутрин на открит фитнес имаше само старци. Може и да бягаш. Това също помага. Дано съм помогнала.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 5588c263fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Отиди в събота/неделя, в 7:30 сутринта, няма да има жив човек.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 5ead6dc1ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Данев, 4-5 часа на ден? Я пак си помисли. Всеки, който е навътре в бодибилдинга знае, че мускулите не растат в залата, а извън нея. Истинският билдър знае кога трябва да се възстановява и го прави.
По темета:
Момиче, ти можеш.... и ще успееш. Започни с НВД (нисковъглехидратна диета). За тичане ти е рано, свали някое друго килце и започни да тичаш. Също, много момичета си мислят, че като гладуват правят нещо. Правят, но е вредно. УСПЕХХХХХХХХХ!!! ;

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: bf99444227
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Здравей
Аз съм точно като теб само че аз съм 100 килограма и съм на 13 години.

Миналата година си говорихме с една приятелка от друг град и тя ми каза че ходи на нещо непознато за мен Kango JB (това е една тринеровка с обувки на прожина по средата напиши го в Интернет за да видиш какво представляват). Тя ми каза че с това е свалили много килограми. Като и на всеки човек и на мен ми се при иска да отида но в нашия град нямаше.

Миналата година по Коледа моя приятелка ми каза че майка и е ходила на Канго и на мен ми се преписка да отида.

От тогава до днес ходя и ми е много забавно. Тринеровки те стягат всички мускули и действат оспокояващо. Една обувка тежи 2. 5 килограма а двете заедно 5 километра.

Можеш да прочетеш много за този спорт в Интернет.

Надявам се да съм ти помогнала.

Послипис. Надявам се където живееш да има Канго тринеровки.

УСПЕХ.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: e535ba6fe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   И аз бях като тебе, ама хич никой не те гледа като влезнеш. Повечето се гледат тях си и не можеш да ги отлепиш от огледалото. Другите пък тренират яко. Въобще никой няма време да те гледа. Освен това, ако толкова те е срам от хората, ходи сутрин рано към 7-8. Тогава няма жив човек. Тамън, ще надушиш как се използват уредите. И щом те е срам толкова си купи някаква грамадна блуза и широки панталони та да се не вижда толкова. Сутрин рано и вечер късно към 22 няма никой. Има фитнес инстукрори, които са големи пичове и са много мили и жени има инструкторки. Даже ще те погледнат с уважение, щото си решила да отидеш да тренираш. Срам е за тия дето не ходят. И помни няма лоша тренировка, лоша е тази , която не се е случила. Ако пък супер много те е срам започни с домашни упражнения ( в нета е пълно ). Добавки не си купувай. Лъжа е. Яж плодове зеленчуци и леки храни без хляб, сладко и газирано. Вечер пропускай яденето. Ако почнеш да постиш оше по - добре. За няколко месеца, ще придобиеш добра форма и вече няма да те е срам да ходиш на фитнес. Ама по - добре да отидеш в залата щото има уреди и ще стане по - бързо. Един път почнеш ли всичко е точно.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: cce7b0751f
гласове:
1 2 3 4 5
  (35 гласа)

19.   аз съм 167-8 някъде и тежа 55 и въпреки че никога не съм била с повечко килограми и аз се срамувах в началото от фитнеса дори и да ходих с приятеля си. Но това се преодолява, а за упражненията - спокойно все можеш да попиташ някого там дори и да не е инструктор как се прави или просто да погледаш малко и да схванеш :)

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 4a9c2003d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   аз съм на 14 и съм 1,85 и съм 95 кг. тежък. аз не си приемам тялото, не се харесвам, просто намери стимул като мене и нещата ще тръгнат, стимулът ми беше заради всичките привилегий от това да си слаб и по-лек, и подкрепата на моя приятел, да и аз мисля различно и хората ме приемат за различен,но просто си измисли стимул и задължително първите пъти тренирай със инструктор ако незнаеш кой уред за какво е и инструктора ще го помолиш или той лично ще ти направи фитнес план,
Надявам се да съм ти помогнал.

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f899e51851
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Във фитнеса всеки си гледа неговата работа или себе си в огледалото. Вярвай ми изобщо никой няма да те отрази там ли си или не пък и във фитнеса няма да си единствената с не перфектно тяло. Отивай и да не ти пука, но си поискай да ти изготвят режим поне да знаеш какво правиш като ходиш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: be48dd4d4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Малко си малка, но ако излъжеш, че си на 15-16, във фитнеса ще намериш батки, които срещу секс, ще те тренират безплатно! Опитай!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker