Растеж и тренировки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Растеж и тренировки
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 1369 пъти
Здравейте. Аз съм момче на 14 години висок съм 171 см, ходя на фитнес и избягвам клековете със тежести, та до въпроса ми фитнеса влияе ли на растежа по някакъв начин? Да добавя, че съм редовен. Искам да си ускоря растежа харесвам си килограмите но не и височината. Ако можете да ми кажете колко мога да израста още като се има в напредвид, че баща ми е висок 180 см а майка ми 164. Мерси, предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: 92c8fdc2d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   До 19 годишна възраст не се препоръчват никакви силови тренировки, понеже те са свързани с натоварване на костната система, а тя до тази възраст расте и е податлива на деформации.
Имам приятел, който така се бастиса и сега не може да си пипне с ръка гърба по никакъв начин, да не говорим за други проблеми, които има.
Бъди изключително внимателен! Вместо да изпишеш вежди на се си избодеш очите. До 19 години само тичане, скачане, танци, плуване, спортни игри (баскетбол, волейбол, футбол) и други подобни занимания. Силови и тежести - определено не!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: f0bffb56fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Щом си на 14, би трябвало поне до 16 да се източиш още малко повече на височина. Но си е до ген. Тренировките могат да попречат на разтежа дотолкова, доколкото има някакво преизтощение или насочване на хранителните вещества предимно във възтановяване и разтеж на мускулни, при непълноценно хранене. С увеличаване интензитета на физическото натоварване се увеличават и нуждите от специфични елементи, което няма как да се изчисли точно и може да се получи недостиг на някои или всички. Моето мнение е да отложиш тежестите за след няколко години, заради неподготвеност и повишен риск от контузии. Ако не можеш поне 100 пълни клека със собствено тегло в една серия и 50 лицеви опори, тежестите са само за помпане на егото.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 3319fd6b43
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Височината се определя най-вече от генетиката ти, както и от храненето. Всичко останало са митове и легенди

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 486bec4c49
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ръста на човек, зависи от родителите, наследствен фатор е. Дигането на щанги, потиска растежа при щангистите, но ако се вдигат в право положение, но от лежанга и то в продължение на години.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 921c4dbfdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Може и да ги стигнеш 180, някои хора израстват рано други късно. От клековете няма да станеш нисък хаха не е толкова просто, те помагат не само за краката но и за цялостанта стойка, равновесие, координация между мускулни групи.

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: bd3dae5e4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Пълни глупости пише номер 1. Силовите упражнения помагат за изграждане на здрава костна система, но както писаха някои горе - не от изправено положение, а от лег се вдигат тежестите. Не прекалявай с тренировките! Тренирай 2 пъти на седмица, малко повторения но на макс тегло, почивай си добре и прави аеробични упражнения - тоест движи се в ежедневието, участвай в разни групови спортове като баскет, футбол, участвай активно в часовете по физ. култура и това е повече от достатачно не само за възрастта ти, но изобщо. Прекалената тренировка няма да ти помогне, а напротив - ще разграждаш мускул ако не почиваш доказана е ефективността на малко повторения, но на максимална за теб тежест - по-добре значи да правиш 3 серии по 5 повторения на макс тежест от 5 серии по 20 повторения и да киснеш с дни във фитнесите. Прави 30 мин. тренировка, но да е на макс тежести и на всички групи мускули! Не се мъжи излишно, няма да постигнеш резултати с прекалено много тренировки.
Ако искаш да порастнеш висок яж много месо, риба, зеленчуци, мазни млечни продукти (не от обезмаслените! ), зехтин, майка ти да готви с масло, защото при нагряване и зехтина, и олиото се оксидират и стават токсични! Олио и студено не консумирай, защото е само Омега 6 мазнини и е токсично (причинява рак, сърдечни заболявания), а яж обилно зехтин от екстра върджин - 2 супени лъжици на ден яж от него и накарай майка ти да готви с масло или с някаква животинска мазнина.

1-2 плода дневно и спри фастфуда, захарта, хляб и всякакви житни и печива, бобови храни, не яж и грах яж богати на белтъчини и мазнини храна, умерено ядки (без фастъци! те не са ядки, а вид бобово) но и много зависи от гана ти и как си се хранил до сега, включително как се е хранила майка ти по време на бременността. Най-важно е обаче сега да ядеш много месо, риба, спанак и други зеленчуци и да спреш боклуците, включително газираните напитки, натурални сокове, фрешове, разни Ред Були. Яж естествена, истинска храна и искай майка ти да готви, а ако в училище няма хубава храна по-хубаво не яж там, спести си парите и яж вкъщи.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 8d240ab378
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не знам колко влияят тежестите на растежа, но по-добре да не рискуваш. Тренирай на лостове, хем ще си навън, хем е по-социално и забавно.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 7d793ed1a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Благодаря за коментарите радвам се, че сте учтиви! Ще ги имам в предвид.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker