Нормално ли е с диета да се надебелее? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Нормално ли е с диета да се надебелее?
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 1471 пъти
Здравейте!
На 12 години съм, висока 1, 62. В края на 2015 година бях решила да взема мерки за тялото си, защото бях 60 килограма и не се харесвах като се погледна в огледалото. Но и още повече, че тялото ми е тип круша и всичко, което ям ми се трупа главно в краката. Свързах се с фитнес инструктор, направи ми режим и упражнения.. Спазвах ги стриктно в продължение около 3 месеца и щом се претегля на кантара нямаше резултат и с всеки изминал ден се отчайвах все повече! Реших да потърся някаква ефикасна диета и намерих след което отслабнах с около 5 килограма, после намерих друга и от нея свалих толкова.. След което реших да спра с диетите и да си стегна тялото, но нямах желание за спорт и леко се отпуснах и си ядох като преди. Сега пак изпробвам една диета и тренирам, правя упражнения за цялото тяло, танцувам, и карам колело, но забелзязвам, че като че ли с всеки изминал ден качвам. Примерно преди два дни съм била 52 сега съм 55, а почти нищо не ям... Нормално ли е? Моля дайте ми някакви съвети какво да правя!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: d8dcc21314
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, нормално е твоето положение. Най-вероятно страдаш от така известния на всички йо-йо ефект. Скоро не само ще си върнеш старото тегло, но и ще напълнееш още.
Причината е, че си свалила преди всичко вода и мускулна маса.
Проблемът най-вероятно е бил, че диетата ти е била твърде богата на въглехидрати и белтъчини и твърде бедна на мазнини. Проблемът е, че тялото ти превръща излишните белтъчини също във вид захар и заедно с излишните въглехидрати ги складира в мастните депа. Ако си прекалила с кардиото ти се е яло много след всяка тренировка, яла си или си пила разни сокове и без да искаш си прекрачила и калориите, които са ти били предписани.
Често се случва. Мислиш, че стриктно си спазвала режима, но не си съобразила, че 1 сок има 200 калории, 1 вафла 250-300 и така нататък и така дори да гориш при тренировка 400 калории е много възможно да си хапвала „малко“ и без да искаш да си яла 600 калории. Излишните 200 отиват в мазнинките. Отделно ако диетата ти е била богата на въглехидрати и белтъчини си имала много често скокове на хормона инсолин, който е отговорен точно за складирането в мастните депа!
Решението в случая е да намалиш спорта на 3 пъти седмично, но на макс къса тренировка на макс тежест, а кардиото или го спри, или го замени с аеробно (на нисък пулс към 165 удъра в минута за ТВОЯТА възраст е ОК) не се тъпчи елеминирай на макс всички въглехидрати без зеленчуците и 1 плод на ден.
Оттърви се от всички джънк храни, преработени храни - всички тестени изделия, всички сладки неща, картофите, ориз, бобови, грах, фастъци... консумирай месо, риба, яйца, млечни продукти, зелени зеленчуци, салати, всякакви зеленчуци, плодове от вида на боровикни, ягоди, всякакви подобни, плодове с костилки, ябълки 1 на ден с мярка... истински млечни продукти (НЕОБЕЗМАСЛЕНИ), масло, зехтин изобилно... дори сланина можеш да прибавяш в сутрешните си яйца и така нататък. Яж само при глад! Пий много течности. Ще слабееш и най-важното - ще си задържиш теглото и ще растеш.
Продължавай да ядеш хляб, сладко, джънк, да се мъчиш във фитнеса по 2 часа на тренировка на ниски тежести всеки ден и ще продължава това, което ти се случва.
НЕ ПРЕКАЛЯВАЙ С БЕЛТЪЧИНИТЕ. Те са градивните елементи на клетката, но ако прекалиш също отиват в мастните депа!
Много често фитнес инструктурите прекаляват с белтъчините и въглехидратите!
Чети в интернет за LCHF диетите. Препоръчвам ти сайтовете
www. dietdoctor. com, http://www. marksdailyapple. com/

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: b99f165b1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей,

Казваш, че си на 12 години, което сигурно е 6 - 7 клас. Нещото, което обаче не споделяш, е дали вече имаш цикъл. Сега ще ти обясня нещо, макар допускам да го знаеш. В тази възраст - 10-12-14-15 г. и момичетата, и момчетата съзряват, телата им се "подготвят" за бъдещите им роли на майки и бащи (природа - не можеш да го промениш). При момичетата това е свързано с напълняване, поради активирането на различни хормони, което пък в 99% от случаите е съпроводено с напълняване. "Природата" добавя мазнини в онези части на тялото, които ще отговарят за пълноценното износване на плода (бебето). Т.е., ако на тази възраст напълняваш - това може само да те радва. Защото означава, че си здрава. Някои качват повече килограми, други - по-малко. Това зависи от гени, хранителни и двигателни навици и пр.

Първото нещо, което ще си позволя да те посъветвам - забрави за диетите. Защото в тази възраст така може да си увредиш "природата", която отговаря за възпроизводството, че после цял живот да страдаш. Сега не мислиш за деца, но след 15 години нещата ще се променят. Ако не ми вярваш - посети гинекологични клиники и кабинети и виж колко млади и не чак толкова млади жени не могат да забременеят.

След това - ако все пак искаш да свалиш някой и друг килограм - ей така, за самочувствие - няма лошо, но го прави със спорт. Ходи пеша, много... ходи на фитнес, но не се преуморявай. Защото всяка крайност не е хубава. Пий вода. Поне литър - литър и половина. Ако си фен на фаст фууд - забрави за сандвичите, газираните безалкохолни и плодовите сокове. Наблягай на готвената храна. Опитвай се захарите да ги набавяш от пресни плодове. Не лишавай тялото си нито от мазнини, нито от въглехидрати. Защото те са важни за правилната обмяна на веществата. И още нещо за диетите. Ако за известен период от време лишиш организма си, например, от мазнини, за него това е стрес, възприема го като "криза". И след това и най-мъничкото количество мазнина, която поемеш, тялото ти ще я "складира" някъде... (в дупето, корема, бедрата) защото функционира в режим "survival" (оцеляване). Приеми, че хората не могат да живеят без мазнини, въглехидрати, белтъци, витамини, минерали и пр. Ако не ги поемаме - клетките умират. А после умираме и ние.

И накрая - радвай се на здравето си, движи се, спортувай (без да се вманячаваш), храни се пълноценно и изключи вредните храни (макар че от един сандвич Макдоналдс месечно нищо няма да ти стане).
Пропуснах да кажа, че когато станеш на 18 - 20 г. килограмите ще се балансират (освен, ако дотогава с диети не си прецакала метаболизма си).

И мисли за здравето си! Няма нищо на този свят, което да оправдае съсипване на собственото ти здраве.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 15f3770782
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не се мери на кантара, а с метъра. Кантарът може да те излъже. Ако си пила повече вода примерно... Да не говорим, че мускулната маса тежи повече от мазнините.
Така че.. хвърли кантара и следи мерките си. А най-важно е да се чувстваш добре!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: c8aabff5d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако преди 2 дни си била 52 кила, а сега си 55, това е от водна задръжка, а вероятно и претегляне с пълен стомах и черва.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: d006a56e21
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Еми ако нямаш воля и пак си ядеш като преди, никой не може да ти помогне! Въздържанието трябва да ти стане начин на живот!

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 6557ac8b23
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Менструация имаш ли?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker